Instalare Sistem Navigare GPS - Help

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Instalare Sistem Navigare GPS - Help

Buna ziua,
    Rog frumos cunsocatorii sa ma ajute cu info legate de acesta tema, eu fiind "0" la capitolul asta dar in acelasi timp cel mai al naibii autodidact ...

Pe scurt: am un GPS Serioux Q475 fara sistem de navigare (http://www.serioux.ro/produse/navigatie-gps/upq475) si peste tot pe unde am catutat (pe net) parerile sunt foarte contradictorii ..

Intrebari:
    1. Ce soft bun si fiabil imi recomandati, ce versiune ? (ca harti ma intereseaza in momentul asta doar Romania dar nu ma deranjeaza daca e full europe)
    2. De unde sa-l procur?

PS: despre instalarea ulterioara eu sper sa ma descurc ... daca nu, va chinui mai tarziu
    Daca nu am postat unde trebuie rog moderatorii sa ma indrume !

Cu multumiri,
    Radu
    Last edited by raduroane; 26 July 2012, 08:54.

Eu utilizez un iGo, dar e pentru Android.
    De procurat, depinde ce vrei: oficial sau nu.
    Am vazut niste modele noi de la Mio, cu update-uri gratuite pe viata. Unele par mai mult decat OK:

The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Faina oferta dar eu am deja aparatul (GPS) ...
      Imi trebuie doar un soft de navigatie care sa fie ok si nu am pretentii daca sa fie original sau nu ...

Comment

SUGEREZ iGO8 SAU iGO Primo, depinde care se misca mai bine la procesorul ala

Comment

Originally posted by raduroane View Post
          Pe scurt: am un GPS Serioux Q475 fara sistem de navigare (http://www.serioux.ro/produse/navigatie-gps/upq475) si peste tot pe unde am catutat (pe net) parerile sunt foarte contradictorii ..
          exact asta vreau sa iti spun si eu, mare pacat ca ai dat banii pe Serioux ... Nu o sa fii multumit deloc de el, nu stiu cum o sa se miste cu hartile, sunt foarte foarte slabe toate produsele de la serioux.
          Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

Chiar asa de foarte foarte slabe sunt produsele de la serioux ?
            Adica ce, sunt stravezii, te uiti prin ele sau ce ?
            Si chiar toate - toate ?
            Revenind...
            Igo 8 si clonele nu vor rula cum trebuie pe configuratia data, in special cu 64 mb memorie.
            Incearca mireo, automapa sau mapfactor, asta din urma e gratuit, cu update lunar.
            Keyboard error or no keyboard present.
            Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

Ca si renume "Serioux" e slab, asa e (poate din cauza ca sunt bagati niste romani pe acolo - e vorba de ASESSOFT Ploiesti - culmea, o firma destul de bine plasata in bransa). Eu m-am bazat si pe alte produse de la ei (un incarcator accu. cu management si un adaptor wireless) care merg si azi brici.
              La pret/calitate sunt lideri in momentul asta !

Apoi, parerile de pe net sunt contradictorii doar cu privire la cel mai ok soft de navigatie, nu la modelul de GPS in cauza. Q475 are review-uri bune de la utilizatori iar din punct de vedere al pieselor sunt exact aceleasi folosite si pe alte marci de prestigiu. Oricum, subiectul il mai discutam ... am sa va spun detalii dupa ce vad cu ochii mei cum functioneaza softul de navigatie.

Sa revin: "mapfactor, asta din urma e gratuit, cu update lunar" - a mai instalat cineva softul? Cum se comporta?

Comment

asta are putin RAM si e posibil ca sistemul de navigare cat si rularea pe harta sa se miste greu. cred ca cel mai bun soft de navigatie este iGO. sunt forumuri de specialitate cu baieti mai priceputi in ale navigatoarelor
                sigpic

Comment

Cauta pe torente (acolo gasesti si instructiuni de instalare), Igo 8, vezi sa fie versiunea pentru PNA. Probleme poti sa ai in cel mai rau caz, daca folosesti cladirile sau punctele de reper 3D, altminteri sigurat o sa-ti ruleze cel putin Bine, softul.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

totusi ar trebui sa dati ceva sfaturi pertinente omului. daca gps ul are 64 ram functioneaza FOARTE BINE IGO 8.3.2 8.3.4 FARA PROBLEME. HARTI GASESTE PE NET. PS. EU AM TOT O VECHITURA CU 64 RAM WAYTEQ SI SUNT MULTUMIT DE CUM RULEAZA IGO

Comment

Eu folosesc de ceva timp mapfactor, in paralel cu mireo blackedition.
                      Mapfactor are acoperire excelenta pt Romania si are o interfata prietenoasa, desi trebuie sa-l tiganesti putin daca vrei meniuri si voce in romana.
                      Foloseste harti open-source, in diferite formate, pe care le poti descarca direct de pe site, fara warezuri si cutare.
                      Iar daca ai de raportat vreo eroare la harta, in sensul de strazi noi sau ceva, iti faci cont, te loghezi si propui modificarea intr-o harta interactiva, iar la urmatorul update modificarea va fi acolo, nu ca la igo, unde la topmap astepti juma' de an pt o amarata de strada lipsa...plus ca topmap nu mai face de anul asta harti, cel putin pt ro, iar navteq e cam generic, cel putin la igo.
                      La automapa de exemplu, navteq face harti bune pt ro dar trebuie "tratate".

Comment

am vazut gps-uri care au delay intre schimbarea paginii meniului. mie unul nu-mi place. mapfactor o fi gratuit, dar harta romaniei la nivel de adrese are acoperire 13%. foarte foarte putin. pe mio moov romania are acoperire parca putin peste 60%
                        sigpic

Comment

@raduroane intra pe gpszone.ro si gasesti tot ce iti trebuie(soft+harti).

Comment

Numarul de strada e relativ cam la toate softurile, cel putin pt. Romania si daca te uiti, exista discrepante intre ce arata igo si ce arata mireo, google maps, navigon etc pt acelasi numar...de multe ori prefer sa introduc ca destinatie o intersectie sau un puct de interes, care sunt la fel pe toate hartile, in loc de numarul de casa si odata ajuns unde trebuie pun la favorite pozitia gps actuala si stiu o treaba.
                            Oricum, mai sunt si alte softuri freeware, gen navit.
                            Depinde ce prefera fiecare...o harta detaliata nu inseamna neaparat navigare buna, sunt doua lucruri diferite, conteaza si ce algoritmi de calculare a rutei foloseste softul respectiv, cum "vede" si trateaza categoriile de drumuri.
                            De exemplu mireo blackedition e softul meu primar pt. navigatie, deoarece "stie" diferenta dinte DN, DJ, DC etc si calculeaza corect rutele, iar hartile pt. el de la suncart sunt excelente.
                            La fel era si sygic dar din pacate nu mai apare decat pt android si cu harti teleatlas, care sunt slabe.

Comment

Originally posted by lungan View Post
                              .....
                              De exemplu mireo blackedition e softul meu primar pt. navigatie, deoarece "stie" diferenta dinte DN, DJ, DC etc si calculeaza corect rutele, iar hartile pt. el de la suncart sunt excelente....
                              Am reusit sa iau Mireo blackedition de pe gpszone ... cu greu, dar a mers in final si chiar m-am plimbat prin Iasi (asa, de amorul artei) sa vad cum merge.
                              GPS-ul + mireo merge neasteptat de bine .. multam fain !

Apropo de site-ul anterior mentionat sunt o groaza de lucruri faine ... care din pacate nu se pot descarca .. e varza, varza & ... fileshare-ul.
                              PS: de fapt cautam iGo dar am stat ore sa pot gasi un link valabil si in final nu era nici cu harti ... De asemenea, la "harti" aceiasi poveste .. te impusti! E ca si cum ti-ar flutura cineva in fata oferta si te-ar lasa balta ..
                              Pentru a citi lucruri noi e ok dar pt download mai bine NU !

Q.E.D: Mireo merge super-bine ... spsiba !
                              Referitor la cautare dupa numarul strazii .. da, asa e te cam duce in balarii sau nu gaseste deloc adresa, dar asta se mai intampla, nu e o regula ...

Asadar, pt Mireo .. sa caut harti mai noi ... unde mai exact ? ...sau de cine facute (SUNCART spui ca sunt "tari")? sau mai care?
                              Ce am eu acum sunt hartile din iulie 2011 si ma bagau la un moment dat pe sens interzis in teste (in Iasi).

Multumesc

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google