Salvare Pentru SMURD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@B-53-SDP si cu te incalzeste daca pe un doctor scrie smurd, ambulanta sau bgs (exemplu), o haina rosie face dintr-un om supraom iar una albastra il prosteste? Intr-un post anterior am expus cum si-a recrutat smurd-ul personalul din orasul meu, citeste si ce au mai scris altii inainte de a lua o discutie de la capat. Si daca privatul plateste mai bine de ce sa nu plece medicul sau asistentul? Un salariu mai mare motiveaza angajatul iar calitatea actului medical creste, daca medicul ala pune mana pe tine (exemplu) iar el se gandeste cu ce o sa-si plateasca ratele pentru ca salariul e mic, exista toate sansele sa apara eroarea medicala. Concurenta intotdeauna a fost benefica pentru client, bolnav in speta. Cromatic, ma bucur ca mai exista oameni care gandesc.

Inca o adaugare, multi freaca capra-n gura cu cea DOTARE. Ambulanta de exemplu trebuie dotata cu defibrilator, ala defibrileaza indiferent daca a costat 2000 de euro sau 15.000 de euro (cazul smurd si amb). Ambulanta trebuie sa fie dotata, aaa daca clientul este statul, pune pe ea ce-i mai scump sa fie parandaratul mai gras... Sper ca m-am facut inteles.
    Last edited by vasile78; 15 January 2012, 13:33. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Astazi, Raed Arafat a revenit la Min. Sanatatii. Eu spun ca este un lucru benefic si acest om merita toate aprecierile noastre pentru ce a facut in aceasta tara.
      Despre ce s-a tot discutat la tv zilele acestea, Antena 3 si Realitatea au fost cele mai vehemente la adresa lui Baselu( care a gresit in momentul in care a spus ca cere prim-ministrului scoaterea legii, iar ministrul sanatatii s-a conformat; daca tot credeau in aceasta lege, puteau cel putin s-o dezbata si la final dadeau verdictul.), deoarece in fiecare televiziune dintre acestea doua, este cate o persoana care face parte din Consiliul de Administratie SMURD. Iar ceea ce a urmat pe strazi, cu toate protestele din marile orase, inseamna ca romanul s-a trezit cat de cat si vede in ce situatie a ajuns tara, sta la mana unui om avid de putere care nu vrea sa-si asume anumite greseli si sa incerce sa ne lase, poate o sa-i reuseasca.

Baselu sa ne lase pentru ce nu a reusit sa faca pana acum, oricum totul a plecat de la cei care au furat din '90 pana in '04 si trebuiau sa acopere cumva toate "lipsurile" luate, insa nu ai cum atata timp cat statul a intrat in datorii pana in gat ca altii s-o duca bine, insa reforma sanatatii ar fi una benefica pentru populatie.
      Last edited by Mario Popa; 17 January 2012, 19:03. Reason: Automerged Doublepost
      Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima!!

Comment

Mi-as permite sa te contrazic Mario, considerand ca Arafat a gresit fundamental intorcandu-se in pozitia de dusman al sistemului, conform spuselor lui bășelu. Desi il admir pe Arafat, faptul ca-i da din nou bășelului sansa si posibilitatea sa i se diareeze in cap, nu mi se pare o treaba prea desteapta. Trebuia sa ramana in afara sistemului politic, deoarece castigase admiratia si respectul intregii tari si in plus noi inca nu am coborat din cocotier si nu intelegem ca politica nu are ce cauta in sanatate.
        The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Doctorul Arafat nu trebuia niciodata sa se manjeasca cu rahatul numit politica, pentru mine ramanea un erou adevarat si un exemplu de urmat daca ramanea la nivelul la care era in anii 2004-2005. Jocul cu focul (aka politica) denota slabiciune si interese personale, nu este erou cel ce sta in birou si stampileaza documente, ci ala care sta in ploaie, ninsoare, furtuna langa victima si face tot posibilul ca sa-i salveze viata. Asa ii statea bine doctorului Arafat, nu in spatele unui birou... sa nu-mi spuneti ca nu reusea nimic daca nu venea la min. sanatatii, poate reusea mai mult...

Cat despre faptul ca s-a intors inapoi sub poala lui basescu... deloc nu e bine, denota pofta de a "conduce", de a fi "sef", omul asta s-a "romanizat"! Tot respectul pentru ce a fost Arafat si SMURD-ul la inceputuri, aia au fost EROI...
          Last edited by vasile78; 17 January 2012, 20:57. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Politica sau statul la birou in privinta lui Arafat cred ca e benefica pt Smurd.Nu politica sau birourile sunt de vina,ci acei oameni care fac politica sau stau in spatele acelor birouri.La ei este adevarata responsabilitate...
            Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Daca nu ar fi acceptat propunerea ministrului Nicolaescu, dr. Arafat nu cred ca ar fi reusit sa faca atat de mullt pentru medicina de urgenta, pentru medicina romaneasca in general.

Last edited by IancuMIC; 17 January 2012, 21:10.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Fiecare vede situatia din punctul lui de vedere, prin prisma cunostintele pe care le are si prin a informatiilor pe care le detine/primeste/accepta... Vi se pare ca actualul sistem de urgenta este bun? Ei bine va inselati, smurdul la nivel national (interventii medicale) ajunge cam la 25-30% maxim dintre solicitari, ca face treaba buna sau nu asta pot spune numai cei ce au apelat si/sau au beneficiat de ingrijirile smurd, cei ce-si dau cu parere despre ce au vazut la TV o fac degeaba. E bine de stiut ca situatia de urgenta nu se termina odata cu coboratul pacientului din ambulanta/smurd, abia atunci incepe jalea...

Comment

Daca 10% din cei cu functii de conducere ar fi ca Arafat alta ar fi situatia in momentul asta.
                  Arafat s-a intors la minister,e bine sau nu?Daca Base l-a jignit de cateva ori,ce-l va opri s-o mai faca si-n viitor?In cazul in care ar mai avea un viitor,eu sper ca nu.
                  Last edited by D-FENS; 17 January 2012, 21:56.
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Corect JR, nu a fost o miscare desteapta intorcandu-se in functie. Acum nu avem decat sa asteptam sa vedem urmatorii pasi ai lui Arafat.
                    Eu unul, cred ca Arafat si-a dat demisia din cauza jignirilor pe care si le-a atras din partea lui Baselu, care l-a constrans sa se retraga din functie, totul fiind un joc politic in care aveau de castigat anumite firme private de pe urma reformei.
                    Reforma era binevenita, dar in sistemul nostru comunist, sistemul sanatatii ramane unul murdar, corupt si plin de spaga.

Comment

Care sistem e altfel in Romania? Molima e peste tot, profilaxia este inexistenta,tratament curativ nu exista, doar OPERATIA; fara ANESTEZIE.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Toate sistemele din tara sunt corupte, fara doar si poate. Insa ma bucura faptul ca au iesit unii oameni in strada, desi nu stiu cat de ascultati vor fi. La inceput au iesit din cauza lui Arafat si ca se vroia privatizarea sistemului sanitar. Dar, nu cred ca toti oamenii prezenti pe strazi au cu adevarat cunostinte despre sistemul sanitar din Romania.
                        Cu aceste protestari au avut si altii curajul sa iasa si sa-si exprime cuvantul despre ceea ce ii dor, taxa auto, Rosia Montana, invatamantul, pensiile si tot asa.
                        Noi acum nu facem decat sa ne dam cu parerea, cand totul este la mana acestor moguli, care faca ce fac ca totul sa fie in favoarea lor.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google