Sa Cumpar Apartament Sau Sa Mai Astept?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Capucino :> View Post
    Parerea mea este cu banii pe care ii poti da pe un apartament, iti construiesti o casuta.O sa iesi mult mai bine din punctul meu de vedere.

Daca vrei casa in oras, doar terenul costa cat un apartament.
    Pe langa oras, fara apa curenta, fara canalizare, sa stai cu fosa si cu fantana in curte vreo 20 de ani pana cand se va face ceva functional in zona in care ai casa.... mai bine nu.

Comment

La marginea orasului...sau de ce nu intr-o localitatea apropiata care are toate utilitatile...nu va costa asa mult sa va legati la ele.
      Prea multii prostii pentru o tara asa mica

Comment

Depinde de oras. Terenul cu toate utilitatile costa tot foarte mult. Cine are bani de apartament, nu o cumpere terenul si o sa-si termine casa de construit+ utilitati, doar cu acei bani.
        Casele neterminate-cel mai nasol lucru pe care-l poti vedea in Romania de azi. Dovedeste faptul ca romanii nu stiu cat sa se intinda, toti vor macar etaj+mansarda si abia termina de acoperit ca se duc banii si astepata 10 ani sa dea o finisare si sa-si faca niste mobila prin casa, adio vacante, adio educatie buna la copii.

Plus ca cine face credit, constructia unei case pe credit e diferita de achizitia unei case la cheie.

Obsesia asta a romanului cu casa in 500mp de teren, langa oras, e urmare a faptului ca suntem o natiune de tarani mutati cu forta de comunisti la oras, si ne intoarcem la origini.

Cei ce isi permit un apartament acum, nu are rost sa astepte, chiria pe un an se duce in 2500-3500 de euro, scade macar cu atat pretul unui apartament pe care si-l doresc?
        Last edited by mr.K; 15 June 2014, 16:12.

Comment

Ei, da de unde...cred ca initiatorul toipcului are toate infomatiile

Comment

Atunci cred ca se poate inchide.

Comment

Domnul Mr.k...una este sa stai la bloc,iar alta la casa.
              Dupa cum spunea titularul topicului ca da 300 euro pe cherie,in 2 luni 600 euro iti faci o camera "boboc",si daca nu ai toti bani odata,intr-un an - 2 maxim o termini fara mari batai de cap.
              Prea multii prostii pentru o tara asa mica

Comment

intre timp au aparut credite mai avantajoase decat prima casa...unicul dezavantaj fiind obligativitatea unui avans ceva mai mare.
                Keep walking...

Comment

Domnul Mr.k...una este sa stai la bloc,iar alta la casa.
                  Dupa cum spunea titularul topicului ca da 300 euro pe cherie,in 2 luni 600 euro iti faci o camera "boboc",si daca nu ai toti bani odata,intr-un an - 2 maxim o termini fara mari batai de cap.
                  Normal ca stiu. Numai pe incalzire dai >200 de euro/luna, la casa. In 500 mp teren auzi cum sforaie vecinul de la casa de alaturi sau cand isi cearta copilul pentru niste note proaste.
                  Ai copil mic, iti trebuie bona cu masina, sa ajunga la tine.
                  Iarna, in localitatile langa oras, deszapezeste soarele.
                  In aia 500mp fosa si fantana stau la 10m una de alta si la alti 20 m de fosele si fantanile vecinlor.

Astea sunt standardele de case/vile din jurul oraselor mari.

in 2 luni 600 euro iti faci o camera "boboc",si daca nu ai toti bani odata,intr-un an - 2 maxim o termini fara mari batai de cap.
                  O casa cum trebuie insemna macar 50.000 de euro investitie, de unde trag eu concluzia ca trebuie un venit net de 25.000 de euro/an. Nu e rau.

Casa IN ORAS inseamna minim 200.000-300.000 de euro. Cine are 200 de mii in buzunar nu apare pe forum si intreaba daca sa mai astepte sa se ieftineasca apartamentele.

Nu e nicio ironie in ce am spus, pur si simplu pot da niste sfaturi, um sa iti faci o casa in bugetul pentru un apartament. Sa aiba oamenii o alternativa.

Incepi cu achizitie teren si racordare la utilitati. Fara mosteniri, donatii, doar achizitii.

Am uitat un cuvant.
                  Incepi cu achizitie teren si racordare la utilitati
                  Incepi cu achizitie teren si termini cu racordare la utilitati
                  Last edited by mr.K; 16 June 2014, 09:23. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Salut! Sunt de acord cu voi. Avand in vedere ca platesti 300 de euro in fiecare luna la chirie nu cred ca merita sa mai astepti ca preturile sa scada. Eu am stat mai bine de 10 ani cu chirie si regret ca nu am facut pasul de a imi cumpara un apartament mai devreme. M-am mutat de cateva luni cu sotia mea in complexul Cosmopolis intr-un apartament cu 2 camere. Am dat 50.000 de euro si suntem foarte multumiti. E o investitie foarte buna, mai ales ca ne doream un apartament in care sa nu mai investim bani pe renovare si toate cele. Avem piscina, supermarket, chiar si gradinite. Cine stie..poate in curand o sa avem nevoieJ!

Comment

Colegu, mai usor cu reclama cu porcarii din carton....Daca chiar ai dat 50.000 pe 2 camere, iti zic ca ai dat cam mult. La banii astia luai bloc peste 80, in zone relativ bune, cu metrou aproape, mult superior celui de carton. In blocul cu cadre de bteon in care stau am curaj sa iau in piept cutremure de 7-8 richter, ca e facut in vremuri cand faceai puscarie ca inginer daca apareau probleme.

Revenind la discutia de mai sus, occidentalii considera ca un apartament merita cumparat atunci cand are ca valoare aproximativa cel mult de 100 de ori salariul minim al tarii respective. (pe la noi vine vreo 900 milioane). Tot occidentalii au regula sa cumpere atunci cand rata este mai mica decat chiria, din acelasi motiv - este mai avantajos financiar. Restul sunt povesti...
                      Ca sa nu dam motiv discutiilor inutile, vorbim de apartamente "second'hand" in blocuri mai vechi de 20 de ani.

Comment

occidentalii de obicei nu prea isi cumpara apartamente pentru simplu fapt ca nu prea isi permit. Stau toata viata cu chirie- asa ca nu va mai lamentati atat ca traiti in Romania si asta va ocupa tot timpul!
                        A...inca ceva- pai nemtii stau iarna la 19 grade in casa- nu ca noi la 25
                        Aia cu 105,000 in Belgia e complet subiectiva. Pe cati ani era creditul- pe 2 , 5, 10 sau 30 de ani? Ca daca era pe 30 ani iese o dobanda cam cat e EURIBOR acum adica 0.2 % ceea ce nu prea cred ca e posibil.(totusi Banca aia mai are si ea guri de hranit si dobanzi de platit la depozite).

Despre evolutia preturilor apartamentelor... e o poveste lunga si complet impredictibila. Eu zic ca cel mai bine ca sa te protejezi impotriva scaderii este sa iei apartament in zona cat mai buna- uitati va pe preturile din Aviatiei, Unirii Victoriei si o sa vedeti ca se aproprie usor usor de preturile din 2008 (in lei ca doar nu castigam EURO).
                        Dar... in zonele mai marginase tendinta va fi de scadere. De ce?
                        Pentru simplu fapt ca evolutia demografica a Romaniei e catastrofala! Cine ii va inlocui in apartamentele comuniste pe cei care au ajuns acum la 60 de ani ca varsta? Cel putin in provincie e jale mare- dupa ce ca avem spor negativ au mai si plecat cateva milioane bune in strainatate!
                        Aceasta tendinta bineinteles ca e pe termen mediu- undeva 10 ani..
                        Acum pe moment daca gasesti un apartament bun in zona buna la un pret decent- GO GO GO! Decat sa platesti chirie mai bine platesti principal la Banca.
                        Eu am credit prima casa. Dobanda 5% din 1,330 RON in principal se duc cam 500 lei pe luna (e abia contractat)- eu zic ca e OK decat sa platesti chirie, mai ales daca ai si banii jos (care ar fi alternativa investitionala daca ai banii cash? Depozit cu 3% dobanda? Abia acoperi inflatia!).

Cat despre Doamne fereste pierderea locului de munca- daca ai apartamentul in zona buna si se inchiriaza usor...ce te opreste sa il inchiriezi si sa te muti cu chirie intr o zona mai marginasa?

Asta cu blocurile noi care sunt de carton vs fier betonul lui Ceausescu iar e relativa!
                        Pe de-o parte da Razvan ai dreptate- unele sunt facute cu picioarele si mi-ar fi si mie frica sa stau in ele. Dar unele sunt chiar OK si sunt bine gandite- plus ca in zilele noastre s au mai schimbat tehnologiile nu mai e nevoie sa bagi jde tone de fier beton in structura.
                        Pe de alta parte fii atent: stai in bloc comunist dupa 77 la etajul 6 si ai super incredere ca nu vei pati nimic la cutremur.
                        Ceea ce nu stii tu e ca vecinul de dedesubt si-a facut open space total- a daramat tot ce inseamna perete de rezistenta in apartamentul lui. Si la fel a procedat si vecinul de la 3 ca doar traim in jungla si fiecare face ce vrea in casa lui.
                        Mai crezi tu ca blocul ala ceausist mai e asa sigur?
                        Mai bne zii Doamne fereste de un cutremur!
                        Last edited by eugenmanea; 14 July 2014, 16:33.
                        Saab 9-5 Aero

Comment

Asa este, mi se pare ca mai ales in Bucuresti, cand vine vorba de chirii, proprietarii cresc preturile foarte mult si ajungi sa dai atatia bani luna de luna, iar in final tu sa nu ramai cu nimic. Cea mai buna solutie la noi, mi se pare ca ramane sa-ti cumperi o locuinta a ta. Dai banii, dar macar stii ca sunt pentru tine. Si eu stau in complexul asta si chiar e o investitie ok. Camerele sunt finsate cum trebuie si cu materiale de calitate, in doi an de cand stau n-am avut probleme. Complexul e linsitit, oamenii sunt ok, e pazit 24 in 24 si ai in jur cam tot ce-ti trebuie: de la farmacii, la marketuri si bancomate. In plus, nu strica si ca sunt si terenuri de tenis, baschet si piscina..iti zic eu, prind foarte bine, mai ales vara. Mult succes mai departe ;)

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google