salutare tuturor.sper ca am postat unde trebuia si , sper ca si titlul sa fie unul potrivit.pe scurt, anul acesta am avut licenta la o universitate de stat, dupa multe "probleme" pe care le-am avut de-a lungul anilor din cauza conducerii, dupa ce am aflat ca diploma de licenta de elibereaza dupa un an de la sustinerea examenului, acum, nu vreau ca masterul sa il continui dupa facultate, respectiv in octombrie, aflu de la secretariatul facultatii, cum ca ei refuza sa ne ne dea dilploma de bacalaureat ( originalul e la ei), pe motiv sa ne oblige sa ramanem ( fiind vorba de toate grupele) tot la ei sa ne continuam studiile (masterul). din punct de vedere legal , nu le e permis sa faca acest lucru, dar spuneti-mi o idee ceva, ce pot face ( in afara de un scandal monstru) pentru a putea lua diploma de bacalaureat?multumesc, numai bine
Problema Facultate
Collapse
X
-
n-am auzit asta pana acum .Stiu insa facultati care cer bani ca sa iti returneze diploma de bacalaureat daca au trecut nu stiu cati ani de la terminarea studiilor etc.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
-
mai exista o varianta : o dai pierduta ... si iti face una dupa cotorul care a ramas la unitatea de invatamant unde ai absolvit(liceu) ... cel mai bine te duci la liceu si ii zici ca ai pierdut diploma si iti zice pasii pt a iti da una identica ...
Comment
-
mai ales daca ii duci adeverinta ca ai luat licenta si ai terminat facultatea ,nu e logic ca nu se poate face asta fara diploma de bac ?)Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Art. 5. - (1) Instituţiile de învăţământ superior, de stat ori particular, acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu potrivit legii, denumite în continuare instituţii, pot gestiona, completa şi elibera numai acele acte de studii la care au dreptul în condiţiile legii.
(2) Rectorul instituţiei de învăţământ superior este responsabil pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de gestionare, completare şi eliberare a actelor de studii de către instituţie.
(3) Desemnarea compartimentelor şi a personalului la nivel de instituţie şi de facultate/departament pentru a desfăşura activităţi de gestionare, completare şi eliberare a actelor de studii se aprobă de senatul universitar şi se numesc prin decizie a rectorului. Persoanele numite sunt răspunzătoare, potrivit legii, pentru gestionarea, completarea şi eliberarea actelor de studii.
Art. 19. - Instituţiile fac publice, prin afişare sau/şi pe pagina web, condiţiile de eliberare a actelor de studii.
Plangere la rector - solicitare raspuns in 30 de zile - calea justitiei - contencios administrativ.
Eliberarea diplomei de licenta/master se poate face si in regim de urgenta 30-90 de zile taxa de eliberare fiind de 100/200/300 de lei in functie de universitate si diploma licenta/master.
Adaugare.
Institutiile de invatamant superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu vor elibera gratuit, un supliment la diploma, ca document insotitor al diplomei emise dupa finalizarea studiilor universitare de licenta (ciclul I), conform Ordinului Ministerului Educatiei nr. 5289/2008, publicat miercuri, 17 septembrie, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 655.
Potrivit actului normativ, suplimentul la diploma este un document obligatoriu, anexat diplomei de licenta, care ofera o descriere standardizata a tipului si nivelului calificarii, a continutului, a contextului institutional si a statutului studiilor universitare absolvite de catre titularul diplomei, precum si a rezultatelor obtinute pe parcursul studiilor.
Suplimentul la diploma va fi redactat bilingv, in limba romana si intr-o limba de larga circulatie, pentru a asigura transparenta sistemului de formare universitara din Romania si pentru a facilita comparabilitatea internationala a titlurilor, diplomelor si certificatelor care pot fi obtinute in invatamantul superior romanesc.
Suplimentul la diploma de licenta este impartit in 8 sectiuni :
-Date de identificare a titularului diplomei;
-Informatii privind calificarea;
-Informatii privind nivelul calificarii;
-Informatii privind curriculum si rezultatele obtinute;
-Informatii suplimentare;
-Informatii privind drepturile conferite de calificare si titlu;
-Legalitatea suplimentului.
Toate cele 8 sectiuni ale documentului sunt obligatorii si trebuie completate corect de catre institutiile de invatamant superior emitente, cu respectarea indicatiilor de limba, special mentionate la anumite rubrici.
P.S. Nimeni, niciodata nu va admite sustinerea disertatiei si cu atat mai putin eliberarea unei diplome de masterat, fara a avea la dosar diploma de licenta!Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !
Comment
-
vorbim de inscrierea la master nu de sustinerea dizertatiei , sunt 2 lucruri diferite . Pana se termina masterul si se sustine dizertatia primesti si diploma de licenta .Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
update .
Mi`am ridicat azi adeverinta si suplimentul de diploma si am primit si diploma de bacalaureat de la facultate ,deci teoretic socotelile sunt incheiate , asadar ar trebui sa iti elibereze si tie diploma .Last edited by Cristi_Xp; 3 August 2011, 09:43.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
de la faculate ne-au eliberat doar o adeverinta cum ca am absolvit facultatea, pe ea sunt scrise si mediile anilor, specializarea etc.au spus ca diploma de bacalaureat si cea de licenta se elibereaza ambele dupa un an de zile.acum, ramane sa astept si vom vedea.........
multumesc pentru ajutor
Comment
Comment