If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
@bbogdan la vara vii la Braila te duc la Dunare(in zonele cu pietre) si in maxim 10 minute iti arat guvid de Dunare.
Nu am dat la copca. Eu de felul meu sunt friguros si nu-mi place sa stau cu mana in apa rece.
Nici eu nu ma duc iarna nici daca l-as prinde pa tatal lor . Am fost o sg data cu un prieten , plecam la scoala , pe drum ne-a pierit cheful si am zis sa mergem in Tei ( Bucurestenii stiu unde ) . Aveam o linie la noi, mai aveam fir , ac si plumb de rezerva , ca momeala paine . Un frig de nu puteam sa leg firul de ac . Bat nu aveam , am gasit pe acolo o bucata de fier beton si am legat linia de el . Bineinteles ca am prins nimic .
Imi cer OFICIAL scuze pentru ignoranta mea.
Trebuie insa sa refuz invitatiile la pescuit pentru ca am spus de la inceput ca eu ma intalnesc cu pestii in magazine,sau la acvariu!Ma scuzati ca am calcat teritorii necunoscute mie!
Imi cer OFICIAL scuze pentru ignoranta mea.
Trebuie insa sa refuz invitatiile la pescuit pentru ca am spus de la inceput ca eu ma intalnesc cu pestii in magazine,sau la acvariu!Ma scuzati ca am calcat teritorii necunoscute mie!
@bbogdan-Invitatia ramane! Daca nu pescuiesti avem alternative: gratar, umbra, soare, plaja, scaldat, cort etc. Fetita mea pescuieste de la 5 ani si sa stii ca niciodata nu e prea tarziu sa incepi!
Gusi mi-ai adus aminte de o intamplare de acum 2-3 ani. Am luat-o pe sotia mea la pescuit pentru prima data in viata ei. I-am dat o undita(eu ii bagam rame in carlige) si o urmaream sa vad ce face. Nu pica mai nimic si se plictisise. La un moment dat arunca undita chiar langa mal intr-o gropita. Ii spun "ce dai acolo ca nu prinzi nimic". Dupa ce ne-am ciorovait vre-o 10 minute la un moment dat ii trage. Scoate undita din apa si in carlig o mandrete de biban. Eu am ramas masca iar nevasta-mea " na oftica-te". Eu ma tavaleam de ras de expresia ei iar ea foarte mandra cu firul in mana si cu pestele atarnat in carlig. Si de atunci suntem doi pescari in familie ba chiar a invatat sa-si bage singura rame in carlige.
@cristi_LCD- E bine ca mergeti amandoi. Sotia mea e o mare mancatoare de peste, a invatat sa prinda dar trebuie sa-i pun eu momeala in ac, de obicei. Acum vreo 3 ani am fost in com Manastirea, la vreo 40 km de Calarasi si am prins mai mult de 8 kg de carasel maximum cat palma. E drept ca am fost 5 insi. Cea mai fericita era fetita mea(avea atunci 6 anisori) care a luat o undita cu 2 ace si scotea cate 2 pesti odata...
Si pe mine ma innebuneste fiica-mea , pana acum a fost mica si nu prea a stiut ea cum sta treaba ( cand mergea cu mine ii puneam un pestisor in ac sa se joace ) dar la anul am pus-o , pescuim de la egal la egal .
Pestele de apa dulce este cu atat mai bun la gust cu cat este gatit mai repede dupa ce a fost prins! De aceea pestele congelat este mai "saracut" la gust. Cat priveste faptul ca cel din ape curgatoare e mai putin bun la gust, nu cred, nu mi s-a parut vreo diferenta...
Numai la caras am observat chestia asta. Cineva mi-a spus ca este datorita "meniului" pe care-l serveste carasul si care in lacuri si balti este "imbogatit" cu namol.
Aici ai dreptate Cristi LCD .Numai la caras am observat chestia asta. Cineva mi-a spus ca este datorita "meniului" pe care-l serveste carasul si care in lacuri si balti este "imbogatit" cu namol.
Cel de balta e putin mai negricios(din cauza malului)si mai dulce decat cel din apele curgatoare .Asta e adevarata si de foarte mullte ori verificata ,cu malai si fara
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment