Care mai sunt pedepsele daca esti prins fara permis. Am inteles ca daca masina stationeaza iar eu sunt la volan de exemplu politia poate sa imi dea amenda. E adevarat? Intreb pentru ca eu mai merg cu masina pe la mine pe strada si vreau sa stiu ce se poate intampla daca sunt prins...
Conducere Fara Permis
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice.
CAPITOLUL VI
Infractiuni si pedepse
.................................................. .......
Art. 78. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Probabil ca n-o sa faci inchisoare, dar o sa ai parte de o pedeapsa cu suspendare, iar in momentul cand o sa vrei sa faci si tu scoala de soferi, sa-ti iei si tu un permis de conducere ca tot omu', o sa ai nevoie de cazier, iar in cazier o sa scrie "mai cauta-ne ca acum avem treaba".sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
-
Amendă e între 1600 şi 4800 RON dupa câte am înţeles, iar de obicei se da maxim. Legat de închisoare şi suspendare, astea se aplică doar in caz de accident. Eu 2 luni am circulat fără permis, dar ce-i drept am făcut vreo 300 km in comparaţie cu 1000-1200 cât fac in mod normal.
Sent from my HTC Wildfire using Forum Runner
Comment
-
mai stiu pe unu care are dosar penal si permis anulat pe vreo 5 ani tot pentru ca a mers beat 100 metri de la carciuma pana acasa asadar nu merita.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
e o emisiune la tv - condamnatii. detinutii dau interviuri zilele trecute era un baiat tanar, nu era vreun comic carcotas. el spunea o poveste: n-a avut niciodata carnet, a mers fericit prin oras vreo 10 ani pana intr-o zi cand l-a oprit politia ca vorbea la telefon. asa au descoperit ca n-avea permis si a primit 4 ani cu executare, probabil ca n-a avut bani de un avocat mai bun. n-a omorat pe nimeni, ce-i drept, poate asta a fost greseala lui.Last edited by mcornel; 6 July 2012, 20:57.
Comment
-
asta e exagerat...4 ani pentru ca l-a prins? nu a omorat pe nimeni pana la urma...alti omoara oameni, fac lucruri mult mai grave si nu primesc atat...Maestre din cate stiu nu poate sa-ti dea amenda sau pedeapsa decat daca te vede un politist sau esti filmat de un aparat omologat.Daca cineva sa zicem te filmeaza si da inregistrarea la politie , aceasta nu se ia in calcul pentru ca se poate considera ''modificata''.Daca gresesc va rog sa ma corectati...
Comment
-
Originally posted by maestrupiersic View PostCare mai sunt pedepsele daca esti prins fara permis. Am inteles ca daca masina stationeaza iar eu sunt la volan de exemplu politia poate sa imi dea amenda. E adevarat? Intreb pentru ca eu mai merg cu masina pe la mine pe strada si vreau sa stiu ce se poate intampla daca sunt prins...
Comment
-
Originally posted by vitriol View Post.................................................. .......
Art. 78. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.I changed her oil , she changed my life
sigpic
Comment
-
Eu am intrebat ceva si deja se trece la alte subiecte. Hai sa nu mai comentam, oricum doar asta stim sa facem. Exact ca vecinii mei.Toti isi dau coate: uite-l p-ala merge fara permis. Nu merg pe benzina altuia, nu merg cu masina altuia, e riscul meu. Eu doar am intrebat care mai sunt consecintele si atat. Daca vreau maine sa plec cu ea la Bucuresti, plec ca nu are cum sa ma opreasca pe mine Vasile nici chiar daca ar fi langa mine. Deja o dam in "radu mamii" si se duce reaq si thread-ul asta.
Comment
Comment