Am Nevoie De Ajutorul Unui Electronist Sau A Unui Priceput In Ale Electronicii

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am Nevoie De Ajutorul Unui Electronist Sau A Unui Priceput In Ale Electronicii

Am incercat sa mai postez odata chestia asta dar vad ca nu a aparut pana acu asa ca am sa-mi mai incerc odata norocul.
    Vreau sa fac o lampa de veghe pentru camera copilului care sa lumineze prin intermediul a 6 leduri.
    Am fost la un magazin de specialitate de unde am luat 6 leduri cu rezistente de 100 si inca doua piese care formeaza "o punte de redresare" (asa parca s-a exprimat domnul de la magazin).
    Am realizat montajul intocmai cum am fost sfatuit de cel ce mi-a vandut piesele si functioneaza...doar ca se infierbanta foarte tare rezistentele.
    Rog pe cineva care se pricepe sa ma ajute sa fac aceasta lampa fara sa existe riscul de a provoca un incendiu in timpul exploatarii acestei realizari.
    Am pus si niste poze cu piesele cumparate( pozele 1 si 2 sunt facute la aceeasi piesa).
    Multumesc anticipat celor ce-mi vor da o mana de ajutor.
    Attached Files
    My ride

Nu crezi ca e mai bin sa cumperi una gsts facuta avand in vedere ca e camers copilului?
    Asistenta: RAZVAN YPO - 0726240862 COSMIN CGK - 0767132803

Comment

Prefer sa o confectionez eu ... sunt cu pata pusa sa o fac ...
      apropos de interventie ce se mai aude cu elementul ala de plastic?! (oricum mi-am luat gandul de la el asa ca in eventualitatea in care ma ajuti cu lampa asta cu leduri te iert. )
      My ride

Comment

rezistentele sunt prea mici

Salutare,

Daca rezistentele sunt intr-adevar de 100 de ohmi inseamna ca sunt prea mici.

Eu zic ca sunt necesare rezistente de minim 2200 de ohmi adica 2.2 kohmi.

Dupa cum arata montajul actual, rezistentele sunt de valoare prea mica, curentul pe leduri este prea mare si de aceea se incalzeste foarte tare circuitul.
        Logan GPL 1.4

Comment

Eu cred ca,nu impedanta rezistorului este problema, ci puterea.Foloseste niste rezistori de putere mai mare,1-1,5w.Parerea mea !
          Last edited by dan.gutu; 12 January 2012, 18:48.
          LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

pana la urma ce tre sa fac ca sa functioneze sistemul?!...si eu ma gandeam sa iau rezistente mai mari...dar as prefera sa primesc un raspuns concret si sigur inainte de a investi ...
            My ride

Comment

Dupa mai multe incercari am reusit sa ajung la schema atasata.
              Am pus ledurile in schema ca exemplu, se pot pune mai multe serii de cae 3 leduri fara probleme (eu am ajuns la 10 serii de 3 leduri).
              cele 4 diode 1N4007 reprezinta de fapt puntea pe care tu o ai dintr-o singura piesa (poza 3 din primul post)

Cu toate ca lampa a fost facuta doar ca ambitie, sa vad daca iese sau nu.
              In mod normal folosesc o lampa de veghe tot home-made, dar care merge cu 1 baterie de 1,5V (R6). O baterie alcalina rezista cam 8-10 nopti, un acumulator - nu am mai tinut cont
              Revin in scurt timp si cu schema, poate sunt interesati.
              Attached Files
              GL-22-TOF

Comment

multumesc daniel.
                My ride

Comment

Nu mai stiu exact care din scheme o folosesc acum, dar ambele sunt OK. Una din ele a ajuns la nepoti...
                  Attached Files
                  GL-22-TOF

Comment

Originally posted by Sebi_NT View Post
                    pana la urma ce tre sa fac ca sa functioneze sistemul?!...si eu ma gandeam sa iau rezistente mai mari...dar as prefera sa primesc un raspuns concret si sigur inainte de a investi ...
                    niste rezistente mai mari nu sunt tocmai o 'investitie'

costa maxim 3-5 RON
                    Logan GPL 1.4

Comment

depinde cum privesti lucrurile...5 roni am investit intr-o lampa de veghe care are 4 leduri rezistente, intrerupator si alte chestii prin interior....azi am sa mai achizitionez inca una sa iau componentele din interior si sa le pun la lampa mea...am facut eu un calcul si ies mai ieftin asa ;)
                      My ride

Comment

uite si pozele cu investitia de 5 roni :d am sa desfac una sa fac o poza si o voi posta poate ajuta pe cineva
                        Attached Files
                        My ride

Comment

Inauntru gasesti aproximativ schema pe care am pos-o si eu mai sus
                          Tot dintr-o lampa de veghe e luata si adaptata pentru intensitate mai mare a ledurilor. Si combinata cu o schema dintr-un bec cu leduri cumparat si desfacut de curiozitate.
                          GL-22-TOF

Comment

daca iti sunt de folos si vrei sa te mai ''joci'' cu ledurile

Comment

Nu stiu cum de nu m-am muitat mai devreme pe goagal. probabil m-am hotarat sa postez aici pentru ca am vazut ca sunt destul de multi utilizatori ai forumului care se pricep la chestii de astea. oricum merci pentru ajutor tuturor. pun si cateva poze cu circuitul de la lampa de care vorbeam in ideea ca poate fi de folos cuiva.
                              Attached Files
                              My ride

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google