Sistemul AFU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sistemul AFU

Am vazut intr-o zi un logan van care era sa intre in masina din fata lui...Avea cam 55-60 km/h cand a franat brusc, si i s-au aprins avariile. Cred ca avea sistemul AFU activat care i-a aprins avariile.

Intrebarea mea: se poate sa activam (sau sa punem) pe loganul nostru acest sistem AFU (Asistenta la Franare de Urgenta)? pe logan ph2 exista din cate stiu eu
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

AFU nu face altceva, decat determina daca forta de apasare a franei nu este suficienta si o creste pentru a acoperi lipsa detectata.
    Aprinderea avariilor la franarea de urgenta e altceva.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Eu stiu ca AFU ii zice...Dar daca nu e asa, ca sa ti se aprinda avariile la franarea brusca trebuie activat ceva? Sau cum se face? Am vazut si pe symbol treaba asta, iar pe mercedes si alte firme d'astea cu pretentii nu se aprind avariile, ci se aprinde si se stinge intermitent stopul de frana, la franarea brusca, tocmai pt a-l atentiona pe cel din spate ca opresti brusc
      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Originally posted by andrei View Post
        AFU nu face altceva, decat determina daca forta de apasare a franei nu este suficienta si o creste pentru a acoperi lipsa detectata.
        Aprinderea avariilor la franarea de urgenta e altceva.
        Pai si cum face asta?De unde stie cat de tare trebuie apasata pedala de frana?Cum detecteaza aceasta lipsa?

Comment

Afu presupune detectarea printr-un senzor pe pedala de frana a vitezei de apasare a pedalei. Daca este peste un anumit prag, se comanda franarea maxima la limita impusa de abs, inainte de a ajunge fizic pedala in pozitia in care ai frana maxim fara acel afu. Pe langa asta, cand intra sistemul afu in functiune, se comanda aprinderea avariilor, pt informarea celor din spate ca se franeaza "blana".
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Multumesc pentru explicatie csebalyn.

Comment

Ma rog...N-am reusit sa aflu ce ma interesa...M-ati bagat in ceata :|

Comment

...Sau poate a fost soferul iute de mana si a aprins repede pozitiile!Ma refer la Logan!Eu asa fac cand circul pe autostrada sau sosea si am masina in spate la o distanta sigura, pt orice eventualitate!
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

@alindrgn: Pe Logan fara ABS nu se poate activa asa ceva.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

AFU determina daca forta de apasare a franei e suficienta,daca nu iti apasa pedala.Si aia cu avariile aprinse cand franezi tot in AFU intra,dar e pt atentionarea lu ala din spate...Aia cu palpaitul ledurilor de frana ...Cred ca e si la ABS...De ex autocarele au asa ceva,de fiecare data cand franeaza...
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Sau poate s-au aprins de la alarma. Sunt alarme care fac asa ceva. Eu am una mai slaba,si spre exemplu cand calc frana se blocheaza usile. Sau daca apas pe nu stiu ce buton incepe sa urle si sa aprinda avariile si sa dea flash-uri,sa faca ca toti dracii(cica pentru depasire e treaba asta)
                      Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

Comment

Andrei ... Pe logan cu abs cum se poate activa functia asta?
                        Ambition

http://www.loganclub.ro/forum/golane...s-t2538p9.html

Comment

Nu stiu daca se activeaza pur si simplu...Ar trebui sa fie in legatura cu senzorii de ABS,care in momentul in care detecteaza pierderea de aderenta si incepe pedala sa "tremure" sa iti aprinda si avariile...
                          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Andrei, am abs pe masina...Am vreo sansa sa activez afu? Ca la mine nu e activ...Si cristi...Nu comparam autocarul cu loganul

Comment

Eu o sa-mi activez un fel de afu la franare... E un modul care se leaga la firul verde(de viteza) la minus/plus si la comanda avarii... In functie de cat de tare franezi aprinde avariile
                              etc... O sa va explica mai multe dupa ce-mi montez acel modul

sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google