Salvare Pentru SMURD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@yrman ai inteles gresit, smurd-ul o sa ramana ce a fost si pana acum, numai ca o sa mai taie din aripile ingerilor. Nu ai cum sa iei pompierul si sa-l muti la ambulanta, si nici doctorul sau asistentul nu ai cum sa-l faci pompier, smurd-ul este o colaborare intre pompieri (partea de descarcerare mai exact) si personalul medical de urgenta (s-a ales personalul de la UPU din spitale). Colaborarea asta se putea si o sa se poata face intre orice echipaj medical competent si pompieri, smurd-ul ca si intreg nu este complet militarizat cum multi au inteles gresit, nu-i poti ordona medicului sau asistentului sa intre in foc sau in sa coboare in prapastie, pentru ca nu a fost instruit pentru asa ceva si multi nici nu au conditia fizica pentru asta. Nu-ti poti alege medicii si asistentii de pe urgenta asa incat sa aiba toti 1.80m, 70kg si sa mai stie sa coboare in rapel intr-o vagauna, e imposibil... Pompierii din apanajul smurd au obligatia sa intervina alaturi de orice echipaj medical (indiferent ca-i privat, ambulanta, smurd civil de la UPU) atat timp cat echipajul medical a ajuns la limita competentelor (nu poate cobora in prapastie de exemplu).
    Acum ca sa clarificam un lucru (chiar daca unii vor spune din nou ca vorbesc din carti), asistentul medical si doctorul au obligatia morala (juramantul lui Hipocrate) si legala (legea penala si civila in vigoare) de a acorda asistenta medicala de urgenta neconditionat, indiferent de ce institutie apartine, de stat sau privat, chiar si in masina particulara sau ca simplu pieton daca esti medic sau asistent ai obligatia morala si legala de a acorda primul ajutor! Sper ca m-am facut inteles cat de cat, se pot vorbi multe pe marginea acestui subiect dar aceasta discutie poate avea loc doar intre oameni informati, restul oamenilor dau like pe facebook...
    Last edited by vasile78; 12 January 2012, 13:25.

Comment

Pentru toti cei care nu ati crezut in acele '' banale LIKE-uri'' , bineinteles ca nu au ajutat ele in totalitate dar ceva ceva au facut, astazi au fost prezentate in fata lui Base' impreuna cu protestele oamenilor din diferite orase. Basescu a anuntat retragerea proiectului! Daca vi s-ar fi facut rau si proiectu deja era stabilit ce faceati plateati sa vina ambulanta! Sincer nu cred!

No offence!
      sigpic

Comment

Este foarte tare ceea ce s-a intamplat. Nu imi vine sa cred ca ceva s-a schimbat in bine.

Sa speram ca este inceputul unei schimbari.

Sa traiasca SMURD.
        sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

da , i sa deschis o pagina de faisbuc si i sau aratat miile de like-uri
          asa de emotionat a fost ca a retras proiectul

Comment

@CataFOF.Chiar nu stiu ce tot scrii in thread daca nu te intereseaza! Lasa' daca nu-ti pasa cand ti s-o intampla ceva te duc cu caruta la spital!

Evident: No offence
            Si sa-ti raspund au fost printate LIKE-urile pe hartii si au fost prezentate la minister fiind printate si unele povesti! Mai inforemaza-te si tu! NU CONTEAZA DE UNDE!
            sigpic

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
              Faceti si o campanie pe Twitter si apoi adunati like-urile... sa para mai multe. Vorbiti si va agitati degeaba, de fapt nu-i degeaba, asa ati vazut la TV pe antene.
              Dupa cum ai vazut, nu-i chiar degeaba.Oamenii au iesit in strada, chiar daca nu vor rezolva ceva, macar AU FACUT-O.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

degeaba... ca asa ies si eu cu 3 prieteni si zic ca am iesit...care e bucuria ?

Comment

@CataFOF si ai vazut tu ca au iesit decat 3 oameni!? Important este ca s-a amanat proiectu desi nu cred ca o sa fie amanat pentru mult timp!
                  sigpic

Comment

Presiunea pe diverse planuri a facut ca Basescu sa faca pasul inapoi, retragand proiectul Legii Sanatatii, lucru pe care nu prea l-a facut presedintele pana acum.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Felicitari marelui Zuckenberg!!! Ne'a mai dat o sansa...
                      If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Fratilor, nu mai credeti tot ce spun tampitii aia de la Antena 3. Ei doar intoxica oamenii numai cu neadevaruri. Stati linistiti, SMURD-ul este si o sa fie tot SMURD, numai ca datorira roboteilor de la antene, toti romanii au aflat ca o sa dispara. Noua lege nici pe departe nu prevedea acest lucru. Rusine inca o data porcilor de la antene.

Nici nu va ganditi voi ce afaceri se fac la CAS, datorita faptului ca ei detin monopolul. Nu v-ati saturat sa va duceti in spitale sa dati spaga si sa va cumparati toate medicamentele. Voi chiar nu ganiti deloc, nu vedeti realitatea?? De ce nu lasati sa se faca o scimbare, cu siguranta o sa fim tratati si noi altfel ?
                        Last edited by adicata2003; 13 January 2012, 22:56.

Comment

vezi ca aia cu ambulantele e altceva de aia cu spitalele .La ambulante se refera la sistemul medical de urgenta.
                          Referitor la Casa de asigurari de sanatate, bineinteles , dupa parerea mea ar fi cel mai bine sa apara doar clinici private, tu sa platesti o asigurare de sanatate in locu la banii aia ce ii dai lunar din salar , iar asigurarea aia de sanatate sa iti plateasca tie spitalizarea unde vrei tu in ce clinica privata vrei tu,unde nu va trebui sa vii cu pansament de acasa,sa vii cu medicamente de acasa, sa vii cu mancare de acasa.Acum se vireaza o gramada de bani la sanatate ca sa stai sa mori in spital ca pana n-ai dat banu la doctor nu-ti face nimic.Bineinteles sistemul prezentat de mine o sa fie ceva de succes in alte tari ,nu tari ca Romania unde ala la care ai asigurarea de sanatate o sa caute tot felu de motive sa nu iti plateasca tratamentul si sa te lase sa mori etc.
                          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Ati vazut ca n-a murit smurd-ul? Principalul pion si-a dat demisia din minister, legea a fost retrasa si urmeaza sa mai vedem ce o mai fi...

Comment

Asa cum a spus la televizor o sefa a SMURD de la Iasi sau Cluj numai stiu exact, ambulantele private care trebuiau sa fie de unde recrutau personal ? De la SMURD normal ca sunt cel mai bine pregatiti si atunci SMURD disparea prentru ca salariile erau mai mari si atunci normal ca cei de la SMURD plecau.

Asa ca domnu BASE mai bine ar face bine sa plece acasa asa cum a spun Ponta impreuna cu BOC ( un metru sub clanta usii ) si POATE vor venii unii la conducere care vor face in asa fel incat sa o ducem si noi mai bine.
                              sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

Daca eu spre exemplu imi fac firma de ambulanta cu cel putin aceeasi dotare ca SMURD-ul si ma aflu la un moment dat cel mai aproape de un anumit accident, de ce nu as putea interveni?pentru ca a fost un serviciu implementat inaintea mea? Eu sunt cadru militar, SMURD-ul este format 90% din cadre militare deaceea merge asa de bine.Si eu stiu sa impun disciplina militara intr-un domeniu de necesitate suprema, de ce ma ingradesti sa-mi fac o ocupatie din asta?

Voi nici nu stiti ce vorbiti, a, ca realitatea ar putea fi alta este cu totul o alta chestiune dar ideea ramane.

Pai multumesc, am o idee pe care mai apoi mi-o finanteaza statul deci nu s-a simtit direct in buzunarul omului, vezi ca merge dar nu te-ntrebi si de ce.Eu de ce n-as putea face aceeasi chestie?

Hai sa vedem cati ar cotiza benevol pentru SMURD dar inainte de a sti tot ce va face dupa aceea?
                                Last edited by Cromatic; 14 January 2012, 04:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google