Mici Secrete...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Pofta buna


    Friptura de vacuta capata un gust picant, daca, inainte cu cateva ore de a o prepara, se unge carnea cu mustar. Odata pregatita, se frige inabusit.

    Comment


    • #47
      Pt. arsuri usoare.


      O arsura usoara de flacara (sau daca s-a intamplat sa va stropiti cu ulei incins sau cu apa clocotita) nu mai ustura si nu mai ramane roseata, daca ungeti imediat locul de pe piele (pe maini sau pe obraz) cu putina pasta de dinti mentolata.

      Comment


      • #48
        Un adevarat detector de minciuni


        Daca crezi ca cineva te minte, atunci schimba subiectul in mijlocul povestirii sale. Cel care minte va fi fericit sa vorbeasca despre altceva si veti vedea ca imediat este relaxat. Daca ar fi fost sincer, ar fi fost jignit de schimbare si ar fi vrut sa-si duca povestea pana la capat. Foloseste umorul sau sarcasmul pentru a evita un subiect.

        Comment


        • #49
          Vitamine uscate


          *Alimentele corect uscate contin cel mult 5% apa.

          *In timpul uscarii, in fructe si legume se concentreaza zaharurile naturale, asa ca ele sunt mai dulci si au un gust mai pronuntat.

          *Pentru prelucrare sunt bune aproape toate tipurile de fructe, legume, ciuperci, precum si unele flori.

          *Temperatura in incaperea unde se depoziteaza produsele uscate ar trebui sa fie de pana in 15 grade C.

          -Sfat -->Dupa uscare, lasam o bucatica de fruct sa se raceasca si apoi o taiem in jumatate. La stoarcerea ei, in taietura nu trebuie sa apara apa.

          Comment


          • #50
            Nu va lasati inselati!


            Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund. Cand este de curand pescuit, pestele are solzii netezi, luciosi si strans lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosu aprins, iar burta nu este umflata.

            Comment


            • #51
              Miros de mal


              Pestele pierde mirosul de mal daca este spalat intr-o saramura tare si rece sau daca, inainte de a fi pus la fiert, se tine o ora in apa cu otet (doua linguri de otet la un litru de apa).

              Comment


              • #52
                Carnea la gratar


                - Fleicile de carne de vita preparate pentru gratar nu se sareaza decat cand sunt gata. Sarea le scoate zeama si se lipesc.
                - Carnea si carnatii se rumenesc frumos pe gratar, daca presarati deasupra un fir de zahar.
                - Carnea de gratar este mai frageda daca o tinem doua ore intr-un amestec de ulei si otet.
                - Carnea de pui destinata gratarului devine foarte gustoasa, daca inainte de preparare o tineti intr-o marinata de iaurt, amestecat cu condimentele pe care le preferati.
                - Friptura de porc primeste un gust picant daca in timpul cat se frige pe gratar, se pun pe ea cateva boabe de ienupar proaspat.

                Comment


                • #53
                  Dupa ce curatati pestele si -l taiati bucati ,puneti-l in apa cu sare (sa stea oul pluta) si lasati-l 2-3 ore in saramura.In acest timp se curata de mucozitati,sange si ce e ce-l mai important-isi ia sare cat ii trebuie! lucru pe care prin sararea manuala nu o poti realiza!
                  dupa care se poate gati in orice fel doriti.
                  Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa
                  Andreea Trifu

                  Comment


                  • #54
                    Geamantanul


                    Dupa ce veniti din concediu, puneti geamantanul in dulap? Gresit! Inainte de a-i spune la revedere pana la vacanta urmatoare, inchideti in el o bucata de sapun parfumat. Vara viitoare va mirosi minunat!

                    Comment


                    • #55
                      Bune sfaturi dati voi aici. Stiati ca bronzatul in zilele noastre provoaca deseori arsuri grave ale pielii? Pentru a nu va prajii la soare inainte de expunerea la soare dati pielea cu un ulei special pentru a atrage soarele mai bine. Bronzati-va in reprize de cate 10-15 min de 3 ori pe zi. Dimineata intre orele 8-10, inainte de amiaz in jurul orei 12 si seara dupa ora 18 cand soarele isi pierde din intensitate. Expunandu-te corect la soare poti obtine un bronz frumos doar in 3 zile fara nici o arsura a pielii.
                      Ambition

                      http://www.loganclub.ro/forum/golane...s-t2538p9.html

                      Comment


                      • #56
                        Ai stat prea mult la soare?

                        Daca iti place atat de mult sa faci plaja incat ai pierdut masura timpului, iata cateva remedii impotriva arsurilor solare.
                        -Auzi mereu sfaturi despre protectia pielii atunci cand faci plaja, sau despre efectele grave ale expunerii indelungate la soare. Este de la sine inteles faptul ca arsurile trebuie evitate cu orice pret. Daca, insa, ai stat prea mult la soare si ti s-a inrosit pielea, te ustura si ai frisoane, trebuie sa iei masuri cat mai repede.
                        Arsurile minore se trateaza cu ajutorul ceaiului negru: prepara o infuzie de ceai negru, raceste-l si aplica tampoane imbibate in ceai rece pe toata suprafata afectata,apoi aplica o crema de corp hidratanta. Evita cremele foarte grase sau pe cele nutritive, care agraveaza arsura.
                        Gelul de Aloe Vera(se gaseste in farmacii si magazinele cu produse cosmetice) are un efect calmant recunoscut. Maseaza usor pielea cu acest gel hidratant si racoritor.
                        Pepenele rosu, fiind bogat in apa si vitamina C, ajuta la refacerea pielii. Maseaza suprafata afectata cu o felie de pepene, care va hrani si hidrata pielea. Vechiul truc al mastii de iaurt functioneaza la fel de bine, racoreste si calmeaza arsurile.
                        Daca apar basici, aplica o pasta din bicarbonat de sodiu cu putina apa.

                        Comment


                        • #57
                          Felul in care ard unele esente de lemn

                          - Bradul se aprinde si arde repede, cu mult fum, dand caldura mai redusa;
                          - Teiul arde repede, ca si aninul, dar ultimul da mai multa caldura;
                          - Pinul si Alunul au lemn bun pentru ars la focul de tabara;
                          - Fagul arde cu flacara vie, durabila si fierbinte; indicata pentru gatit sau focuri de durata lunga (de veghe, pentru incalzit aerul inconjurator);
                          - Stejarul da carbuni foarte indicati pentru pregatit fripturi la gratare sau frigare. Arde greu, ca si frasinul;
                          - Carpenul, desi greu de taiat, arde foarte bine si da carbuni excelenti, care se pastreaza vreme indelungata;
                          - Scoarta de mesteacan (chiar uda) si ferigele uscate ard bine;
                          - Salcamul arde bine chiar cand e verde (ca si bradul);
                          - Plopul si Salcia plangatoare nu ard bine si raspandesc multe scantei periculoase;
                          - Jneapanul- arbust din familia pinaceelor-raspandit in zona alpina si etajul subalpin, se aprine usor dar face mult fum, gros, intepator.

                          Comment


                          • #58
                            As zice si eu una despre femei dar mi-e ca ma suspendati.

                            Pentru a aaprinde focul folositi lemne subtiri la inceput si mai groase pe masura ce focul se inteteste. Casa nu patiti ca si colegii mei bucuresteni din zone bune care au dat foc la carbuni si au suflat pana le au sarit ochii

                            Comment


                            • #59
                              Pe vreme calduroasa


                              Pepeni si orice alte fructe, precum si sticlele cu bauturi pot fi racite, pe vreme calduroasa, daca sunt infasurate in carpe udate bine cu o solutie de apa rece si sare de bucatarie si sunt tinute apoi in curent de aer. Carpa trebuie udata din nou cand se usuca.
                              Apa de baut se pastreaza ideal in termos, dar daca este necesara in cantitate mai mare, va fi pusa in bidoane de aluminiu sau din material plastic.Recipientele respective vor fi invelite in hartie uda si pe deasupra li se va pune o "camasa" de postav sau un prosop inmuiat in apa sarata, dupa care se suspenda de o creanga, la umbra, in bataia vantului. Prin evaporarea apei din materialul textil, temperatura lichidului din recipient coboara cu cateva grade. Pe acelasi principiu se pastreaza apa rece tinuta in urcioare de pamant nesmaltuite.

                              Comment


                              • #60
                                O alta metoda de a raci bauturile

                                Consta in introducerea sticlelor intr-o galeata cu nisip pana aproape de dop. Deasupra nisipului se presara cateva linguri de sare si se toarna apoi circa cinci litri de apa rece. In 30-40 minute temperatura lichidelor din sticle va scadea. Exista si retete de coborare substantiala a temperaturii, cu ajutorul unor substante chimice. Unele dintre ele mai mult cu titlu de curiozitate, fiindca rareori veti avea prilejul sa le folositi. Astfel, daca la 100 parti de gheata marunta se amesteca:
                                * 30 parti soda de rufe, se obtine o temperatura de -2 gradeC;
                                * 30 parti clorura de potasiu, se obtine temperatura de -11 gradeC;
                                * 33 parti sare de bucatarie, se obtine temperatura de -21 gradeC.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google