Sfat Achizitionare Logan SH

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sfat Achizitionare Logan SH

    Am mai deschid un thread tot pe aceeasi tema dar vroiam neaparat sa imi iau o masina noua, nici nu vroiam sa aud de SH , si de ce mi-a fost frica nu am scapat, banca nu mi-a acordat credit si uite asa am ajuns sa ma interesez de masinile SH.

    Daca se poate si sunteti binevoitor cum ati fost si pe celalalt thread deschis de mine si pe aceasta cale tin sa va multumesc, sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi utile despre logan SH, poate sunt uni dintre voi care si-au cumparat.

    Banii pe care ii am sunt 3500 de euro, si daca tot iau SH doresc sa o iau cu un an cat mai bun si cu AC.

    Acum ce doream sa va intreb , in legatura cu anul , credeti ca o masina din 2007 la 3500 de euro , o sa bag bani in ea ?

    Masina doresc sa o tin minim 4 ani.

    Orice sfat legat de masina e bine venit.

    Va multumesc mult pentru intelegere si sper in cel mai scurt timp sa ne facem colegi si cu masinile
    sigpic

  • #2
    Te poţi uita la data fabricaţiei a cauciucurilor dacă maşina are până în 60.000 km, depinde, îl şi întrebi pe proprietar înainte dacă a schimbat cauciucurile. Dacă găseşti maşină de 40.000 km şi are cauciucurile schimbate cam pute, plus că îl vezi pe proprietar că o dă cotită, gen "s-au tocit repede, nu ştiu...".
    Te mai poţi uita la şuruburile de la aripi faţa dacă e vopseaua originală pe ele, deschizi capota, se pot vedea urme pe şuruburi de zgârieturi sau vopsea pe deasupra, la fel şi pe la uşi.
    Mai uită-te la capotă dacă e sărită vopseaua pe muchie şi eventual retuşată, dacă e în mai mult de 3 locuri sărită are ceva kilometrii făcuţi, propiretarul o să o dea cotită spunând că a mers cu ea mult pe autoastradă sau "aşa merge soţia în spatele tirurilor". Din partea mea poţi să îl pocneşti că minte ca nesimţitul. Caută alta...
    Mai uită-te la suportul numerelor de înmatriculare. Ar trebui să fie de la dacoserv dar sincer nu ştiu cu ce suporturi mai veneau loganurile, poate te ajută alţi colegi, daca are de la un service a fost accidentată şi reparată, serviceurile au tendinţa de a pune suporturile lor şi în faţa şi în spate ca să îşi facă reclama. Daca are suportul schimbat doar în faţa sau doar în spate e clar... Nu înseamnă că e grav neapărat dar dacă proprietarul nu ţi-a spus e neserios şi poate mai negociezi cu el.
    Şi nu în ultimul rând uită-te la proprietar cât de serios pare, caută să nu fie ţigan (fără discriminare dar mi-e rău de câţi bişniţari am întalnit şi cât de mincinoşi sunt) şi caută un proprietar pe maşină de nouă.
    Şi nu lua din Piteşti ca acolo e inima bişniţarilor.
    Ai şanse mari să iei ceva ok şi să te ţină mulţi kilometrii fără să bagi bani, mai ales dacă iei pe benzină mergi cu ea liniştit.
    Şi încă un sfat, nu te entuziasma, concentreaza-te la tot ce ţi-am zis eu, că te poţi entuziasma că orice maşină vei vedea va merge bine şi îţi pierzi răbdarea...
    Bafta!
    LE. Şi nu lua din târg că acolo sunt numai bişniţari. Caută pe autovit şi copiază-i numărul de telefon şi scrie-l pe google şi vezi ce rezultate găseşti, la multe o să găseşti mai multe anunţuri cu alte maşini semn că omul e bişniţar aşa că treci mai departe. Ai de căutat până găseşti pe cineva proprietar de nouă dar se găseşte... Trebuie să ai răbdare.
    Last edited by ionescu liviu; 6 April 2012, 00:47.
    http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

    Comment


    • #3
      Masina mea are 44.000 de km si nu mai are cauciucurile originale de vreo 23 de mii.....asta nu inseamna ca e smenuita. Poate a vrut omul sa aiba siguranta si a schimbat koromoranul cu alta marca, asa cum am facut si eu. Suportii de numar i-am schimbat eu ca asa am vrut, dar am si originalul sa arat omului in caz ca o vand, uite-i sunt intregi!

      Comment


      • #4
        Dar de ce nu te uiti pe forum sunt cateva masini de vanzare si cu ceva imbunatatiri.
        Oricum loganurile se smenuiesc f usor...doar schimba cadranul si te trezesti cu masina cu 300 000 km si pe bord vreo 80 000 km
        Last edited by Nytro; 6 April 2012, 08:39.

        Comment


        • #5
          Rabdare recomand si eu. Plus de asta fara sa jignesc pe cineva, nu-ti lua masina din Pitesti, par ieftine pe net dar unele vai e capul lor. Eu am luat-o in barba cu 50k spre norocul meu masina e ok in rest, a avut doar kilometrajul dat inapoi (asta nu inseamna ca nu se poate lua teapa si in alta parte a tarii). Repet, nu am nimic cu oamenii din Pitesti, a nu se intelege gresit. Vorba colegului Nytro, masinile se smenuiesc foarte usor.
          2 la mana, as cumpara o masina care are istoric la service autorizat din prima zi pana la ultima cand a iesit din garantie, cred ca acest aspect conteaza foarte mult. Mai poti insista sa ceri VIN-ul masinii sau sa mergi cu proprietarul la un service nu la el in oras cu la un service neutru sa verifici VIN-ul si sa mai dea cu parerea si meseriasii de la un service. O carte de service stampilata la calculator se poate face foarte simplu si multi practica asemenea "solutii" sa dea bine masina. La service se mai poate masura si vopseaua, au baietii o scula de masurat vopseaua si pot sa-ti zica cu exactitate daca masina a fost revopsita sau nu. Daca VIN-ul pusca cu cartea de service ai o mica certitudine ca masina in primii ani a fost intretinuta cu piese originale si nu alte balarii. De aici in colo test de drum, inspectie vizuala, etc etc cum zicea si colegul ionescu.
          Multa bafta si rabdare la achizitie!
          Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

          Comment


          • #6
            Cel mai bun sfat pe care il poti primi este sa iti iei masina de la o cunostinta.Eu asa am facut si sunt multumit,in fiecare saptamana aproape ma intalnesc cu baiatul de la care am luat-o si ma intreaba de masina.Fabricatie aprilie 2008,preferance.65000 km,intretinuta nimic schimbat la ea doar distributia la 60100 km,bujii,placute frana, si revizii dovedite cu un teanc de facturi.I-am schimbat doar bujiile si curatat clapeta de acceleratie+ mpp si asta datorita benzinei "bune" de la mine din localitate.El alimenta doar de la OMV.
            "light up the darkness" Bob Marley

            Comment


            • #7
              eu nu pot decat sa iti recomand: cauta, cauta, cauta. sa iti spun povestea mea: anul trecut in iulie, am luat loganul care il am acum, diesel, din dec. 2006, avand la bord 54000km. era la o firma de leasing, recuperat din leasing operational, masina arta bine, merge bine, cartea de service la zi, cu toate interventiile avute, verificat seria de sasiu, in reprezentanta dacia, si ei au comfirmat existenta istoricului din cartea de service+ tot in carte era trecut si scgimbarea usilor si a aripei din spate dreapta. acum, io am cautat maisina asta nopti la rand, eram pe toate site-urile d evanzare, inainte sa o cumpar cred ca am mai vazut vreo 20 de maisini. Eu am vrut special logan diesel, si m-am crucit ce am vazut. Eu, fiifnd foarte atent la detalii, si avand inate logan nou, m-am uitat exact la ce zic colegii, la bara din fata d ela motor, la toate suruburile sa nu fie vopsite, inclusiv am dat jos stopurile la un logan doar s ai arata proprietarului, care se jura ca nua fost lovita, ca masina era fabricata in 2008 si pe stopuri era trecut 2007...si multe altele. Legat de km, aici nu ma pricem la testere si alte balarii, eu verific cartea de service, si direct in reperezentanta. Iar legat de Pitesti, daca vreti va povestesc eu ce teapa era s aiau cu un logan care arata IMPECABIL.
              Asa ca iti urez bafta, rabdare, nu te arunca, ca sunt multi bani, celputin pt mine...

              Stima

              Comment


              • #8
                3400 euro cumparata acum un an,mai am un pic si ma apropii de 80000 km.
                "light up the darkness" Bob Marley

                Comment


                • #9
                  Uita-te pe anunturile de la bursa, sunt masini ok din toate punctele de vedere, daca gasesti una care-ti place, nu te uita la an mai mult decat la modul cum a fost intretinuta masina.
                  Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                  Comment


                  • #10
                    Majoritatea dintre voi au spus de km dati inapoi ... nu se poate afla daca acesti km au fost dati inapoi ? :-s de asta imi e teama cel mai mult, ca o sa iau o teapa mare cu km dati inapoi
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      Daca revizile la masina au fost facute la reprezentanta se poate afla dupa seria VIN al masinii, oriunde in tara, la orice service Dacia. Orice intrare/interventie la service se inregistreaza (numarul de km la care a fost dusa masina la service) deci ai un istoric al masinii. Pentru inceput dupa ce am ochit masina as cere VIN-ul masinii ca nu este secret si as merge la un service sa verific. Daca ceri VIN-ul si vezi ca proprietarul da cu stanga'n dreapta sau are retineri in a oferi seria, are ceva de ascuns si masina are ceva bube. Daca ochesti o masina cu carte service in regula, carte care pusca si cu evidenta de la Dacia, merita studiata masina.
                      Bafta.
                      Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

                      Comment


                      • #12
                        @acidus:
                        sunt total de acord.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by samy0388 View Post
                          Uita-te pe anunturile de la bursa, sunt masini ok din toate punctele de vedere, daca gasesti una care-ti place, nu te uita la an mai mult decat la modul cum a fost intretinuta masina.
                          Sunt de acord cu samy, daca nu cauta si alte modele de masini.....asta in cazul in care nu esti fixat pe Logan.
                          real power..... diesel power by

                          Comment


                          • #14
                            ce parere aveti de masina asta ?

                            Autovit.ro este cel mai mare site de anunturi auto din Romania. Aici poti gasi mii de anunturi cu masini noi si second hand de vanzare.
                            sigpic

                            Comment


                            • #15
                              Masina arata bine in poze, ai putea sa te duci s-o vezi, dar ai grija ca omu' e samsar.

                              Cand vezi ceva care iti place, verifica numarul de telefon din anunt, pe google.
                              Last edited by vitriol; 7 April 2012, 01:24.
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google