Sfaturi Achizitionare Laptop.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Despre acest laptop vorbeam.

    Comment


    • #17
      OK, este alegerea ta si ti-o respect.

      Comment


      • #18
        eu am un dell iar sotia mea are un acer configuratiile fiind aproximativ identice diferenta de configuratie e ca procesorul meu e i5 al ei e i3. daca ar fi sa fac o comparatie as pune ca intre acer si dell e cam aceeasi diferenta ca intre dacia si volkswagen
        My ride

        Comment


        • #19
          @Mr.Sebi

          Nu toate modelele au "probleme" de genul asta. De ex, Dell inspiron N5110, configuratie ok... oficial nu are drivere decat pentru Windows7 / 64bit. Daca sapi destul gasesti pe ici pe colo drivere si pentru 32 bit. Este doar un exemplu, acum fiecare face ce vrea cu banutzii lui

          @PCH

          Aproape orice notebook pana in 2000 ron e ca din targ, la materiale mai ales Lenovo si Dell sub orice critica (carcasa din plastic ordinar, rama din plastic.. ridici notebook-ul si aproape ca se indoaie). Acer mi s-a parut chiar "lucratura" bunicica, macar nu au renuntat la rama metalica si ai si dvd cu drivere in pachet. La un Dell de 2200 ron nu ai asa ceva ca doar e Dell (repet, nu la toate modelele). Nu ma ascund de faptul ca am adus multe Acer-uri si toata lumea fericita. Nu odata am pus cap la cap configuratie identica Acer si Dell la instalat windows 7 si Acer a terminat mai repede. Nu odata am observat la Acer ca percuteaza mai repede decat un Dell sau Lenovo (desigur, pastram price-range-ul si configuratia). Lista de diferente este lunga, nu va plictisesc...plusurile sunt in favoarea Acer.
          Scopul post-ului este doar impartasirea parerii personale, nu vreau sa conving pe nimeni sa cumpere una sau alta, bafta in algere.

          PS Sony sa nu-ti iei nici in ruptul capului Vai-ooooo...

          Originally posted by Cromatic View Post
          Disk Anti-Shock Protection(seriaT are si accelerometru pentru blocarea HDD-ului cand sesizeaza o acceleratie puternica).
          Blocarea asta s-ar putea sa se incurce la un moment dat. La anumite modele este atat de sensibil incat daca misti notebook-ul pe masa iti blocheaza pt cateva secunde sistemul de operare si stai si te uiti la el.... se poate sa devina enervant rau. Am patit o chestie de genul: am pus cana de cafea pe masa (nu am trantit-o) si Lenovo vietii a luat-o razna cu tot felul de mesaje ca a dedectat un soc si vai de mine, aoleo. Iar pana nu s-a convins ca a trecut "cutremurul" am stat si m-am uitat la el.
          Last edited by acidus; 14 May 2012, 23:28. Reason: Automerged Doublepost
          Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

          Comment


          • #20
            Salut.
            Eu posed acest toshiba si sunt super rmultumit de el.
            Acum tu decizi in ce buget te incadrezi,dar pentru cateva sute de lei poti alege ceva mult mai bun.
            Numai bine si sper sa alegi ceva ok.
            Un Logan----YNG-----
            Numai bine.

            Comment


            • #21
              Originally posted by Cromatic View Post
              Nu sunt un impatimit al jocurilor, chiar as putea spune ca folosesc foarte rar calculatorul la jocuri insa cand vine vorba de filme se schimba treaba.
              Lenovo-ul specificat de tine e ok. Bateria de 57Whr are autonomie buna. In rest celelalte specificatii sunt suficiente. In plus ThinkPad-urile sunt cunoscute ca fiind durabile (chiar si seria Edge); chiar daca au fost preluati de chinezi.

              Pentru filme: e perfecta placa cu care vine; asta daca o sa si folosesti cu un player video ce suporta arhictectura cpu-video Intel HD (de exemplu Home Media Player, varianta free, nu e optimizata ptr Intel HD, in schimb sunt alte programe de redare ce sunt). Degeaba ai placa video (chiar si cu GPU) daca nu ai software-ul optimizat pentru arhitectura respectiva.

              ***

              HP recomand; am lucrat cu low-end si high-end (seria Elite) si sunt bune (la acelasi nivel cu Lenovo); dar cum nu-ti plac ies din ecuatie;
              ASUS ar fi o solutie buna dar stau cam prost la design.
              ACER sunt prin zona; erau praf pana acu ceva ani dar au crescut in ultima vreme calitativ.
              Dell: rezistente la socuri si in general nu sunt probleme cu ele; aspectul lasa de dorit (la fel si marimea);

              **

              Recomandarea mea este Lenovo (ptr ca nu-ti place HP; altfel iti recomandam HP :-)). Platesti in plus dar ai si calitate mai buna, pe langa marca.

              S.

              P.S.: senzorul antisoc este util (mai putin in cazul SSD cand chiar il incurca); si nu este chiar asa sensibil ca sa blocheze hdd-ul cand punem o cana de cafea pe masa .... (asta daca nu are o problema senzorul);
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • #22
                Rectificare: nu am zis ca e inutil, cateodata se poate sa te incurce. Pe mine m-a incurcat de 2-3 ori si l-am dezactivat (nu inseamna ca toata lumea trebuie sa faca la fel). Oricum am grija sa nu trantesc "lectopu`" sau sa-l scap sau alea alea.
                Personal posed un Lenovo Thinkpad Edge Core i3 de care sunt mai mult decat multumit. Recomand cu caldura un Lenovo.
                Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

                Comment


                • #23
                  offtopic: daca-l scapi in timp ce lucrezi crede-ma ca vrei sa ai senzorul pornit; nu de alta dar risti sa pierzi multe date: din cauza socului capul de scriere poate sa supra-scrie blocuri de date cu informatii existente si astfel pierzi date foarte importante (ca sa nu mai zic de cazul cel mai rau in care se poate corupe sistemul de fisiere; de exemplu coruperea arborelui de i-node-uri duce la pierderea aproape totala a informatiei datelor de pe disc ... si implicit a datelor)

                  S.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • #24
                    acidus, Silviu, mersi pentru opiniile voastre mai la obiectul topicului ca sa spun asa.
                    Deci ce fac, il iau sau nu-l iau?

                    Silviu, de curiozitate doar, ce laptop de la HP recomanzi?(zilele trecute am fost la o ruda care zicea ca o sa achizitioneze un HP dar cum nu ma tenteaza marca n-am retinut exact ce model).

                    PS
                    Despre Samsung stiti ceva?-nu prea am gasit opinii, prea putini posesori si utilizatori iar pe cei care i-am intrebat personal au dat din umeri pentru ca sunt destul de noi pe piata.
                    Last edited by Cromatic; 15 May 2012, 06:32.

                    Comment


                    • #25
                      Nu am vrut sa zic ca senzorul e pus degeaba, are rolul lui si isi face treaba in caz de soc, etc etc. Vroiam sa zic ca s-ar putea ca uneori sa dea rateuri la socuri mici si s-ar putea cateodata sa fie un pic deranjant, in rest toate bune despre senzorul respectiv.
                      M-as duce pe Lenovo, pe modelul ales de tine pentru ca e Core i3 second gen. si mai ales ca ai HDD pe 7200rpm (respect Lenovo) pentru ca multi producatori pun 6gb ram pe configuratii si alte balarii si se zgarcesc la HDD care e la 5400rpm si cerde-ma, conteaza diferenta de viteza. Pretul mi se pare corect.
                      Samsung poate sa fie un concurent pe masura pentru cateva modele dar nu m-as aventura la ceva ce e relativ nou pe piata. As mai lasa sa treaca ceva timp pentru ca nu se stie niciodata ce bube/probleme apar si nu as da bani la un producator sa testez eu aparatura lui
                      Last edited by acidus; 15 May 2012, 08:24.
                      Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.

                      Comment


                      • #26
                        Uite doua laptopuri lenovo bune.Aici si aici.

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by Cromatic View Post
                          acidus, Silviu, mersi pentru opiniile voastre mai la obiectul topicului ca sa spun asa.
                          Deci ce fac, il iau sau nu-l iau?
                          Tinand cont ca pretul este bun ai putea sa-l iei. Ai consultat si alte site-uri in afara de lenovoshop.ro? S-ar putea sa gasesti pret mai bun.

                          Mai mult ti-as recomanda (daca iti permite bugetul) si un SSD (120-160GB) iar pentru HDD-ul actual un hdd-rack (se gasesc la preturi relativ mici) sa il montezi in locul unitatii DVD (probabil nu o folosesti foarte des). Dar asta e doar o idee :P ptr un upgrade ce ofera o performanta de vreo 6 ori mai mare :P

                          Originally posted by Cromatic
                          Silviu, de curiozitate doar, ce laptop de la HP recomanzi?(zilele trecute am fost la o ruda care zicea ca o sa achizitioneze un HP dar cum nu ma tenteaza marca n-am retinut exact ce model).
                          Seria ProBook (am lucrat pe un HP ProBook 4330s (13.3'') tot cu Core i3 2nd gen. si a fost bun mai ales ca-l foloseam mult la virtualizare ceea ce solicita CPU/RAM/HDD foarte mult); e echivalentul lui Edge de la Lenovo (Business entry level)

                          Un coleg mai sus a dat un model bun 4530s (are si suport de drivere) iar comparativ cu Lenovo-ul ales de tine sigur merita.

                          Ai mare grija la garantie (Lenovo/HP/Dell etc.) pentru ca ele vin de obicei cu 1 an garantie (legal trebuie oferiti 2 ani garantie DAR ai nostri comercianti nu fac asta si desi ai dreptate cu legea in mana trebuie sa umblii sa ii obligi ...) iar pentru extensie la 2 ani trebuie sa platesti. Sa verifici atent inainte de a cumpara.


                          Originally posted by Cromatic
                          PS
                          Despre Samsung stiti ceva?-nu prea am gasit opinii, prea putini posesori si utilizatori iar pe cei care i-am intrebat personal au dat din umeri pentru ca sunt destul de noi pe piata.
                          Samsung sunt bune la pret in schimb au aceeasi problema ca si ASUS: calitatea materialelor (iar la un laptop conteaza asta in timp). Mai mult service-ul cam lasa de dorit.
                          I have no special talent. I am only passionately curious.

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by PCH View Post
                            ... La banii aia (caut si eu) ...
                            PCH, daca tot esti in cautare de ceva bun ia vezi, laptopul asta ti-ar place? Cam ce parere ai, o fi adevarat?
                            Eu m-am decis dar inca e secret. Dupa achizitionare revin pentru a va spune ce laptop mi-am luat.

                            Comment


                            • #29
                              samsung e muci la serviciile post-garantie, laptopurile, daca nu crapa, sunt ok. HP, Acer, Sony Vayo si Fujitsu sunt marci de care sa fugi cat vezi cu ochii. exista si modele bune de la ei, dar rare. la fel sa fugiti de macbook. mult prea scump pentru performanta (mica) pe care o are+macos nou cam slabut si incompatibil cu orice de pe lumea asta.

                              laptopuri bune (nu neapart ieftine) fac urmatorii: Dell, Toshiba, Asus, IBM . nu in ordinea asta, ordinea depinde de laptopul ales. laptopurile high performance sunt foarte bune de la ibm si dell. toshiba si asus sunt laptopuri foarte bune pentru gama de pret 2000-3000 de lei.

                              cand fac cuiva oferta de laptop, in functie de bugetul stabilit, recomand producatorul, apoi alegem modelul final. daca e sub 2000 de lei si vrei cat de cat rapid, iei asus entry-level sau acer, nimic altceva.

                              sa nu luati niciodata " modelul de varf" sau " nava amiral" a gamei unui producator. are pretul cel mai exagerat, si deseori este cu bube ascunse multe (in principal racire defectuoasa) si se ajunge garantat la reball sau inlocuire placa video imediat dupa terminarea garantiei, unele crapand des si la doar 1 an de la productie.

                              laptop de jocuri nu exista, in afara de Alienware. si chiar si ala, costa cat o masina noua, ca sa echivaleze un desktop de 4000 de lei, de la care mai ia si bataie anul urmator, ca la ala mai poti schimba o plava video sau o memorie mult mai usor si mai ieftin.

                              Comment


                              • #30
                                razvanmza am cateva precizari de facut:

                                - IBM nu mai produce laptop-uri; probabil te referi la Lenovo care acum cativa ani au fost preluati de chinezi;
                                - "Navele amiral" ale brand-urilor mari (Lenovo, HP) chiar exceleaza; nu se incalzesc, bateria tine mult, sunt silentioase si ergonomice; nu degeaba primesti garantie de producator 3 ani laptop/baterie; desigur pretul este pe masura (vbim de de la 1500-2000Eu in sus);
                                - Sony-Vaio, Dell, Toshiba vin dupa "giganti" iar Asus, Acer poate si Samsung (precum si alte marci din aceasta liga, ex. BenQ) inchid Tier-3 :-);

                                asta nu e o clasificare facuta de mine ci de importatorii marcilor respective in functie de cerintele pietei si feedback-ul utilizatorilor (de la utilizatori normali la cei din clasa business).

                                S.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google