If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Sorry... sunt prea fan Intel ca sa-ti pot raspunde La Intel am facut destule OC-uri dar la AMD sunt pe langa
mda... OC la AMD... de ce sa te risti? Oricum nu-l vei folosi niciodata la maxim. Si chiar daca ii faci OC, nu vei face decat sa creezi un nou bottleneck la alte componente (memorii, placa video, HDD). Tutoriale gasesti oricum pe net. Am mai citit si eu. Se pare ca, datorita vitezelor mari la care s-a ajuns (> 4 gigi), orice Overclocking trebuie insotit de un upgrade la racire. Mai ales la AMD. Si sa bagi 300 de epuroi intr-un sistem de racire cu apa doar ca sa castig 3-400 de megaherzi... nu prea se merita. La banii astia iti iei un alt proc(eu la un Core 2 Duo visez... dar am altele de platit... masina, casa, nunta...).
Cele AMD cred ca sunt cele mai stabile la Overclock. Problema este ca este o anumita formula care trebuie sa o aplici cand overclockezi. Trebuie sa stii cati FSB are procesorul si cati FSB are placa de baza. Iar in momentul in care overclockezi procesorul sa nu depasesti FSB-ul placii de baza, parca asa era daca nu ma insel.
La Athlon 64 e si mai complicat ... ai HTT'ul ...problema divizorilor pentru memorii.. si .. d c nu Voltajele . Tu avand un Venice poti sal duci destul de bine .. Cu putin noroc prinzi un 2,5GHz sau chiar mai mult.
nu se compara cu ce procesor ai tu eu vreau doar atata sa ti zic am un athlon xp 1700+ O.C. la 2200 + de 5 ani e O.C. practic de cand l-am luat nu am deloc un supercooler e un simplu cooler care atunci m-a costat 10 dolari cred si merge brici de fapt din partea mea sa mearga pana-si da duhu ca oricum si-a facut datoria diferenta pe vremea aia intre un proc de la 1,7 la 2,2+ era de vreo 80 euro ca asa erau preturile deci pe vremea aia parca merita sa te risti acuma nu mai stiu preturile la componente dar stiu un lucru ca AMD u e fff maleabil la O.C.
dar daca vrei sa incerci chestii extreme uite aici una
Nu prea merita sa faci overclock ca tot timpu apare ceva nou si alea vechi se ieftinesc mai bine o data la an schimb cate ceva si nu iesi scump ca daca lasi 2-3 ani deja ti se demodeaza rau compu si tre sa scimbni tot de pe el
1.5 DCI 85 CP Chipuit, toba sport, neoane sub masina, la pedale, sub scaune si portabaj alaturi de lada de 800W RMS pure bass!!!
Am deschis acest thread pentru ca am AMD Athlon64 Venice 3000+ sk.939 1.8 GHz si as vrea sa vad care si-a facut OC.
As vrea ca in acest thread sa se discute despre overclock-ul procesoarelor AMD, de la K6 la A64.
Depinde ce placă de bază ai, cât duce şi cât duc memoriile. Principala metodă de OC la procesoarele cu multiplicatorul blocat (în sus) e creşterea FSB-ului, dacă nu ai o placă de bază bună, mai bine te laşi păgubaş. Eu am avut un Venice 3500+ şi s-a OC foarte bine, dar aici au contribuit şi MB şi memoriile (ADATA Vitesda DDR 500+). Foarte bune performanţe se pot obţine şi scăzând latenţele la memorii.
hmmm....Am un procesor amd athlon 64 3000+ 2 gb ddr 400 si.......Ia-m marit puterea pana la 3800....Nu am modificat decat fsb-ul de la procesor fara sa umblu la volatj,rami sau alte balarii....Toate acestea le-am acut pe o placa de baza de la DFI INFINITY NF4....Totu a decurs bine si am pastrat la capacitatea asta vreo 6 luni procosoru fara sa-mi faca vreao problema ...Si dak va intereseaza si temperatura sa stiti ca nu depasea 47 de grade dupa vreo 4 teste cu 3dmark05..Asa k spor la treaba ca nu se merita sa faci upgrade la pc cand poti sa faci overclock..Bft
eu am facut OC la Athlon 64 LE-1620 (2.4 GHz)
cu voltajul stock (1.21 V) l-am ridicat pana la 3 GHz si mergea struna, iar cu voltajul la 1.25 pana la 3.2 GHz si cu 3.35 pana la 3.3 Ghz in full load avea cam 45 grae celsius cu racire stock
AMD-urile cu consum redus sunt foarte stabile la oc
imi cer scuze ca n-am avut timp sa citesc tot, dar exista raciri puternice care pot fi montate, ceva scump dar eficient e racirea pe apa; cu o racire pe apa din overclocking poti castiga cel putin 800 MHz din procesor, asa lejer. Eu am avut un Amd Athlon Xp 62 2400+ din fabrica mergea la 1800+ si l-am dus in 2.1 fara racire pe apa, cu un cooler clasic. depinde pentru ce vrei sa folosesti procesorul. nu prea sunt deacord cu cei care zic ca nu merita sa faci overclocking, in primul rand nu te costa nimic operatiunea aceasta.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment