Sfaturi Achizitionare Laptop.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

numai eu stiu cate quosmio-uri sau dell-uri "de varf" am reparat, si asta la unele cu maxim 2 ani vehime. 3 ani garantie a fost demult...

IBM spune toata lumea. evident ca-i vorba de Lenovo, si, din pacate, nu mai e "la fel" calitativ. totusi, Thinkpad ramane un super-laptop. HP NU face nimic bun. dar nimic!!! HP in lumea auto echivaleaza cu Geely sau Fiat, fabricate la Turci!

Comment

Originally posted by Cromatic View Post
      PCH, daca tot esti in cautare de ceva bun ia vezi, laptopul asta ti-ar place? Cam ce parere ai, o fi adevarat?
      Eu m-am decis dar inca e secret. Dupa achizitionare revin pentru a va spune ce laptop mi-am luat.
      Pare interesant....eu caut ceva pentru munca dar nu m-ar deranja sa fie si putin mai performant. Placa video sa fie ATI de generatie cat mai noua cu 1 gb memorie. Procesorul (la pc am avut doar AMD si sunt multumit) poate fi si Intel, chiar sunt curios sa vad ce e de capul lui. Si nu in ultimul rand aspectul, atunci cand il folosesc, cand il ating, deschid, inchid sa simt CALITATEA! Nu vreau plastic ordinar si taste care se misca precum valurile marii. De ram nu discut, mai toate au acum 4 gb ddr3.

Comment

Originally posted by razvanamza View Post
        HP NU face nimic bun. dar nimic!!! HP in lumea auto echivaleaza cu Geely sau Fiat, fabricate la Turci!
        e doar o parere nesustinuta de cifre :-) (daca ai fi avut un EliteBook de la HP alta ti-ar fi fost parerea; ca un indiciu: sunt mai bune decat seria T de Lenovo)

Cromatic, ASUS-ul acela are procesor i5 1st gen. (performante mici chiar daca frecventa e mare si consum maricel);

S.
        I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

cu o floare nu se face primavara. si cat costa un elitebook din-ala?

Comment

Eu nu am auzit probleme la HP, ba din potriva cand lucram la Domo (la birouri, departament achizitii) toti colegii foloseau HP tocmai ca era foarte rezistent. Am un bun prieten care inca lucreaza acolo, nu cred ca a oprit vreodata laptopul ala in ultimii 2 ani. Daca nici HP nu e ok...atunci nu mai cumpar nimic, niciodata!

Comment

cu o floare nu se face primavara. si cat costa un elitebook din-ala?
              Nu stiu in ce calitate iti expui parerile dar eu ca utilizator a 15 laptopuri in ultimii 10 ani (folosite la maxim: compilare de programe, virtualizare ptr teste etc. plus plimbate in deplasari) iti pot spune ca HP-urile stau foarte bine (iar colegii mei folosesc in acelasi regim si le schimba la fel de des se impart intre HP si Lenovo). Am testat initial mai multe marci dar am ramas pe HP si Lenovo din motive bine intemeiate.

Au si ei probleme ca oricare altii, sunt mai scumpe e drept dar sunt si bune. In plus am contacte la firmele de profil de la care le achizitionez si toti spun ca sunt bune. HP si Lenovo (apropo nimeni nu mai spune laptop IBM :-P) sunt elita iar apoi vin si ceilalti.

S.

Comment

cum doresti tu, eu stiu ca repar 1 pe luna. lenovo n-am vazut decat unul stricat ever. hp si fujitsu sau acer cu tona.

Comment

razvanamza, sa-nteleg ca ai o parere buna despre lenovo?

Daca ati fi pusi in situatia de a alege intre 2 laptop-uri acelasi model, dar unul cu memorie 2GB la care garantia este de 4 ani iar celalalt cu memorie de 4GB dar cu garantie de 2 ani(in rest configuratia este la fel) pe care l-ati alege?-ati renunta la 2GB memorie pentru 2 ani de garantie in plus?

Comment

NU!......... Ia cu 4 GB.

Comment

cum doresti tu, eu stiu ca repar 1 pe luna. lenovo n-am vazut decat unul stricat ever. hp si fujitsu sau acer cu tona.
                      :-) 1 pe luna este foarte putin tinand cont de cate sunt pe piata; as spune ca vin foarte rar in service (si nu cu tona). Acuma depinde si ce fel de service esti (autorizat, neautorizat), cat de mare etc. La un service mare, autorizat ajung mai mult de unul/luna in garantie deoarece sunt f. multe pe piata.

Originally posted by Cromatic
                      Daca ati fi pusi in situatia de a alege intre 2 laptop-uri acelasi model, dar unul cu memorie 2GB la care garantia este de 4 ani iar celalalt cu memorie de 4GB dar cu garantie de 2 ani(in rest configuratia este la fel) pe care l-ati alege?-ati renunta la 2GB memorie pentru 2 ani de garantie in plus?
                      Depinde ce fel de garantie e aia de 4 ani. Aproape sigur nu e tehnica de producator (el da, implicit, 1 sau 2 ani cu posibilitate de extindere post-garantie contra cost); Daca e tehnica de la producator m-as intreba de ce asa mult :-)

Referitor la memorie: 4GB RAM SO-DIMM DDR3 costa undeva la ~100RON o marca acceptabila (si se poate monta usor dupa ce-l cumperi); mai departe, in functie de pretul de achizitie, concluzioneaza tu daca merita sau nu :P

S.

Comment

sunt o firma mica, iar laptopurile nu fac, in general, obiectul activitatii noastre. totusi, dintre toate laptopurile venite vreodata la noi la reparat, hp-uri au o majoritate covarsitoare, urmade la ceva distanta de acer. e adevara ca au fost anumite serii ( gen nx1000) care la vremea lor probabil erau adevarate deal-uri, dar care au suferit groaznic la partea de racire. este adevarat ca par ceva mai bine lucrate ca acer sau uneori asus, dar ne-am obisnuit sa ne ferim de marca asta. am in schimb prieteni care doar asta fac, reparati laptop. din toate laptopurile venite vreodata, spuneau ca jumatate sunt hp. chiar mi-au recomandat si ei sa ma feresc, mai ales de gama entry-level. daca te referi la gama business, nu-i asa rea, dar daca sa zicem fiat bravo e o masina proasta, nu m-as apuca sa-i iau o alta masina fiat, sperand sa fie ok. Lenovo sunt bune, chiar am vandut cateva si pe forum, oamenii fiind destul de multumiti. Daca vorbim de faza aia cu garantia, as lua pe cel cu 4 ani garantie. iar daca am posibilitatea as lua Toshiba cu "orice-ar fi". nu o data am dus laptopuri mucificate la ei, si, in baza acelei garantii, am primit nou in tipla. este valabila chiar si pentru spart ecrane, placi de baza, laptopuri fulgerate, scapate pe jos, etc.

Comment

Si ce anume se strica asa covarsitor intr-un HP!? Poate aceasta marca e foarte cumparata si utilizata....restul daca stau pe rafturile magazinelor de unde sa se strice? In niciun caz nu vad HP pe linie cu Fiat, daca facem o paralela.

Comment

Eu am un laptop Toshiba de 4 ani, cu 4gb de ram si procesor Dual-core.
                            Merge perfect, si nu a fost menajat deloc saracul.
                            Mai am si un Vaio, tot de vreo 4-5 ani. Aluia i-a cam sarit tastatura, dar e ok in rest.
                            Dell-ul merge bine, n-are probleme, tot 4-5 ani.
                            Hp-ul la fel, fara probleme, tot 4-5 anisori.

Toate sunt folosite si acum, de catre alte persoane si n-au crapat prea tare.
                            Cel mai bine se tine Toshiba.

LE: am luat la un moment dat un lenovo cu procesor AMD dual core de 1.3. Foarte foarte slab, si nu doar ca performante ci si ca aspect, feeling, tot. In fine, era si 1000 lei nou, dar nu-si merita banii.
                            Last edited by Cezar; 18 May 2012, 09:25.

Comment

Pai castigul ar fi de 140 lei + 2 ani garantie de conformitate data de comerciant(garantia tehnica data de producator este de 2 ani) iar pierderea este de 2GB memorie.

Comment

Salut,

deci garantia de conformitate este de 2 ani (si se suprapune cu cea tehnica); defapt asta e procedeul prin care este protejat consumatorul: chiar daca producatorul ofera 1 an garantie comerciantul e obliga sa ofere 2 ani garantie de conformitate;

E cumva oferta Fl...o, sau ceva comerciant similar? Ei ofera 4 ani peste cei 2 ani in care promit ca schimba produsul sau, daca nu mai este in stoc, returneaza banii (in ce conditii nu stiu).

Deci mare grija cu garantia :-)

Daca diferenta e numai de 140RON e ok. Depinde acum si de marca :-)

S.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google