Scumpiri Peste Scumpiri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ca un salariat sa fie platit cu 2806 RON angajatorul cheltuieste 5120 RON.
    Oare cat o fi salariul? Nu 5120 cat scot eu din firma? Sau banii aia de unde vin? Din cer?
    Si cum de ajung aproape jumatate la salariat?
    Furtul asta deja exista!!!!
    Doar ca oamenii sunt prosti si NU il vad! Ei doar se plang de salarii mici, insa habar nu au cat castiga de fapt, si cat de mult le ia statul!
    Insa ne plangem ca e benzina scumpa si ca nu iese nimeni in strada!!!!
    In fine... n-ai cu cine.

Comment

nu stiu de ce va stresati?ei stiu ca nu iese nimeni in strada nici daca un pui o sa coste 2000 lei.
      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Daca traiam in Grecia cred ca erau linsati in piata publica. La noi... o punga de zahar si o galeata - si rezolva problema si peste 3 ani la urmatoarele alegeri.
        Saab 9-5 Aero

Comment

Originally posted by Cezar View Post
          Ca un salariat sa fie platit cu 2806 RON angajatorul cheltuieste 5120 RON.
          Oare cat o fi salariul? Nu 5120 cat scot eu din firma? Sau banii aia de unde vin? Din cer?
          Si cum de ajung aproape jumatate la salariat?
          Furtul asta deja exista!!!!
          Doar ca oamenii sunt prosti si NU il vad! Ei doar se plang de salarii mici, insa habar nu au cat castiga de fapt, si cat de mult le ia statul!
          Insa ne plangem ca e benzina scumpa si ca nu iese nimeni in strada!!!!
          In fine... n-ai cu cine.
          pai bine ca suntem prosti ca nu stim "salariu". ma f**e pe mine grija cat iau pe hartie, ma doare capul cat iau in mana, pai ce, ma duc la peco, ca tot sa fim pe topic, sa ii zic lu` tanti "stii pune-mi si mie benzina de 100 lei ca am salariu de 2 000 lei, nu de 1 000 lei " . sau care-i morala ?
          " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Morala e ca daca taxele pe impozit nu erau atat de mari, adica statul nu baga mana adanc in buzunarul tau, in loc de 1000 lei (exp) cat ai salariu, ai lua 1500 lei.
            sigpic

Comment

Am lucrat la Omv(casier) si mi-a spus chestia asta cineva prin 2011 spre sfarsit , legat de 10ron l de benzina . Omu bagase Carrera 100 cu 6,ceva atunci , am facut misto de pret si mi-a zis ca pentru el si 10ron/l ar fi ok , ca are de unde .
              Deci ?
              PS: La impozite ai sa razi dar anul asta am platit cu 25ron mai putin ca in 2013 , si s-a mai adaugat un scuter de 50cmc la impozite )

Comment

Un fleac, i-am ciuruit...si de data asta!
                Attached Files

Comment

Originally posted by Tudor View Post
                  pai bine ca suntem prosti ca nu stim "salariu". ma f**e pe mine grija cat iau pe hartie, ma doare capul cat iau in mana, pai ce, ma duc la peco, ca tot sa fim pe topic, sa ii zic lu` tanti "stii pune-mi si mie benzina de 100 lei ca am salariu de 2 000 lei, nu de 1 000 lei " . sau care-i morala ?

Atat valorezi tu pt firma aia: 2000 lei! Ca iei 1000 in mana, e vina statului! sau poti sa dai cu pietre in angajator, ca de ce ii da. ))
                  Morala este ca esti cam prostut si total needucat!

Originally posted by Pacco View Post
                  Morala e ca daca taxele pe impozit nu erau atat de mari, adica statul nu baga mana adanc in buzunarul tau, in loc de 1000 lei (exp) cat ai salariu, ai lua 1500 lei.
                  Relax, ca el nu vede asta! Cand te uiti mult la Kanal D si la Suleiman, incepi sa ai alt tip de judecata.

Sa se scumpeasca pana la 50 lei L, ca sa nu mai mearga toti taranii cu masinile!
                  Si RCA-urile pana la 10.000 lei pe an. Sper sa cobesc!
                  Last edited by Cezar; 3 April 2014, 21:09. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Aici intotdeauna va fi o discrepanta intre cum vede lucrurile un patron si un angajat.
                    Din perspectiva unui angajat la un patron miserupist pe care il depasesc la studii (ca sa ma exprim elegant) din orice pozitie si cu o mana legata la spate tind sa-i dau dreptate lui Tudor.
                    Insa la urma urmelor adevarul crud e ca daca statul ar reduce cuantumul taxelor pe salarii, cei 500 de lei ipotetici nu ar ajunge la angajat, ci i-ar baga patronul inapoi in buzunar.

Comment

Daca lucrezi pentru un cocalar obosit, evident ca trebuie sa te astepti!
                      Oamenii CU cap, investesc!!!
                      Cocalarii si prostii, fac pe dos.

Eu vad lucrurile asa: eu lucrez cu o echipa de oameni. Eu fara ei nu pot, ei fara mine nu pot. Impreuna facem ceva! Daca stam sa ne furam caciucla reciproc, mai bine ma apuc de ping-pong. Macar e mai interesant!

Legat de studii: o fi greu sa faci o facultate la noi.... (nu zic ca tu ai trecut ca-n branza, insa doar scot in evidenta o problema).

Comment

Da- e chiar f greu sa faci Medicina, Politehnica, Cibernetica, Finante Banci, Informatica, Matematica, Constructii, Drept (ala adevarat de la Stat) si alte cateva. UnSpiru Haret nu

Situatia e ca in bancurile cu prosti. Statu vede ca nu incaseaza suficient si mareste taxele. Antreprenorii dau minimul pe economie la toti angajatii iar restul ...la plic. Si aia care mai respectau regulile si plateau corect darile la stat aferente angajatilor... sunt constransi sa treaca 'la negru' pentru ca altfel nu mai sunt competitivi si sunt scosi de pe piata de cei care lucreaza la negru. Statul iar mareste taxele si tot asa...
                        Singurele care platesc corect sunt multinationalele...dar si alea au inceput sa angajeze pe PFA ca e mai ieftin.

Mi s-ar parea corect sa se reduca taxele la un nivel corect- media din UE sa zicem...iar cei prinsi ca nu au trecut 'la alb' - 10 ani puscarie scurt si fara discutii. Ca in SUA- scapi de oricine mai putin de Fisc.
                        Si atunci pe de-o parte nici antreprenorii nu ar mai plati cu minim pe economie pentru ca nu are rost sa risti aiurea (ma rog...vor mai fi multi care vor profita sa se imbogateasca peste noapte...dar pentru asta trebuie pusa la punct treaba cu 10 ani chiar si pentru 50 lei frauda), iar pe de alta parte statul s-ar baza pe incasari.
                        Din pacate mafia e prea mare sa se faca ceva....Ar cam disparea 'tancurile' de pe strada cu aceasta politica.

Eu totusi am ceva incredere in asta mica de la Finante- e scolita in SUA, nu are ce pierde si nici nu poate fi santajata...ce i se poate intampla maxim este sa fie data afara si sa se intaorca inapoi in SUA.
                        Micuta a zis sincer 'nu aplicam 6 eurocenti ramanem fara bani pentru salarii si pensii'. Ca a venit Ponta dupa sa spuna ca de fapt banii sunt pentru infrastructura....hm- ne a convins!!
                        Chiar sunt curios daca scade CAS ul cu 5%
                        Saab 9-5 Aero

Comment

Rasa cocalareasca trebuie exterminata!
                          Astia n-au ce cauta mai departe de coada maturii!
                          Niste carii emancipate, pline de isofe, "combinatori", gaozari in adevaratul sens al cuvantului!

Eu n-as propune inchisoare, ci munca in folosul comunitatii. Sa spele strazile, sa ude pomii, sa faca o treaba pentru comunitate.

Eu as impozita samsarii de masini! Tiganii din piete, s.a.m.d.
                          Nu pe Gica Spatarul ce si-a platit mereu darile!

Comment

Cezar, daca ar avea toti gandurile tale, viata ar fi mult mai buna pentru toata lumea.
                            Pe de o parte si angajatul ar trai mai bine si ar putea poate spera sa simta si el pe pielea lui acel concept de "calitate a vietii", iar pe de alta parte angajatorul ar vedea o implicare mult mai buna din partea angajatului si zic ee ca ar simti si el in buzunar ceva.
                            Insa....foarte rar asa ceva.
                            In schimb e plin de "intelectuali" din astia la care faci si tu referire. Am avut si eu in grupa 4 colegi pe care nu i-am vazut in toti cei 4 ani.....erau doar 4 nume pe lista...
                            In timpul asta eu lucram pe un papuc la distributie ca sa nu-si doneze parintii mei organele sa ma tina la scoala.
                            De asta ma doare pe mine nedreptatea din Romania.

Comment

Problema este ca "patroni" sunt multi cocalari ordinari, ce vor sa se emancipeze rapid.
                              Ei cred ca averile se fac peste noapte. Da, se pot face, insa in detrimentul unei cresteri si in detrimentul celui ce lucreaza in patura non-manageriala.
                              Plus ca imputitii de genul asta sunt secundari sistemului corupt. Astia, din punctul meu de vedere, doar la matura i-as lasa.

Dau un exemplu de un sistem ce l-am instituit la mine la serviciu si care da roade:
                              - 1 data la 4 luni, cineva are dreptul de a-si castiga dublul salariului!
                              Cum? Lucrand dublul de ore. - apoi luna urmatoare, respectivul lucreaza 1/2 la birou, 1/2 acasa.
                              - am preluat un sistem de management elvetian, ce remunereaza fiecare om in parte in functie de targetul atins (evident, pus realistic, nu balivernele din sistemul de vanzari). si sanctionarea celor ce nu si-l ating.
                              Cu alte cuvinte, cine nu-si atinge targetul este taxat. Evident ca cineva din aceeasi echipa, sau din alta echipa, i-a facut munca. Deci, acea munca va fi rasplatita din salariul celui ce nu si-a vazut de treaba lui.
                              - am mai furat altceva, tot de la oameni mai civilizati: fiecare sa lucreze ceea ce ii place si ceea ce ii poate dezvolta si deschide mintea. Ex: cine este dedicat intr-ale sortarii de dosare, nu va lucra fortat la despachetat marfa.
                              La noi, "patronii" preiau ce au vazut ei la multinationale: munca multa, bani putini comparativ cu productia lor! Insa nu fac nimic din ceea ce fac acele multinationale. Plus ca un sistem mic NU va fi NICIODATA la nivelul unei multinationale!
                              Insa taranul borfas romana, viseaza.

Ma uitam acum cateva zile intr-o parcare din Mall Baneasa si Ikea (merg la Ikea ca-mi plac hotdogii de 1 leu ) FULL de Bmw-uri X5. Multe pe benzina, si motoare uriase! Pai sa-mi fwt eu 2 palme peste ochi daca inteleg cum de sunt atatia oameni cretini ce-si cumpara o balena sugativa de 24 l /100 in oras, in conditiile in care au castiguri in medie de 1000 euro lunar, insa n-au familii sau animale!

Mai pe romaneste: cand esti mic, ai castiguri de 10%. Cand esti mare, ai castiguri de 60%. Daca vrei sa castigi 60% cand esti mic, asta inseamna sa lucrezi cu oameni slab pregatiti, prosti, si sa-i tragi in teapa, asa cum si ei te trag in teapa.
                              In loc sa dai acei 50% si sa te gandesti cum sa faci un sistem de bonificare si sanctionare in functie de rezultate, patronul tigan imputit cocalar paradit romana, face pe jmecherul: "Buei.... EU SUNT BOSSS_ul VOSTRU, BUEIIIII. SA faceti ce va zice EU, cu E mare, deahhh?"
                              Last edited by Cezar; 3 April 2014, 22:15. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by Cezar View Post
                                Atat valorezi tu pt firma aia: 2000 lei! Ca iei 1000 in mana, e vina statului! sau poti sa dai cu pietre in angajator, ca de ce ii da. ))
                                Morala este ca esti cam prostut si total needucat!

Relax, ca el nu vede asta! Cand te uiti mult la Kanal D si la Suleiman, incepi sa ai alt tip de judecata.

Sa se scumpeasca pana la 50 lei L, ca sa nu mai mearga toti taranii cu masinile!
                                Si RCA-urile pana la 10.000 lei pe an. Sper sa cobesc!
                                Domnu' Cezar, eu te-am respectat tot timpul chiar daca nu te cunosc, dar sa stii ca nu mi-a placut faza cu prostut si total needucat, pentru ca nu ma cunosti tu ce educatie am eu. Si in plus, sunt absolvent 2013 deci patronul da mai putin la stat, dar totusi, nu e vina mea ca da el la stat o anumita suma de bani. In ziua de azi, lucram unde putem, sunt bucuros ca am gasit in domeniul meu chiar daca daca nu chiar pe postul potrivit , fac experienta.
                                Si eu as vrea pe de o parte sa se faca si 100 lei l de benzina/motorina, pentru ca sunt multe masini, dar personal eu nu ies sa ard benzina aiurea, cu muzica blana si cu guma in gura si ochii de cocalar, folosesc masina pentru mers munca-acasa-oras natal. Deci tot nu prea imi convine. Oricum, nu sumtem uniti, asteptam ca sa lasam masinile in garaj, sa mergem pe jos ca nici cu ratp nu o sa mai ne permitem.
                                " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google