Hho

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Eu iau in serios ce spune kenterprise, nu pentru a monta pe masina, poate's eu vreun visator, dar ideea de a incalzi o casa pe timp de iarna cu 1-2litri de apa ma face sa o iau in serios.
    de ce zic asta? Pentru ca HHO ... Vezi in film, daca ai rabdare ai sa vezi ce inseamna HHO

    si citeva chestii interesante de citit aici, aici, aici
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

    Comment


    • #17
      Am cautat foarte multa documentatie si in cele din urma am reusit sa construiesc un dispozitiv hho cu tot ce ii trebuie (generator - 15 placi inox , bubbler , valva de sens etc ... ) productia este buna DAR pe masura ce se incalzeste apa creste si productia si deasemenea si temperatura apei iar dupa cc 2 ore de functionare se produce aburul; apa la temperatura atmosferei indica un consum de 6a pe masura ce se incalzeste depaseste 15a adica un cosum de ~200w. Ptr moment nu il mai folosesc pana nu gasesc o solutie care sa mentina temperatura apei undeva sub 70grade . Am incercat diferite concentratii ale electrolitului dar este o treaba de compromis (productie/consum) ca si efect de la un consum de 6.2 in oras am ajuns la un 5.7-5.8 .

      Comment


      • #18
        Nu prea sa vazut bine consumul la 100km/h dar banuiesc ca e 4%,si la 80km/h aveai 3.5% cum zicea si CAnnabYS mai sus eu am consumul asta fara nici un hho.
        Daca e sa o luam logic cum ca acest dispozitiv reduce consmul cu 10% sau 15% la viteza de 100km/h trebuia sa ai 3.5% consum.

        Comment


        • #19
          Am revenit si vad ca ma de dat multe raspunsuri.
          Pentru montajul pe Logan a se vedea http://www.youtube.com/watch?v=ZiPwJrQ32x4
          E acolo destul de clar...Cum a fost montat, unde s-a facut legatura cu galeria de admisie..
          Pornesc instalatia in paralel ci faza mica si..Gata!
          Ce folosesc din asta ?
          Gazul rezultat: Hidrogen si Oxigen ( cu vapori de apa la un moment dat...) asa zisul HHO sau Gaz Brown .
          Calcule matematice?
          Circa 1 LPM gaz.
          In amestec cu aerul proportia cea mai buna este la aprox. 1500 RPM -atunci "trage " si motorul iar generatorul lucreaza optim.Pana se incalzeste.. prea tare.
          La 10-15 Amperi ( din electrolit fac reglajul) raportul temperatura/productie de gaz este optim, pentru acest generator...
          Rezultate practice...
          Simplu.Se vede pe film, am si foto...
          Instant la 80 Km/ora = 2.7 L/100Km, medie Buzau-Bacau cu reset CB, 75 Km/ora, 3.4 L/100 Km, fara AC, rezervorul in conditii "normale" la 3.8 L/100 Km ( pe CB)!
          Maus a simtit-o pe masina lui..Felicitari!
          Problema ridicata de el e comuna generatoarelor de tehnica medie, sa zic asa! Ca al meu, de exemplu.Pentru control se foloseste variatia tensiunii de alimentare functie de temperatura, presiune etc.
          Si dozarea electrolitului cu precizie...
          O astfel de "masinarie" ca a mea ( care este totusi integral din Inox ) nu difera probabil de cea a lui Maus, sau a altora care si-au facut una ( am vazut la Bacau una dupa planuri Smack Booster ) poate fi construita sau cumparata de-a gata!
          0.5-1.5 LPM pana la 20 amperi si 70-80 grade Cesius. De acolo apare derapajul...Creste conductivitatea, creste amperajul, apar vaporii de apa!
          Eu am o sonde de temperatura care "taie" alimentarea la 70 grade si o reia sub...
          De aceea productia de gaz nu este constanta- adica 1.5 LPM - si rezultatele nu ating asteptarile , cel putin ale mele....
          Sunt cateva firme in SUA sau Canada care dau peste 2 LPM dar costa peste 1500 USD fara transport, taxe vamale,TVA, montaj...
          Unele pretind ca functioneaza doar cu apa distilata ( sau minerala) altele au o formula proprie a electrolitului..
          Eu am trecut la experimente cu diverse solutii de electrolit pe celula din film si am demarat constructia unui generator pe design propriu.
          Cineva din State lucreaza la electronica de control.
          Va tin la curent.

          Comment


          • #20
            Revin cu intrebarea. Chiar credeti ca 2l/min ajuta cu 20% cei 420l/min oxigen absorbit de motor la 1500rpm? Vorbesc de un benzinar aspirat, in cazul dieselului cei 2l in plus se raporteaza la cel putin dublul debitului unui motor aspirat. Si, da, astept un calcul matematic clar. Daca nu e nimeni in stare sa-l faca si sa-l prezinte sa intelegem toti ce se intampla, eu zc ca e o mare aberatie inventia respectiva, insensul ca cifrele date ca fiind economie sunt praf in ochii fraierilor. Iar de costul de 1500 de dolari pt instalatie, nu mai zic ca e aberant de mult, ar trebui sa merg pana pe luna sa-mi amortizez investitia in consum de carburant. Si nimeni nu-mi garanteaza ca nu se strica motorul din cauza instalatiei respective. Asda ca, pt mine, pana la proba contrarie (calcule, pe care le astept de-o saptamana si nimeni nu-i in stare sa le prezinte, dar avem pretentia ca suntem oameni tehnici si ne bazam pe filmari cu telefonul mobil de pe youtube) asta-i un mare bull-shit. Sau teleshopping, ca sa ma exprim elegant...
            Last edited by Seba; 22 August 2008, 03:52.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • #21
              Daca vrei sa dai 1500$ e alegerea ta , dar crede-ma ca poti sa iesi mult sub suma asta si ma refer cu f f mult sub daca ai curiozitatea necesara si placerea de a face ceva "nou" . Si din punctul meu de vedere ceea ce produce generatorul nu e numai oxigen are si hidrogen iar pe esapament daca ai sa te uiti ai sa vezi si oleak de abur . La cei 420l de aer aspirat ce concentratie de oxigen ai in ei si ce cantitate de combustibil foloseste motorul la acest volum de aer ? Asa ca cei 2l/min ai generaturului incep sa para plauzibili .

              Comment


              • #22
                haideti ca incep eu cu calculele:
                motor 1600cmc, 4 cilindrii, 4 timpi, in regim de 3000rpm...
                la o turatie a motorului se produc 2 explozii, deci se folosesc 800cmc de aer, daca luam in considerare eficienta volumetrica la benzinare aspirate de 60% la acea turatie, avem cam 480cmc/rotatie.
                la 3000rpm, avem 50rot/sec, deci 100 de explozii/secunda.
                debitul de aer necesar motorului e de 480x50=24000cmc/secunda, adica 24litrii de aer/secunda, deci vreo 1200litrii/minut. Concentratioa optimista de oxigen in atmosfera sa zicem ca e 20%, rezulta ca motorul consuma 200litrii de oxigen pur/minut. Aia maxim 2 litrii in plus/minut, reprezinta 1% surplus. Deci economia de benzina e...Cat %?
                daca e cum sustin cei cu teoria electrolizei, ca hidrogenul arde la 300 de grade, atunci randamentul motorului va scadea, benzina arzand la 800-900 de grade, clar nu ajuta hidrogenul ala, decat daca arde mai sus (cum ziceam eu)...
                acum calculati va rog consumul suplimentar ca sa produci de la alternator aia 20 de amperi necesari acelui debit de 2litrii/minut de gaz h2 si o2. Am eu vaga senzatie sau daca tinem cont de randamentul total al instalatiei (randamentul motorului termic, randamentul alternatorului, randamentul instalatiei de electroliza), aia 2l/minut nu cred ca se pot economisi pe ei macar.
                eu am inceput; sa vad cine se incumeta sa continue calculele, sau vorbim mai departe pe filmulete si opinii subiective?
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • #23
                  Salutare!
                  Am fost ocupat -si sunt inca - cu optimizarea generatorului ge HHO cat si cu productia unuia dupa o conceptie proprie.
                  De aceea nu am mai intrat dar vad ca cei mai activi sunt cei care spun ca nu se poate.Ca un astfel de montaj e nefolositor...
                  Aveti aici un link:

                  Poate ca gasiti mai multe lucruri care sa va lamureasca dorinta de dovezi.
                  Ce incercam eu sa obtin erau opinii despre cum sa-l adaptam pe Logan nu credeam ca dau de ingineri scortosi care incearca sa-mi demonstreze ca nu functioneaza.
                  FUNCTIONEAZA!Oricat ar vrea unii sa nu functioneze!
                  Problema e ca functioneaza inconstant, ca trebuie controloata productia de gaz si ca trebuie imbunatatit din punct de vedere al simplitatii in exploatare.
                  Astfel de probleme va rog sa discutati.
                  La obiect.
                  1. Bordul Loganului Laureate 1.5 Dci 70 CP pe care il am eu are un "semnal" cu inscriptia GAS.
                  Nu stiu de la ce vine dar cred ca ar fi interesant sa-l vad aprins in verde cand generatorul e in parametri si rosu cand ceva nu merge bine.
                  Stie cineva cum s-ar face asta?
                  2. Semnalul de apa in filtru ..Poate fi utilizat pentru semnalizarea nivelului de apa in generator?

                  Comment


                  • #24
                    Intrebare de curiozitate; de unde ai luat datele cu debitul de aer ? Iar hidrogenul arde la 2000grade nu la 300 deci randamentul creste (in jurul tem de 300grade se topeste plumbul) .

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by maus View Post
                      Intrebare de curiozitate; de unde ai luat datele cu debitul de aer ? Iar hidrogenul arde la 2000grade nu la 300 deci randamentul creste (in jurul tem de 300grade se topeste plumbul) .
                      Salut! Incearca sa ma combata pe mine si citeaza afirmatia ca gazul brown arde la temperatura de circa 300 de grade.
                      Leading edge Browns Gas Technology from the worlds foremost Browns Gas authority George Wiseman.

                      Aici este una din sursele mele de informare.

                      Sunt de aemenea multe altele sub forma mai "stiintifica" dar nu am abilitatea sa le caut acum si sa le postez.
                      Celor care inca se indoiesc le recomand sa caute despre acest gaz - Brown Gas - si sa evite "filmuletele de pe Yoy Tube facute cu telefonul" in favoarea unor rezultate ale unor studii facute de cineva cu autoritate.
                      Dupa ce trec de confuzia comuna intre HHO ( gaz Brown ) si hidrogen sau oxigen luate separat poate vor reusi sa-si dea o explicatie necesara gandirii lor bazate pe rigurozitate si dovezi calculabile.

                      De acolo ii astept cu solutii practice in utilizarea lui pe Dacia Logan.
                      Problema de rezolvat este implementarea unui astfel de generator pe Dacia Logan.
                      Astfel generatorul meu, dupa revizie si schimbarea electrolitului cu un amestec de acid boric si soda caustica scoate o spuma alba - curata, cal putin pana acum.
                      Si - ca sa ma raportez la o postare anterioara - instantaneul la 80 Km/ora este 2.7-2.9 L.100 Km, sau 3.0-3.1 cu AC si trei presoane la bord!

                      Sonda de temperatura insa- fiind amplasata pe capac declanseaza cam repede..Apa e inca "rece" si doar carcasa se incalzese la 70 de grade ( probabil si de la contactul cu furtunele de lichid de racire ale motorului ) .
                      De aceea o sa o mut mai jos, imersata in electrolit.
                      Intrebam de cei doi martori din bord.Nu are nimeni o solutie?

                      Comment


                      • #26
                        Domnilor,i-mi permit sa va spun ceva in urma citirii replicilor dvs. De pe forum(si in mod special lui SEBA),intamplator folosesc pe un OPEL VECTRA din "90"o instalatie de acest gen,realizata de mine dupa documentatie de pe net si cu mici modificari realizate de mine.Este foarte adevarat ca din lipsa de timp ,si nu numai nu am putut sa fac consumul real avand in vedere ca am folosit masina aceasta numai in traficul din BUCURESTI,care stim cu totii cum este,dar va pot spune cu mana pe inima ca cel putin din puct de vedere al felului cum merge motrul ,se vede clar o imbunatatire.Masina are 400000km,si nu am desfacut motorul,pot spune ca mananca ceva ulei,si dupa cum stim probabil cu totii bujiile nu arata prea bine in acest caz.Vreau sa va spun ca nu mi-a venit sa cred cand le-am demontat ptr. Un control de rutina,cum aratau ,adica foarte curatate .Si revenind la intrebarea pusa mai sus de catre SEBA cu privire la distrugera motorului,vreau sa va sspun ca am un prieten,mecanic de avioane,care i-mi spunea ca BAC-urile folosesc la modul curent la decolare injectie de apa in aceiasi cilindrii,ai motoarelor unde intra si kerosenul,si aceasta produce o marire neta a puterii de decolare,o scadere a temperaturii motorului si lucru verificat de el insusi in procesul de verificari,nu afecta de loc motorul.Nu am nici timpul si poate nici spatiul ca sa va pot spune tot ce stiu despre functionarea cu HHO,dar ptr. Cei sceptici pot sa va spun ca calculul facut de dl SEBA cu privire la debitul de aer necesar ptr. O functionare normala la 1500 rot/min este poate real,dar dinsul a omis un lucru si anume ca aerul nu arde ci intretine arderea,hho este practic un amestec combustibil care ridica cifra octanica a benzinei ,si nu se amesteca in parti egale cu aerul,si ptr. A va covinge ca nu are dreptate ,asta ar insemna ca si benzina(sau alt combustibil pe care il folosim)ar trebui dopa parerea dansului sa fie in cantitate mult mai mare injectata.Faptul ca se folosesc cam 2l/min de HHo nu inseamna ca "bagi in motor 2 l de apa pe minut"(uitativa pe internet cati litrii de HHO se obtin din 1l de apa si pe urma faceti calculele.Si in final eu zic sa facem mai putine calcule la acest capitol,ptr. Ca le-au facut altii mai inaintea noastra si pe cat posibil sa experimentam acest capitol,poate asa vom ajunge mai repede la ceva concret.Deci eu sunt sigur ca sistemul functioneaza,singurele probleme sunt legate de modelul alimentarii a masinii(unele necesita niste modificari ,ptr.A putea "pacalii "calculatorul,si ca ultim argument tot pe internet exista de vanzare toate aceste sisteme electronice inclusiv un calculator care iti afiseaza consumul instantaneu din care se poate regla si vedea consumul de combustibil.Eu sant sigur ca in viitorul apropiat voi monta un generator de hho si pe un logan si atunci voi vedea concret care este situatia,dar haideti sa incercam cu totii ceva in acest sens,ca poate asa se va misca treaba mai repede,daca tot o sa stam sa ne intrebam ,dar de ce...,dar ptr. Ce... Nu se va rezolva mare lucru,nu stam acum sa ne intrebam care a fost primul ,oul sau gaina?,ptr. Ca au facut-o altii mai inaintea noastra iar noi acum trebuie sa ne folosim de ce au aflat ei,nu sa descoperim din nou procedeul.

                        Comment


                        • #27
                          Iar o alta dovada ca merge - desi nu este decat un reset "in mers" la 50 Km/ora... media "pe rezervor " cu acest tip de generator instalat de mine este undeva 3,8-4 L/100 Km, depinde de cat de mult oras fac...
                          Asta deci la 0.5 LPM....
                          Sper sa aduc in curand un 4-6 LPM, la maxim 40 amperi ..http://picasaweb.google.ro/moldovean...75077806002658

                          Comment


                          • #28
                            salutare....
                            ma bucur sa vad ca exista persoane care exploateaza acest concept si la noi in romania.
                            vreau sa spun un lucru pentru cei neincrezatori si pentru cei care cred in aceast concept...
                            folosirea HHo pentru imbunatatirea consumuli nu are numai beneficii pentru motor (daca instalatia este ok).."youtubarind" am dat de un clip in care un nene batran pe un golf 2 a montat instalatia la 124 mii km a rulat cu ea 30 mii km intre timp facand un schimb de ulei (ceva normal) la 154 mii km a facut un test dino => masin producea mai multi cp de cat original din fabrica => a desfacut motorul sa vada ce si cum (chiluasa numai) si arata impecabil zici ca motorul a facut numai vreo 60 mii km nu 154 mii km.

                            Comment


                            • #29
                              oxigenul intretine arderea iar hidrogenul arde

                              Comment


                              • #30
                                hho Adevarat

                                am facut deja vreo jumate de an de experientza si am descoperit ca este adevarata da chiar se da putere incredibila am si cumparat materiale necesare pt construirea unui generator pt al pune in vazare io ma gandesc sa fac la tir pt ca iese $$ acolo 1500 euro si in 15000 km ii scoate din consum vreau sa dau o garantzie de -10 % daca am baietzi desteptzi va rog sa ma contactatzi pe id meu area51_vs si vom vb mai cu amanute ii costisitor a crea generatorul ca nul potzi face din orice ca coorodeaza iar cu vol de aer si dinalea nu va batetzi capul pt ca daca calculatzi cata benzina intra si la acel volum de aer va datzi seama ca e k facetzi parctica ca teoria ca teorie dar practica ne omoara am vreo 6 luni minim de de testare aa 1 l benzina in jur de 42 megajuluii si 1 l gaz H =140Mjoulena daca suntetzi buni scadetzi O din HHO si afaltzi ca 1,(3)= 140 M joule putere incredibile nu trebe sa va aburesc io Studiatzi acuma imi fac al 3 sistem pt un motor de 250 la scuterul meu aaa la Logan am vrut sa vad si a fost incredibil dar din pricina frigului am dat jos instalatza pt ca nu am perfectzionat=o cu incalzire deja dar urmeaza cei cu petrolul nu vor ca aceasta industrie sa vina pe piatza pt ca raman fara $$$ asta inseamna -la cash la mafie si nu prea se poate dar nevoia ii va inpinge cand nu va mai fi apa va fi prima sursa de energie si pe langa asta este inepuizabila k gata cu barfa caut oameni Inteligentzi si care au habar in chimie fizica si matematica si ex 3 pers 1 mate, 1 chim ,1 fiz ma pricep la toate dar mai vreau mintzi sclipitoare care s ama ajute si s afacem ceva bani in preuna pt ca ff rapid aceasta va fi viitorul energiei metanolui este scump Curentul lafel bio all lafel + restu deci cei interesatzi sa ma contacteze pe id area51_vs sau 0766528609
                                PS nu in timpul scoli 8-14 sau dupa h 20 luni si martzi deocamdata
                                Respect un mic cercetator care are ideii dar am inbunatatzit sitemul semnificativ NaOH este un viitor cei cunoscatori ioni de xxxx

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google