Capcana Din Pahar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Criteriul unanim admis pentru aprecierea starii de influenta alcoolica este alcoolemia. Alcoolemia reprezinta cantitatea de alcool exprimata in grame de alcool la un litru de sange. Alcoolemia la un moment dat este rezultanta absorbtiei, metabolizarii si eliminarii alcoolului. Alcoolemia apare astfel intr-o continua modificare. Actiunea dozelor moderate de alcool se traduce prin asa-zisa stare de euforie, aceasta faza, denumita betia usoara, se manifesta prin dezinhibare, diminuarea autocontrolului, eliberarea subconstientului, slabirea atentiei, ingustarea campului vizual, aprecierea eronata a distantelor.
    Multi conducatori auto au insa falsa impresie ca prin consumarea unor cantitati mici de bauturi alcoolice, cum ar fi o sticla cu bere, un pahar cu vin (100 ml) sau un paharel cu coniac (30-40 ml), vor putea conduce in conditii normale, avand astfel o incredere exagerata in posibilitatile proprii.
    Consumarea bauturilor amintite duce la alcoolemii de 0,2-0,3 g%o .
    La o alcoolemie de 1 g %o, se poate ajunge prin consumarea a 3-4 sticle de bere, 600-700 ml de vin, 130-200 ml de coniac, 120-170 ml de tuica.
    Studii recente privind relatia intre alcoolemie si probabilitatea comiterii accidentelor de catre conducatorii auto au evidentiat pericolul pe care-l prezinta alcoolul asupra traficului rutier. Astfel s-a constatat ca la o alcoolemie de 0,20-0,30 g %o, pericolul de accidente creste de 1,2 ori;la 0,5 g %o de 2 ori; la 1 g %o de 5 ori; la 1,5 g %o de 16 ori; iar la 2 g %o de 55 de ori, fata de conducatorii care nu au consumat bauturi alcoolice.

    Comment


    • #32
      Concluzia: nu beti inainte de a conduce nu?

      Comment


      • #33
        Eu unu' nu le am cu alcoolul dar e bine de stiut pentru cei care le mai comit
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • #34

          Toti soferii stiu foarte bine ca alcoolul este interzis la volan, dar mai sunt persoane care continua sa conduca dupa ce au baut o bere, doua, trei sau...
          Alcoolul pune pentru circulatia rutiera o problema foarte complexa si cum era si de asteptat influenta alcoolului asupra conducatorului de vehicule a preocupat mult pe specialisti. Toate studiile scot in evidenta crestera riscului de accidente ca urmare a efectului alcoolului.
          Consumul de alcool, chiar redus, are acelasi efect cu al oboselii dupa 5 ore de munca. Imediat dupa ingerarea alcoolului se produce o stare de excitatie care se manifesta prin comportament periculos, iar dupa 1-2 ore urmeaza inhibitia ce poate merge pana la adormirea la volan.
          Motivele practice de securitate impun sa se studieze nu atat comportarea sub influenta alcoolului, cat conditiile in care un conducator poate lua decizia sa utilizeze sau nu vehicului sau dupa ce a consumat alcool.
          Cel care isi lasa masina in garaj sau nu o utilizeaza atunci cand a consumat alcool se dovedeste a fi un conducator perfect apt pentru circulatie; de obicei, persoanele sanctionate pentru starea de ebrietate nu au dovedit niciodata performante in aceasta activitate.

          Comment


          • #35
            Ady chiar tu ai deschis un topic pe aceasi tema... Nu te supara ca te am luat cu ``ma`` dar uneori imi sare mustaru... Unesc cele doua topicuri ca tot pe tema de alcool sunt si cred ca exista si un al3lea mai vechi deschis de altcineva...

            sigpic

            Comment


            • #36
              Alcoolul nu se impaca cu conducatorul auto parerea mea daca am consumat ceva bauturii gata cu sofatul pentru acea zi,nu merita pentru o prostie sa pui viata ta si colegilor de trafic in pericol !!!!!!!!



              Comment


              • #37
                Pentru a fi sigur ca esti "curat", nu trebuie sa te urci la volan mai devreme de 3 ore dupa ce ai consumat 250 ml de bere (10 g alcool). Dar, atentie! Dupa aceeasi cantitate de bauturi alcoolice, o persoana de 100 kg va prezenta o alcoolemie mai mica decat o persoana de 70 kg deoarece 70 % din corpul uman este apa, in care alcoolul se dizolva foarte bine. Cu alte cuvinte, cu cat este mai multa apa cu atat alcoolul se dilueaza mai mult si alcoolemia este mai mica! In plus, te imbeti mai repede daca bei pe stomacul gol sau daca bei intr-o perioada scurta de timp! In cazul unui scenariu obisnuit, la restaurant, alcoolul consumat va trece in sange mai greu data fiind prezenta mancarii si perioadei de timp mai lungi de absortie. La acestea se adauga si gradul de toleranta la alcool, factor care variaza de la individ la individ. Tocmai din acest motiv nu se pot da nici echivalari fixe intre cat bei, ce bei si alcoolemia din sange. Ex- La un barbat alcoolemia poate ajunge, dupa 3 beri, la 1 g la mie, in timp ce, dupa aceeasi cantitate de bere, o femeie ajunge la 1,6 g la mie iar un copil poate intra in coma.
                Alcoolul consumat, indiferent de tipul bauturii, incepe sa-si faca efectul aproape imediat de la intrarea in organism. Uneori nu simti in mod direct, dar poti fi sigur ca reactiile tale sunt intarziate si in orice moment, chiar daca vei scapa de Politie, s-ar putea sa nu scapi de accident!

                Comment


                • #38
                  Alcool,alcool...E bun atata timp cat e consumat in cantitati respectabile.De volan nu mai poate fi vorba...Desi sunt sigur ca multi dintre noi am condus dupa 2-3 beri.Sa recunoastem,ni s-a intamplat multora...Vorbesc din experienta.
                  Mult succes!
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                  Comment


                  • #39

                    Referitor la soferii "inventivi" carora infirma teoriile conform carora te poti imbata prin inhalarea vaporilor de vin sau tuica din crame/ distilerii sau prin consumarea mai multor beri fara alcool! Intoxicarea cu vapori de eter, sau alte sustante volatile pe baza de diluanti, poate produce efecte la nivelul sistemului nervos central asemanatoare alcoolului, dar acest fapt trebuie demonstrat. Un individ care s-a expus un timp indelungat vaporilor de eter va avea un comportament ciudat dar in sangele lui nu se va gasi in nici un caz alcool. Aviz petrecaretilor care, opriti pe timp de noapte, invoca intoxicarea cu lac de parchet! In plus, nici un fruct sau suc natural de fructe nu fermenteaza in stomac generand alcool in sange.

                    Comment


                    • #40
                      Ce se intampla dupa ce am baut o bere sau alta bautura alcoolica?
                      25% din alcool este metabolizat in mucuasa stomacului, 95% din rest este metabolizat in ficat iar 5% se elimina prin respiratie si transpiratie. Cea mai rapida absortie se realizeaza in interiorul intestinului subtire pentru bauturile alcoolice de 20 de grade si pentru cele care contin CO2 (sprit, bere, sampanie), alcoolul tare (tuica, votca, etc) absorbindu-se mai lent.

                      Comment


                      • #41

                        Indiferent de cantitatea de alcool consumata, efectele negative apar fara exceptie. O cantitate de alcool corespunzand unei alcoolemii de 1 g%o se elimina din organism in peste 8 ore de la incetarea consumului. De altfel, aceasta este si singura metoda pentru eliminarea alcoolului. Indiferent daca dormi sau nu, ficatul isi mentine acelasi ritm de purificare a sangelui asa ca, din momentul in care te-ai oprit din baut, alcoolemia incepe sa scada!
                        Cafeaua mai diminueaza, intr-o mica masura, efectele alcoolului asupra sistemului nervos central, dar nu modifica concentratia de alcool din sange!

                        Comment


                        • #42
                          Sincer sa fiu nu am picat niciodata vreun strop de alcool in cavitatea bucala inainte de a ma urca la volan...
                          Nu intelegeti ca imi bag in vena...

                          Comment


                          • #43
                            N-am avut probleme cu Politia pe tema asta dar era sa o patesc urat. Intr-o iarna, pe 1 Ianuarie ma pune necuratul sa ma urc la volan sa-i duc pe niste prieteni, cu care facusem Revelionul, acasa. Si bausem destul de mult, plus ca nu-mi mergea dezaburirea la vechea berlina, schimbasem antigelul si n-am facut aerisirea cum trebuia. Vedeam prin parbrizul inghetat printr-o gaura cat marimea unui pachet de tigari. I-am dus fara niciun incident, dar, la intoarcere, am prins o sina de tramvai sub roata din stanga fata si m-am rotit de vreo doua ori ... Noroc ca n-am lovit nimic. In momentele alea mi-au trecut toti aburii alcoolului si de atunci nici nu m-am mai urcat la volan daca am baut ceva. Oricum, bine ca alcoolul nu face parte din pasiunile vietii mele. E mai faina viata cu mintea limpede.
                            sigpic
                            Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                            Comment


                            • #44
                              Faza tare este ca poti conduce atent chiar daca esti baut,ce faci daca intra altul in tine?
                              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                              Comment


                              • #45
                                Originally posted by D-FENS View Post
                                Faza tare este ca poti conduce atent chiar daca esti baut,ce faci daca intra altul in tine?
                                Daca intra altul in tine, ii platesti reparatiile.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google