POZE si Discutii despre Codul Rosu De Ninsoare!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by CataFOF View Post
    Am zis pentru ca tot sa pus problema cu familia, mai ales sa nu ai o veste de la ei, e destul de urat sa stai sa aspteti vesti de la cineva care stii ca este izolat....
    Tatal meu mi-a zis sa stau potolit, e in regula (asa cum e, fara curent si in nameti) si sa nu ma gandesc sa plec spre el.
    Ma anunta el cand as putea ajunge in sat.

Cata...oricat de bine echipat esti, nu se poate trece. Intr-un loc a ramas pana si un utilaj de salvare, cu senile. Doar o dracie cu lama poate trece, DAAAR sa nu bata vantul, ca s-a pus la loc mai rau...
    Au patit unii primari, au incercat sa elibereze caile principale, au pus lamele in functiune si peste o ora era mai rau unde actionasera...
    Din cate stiam si drumul catre UM din Boboc e inchis. Si acolo nu se inchide, au utilajele proprii. Unul chiar ramasese in zapada

Asa ca...in camp e cu totul alta situatia decat in oras. Iti ingheatza respiratia. Aseara, pe la 21:45 am iesit pe afara, au inceput sa bata niste rafale de am simtit ca nu aveam aer (erau cca -12 grade)

P.S. Sper sa ajung maine dupa amiaza acolo, sa fac si niste poze, pentru a avea o imagine a realitatii troienite.
    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

• da , te cred , e cacacioasa rau situatia , daca si utilajele armatei nu fac fata.
      eu am zis chestia cu plecatul ca ai spus ca nu ai nici o veste de la ai tai, telefon mort, cai acces nema si tot asa.

ieri nu am iesit afara, decat seara ca m`am dus pe jos s`o iau pe andreea de la munca, circa 3 km dus-intors , daca nu aveam masca de gura si nas , nu puteam sa respir cand batea vantul in rafale.

Comment

• Originally posted by adicata2003 View Post
        Da. De fapt acolo am stat si acum stau parintii mei. Eu acum locuiesc in Ploiesti. Cat de curand o sa ma mut in Valeni. M-am saturat pana in gat de bloc.
        Esti din Valeni?
        stau la vreo 20 de km mai spre nord de valeni si fac naveta la ploiesti. 100km dus intors aproape zilnic. anul asta poate reusesc si ma mut in valeni. zapada asta m-a obosit rau de tot. luni am ajuns la munca de abia pe la 2. inchisesera dn-ul. acum e impecabil.... nimic de zis.

Comment

• dezapeziri la japonezi
          Attached Files

Comment

• Revin cu noutati din Buzaul insloit...
            Mai nimic bun. Din contra, se vad de-abia acum imaginile dezastruoase.

Drumuri in continuare inchise, exceptie facand DN10 (Buzau-Brasov), insa restrictionat la 3.5to, precum si DN1B (Buzau-Ploiesti) in aceeasi situatie, cu restrictia de tonaj.
            Am vazut imagini de la tv local: incredibil! In localitatea Limpezis (pe E 85) zapada era de la 1.5 m pana pe la 6m. In dreptul indicatorului de localitate era la cota maxima a acestuia.
            Convoiul de urgenta, format din camioane se scufunda, la un moment dat, in tunelul de zapada. Culmea este ca era strat compact, cu inaltime constanta pe intreaga latime a drumului european
            Aceeasi situatie o declara si primarul din Mihailesti.
            Primarii se declara multumiti daca reusesc sa elibereze caile de acces. Insa este imposibil si cu vole mari. Efectiv trebuie sa transporti acea masa de zapada, nu ai unde o deplasa lateral...
            Pe camp e dezastru in privinta retelelor electrice. Stalpi de beton de joasa si medie tensiune...blana la pamant.
            Sunt in continuare 39 de localitati fara curent electric (ieri erau 43), cei de la Electrica au solicitat ajutor de urgenta colegilor din judetele invecinate. Sunt 56 de echipaje formate, dar nu pot intra in multe localitati blocate de mormane de zapada...
            Cel putin 2-3 saptamani va dura pana se va intra cat de cat in normal in aceasta privinta. In Mihailesti, spre exemplu, 9 stalpi din beton de medie T. sunt rupti, cazuti.
            Nici freza speciala de la caile ferate nu a putut dovedi zapada in CA Rossetti.
            Unele case au zapada pana la horn, care este acoperit.
            Singura solutie este...lopata, sa faca trasee catre punctele esentiale.
            Spre exempificare priviti aici si minunati-va...
            Cititi articolul si vizionati si filmuletele, spre credibilitate.

M-am dus la magazinele din oras. Nu mai sunt generatoare accesibile (doar la unul am mai gasit unul de 4500lei si altul de 6700 lei; prohibitiv!)
            Vestitul meu sat ramane izolat, un decedat a fost scos cu sania de acolo.
            Nu pot lucra nici cu vola acolo...Bine ca am luat legatura cu tatal meu.

Culmea: pauza de iarna (cu ger aspru, insa) pana sambata, de cand este anuntata o noua serie de zapezi abundente pana marti.
            Last edited by 77sky; 9 February 2012, 10:16.

Comment

• Cacacioasa treaba rau.... daca s-ar potoli vantul probabil ca ar reusii sa faca ceva ... dar in situatia data .... risca sa ramana inzapeziti si aia care lucreaza pe acolo..
              sigpic

Comment

• Cateva imagini primite acum de la tara ( o comuna galateana langa Tecuci); de abia ieri au reusit sa deszapezeasca, dupa o izolare de 3 zile.
                Attached Files
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Acum sa vedeti. Dupa cod portocaliu de ninsoare/viscol etc. Ghiciti?

Eu unul sunt maxim convins ca va urma COD ROSU de INUNDATII!
                  9! 9! 9!
                  sigpic

Comment

• S-a vehiculat si aceata situatie; depinde cat de brusca va fi topirea acestor nameti, atunci cand vor incepe sa creasca temperaturile.

Comment

• Originally posted by Eu4yas View Post
                      Acum sa vedeti. Dupa cod portocaliu de ninsoare/viscol etc. Ghiciti?

Eu unul sunt maxim convins ca va urma COD ROSU de INUNDATII!
                      Vorbind strict de Buzau, tinand cont de evenimentele trecute si actuale, precum si de efectele acestora, nu era nici un cod galben-maro-portocaliu.
                      Era rosu.
                      Probabil pentru a nu se crea panica s-a decis "cod portocaliu".

Cat priveste topirea zapezilor...sa ne ajute Cel de Sus!
                      Attached Files

Comment

• Update de noutati, din Buzau.
                        Probabil acum multi dintre voi ati vazut stirile, carele TV putand ajunge in localitatile ce pana acum erau blocate.
                        Situatia este dezastruoasa.
                        Partea buna, drumurile principale de acces au fost redeschise, inclusiv E 85.
                        Aici vedeti un filmulet despre un segment de langa Buzau
                        In alte portiuni (Mihailesti, Glodeanu Sarat, Limpezis sunt chiar si de 4-5m).
                        Pe calea ferata a fost prapad.
                        Aici gasiti un rezumat al acestor fenomene

Localitati fara curent erau aseara 30.
                        Totusi, tinand cont de ruperea unor stalpi de medie tensiune, f multe nu vor fi rebransate decat atunci cand se va incalzi si se va putea turna betonul.
                        In Buzau, oras, data fiind aceeasi problema, s-a forat si infipt provizoriu stalp (i) de lemn care sa sustine cablajele (electricitate si semnale)

Au fost mobilizate echipaje de interventie de electricitate din judetele disponibile, insa nu se poate ajunge in unele localitati.
                        Camioanele au inceput sa ruleze si sa refaca aprovizionarile in oras. Cel putin aici.
                        Multe raioane de food erau empty.
                        Pentru cei din logistica a fost o zi f dificila.

Usor, usor viata reintra in normal.
                        Insa ramane disperata situatia caselor ingropate in troiene, localitatilor izolate. Sunt oameni scosi prin tigla caselor...

Am fost la tatal meu.
                        A venit peste camp cu un flacau, cu o sanie trasa de calut. Fara zurgalai, nu e moment de veselie.
                        Distanta dintre acest satuc si Spataru este de cca 2.7 km. Nu exista alt traseu pentru a ajunge in sat cu o masina.
                        Bucati din acest traseu arata ca in filmul I, ori II.
                        Acolo vad posibila doar interventia vreunui excavator si a unei basculante care sa deplaseze zecii de metri cubi de zapada...

Am inteles ca in sat exista unele portiuni in care zapada este ca in movie. Nu cunosc existenta unor case acoperite de zapada.

Consider o mare eroare faptul de a nu fi avertizat cu un cod rosu (daca cititi criteriile de incadrare, precum si efectele naturii, s-ar fi incadrat aici), ca nici trenurile sa nu circule, oamenii sa fie pregatiti in case cu o lopata, ceva merinde, apa etc...

Ma duc sa caut iar generator.
                        Cel putin 2-3 saptamani (caz fericit!) nu-l vad a fi cu electricitate

Comment

• Ne asteapta noi incercari;

Comment

• Scuze de off dar vedeti ca s-a dechis si un topic pentru a da o mana de ajutor celor sinistrati aici!

Comment

• Cateva imagini despre aceasta iarna capricioasa, pe care multi nu o vor uita.
                              Attached Files

Comment

• ce le mai radeau la unii mustatile , la inceputul lui ianuarie era 7-8-9grade , ziceau ca vine primavara

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google