Vitezometrul Se Blocheaza In Caz De Accident?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vitezometrul Se Blocheaza In Caz De Accident?

Am vazut pe unele topicuri de aici si aud in general in mass media atunci cand se produce un accident cum ca "acul vitezometrului a ramas blocat la viteza X". Acuma intreb: exista vreo masura constructiva luata de producatorul autoturismului(indiferent ce marca o fi) ca vitezometrul sa se blocheze in caz de impact sau in cazul unei deaccelerari bruste? SAU pur si simplu vitezometru se opreste la intamplare in urma eventualei zdruncinaturi(eu asta tind sa cred)?

Eu inca nu cred ca se blocheaza , cand am avut un accident cu dacia veche , cel care ma lovit o toyota corola avea acu blocat la 150 si le-am zis la politisti domne dar dece dureaza atat ancheta? Nu puteti sa va uitati pe kilometraj sau sa va uitati in computer daca arata viteza memorata la deschiderea airbagurilor? Si ei nu ca nu ca trebuie facut expertiza veche cu deformari mase etc nu se iau in considerare datele din masina

sigpic

Comment

Trebui facuta expertiza veche ca sunt ei inapoiati din punct de vedere legal. pt cainca nu toata masinile aflate in circulatie dispun de chestia asta cu blocarea acului. la cele cu borduri mecanice functioneaza si nu prea. la fel, la cele fara abs, daca rotile sunt blocate, bordul va arata 0km/h la impact. la masinile cu bordul electronic, asta insemnanad ca si daca au ceasuri, sa fie actionate de motoare, nu de cabluri din cutia de viteze, acele ar trebui sa se blocheze la viteza avuta in momentul declansarii airbagurilor. la cele cu borduri digitale, cand se pune contactul, dupa accident, daca nu se sterge codul de "airbag_deployed" (ca si cand stergi erorile din comp de bord), se afiseaza viteza masinii la primul impact, cel care a declansat deschiderea airbagurilor.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Deci pana la urma ori sunt blond ori nu ai fost on topic
        la logan se blocheaza acul la viteza impactului sau se stocheaza undeva?

sigpic

Comment

Ambele. la filmuletul cu accidentul meu se vad clar acele blocate la 50km/h, respectiv 1500rpm. atat am avut cand am dat cu botul in pamant, s-au dechis airbagurile si m-am dat peste cap
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Si daca poti sa intri prin diagnoza poti sa citesti "Crash telegram" care stocheaza toate datele unui crash (ce airbag-uri s-au deschis, la cat timp dupa producerea accidentului s-au deschis, viteza in momentul accidentului, ce limite de deccelerare au fost depasite si multe altele).

Comment

Asa, domnu coleg din lumea automotive ! corect 100% ce zici acolo...
              offtopic: daca tot esti in tm, nu bem noi o bere in seara asta?

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google