LA PESCUIT ( Pt " Mincinosi " )

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da...asa e...poti mulina...lasi...mulinezi...lasi...in functie si de terenul care e pe fundul baltii...daca sunt agatatotri mulinezi continuu astfel momeala nu se lasa in jos...si daca lingurita/pestisorul se misca in apa e foarte bine...rapitorul se va repezi sa il prinda si simti la mana ca tragi din greu si atunci ai smucit i data mai tarisor sa fii sigur ca s-a intepat bine.
    Inca ceva...e de preferat ca atunci cand simti ca l-ai intepat sa mulinezi astfel incat pestele sa nu scoata capul la suprafata...pentru ca atunci se va zbate si mai tare si e posibil sa il pierzi.
    La momeala pentru rapitor e bine ca (,) capatul unde e legata lingurita/pestisorul sa fie din fir textil sau metalic.
    Cata pe lista de Cluj parca nu te-am vazut...Ariesul trece pe langa pensiune...ma bag si acolo la o blinkereala.
    Last edited by valeriuciprian; 25 August 2010, 06:54.
    sigpic

Comment

• Tu ce momeala ai folosit Valeriu? Ai dat la priza Dunarii daca nu ma insel?

Comment

• Asta cu arunci,mulinezi,mai lasi unpic,mulinezi iar stiam ca este valabila pt twistere,eu stiu (si asa si procedez)ca la lingurita se mulineaza constant.
        Fara Semnatura.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
          Tu ce momeala ai folosit Valeriu? Ai dat la priza Dunarii daca nu ma insel?
          Pestisor de silicon...da la Priza am fost.
          Si da...sunt diferite stiluri de mulinat...mai repede si momeala sta la suprafata apei,mai rar si momeala sta "intre ape" si in salturi iar momeala se ridica si apoi coboara.
          sigpic

Comment

• Originally posted by valeriuciprian View Post
            Da...asa e...poti mulina...lasi...mulinezi...lasi...in functie si de terenul care e pe fundul baltii...daca sunt agatatotri mulinezi continuu astfel momeala nu se lasa in jos...si daca lingurita/pestisorul se misca in apa e foarte bine...rapitorul se va repezi sa il prinda si simti la mana ca tragi din greu si atunci ai smucit i data mai tarisor sa fii sigur ca s-a intepat bine.
            Inca ceva...e de preferat ca atunci cand simti ca l-ai intepat sa mulinezi astfel incat pestele sa nu scoata capul la suprafata...pentru ca atunci se va zbate si mai tare si e posibil sa il pierzi.
            La momeala pentru rapitor e bine ca (,) capatul unde e legata lingurita/pestisorul sa fie din fir textil sau metalic.
            Cata pe lista de Cluj parca nu te-am vazut...Ariesul trece pe langa pensiune...ma bag si acolo la o blinkereala.
            foarte utile sfaturile Valeriu , pentru ce se pune acel fir ??
            La cluj nu pot venii , am probleme cu masina , distributia trebuie si ea facuta acuma ...si tot asa.

Comment

• deci vin la galati, trebe sa prind si eu asa ceva.

Comment

• Originally posted by CataFOF View Post
                foarte utile sfaturile Valeriu , pentru ce se pune acel fir ??
                La cluj nu pot venii , am probleme cu masina , distributia trebuie si ea facuta acuma ...si tot asa.
                Acel fir metalica sau textil pentru ca stiuca /salaul au dinti foarte ascutiti si cand inghite momeala ...unori cu totul e posibil sa iti taie firul...vezi aceasta poza...a rupt firul cand era dejas scos din apa.
                Mike...deci cand vii bagi un telefon
                sigpic

Comment

• da clar , iti rupe firul si momeala cu ace cu tot, o are in burta sau unde apuca sa se prinda.
                  e bine de stiut domn profesor pescar.
                  poate da`m un peste prin octombrie ,am jurat ca nu mai dau la peste pe timp de vara.

Comment

• Ti-l rupe de nu te vezi...uite ce am gasit in burta unei stiuci (poza1)...un pestisor cu ac in el...deci stiuca e disperata tare.
                    Inca un sfat...mulinarea se face cu varful batului cat mai aproape de apa...pentru a castiga cativa metrii din mulinare.
                    Si cum o poza face cat 1000 de cuvinte puteti vedea o parte din aresenalul meu.
                    In poza 2 e arma cu care am nimicit rapitorii.
                    Hai ca v-am dezvaluit prea multe secrete ...sper sa nu ma linseze careva...fir intins.
                    Dam Cata dam
                    Attached Files
                    sigpic

Comment

• Daca tot sa inceput discutiile intr o directie ,astept si eu un sfat de la cei care se pricep.
                      Peste aproximativ o luna sunt invitat la o partida de pescuit in delta, iar pentru mine pescuitul inca are multe secrete.Pana acum am pescuit numai la undita( la pluta) pe balti,unde am avut si succes, iar acum ma gandesc ca totusi ma duc in delta si fara o lanseta nu se cuvine a merge la pescuit.Nu prea vreau sa investesc mult intr o ''scula'' din asta pentru ca o voi folosi de cel mult 2 ori pe an asa ca m am decis sa iau un no name.Pana aici e bine cumpar o lanseta si o mulineta dar cum ramane mai departe ? ce fir trebuie sa imi achizitionez? ce fel de ace? montura? momeala?

Intentionez sa prind crap, platica,caras si daca am si noroc o sa incerc si la stiuca ,sturion.
                      Deci pentru ce vreau eu ce mi ar mai trebui in afara de lanseta si mulineta?Dar prefer o varianta romaneasca( universala) nu cum scrie la manual pentru fiecare specie un anumit tip de ac/fir/etc.

Comment

• La platica poti da cu viermusi/rama subtire...aici poti pescui cu varga pe fundul apei.
                        La crap/caras..iti cumperi niste linii gata facute cum sunt cele din pozele de mai jos si pui mamaliga in acel arc isr in carlige rame...asta pentru lanseta...la bat poti da cu mamaliga/porumb/rama/viermus.
                        In afara de mulineta si lanseta daca dai la stationar iti trebuie un stativ pentru ea si un clopotel/bambina.
                        Si ideal ar fi sa ai cat mai multe feluri de nada ca si pestele are toane...cand trage bine la mamaliga cand la porumb cand la viermus etc
                        Si pescuitul se mai si "fura"...intra si tu in vorba cu pescarii de pe acolo...ce-au prins la ce au dat etc...si aflii informatii pretioase.
                        Fir intins.
                        Attached Files
                        sigpic

Comment

• Salutare frati pescari.
                          Ieri am iesit la iarba verde avand in vedere canicula anuntata in Bucuresti. Drept pentru care am pus de un gratar pe malul balti si o mica pescuiala evident in balta Ca locatie, am plecat spre Belciugatele cu intentia de a gasi o balta cu ceva copaci pe mal sa stam la umbra (am consultat in prealabil goagalu') ajungand in final la balta Maioru. Ca sa nu ma lungesc la vorba, am ales locul de gratar si pescuit, desfacut bagaje, aruncat lansete, si asteptat, ma rog tot tacamul. Am uitat sa specific ca am iesit cu colega de apartament, cumnata si nepotu. Rezultatul final se va vedea in foto atasate. Am reusit sa-mi egalez recordul personal de 2,7 kg. L-am prins la pufulete galben, intamplator cred ca astfel nu-mi explic. Pe langa, inca 4 carasi la 200 grame bucata si atat. Nepotul s-a distrat la undita prinzand juma de kg fate (biban, regina, rosioara, albitura, .....etc.). Taxa este de 50 roni. Plantatul se taxeaza separat - 30 roni. Se poate pescui si noaptea, taxa 50 roni. Balta doar pentru plantat. Per total o iesire placuta, gratarul delicios, desi caldura nu ne-a ocolit. Bambine saltarete tuturor.
                          Attached Files

Comment

• Frumoase capturi Dion...am fost si eu vineri spre sambata pe Izvoru si am luat cateva bucati la plantat..total 19 kg.Fire intinse !
                            Attached Files

Comment

• Weekendu asta am dat o distractie la undita,desi nu imi sta in fire,dupa cum vedeti prin poze e si stiuca,nu m-am putut abtine.

Vineri,galeata rosie,6kg,stiuca,avat,biban,mult peste mic.
                              Sambata galeata alba,3kg,putina stiuca ,si mult peste mic.
                              Attached Files
                              Fara Semnatura.

Comment

• si o poza sa ne mai destindem
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google