Electronica, Incarcatoare, Consumuri.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by blanarucristi View Post
    Salut si mersi de raspuns. In legatura cu raspunsurile tale, as vrea sa te mai intreb niste lucruri:

    1. Ok, incarcatoarele sunt de 5V, dar raspunsul nu a fost foarte clar pentru mine, am inteles ca tensiunea la borne trebuie sa fie mai mare, dar exista o limita maxima de iesire? Adica, as fi putut conecta de exemplu in incarcator care are 9V cu o intensitate de 2100 mAH (2.1 A)? Sau nu exista nicio limita maxima a tensiunii si intensitatii curentului electric scos din incarcator si telefonul isi ia cat vrea el indiferent de valoarea maxima scrisa pe incarcator?
    Aceasta controlare electronica este valabil cred doar pentru acumulatori, sau si aparatura electrica e in stare de acest lucru? Presupun ca nu, de moment ce stiu ca device-urile facute pentru 110V (America..etc), nu pot merge pe reteaua noastra de 220V. Sau pot functiona?

    2. Curentul de absortie, din ce am inteles eu, este curentul consumat de aparatura electronica la pornire. De exemplu, un aer conditionat care consuma 800W/h, doar la pornire va papa 800W, urmand ca in celelalte 60 min sa consume alti 800W, cat este consumul lui. Din ce am inteles eu, consumul de curent intr-o ora la acest aparat cu tot cu pornire pe ora, ar fi 800W (curentul absorbit la pornire) + 800W (consumati in acea ora)= 1.6 kW. Este corect sau ceea ce stiu eu este o aberatie?
    1. Incarcarea unui acumulator este stabilita in functie de tensiunea la borne (bornele acumulatorului). Cum stau lucrurile in cazul incarcarii: in primul rand, cum am spus mai sus, trebuie o sursa cu o tensiune mai mare. In momentul incarcarii, acumulatorul absoarbe curent de la sursa. Cand incarcarea este terminata tensiunea la bornele acumulatorului tinde sa creasca si aceasta crestere este sesizata de un circuit care regleaza incarcarea. Acel circuit micsoreaza sau inchide curentul de incarcare pentru a se proteja acumulatorul. Tensiune la care se stopeaza incarcarea este prestabilita de fabricant si depinde de componentele acelui regulator (de schema lui).
    2. Aparatura electrica la pornire cosuma pana la de 3 ori curentul de functionare in regim normal doar cateva secunde, ceea ce nu esta mare lucru. Chiar daca la pornire consuma mai mult dupa 3-5 secunde totul revine la normal.
    sigpic

    Comment

    Working...
    X
    Anulare DPF
    Politica de Securitate Google