Sfaturi Achizitionare Laptop.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by PCH View Post
    Si ce anume se strica asa covarsitor intr-un HP!? Poate aceasta marca e foarte cumparata si utilizata....restul daca stau pe rafturile magazinelor de unde sa se strice? In niciun caz nu vad HP pe linie cu Fiat, daca facem o paralela.
    la greu chipset-urile si placile video, racxire deficitara din fabrica. luati oreice altceva daca vreti editare video, jocuri.

Comment

Razvan Amza are dreptate, gama entry level, atat la HP cat si la Acer a avut si inca mai are probleme cu racirea. Multe dintre ele nu sunt dotate cu senzor de temperatura pe GMCH, pe northbridge si tot multe dintre ele, nu au racire si pe northbridge si sa vezi in jocuri ce se incinge pana se dezlipeste chipul de pe placa de baza. Iar odata ajuns aici, chiar daca il repari dupa, stai cu frica in san ca poate sa crape iar. Un must have cand iti iei laptop e sa-ti achizitionezi si un cooler pad eficient, merita cei 50-100 de lei dati pe el. In schimb recomand gama noua de la Asus, sunt foarte eficiente si bine organizate la interior, se ventileaza destul de ok fiecare componenta si de aici rezulta si temperaturi mai mici in aplicatii multimedia. Toshiba sunt bune, mai ales ca au garantia aia "No matter what". Pt jocuri, editare foto/video, audio sequencing, trebuie macar un I7 la 2 Ghz, cam 8 Gb Ram, si un hard daca se poate de 7200 rpm sau un SSD, placa video minim 1 Gb RAM DDR3 sau DDR5, si un chipset grafic cu frecventa cat mai mare.

Comment

primul meu laptop a fost un toshiba cumparat din USA de catre un amic marinar.
        l-am folosit intensiv 5 ani apoi l-am vandut unui amic care il foloseste de inca 1 an si merge impecabil. nu l-am reparat niciodata nici eu nici el. bateria inca tine in jur de 60minute.

dupa ce l-am vandut am cumparat doua laptopuri pe care le am si in prezent.
        un acer pe care-l foloseste sotia si un dell pe care il folosesc eu.

acerul merge foarte bine. dell-ul e in acest moment la reparat in garantie.
        dell-ului i s-a defectat mufa din spate care deoarece nu e la 90grade este solicitata in momentul in care il tii pe brate. deasemeni la dell am avut probleme cu unitatea optica si cu o tasta de la tastatura numpad.

daca ar fi sa fac un podium din cele trei marci pe care le-am folosit, acesta ar fi:

1 Toshiba
        2 Dell
        3 Acer

Cu toate ca am avut acele probleme cu Dell-ul, probleme pe care le consider minore, dell-ul este cu mult peste acer din toate punctele de vedere
        My ride

Comment

Pentru cine vrea un laptop puternic, cu un raport optim calitate/pret, as recomanda Asus-ul asta

Comment

Originally posted by ham04 View Post
            In schimb recomand gama noua de la Asus, sunt foarte eficiente si bine organizate la interior, se ventileaza destul de ok fiecare componenta si de aici rezulta si temperaturi mai mici in aplicatii multimedia.
            Ce modele intra in gama noua a celor de la Asus?
            Laptopul indicat de tine mai sus depaseste bugetul alocat.

Silviu- da, despre ei e vorba, acum au chestia asta in promotie si am mai vazut unele magazine online.
            Last edited by Cromatic; 18 May 2012, 13:08.

Comment

Cat vrei sa dai pe el? Pana in 2500 de lei gasesti Samsung cu I7, 4 Gb Ram, 500 Gb HDD, 1 Gb placa video, era la oferta la Emag cu 2200, dar s-a epuizat stocul imediat. Samsung pot sa zic ca sunt bine lucrate, iar ca fiabilitate din ce am auzit sunt ok, 24 de luni garantie ca si concurenta. Tot pe la 25-2700 gasesti Dell cu I7, destul de ok, doar ca se incalzesc cam tare in jocuri, dar se rezolva problema cu un cooler pad. Cel mai ieftin Asus cu I7 din pacate e 3000 de lei, doar daca il prinzi pe la oferte, in rest cam asta e pretul.

Comment

Daca nu este specificat explicit, cum ne dam seama ca un procesor "Intel Core i" este din prima sau a 2-a generatie?

Comment

dupa denumire . daca il iei pentru stat pe facebook, joace pe net si muzica/filme, poate fi si core solo ca tot ti se va parea rapid. nu dati banii pe prostii, mai ales daca nu aveti nevoie de prea multe de la un laptop. i3 cu vreo 3-4 gb de ram si hdd decent (gen 500gb) este arhisuficient pentru orice utilizator obisnuit, ba chiar si ceva editare documente/secretariat la firme. si daca e toshiba, dell sau asus, merita luat.

Comment

Dupa codul procesorului iti dai seama ce generatiei este (vezi la intel.com)

In alta ordine de idei, Core i7 e exagerat pentru nevoi normale (office, editare video amator, jocuri, filme ...); Legat de racirea HP-ului nu stiu de unde pana unde problema cu senzorii la HP cand vorbim de procesoare Intel cu placi de baza Intel prin urmare ori ca e HP, ori ca e Asus sau Dell ar trebui sa fie aceeasi problema ... (auzi ca se dezlipeste cipul domnle` de pe placa ...).

Idem cu cipurile defecte de la HP; toti folosesc aceleasi produse Intel daca vorbim de laptop-uri dotate cu procesor Intel. Ce difera sunt celelalte componente si amplasarea lor in carcasa. Iar problema cu racirea o au toate laptop-urile. In afara de high-end-uri, astea normala toate se incalzesc simtitor in conditii extreme ... Daca mai pui si un i7 "radiatorul" este garantat.

Pana la urma un laptop nu-l cumperi sa-l tii 10 ani; dupa 3-4 ani e bine sa te gandesti la altul ...

S.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Silviu, ai reball-uit sau macar desfacut complet vreun laptop pana acum? nu toti producatorii asigura racirea corespunzatoare, declarata de intel ca fiind minimalista. de aici si problemele (chiar mari) ale anumitor laptopuri.

Comment

Razvane, de Dell ce spui?

Comment

bune, mai ales cele din gama profi. nu prea am auzit de reparat dell-uri.

Comment

Al meu a avut o problema la baterie.

Comment

TOATE au probleme la baterii. utilizare incorecta in general.

Comment

Am inteles ca pentru o durata de viata mai lunga a bateriei , in momentul cand este incarcatorul bagat bateria trebuie sa fie scoasa din laptop...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google