mie totusi mi se pare un abuz sa ti se deschida usa la masina. Pentru orice problema se folosea contraventia si asta e... Consider ca nici unul nu a procedat corect..
A Procedat Corect Politistul?
Collapse
X
-
Pai ce contraventie cand soferul a refuzat orice forma de control? Putea sa cheme mascatii, sa-i dea vreo 2-3 la ficati si atunci care mai e rolul politistului? Sa sune mascatii la fiecare sofer care refuza orice ?In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
zic si eu...asa maine-poimaine, cand eu poate chiar nu am documentele la mine ma astept sa fiu caftit in propria masina si poate sa-mi petrec si noaptea la bulau..ca asa vrea dl politist, care era f nervos in acea zi.sigpic
Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.
Comment
-
Nu lipsa documentelor a fost problema, ci atitudinea soferului.
Extras din legea Politiei:
Măsurile poliţieneşti vizează în mod concret intervenţia legală a poliţistului în vederea elucidării suspiciunilor apărute cu privire la identitatea persoanelor, scopul prezenţei la un anumit moment într-un loc anume, la provenienţa unor bunuri deţinute.
ÃŽn cazurile urgente, flagrante sau de pericol omul legii este obligat să intervină imediat putând recurge chiar la folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, cu respectarea principiilor generale enumerate anterior.
Intervenţia poliţistului se va face avându-se în vedere următoarele reguli:
Punctul I - atragerea atenţiei persoanelor care se manifestă violent sau dau dovadă de nervozitate să se supună măsurilor ce vor fi luate şi prezentarea consecinţelor la care se expun în caz de opoziţie;
Daca filmul este luat ca proba in Justitie (desi nu cred), soferul este clar incriminat.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by Thejock3r View Postzic si eu...asa maine-poimaine, cand eu poate chiar nu am documentele la mine ma astept sa fiu caftit in propria masina si poate sa-mi petrec si noaptea la bulau..ca asa vrea dl politist, care era f nervos in acea zi.
La ce atitudine avea ciobanul de la volan puteai deduce ori că e prost rău ori că e infractor şi/sau a furat maşina. Tind să cred că ciobanul era prost de bubuie, nu doar prost dar tu ca poliţist nu poţi deduce că ai de-a face numai cu proşti că nu aşa se aplică legea, pe lângă faptul că e în risc viaţa ta şi poate şi a altora.
Cromatic, şi dacă verificai numărul de înmatriculare ce rezolvai, poate abia furase maşina sau doar numărul, mascaţii ce să facă, să îl roage frumos, cum a făcut chiar şi el?Last edited by ionescu liviu; 26 July 2012, 21:11.
Comment
-
Trebuie sa vezi lucrurile din perspectiva politistului. Nu poti sa chemi mascatii la fiecare situatie de gen, mai ales ca se intampla frecvent. Asa ar putea sa se transfere actiunile politienesti doar in carca mascatilor, iar agentii doar sa aiba rolul de a suna la dispecerat si de a ajuta batranele sa traverseze strada. Principala vina este lipsa protectie polististului, la cadrul legal ma refer, de aici incepand un cerc vicios, marlanii de pe strada, polististii care fac abuzuri, etc.
In situatia din clip, este clar ce se intampla.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Vorba dulce mult aduce!!!!!
Dar deh,suntem un popor de smecheri,eu zic ca bine i-a facut!Last edited by matheo66c; 26 July 2012, 21:13.sigpic
"BRABUS" STYLE
Comment
-
ionescu liviu, nu asa se deduce, politistii detin mijloace prin care afla in 3 sec. pe baza nr. de inmatric. toate datele tale personale inclusiv poza si pe baza aia iti intocmeste PVCC-ul.
darksid3, eu ti-am spus cum as fi procedat strict in cazul asta, era si un martor pe-acolo...ala te poate baga dar te poate si scoate...Last edited by Cromatic; 26 July 2012, 21:16.
Comment
-
Si cum sa faca deducerea ca proprietarul este cel de la volan, daca nu avea actele de identitate (la refuzul soferului), ca exemplu? Poate masina a fost abia furata si nu a apucat sa fie introdusa la Furturi...sau poate soferul era drogat, poate avea portbagajul plin cu iarba, poate avea un cap de blonda in torpedo, etc, etc. D-aia exista politsiti, ca sa ia masuri, altfel s-ar numi pandari.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment