Cat De Des Spalati Masina???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Bine spus!!!!

Comment

Treaba cu calcarul o stiu insa la mine pe albastru mineral chiar nu vad urme ramase...depinde si de zone...cum vine apa, de unde, prin ce!Mai mult afectezi vopseaua stergand-o decat s-o lasi asa...cu conditia sa nu se usuce la soare!
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Pai nu o se vada imediat, depinde de duritatea apei. Chiar daca masina se usuca la umbra, calcarul nu se evapora, dupa cel mult doi ani vei avea vopseaua matuita.

Comment

Pai ce?...crezi ca o mai tin 2 ani?Oricum eu recomand sa SI stergeti masinile insa daca puteti sa le spalati mai rar cu sampon sau spuma activa!

Comment

Pai asa fac o spal acasa (ca am vreo 3 zgarieturi mici de la cei de la spalatorie), dau intai noroiul jos cu o perie pt spalat auto, pe urma cu buretele si sampon cu ceara, dupa care o sterg si o dau cu ceara. asta se intampla in fiecare saptamana. ce ceara e buna?? eu am una luata din carrefour, da cat de cat luciu...treaba e ca ma cam plictisesc si mai ma dor si mainile
            sigpic

Comment

Cat e gramajul la ea si cat costa???

Comment

Are 250g, e luata din carrefour , se numeste stac plastic - cera luciadante protettiva. ceara protectoare lucioasa. am dat pe ea 16ron
                sigpic

Comment

Si esti multumit de ea??

Comment

Produse de calitate se gasesc la www.Mafra.Ro sau www.Magazinpiese.Ro produse Sonax. Iar detalii de cum se face gasiti si pe noul forum aparut http://www.magazinpiese.ro/phpBB2/index.php?

Comment

Imi pare rau dar am impresia ca nimeni nu a citit manualul. In manual scrie clar ca masina nu trebuie spalata vara in soare sau cand e caldura mare. Pai tabla si implicit vopseaua arde. Aruncati niste apa rece pe ea... Si din dilatatie se face contractie. Brusca. Ia vedeti cum s-au sfarmat pietrele in Sahara. Asa se intampla si cu vopseaua. Cat despre matuire, e interesanta explicatia cu duritatea apei si cu calcarul, dar eu cred ca totusi mai nociv este sa o stergi si sa ramana niste fire micronice de praf intre carpa si vopsea cand freci... Spalati-o numai seara, preferabil cu jet...
                      Numai bine...
                      Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

Ai dreptate...Mai nociv este pt. Vopsea sa o stergi decat s-o lasi sa se usuce dar asta doar cand e racoare!Daca o lasi sa se usuce in soare o faci varza, mai bine o stergi!Mie mi-au aparut urme pe vopsea numai de la sters oricat de bine am clatit laveta!

Comment

Of...

Mi-am dorit foooooarte mult sa am un aparat al meu de spalat...

Cand mi-am luat masina o spalam in functie de mizeria (tipul) de pe ea. Daca era pamant, il dadeam jos repede.
                          In general o spalam cam la 2-3 saptamani, la spalatorii.
                          Cand am vazut cum mi-o lasa (eu fiind pretentios), m-am lasat pagubas de spalatorii.
                          Am ales solutia spalarii individuale la PetromV (acolo unde iti iei fise si o speli cum vrei, cat vrei, cu ce programe vrei...)
                          Preferam asa ceva decat inainte, cand o luam de la spalatorie si o luam eu iarasi la puricat.
                          Ce nu mi-a placut la spalatorii: majoritatea nu prea spala in pasajele rotilor.
                          ACOLO e unul din punctele nevralgice ale masinii vis-a-vis de rugina.
                          Chiar daca flacaii baga lancea acolo,,,o fac doar in partile vizibile (eu dau zdravan in toate partile, pe unde se invarte roata...).

Asa ca,,,m-am cadorisit cu o scula {K115} profi de spalat (merge,,,superb, echilibrat, jet constant, puternic, isi trage singurica apa si detergentul)
                          Problema e ca nu prea am unde sa o folosesc eficace. (eu stau la bloc si nu am unde sa bag masina)
                          La tara e musai a-mi monta filtre impotriva calcarului.

Am facut si o comanda de spuma activa de la SONAX + ceara lichida (sa vedem cat de eficace sunt!)

P.S. La mine e parca un facut: de cate ori imi spal masina, incepe sa ploua...La servici e un trafic intens de masini grele (se asterne praful pe ea intr-o zi, de zici ca a fost in furtuna!)

Cele frumoase si sclipitoare!
                          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Cand se face jegoasa o spal.Si se face destul de repede,ca eu fac drumuri cam multe,si cam prin tarana.Ma oftic ca deocamdata nu am gasit o spalatorie unde sa o faca bine.Mereu ramane nestearsa,si nespalata bine,m-ai ales dupa ce se usuca.Cred ca o voi spala eu de acum incolo la OMV la autospalare(interior + exterior costa 19 ron).
                            Offtopic:Eu am o nelamurire cu aparatorile de noroi.Am vazut special pentru Logan,si intr-un magazin DACIA.Si vroiam sa le cumpar,dar inainte am zis sa mai vorbesc cu unu,altu si sa-mi zica daca merita sau nu.Si spre surpriza mea,mi-a spus cineva(care are destule cunostinte),ca prinderea se face destul de sus,si s-ar putea sa-ti ramana apa ,mizerie acolo,si fiind acoperita zona si rece,s-ar putea sa stea ceva timp,si sa-ti rugineasca+ca stratul de vopsea e mic.Cum sta treaba de fapt?
                            Last edited by Pacco; 7 June 2008, 10:19.
                            sigpic

Comment

Eu o spal seara pe la 11 la OMV la autospalare jet. O fisa pentru sampon si o fisa ceara calda + limpezire cu aditiv uscare. Pe interior cu aspiratorul de masina personal. La motor nu ma bag numai cu carpa umeda pentru praful de deasupra. Daca as mai baga o fisa sunt convins ca ar iesi perfect si la pasaje, dar deja vorbim de o suma relativ maricica.
                              Offtopic: si eu sunt curios despre aparatorile de noroi, astept dealerul sa ma sune cand le intra pe stoc. Ar fii o figura faina sa-i spun ca nu ma mai intere ca am primit o explicatie foarte buna pe forum
                              Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

Movie!

Uite ce am gasit pe net...
                                Pe cand si la noi asa ceva??? TEXAS
                                Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google