If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Avem O Tara, Ce Facem Cu Ea ? (thread Pentru Amatorii De Calatorii In Romania)
Multumesc pentru ajutor csebalyn. Am postat ce nu-mi lipseste pentru a fi de ajutor celor ce pleaca la drum. Cu asta termin cu ce am eu prin portbagaj atunci cand plec la drum si ma mentin strict pe subiect, vizite facute in tara.
Pestera Dambovicioara:
Traseu: Bucuresti -> Pitesti -> Mioveni -> Rucar -> Podu Dambovitei -> Sat Dambovicioara -> 1 km de sat este pestera
Situare: Masivul Piatra Craiului, versantul stang al Vaii Dambovicioara
Lungime: 555 m
Tip de pestera: Inchisa, vizitare doar cu ghid
Rectific: Bucuresti-Pitesti-Campulung-Rucar-....Pentru Dambovicioara
Si Pentru Voina: Bucuresti-Pitesti-Campulung-Dragoslavele si inca aproximativ 17 km pana la Cabana Voina
Traseu: Bucuresti -> Pitesti -> Ramnicu Valcea -> Sibiu -> Alba Iulia -> Abrud -> Stei -> Rieni -> Comuna Chiscau Situare: Masivul Muntii Bihorului, Depresiunea Beiusului Lungime: 850 m Tip de pestera: Inchisa, vizitare doar cu ghid
Drumul este ok, o gramada de peisaje superbe. Pe langa multele stalactite si stalagmite formate, in pestera se pot vedea oseminte fosilizate ale ursului brun. Pestera este foarte bine luminata iar ghizii isi fac bine treaba.
Sorry, no photos...Pescuit,plaja,plimbari cu salupa sau cu sky-jet in Calarasi, complex "Podul 4", pe DN3, la 5-6 km de Chiciu. Mai exista o zona frumoasa chiar langa Ostrov, pe malul celalalt al Dunarii, zona Canalului Jianu, cu peisaje parca rupte din Delta...Daca treceti cu bacul spre mare, pe la Chiciu-Ostrov, vizitati manastirea DERVENT si Pestera Sfantului Andrei.
Traseu: Bucuresti -> Pitesti -> Ramnicu Valcea -> Sibiu -> Alba Iulia -> Abrud -> Campeni -> Albac -> Comuna Garda Situare: Masivul Muntii Bihorului, Parcul National Muntii Apuseni Lungime: 50 m Tip de pestera: Inchisa, vizitare doar cu ghid
Din Comuna Garda se face un drum la dreapta (exista indicator) si se poate urca cu masina pana pe Platoul Ocoale dupa care se fac cateva sute de metri prin padure. La bifurcatia de la intrarea pe acest drum se merge inainte, in dreapta, la vreo 500 m, este o alta pestera superba, dar neamenajata si v-a trebui sa aveti surse de lumina la voi, este vorba de Poarta lui Ionele. Traseul vizitabil are vreo 250 - 300 m. SFAT : in pestera Scarisoara intrati foarte bine imbracati si sa aveti vata la voi. Am patit-o si eu si alte persoane ce erau atunci pe acolo, in momentul in care iesi te dor groaznic urechile daca nu le ai protejate.
Cetatea este situata in aproprierea Barajului Vidraru si se poate ajunge folosind Transfagarasanul. Pentru a ajunge la cetate se urca prin padure pe o poteca ce are 1950 trepte . Va recomand sa faceti drumul, chiar daca la prima vedere pare dificil, eforturile fiindu-va rasplatite de niste peisaje extraordinare.
Traseu: Bucuresti -> Pitesti -> Ramnicu Valcea -> Sibiu -> Saliste -> Miercurea Sibiului -> Calnic (se face stanga de pe drumul ce duce catre Sebes) Situare: Muntii Cindrel
Cetatea este situata in centrul comunei Calnic. Se afla intr-o stare de consevare foarte buna, biserica cetatii fiind folosita in continuare de localnici.
Traseu: Bucuresti -> Ploiesti -> Comarnic -> Sinaia -> Predeal -> Rasnov Situare: Muntii Barsei, Parcul National Tampa
Acest traseu mi s-a parut cel mai frumos datorita peisajelor intalnite. Cetatea este destul de bine conservata, in unele locuri, atunci cand am fost eu, fiind lucrari de restaurare. Nu am inteles prezenta restaurantului si a cafenelei in interiorul cetatii ...
Sorry, no photos...Pescuit,plaja,plimbari cu salupa sau cu sky-jet in Calarasi, complex "Podul 4", pe DN3, la 5-6 km de Chiciu. Mai exista o zona frumoasa chiar langa Ostrov, pe malul celalalt al Dunarii, zona Canalului Jianu, cu peisaje parca rupte din Delta...Daca treceti cu bacul spre mare, pe la Chiciu-Ostrov, vizitati manastirea DERVENT si Pestera Sfantului Andrei.
Te ajut eu Gusi chiar daca sunt nascut pe aceste frumoase meleaguri si am niste amintiri placute in acest oras.
Salut! vreau sa va intreb daca stiti cumva care este starea drumului dintre Huedin spre IC ponor si apoi la Platou Glavoiu - Padis...asta o intrebare si alta ar fi daca stie cineva un loc de campare cu cortul/casute bun in zona Sighetu Marmatiei ...pe la Ocna Sugatag sau in apropiere?
Nu am poze sa va arat acum dar va zic un traseu superb de facut!
Bucuresti - Buzau - Nehoiu - Siriu - Intorsura Buzaului - Brasov.
E cel mai tare drum pe care l-am facut!!!
Frana de mana trasa pana in tavan,treapta a-II-a cu pedala in fund.....peste 5000 rpm=DRIFT nu altceva!
pesterile din gorj si valcea vreau sa le vad cat mai curand posibil. e scumpa intrarea? drumul este practicabil? ma refer la polovragi si pestera muierilor.
pe urma neaparat vulcanii noroiosi.
am auzit ca trebuie sa i vezi sa sa pleci repede din zona ca e dezastru ( ca orice obiectiv turistic din romania)
@stuke te ajut eu cu niste poze din zona lacul siriu. E misto tare zona. Am fost asta-vara.
Eu ma chinui de vreo 2 ani sa ajung in zona maramures-sighetul marmatiei si pe transfagarasan. Sper anul asta dupa nunta sa pot vedea aceste zone care am auzit ca sunt superbe.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment