If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bună dimineaţa....
1).- legat de faptul că sunt eu şoferiţă:
- nu am fost avantajată niciodată în trafic pentru că sunt şoferiţă;
- nici dezavantajată, pentru că merg destul de bine şi nu pun probleme participanţilor la trafic;
2). Din punctul meu de vedere, ca participant la trafic, făcând abstracţie de faptul că sunt fată :
- mă feresc din răsputeri de maşina condusă de o femeie, în general.
- mi-e ruşine s-o spun, dar femeile, în general, SUNT DEZASTRU LA VOLAN
Fetelor nu vorbesc de voi, dar am avut parte de prea multe frâne nejustificate din partea maşinii din faţă, viraje bruşte fără semnalizare, depăşiri necalculate, nepăstrarea direcţiei de drum, nerespectarea regulilor de prioritate, etc. şi da, cum aţi ghicit, toate acestea "efectuate cu măiestrie" de femei la volan.
- SUNT ŞI ŞOFERIŢE BUNE, dar pre puţine
pe mine mă scot din sărite când merg NEJUSTIFICAT pe DN1, în afara localităţilor, cu 40-50 km/h. Da, tot de femei la volan e vorba. Vineri una, în faţa mea, a scos mâna pe fereastră să-mi dea de înţeles că vrea să-mi taie calea, nici vorbă de semnalizarea clasică,şi multe altele.
or fi şi şoferi răi, numai că la ei nu prea se vede, pentru că probabil bărbaţii sunt mai mulţi la volan;
dar pentru mine e clar; când văd şoferiţă la volan în faţa mea, la prima "gafă" de-a ei, trec de ea şi fug cât văd cu ochii
bluee zi şi tu dacă ai fost avantajată sau nu în trafic
apliliecii, e fumata deja treaba cu femeile dezastru la volan... Am dat de din ce in ce mai multe femei mult mai " bune " la volan decat barbatii, iar prin "bune" ma refer la cat de atente, descurcarete sau stapane pe masina&sosea sunt
oricum favoritele mele sunt incepatoarele care semnalizeaza si se baga , as in ... Nu se uita stanga dreapta, ele au semnalizat, au semnul " atentie sunt proasta " ( definitia mea pentru lamai ) si s-au bagat, mi se pare normal , nu ?
Poate greşesc, dar eu înţeleg prin "avantajat în trafic" ceva de genul:- îţi fac şoferii loc să treci chiar dacă ei au prioritate, nu tu, renunţă ei la un loc de parcare, în favoarea ta, etc.
Legat de faptul că te-ar lăsa să intri în faţa lui, chiar dacă tu nu ai prioritate nu mi se pare că te avantajează pe tine, ca şoferiţă, ci probabil el bănuieşte că, şoferiţă fiind la volan, probabil că o să-i tai calea oricum, şi-atunci poate alege să-şi protejeze maşina pe sistemul "intră şi te duuuu......".
Dau un exemplu întâlnit de mine în practică: - pe DN1 în dreptul curbelor de la Posada, sens de mers dinspre Bucureşti, de vreo 2 ori se fac două benzi pe sensul de mers, care după oarece distanţă se îngustează din nou într-una singură. Eu mă bag mereu pe banda 2, pentru că maşina trage bine şi bineînţeles că atunci când se îngustează benzile, îl las pe cel de pe banda 1 să intre pe banda mea, dacă ajung aprox. Odată cu el la locul de terminare a benzii 1.
Asta înseamnă că l-am avantajat? Cred că nu, doar l-am respectat în trafic.
Şi chiar niciodată nu bag de seamă dacă este şofer sau şoferiţă.... Pur şi simplu e participant la trafic, la fel ca mine.
Luminaţi-mă şi pe mine. Ce avantaje poţi avea ca şoferiţă în trafic?
Eu am fost avantajata in trafic, pentru ca sunt FEMEIE la volan.
Un exemplu imi vine in minte acum.. Este o intersectie urata (pe sos Alexandriei, spre Magurele, pentru cei care cunosc) unde trebuie sa dai prioritate celor care vin dinspre Alexandria. Pentru ca sunt FEMEIE la volan nu stau mult in intersesctie..Uneori se blocheaza intersectia pentru ca cei care vin dinspre Alexandria au prioritate si merg.... Vreau sa spun ca eu am noroc... Ajung in intersesctie si stau acolo putin...De multe ori soferii franeaza si imi fac semn cu farurile...Si trec...Asta eu il vad ca pe un avantaj al meu, FEMEIE la volan..
Si un alt avantaj: un loc de parcare, doua masini, un sofer si o soferita?? Cine-si parcheaza???? De multe ori soferita.. Am patit asta de cateva ori.. Avantaj eu.
Neatza bluee.....Cam cuminte de vreo 2 zile.....Zi şi tu cum e treaba cu avantajele astea... Că eu de când mi-ai dat subiectul ăsta mi-am cam prins urechile.... Ce avantaje ai ca şoferiţă?
Neata..Sunt cam ocupata zilele astea..O sa plec la Agnita 10 zile si trebuie sa-mi termin toate treburile pe la birou..O sa lipsesc si de pe forum, ptr ca la Agnita nu am internet....
In general eu sunt avantajata in trafic si trebuie sa recunosc ca imi place....Ma gandesc si mai dau exemple.
Da ...Doar avantaje minore..... Dar totusi AVANTAJE..
Apliliecii chiar nu vad de ce ti-e asa greu sa intelegi si exemplele pe care le-ai dat chiar nu au nicio legatura cu avantajele la care ma refeream eu, si anume, cele care te ajuta sa economisesti timp
Fetelor, eu zic că acestea nu sunt avantaje...Avantaj ar fi:
- sa opreasca 15-20 de masini langa tine din primele secunde, daca eşti şoferiţă şi stai pe marginea drumul pentru că ai făcut pană şi toţi să fie în noroi până în gât luptându-se care să-ţi schimbe roata,
- sau în alt caz, să renunţe toţi la programările lor în service ca să-ţi facă loc ţie ca şoferiţă, chiar dacă ai sau nu probleme cu maşina;
- la Poliţie, să nu fie nevoie să stai la rând dacă Doamne Fereşte ai nevoie de vreo autorizare de reparaţie;
- şi altele, din aceeşi categorie, a SF-ului.
Dragele mele, or fi ceilalţi şoferi dar în primul rând sunt bărbaţi, cu orgoliul şi respectul lor de sine.
Mi-am adus aminte: - iara trecută, la benzinărie, trebuia să-mi schimb de urgenţă pt prima oară un ştergător de parbriz (cel vechi încastrase ceva în cauciuc şi zgâria când era acţionat). Habar n-aveam cum. M-a ajutat un bărbat, care întreba disperat la casă dacă au lichid de parbriz. N-aveau niciun strop. Eu aveam bidonul cu lichid de parbriz jumate plin în portbagaj. Am făcut un târg: - mi-a schimbat ştergătorul (am văzut atunci că nu-i greu deloc) şi i-am dat gratis lichid de parbriz cât până la următoarea benzinărie. Hai să zicem că ăsta a fost un avantaj, pentru că eram femeie la volan. Dar tot nu-s convinsă pe deplin
Eu am probleme cu casetofonul din masina. Uneori se incinge si miroase ca si cum ceva a luat foc.... Mergema pe DN1 pe la Nistoresti si am simtit miros de ars.. Am oprit imediat masina si am ridicat capota... Prima masina care a trecut pe langa mine a oprit si m-a intrebat daca am nevoie de ajutor.... M-am tot intrebat daca a oprit pentru ca eram o FEMEIE langa o masina cu capota ridicata sau oprea oricum....
pt că erai femei la volan bluee... Categoric. Prietenul meu m-a sfătuit să nu opresc dacă sunt singură iar pe dreapta e un şofer (dubios)cu maşina în pană oprită pe dreapta şi-mi face semn. A zis că fată fiind n-am eu cu ce să-l ajut şi în plus am păţit-o şi noi anu trecut, pe drumul spre mare, ne-au oprit unii spunând că au probleme la motor şi dintr-una într-alta ne-au întrebat dacă nu cumva vrem să cumpărăm aur sau o cameră video. De fapt nu aveau nicio problemă tehnică. Probabil băieţii de pe forum au mai întâlnit şi ei cazuri din-astea şi ştiu despre ce e vorba.
Bluee sorry pt radio-ul tău, am avut şi eu o problemă asemănătoare şi mi-au schimbat siguranţa la service
O sa rada baietii ptr ce o sa spun in continuare...Cand am simtit miros de cablu incins primul meu gand a fost ca s-a produs un scurt circuit si mi-a luat foc masina.. Am ridicat capota cu gandul sa desfac bornele de la baterie... Nu m-am gandit la casetofon...
O singura data am oprit ca sa ajut pe cineva... Era iarna, zapada, iar soferul era un domn de vreo 60 ani...Derapase intr-un sant pe un drum putin circulat si fara semnal la telefonul mobil ....L-am intrebat cu ce pot sa-l ajut si respectivul m-a rugat doar sa-l sun pe fiul lui.... Cand m-am apropiat de Agnita si am avut semnal la mobil l-am sunat... De la intamplarea asta am ramas amici.....
Sa fie, multumesc! Cand iau Golanca, sigur vin si eu la intalniri!
pai, te asteptam cel putin pana acum, de ceva timp incoace sunt singura loganista pe la intalnirile din buc...
te-am zarit postand ca iti ridici masina azi, maine poate ne si onorezi cu prezenta la polivalenta
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment