If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ai ramane surprins cati au pretentii ca scriu si vorbesc corect, si fac o gramada de greseli. si ma refer la oameni cu studii superioare. m-am lovit de astea, traducand filme si afland chestii de la corectura de care nu stiam.
am pe undeva niste teste si o sa le scanez, ca sa vedem cati gasesc greselile.
intre ce vrea academia, si ce vorbeste omul normal, cu studii sau nu, e diferenta mare. apar noi reguli in fiecare an. habar n-aveam.
daca scriu "sandwich" e gresit, fiindca acum e acceptata si folosita in DOOM
forma "sendviş".
N-am nici cea mai mica indoiala ca cei cu multe studii mai vorbesc si aiurea.
Ceea ce era de demonstrat: gramatica nu tine de Academie, ci de clasele primare.
Bineinteles ca acum nu trebuie sa ne luam chiar de cele mai mici abateri, insa abaterile grave chiar trebuie sanctionate!
Ok, ca sa ma duc sa cumpar piese ce iau practic. Spune-mi ca la un tolomac care habar n-are ce-i sub capota. Multzam de link ... am o problema cu un topic de 220 pagini. Nu cred ca pot sa stau 3 zile ca sa il citesc. Stiu ca e penibil sa ne repetam, dar uneori e mult mai rapid. Va multumesc in continuare, chiar daca repetati informatii deja scrise de altii... Oricum la o prima vedere, parca inteleg ca as putea sa mai stau. Dar totusi as adauga ca extraurban, forjez de multe ori, marea majoritate a timpului sunt la 130-140. Asa ca, o trebui sa fac distributia asta? Si cum ii zice in magazin?
- "bujiia aia" de care zici tu, nu are rezistenta de 20Kohm......este rezistenta de 5KOHM,aprox identica cu cerintele "renault".....de unde stiu? pt ca am scris si am vorbit direct cu cei de la brisk; prin urmare spune tu de unde stii ca are 20KOHm cand cei care o fac zic ca are 5.....
-electrodul este din argint; eu nu laud nimic, eu nu fac bujii.....cei care le fac ( sunt multi care fac bujii cu electrod de argint brisk beru bosch) si fizica elementara spune ca argintul conduce electricitate mai bine ca si cuprul; prin urmare va conduce mai bine ca si cea care foloseste cupru
-daca zici "argintul pur se cam topea" as putea sa fiu grosolan cu tine si sa-ti spun ca habar n-ai de constructia unei bujii, tu ai impresia ca se lasa argintul direct in contact cu ...camera de combustie? Pe ce lume traiesti? Stii ca exista bujii cu electrozi facuti din aliaj Aur-Palladiu ( Champion) tocmai pt a mari conductivitatea, alora ce le mai zici, ca nu conduc nici acelea sau....?
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment