Accident Cu Logan pe A2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Am mai scris-o si o repet.
    Din nefericire, cazuistica accidentelor releva faptul ca se petrec drept urmare a unui cumul de factori. Unul singur daca nu ar fi avut loc, nu s-ar fi derulat evenimentul.
    Banuiesc faptul ca soferul nu era atent, vorbea la telefon (f. probabil).
    Apare intrebarea: de ce a vrut sa depaseasca soferita?
    Daca esti incepator (mai ales in cazul majoritatii doamnelor), garantat eviti sa efectuezi depasiri, chiar daca sunt situatii prielnice. Factorul conservator innascut, specific lor.
    Atunci, apare ipoteza: soferul rula cu o viteza cam mica fata de acele conditii, ea s-a decis (ori, hai sa zicem, a fost decisa de catre sot) sa incerce trecerea inaintea lui.

S-a speriat. De ce? Din senin? La 100 km/h, conditii bune de rulaj? Chiar si pentru incepator, nu prezinta risc si naste emotii atat de mari incat sa tragi de volan atat de brusc.

Ceva, in acel moment s-a petrecut.

Link-ul colegului prometheus, sustine ce am afirmat mai sus. Sunt cumuli de factori, se izbeste, lansat, pieptis de autocar, acesta paraseste suprafata de rulaj, INSA! autocarul nu se rastoarna...

Intrebati-va de ce!
    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Originally posted by B997NDL View Post
      adica a iesit dintr-un canal ?
      canal pe zona mediana, intre parapeti? canal ca sa ce, sa joci o septica, un barbut cu regele aurolacilor, sau?

bre pantele trensversale sunt in acoperis in g-ral la drumuri in aliniament si cu curbe cu raza mare - cazul de fata, curba la drepata - (exceptie fac curbele cu suprainaltari, unde panta e unica ptr. reducerea efectului fortei centrifuge) tocmai ptr. scurgerea apelor.
      deci canalu ala la care visezi e fix pe acostament...de nici macar acolo, Acolo ai santuri si rigole ptr. preluarea apelor, n-ai canale ca-n Bucuresti pe marginea drumeagului.

si nu-i musai ca o potaie sa fie facuta pateu de rata de aia de pe contrasens pana sa ajunga in zona mediana a unei autostrazi. fct. de valorile de trafic si noroc, scapa sau nu.
      poate ala a scapat, io unu' am avazut caine iesind dintre glisierele din zona mediana fix in B2, pe autobanda A1. Noroc ca nu mi-a iesit fix in fata, ci la cateva zeci bune de metri si oricum rulam pe B1.
      Last edited by Kojak; 15 July 2014, 23:47.

Comment

bine, s-a speriat de loganul visiniu, care evident n-avea retovizoare.... dar asta care a intrat in autocar e un mare idiot. nu inteleg de ce a tras asa de volan. un cretin...

@kojak
        aia cu canalul era o "metafora". dar nici caini pe milocul autostrazii nu cred ca sunt. dar mai stii... ideea e ca s-ar fi zis ceva despre asta.
        Last edited by B997NDL; 15 July 2014, 23:45.

Comment

Da poate o fi un mare idiot(e clar ca s-a speriat teribil cum poate s-a speriat si acea soferita) dar crede-ma in situatii de acest gen ma rog ca cel putin eu sa pot reactiona mai bine in astfel de momente critice , hai sa nu ii mai catalogam pe altii ca fiind mai slab pregatiti ca noi dpv al soferiei , pt ca nu stiu daca noi in locul lor am fi reactionat mai bine.

E foooarte usor sa judeci pe altul.
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Poate s-a spus / s-a aflat, insa cu circuit inchis in cadul anchetei care e in plina desfasurare.
            Crezi ca scapa tot la dezinformatorii astia din media? Nu e chiar asa.
            Astia in presa abereaza fix ca noi, pana apare un comunicat oficial...diferenta e ca ei fac si simulari cu randari si alea ptr. senzational.

Comment

crezi ca nu scapa ? crezi ca ce "scapa" e gratis ?

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
                Daca se dovedeste ca aia doi s-au sicanat, profesionistul cu 40 de suflete pe mana lui, trebuie ...impuscat; in piata, sa vada lumea ce specimene avem si pe mana cui de trimitem copii, parintii
                O idee cam radicala dar poate da roade. O singura completare as avea, daca s-au sicanat au fost doi si amandoi aveau pedala de frana, corect ar fi sa mai calculati un glont. Pana atunci asteptam rezultatele, am senzatia ca vor mai aparea date noi.

Comment

NDL,
                  ce scapa sunt de multe ori doar speculatile mancatorilor de c...pardon, jurnalistilor.
                  uneori mai scapa cate ceva voit denaturat ptr. inducerea maselor in eroare, repet, pana la finalizarea anchetei., mai ales in cazu' crimelor, dosarelor de coruptie s.m.d. Posibil sa nu fie cazu' si aici, nu exista interese majore d.p.a.d.v.
                  Last edited by Kojak; 16 July 2014, 00:20.

Comment

Daca intr-adevar cei doi s-au sicanat este posibil ca soferita sa fi vrut sa il "sperie" pe soferul autocarului tragand dreapta apropiinduse de el,insa nu a mai avut timp sa traga inapoi stanga si uite asa a intrat in roata autocarului,de unde a inceput sa se invarta...
                    Acum nu stiu imi dau si eu cu parerea,cum a spus un coleg mai sus de ce partea dreapta este neatinsa decat in extremitati.. Chiar daca se invartea si venea cu partea din spate in autocar trebuia sa fie lovit mai rau loganul in spate.
                    Cand vrei sa faci un bine gandestete de 2 ori!

Comment

Originally posted by Alex Matei View Post
                      Daca intr-adevar cei doi s-au sicanat este posibil ca soferita sa fi vrut sa il "sperie" pe soferul autocarului tragand dreapta...
                      sa-l sperie? e ca si cum te-ai duce tu sa-l sperii putin pe Mike Tyson...
                      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Originally posted by Alex Matei View Post
                        Daca intr-adevar cei doi s-au sicanat este posibil ca soferita sa fi vrut sa il "sperie" pe soferul autocarului tragand dreapta apropiindu-se de el,..
                        Asta mi-a placut la nebunie, mi-ai inseninat ziua asta taaare sacaitoare
                        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Uite ca un elefant se sperie de un soarece.Au astia ce pune la perle pe perete.
                          Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Pai...mah,,,a reusit sa-l sperie pe soferul autocarului ca l-a dat dea dura pe aratura

Acum pe bune,,,sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de incidente/accidente!!!

Si mie mi s-a intamplat de vreo trei ori sa am probleme cu soferii de maxi taxi, care aveau masinile pline de suflete.
                            Odata eram cu un peujeot boxer pe A1 si el pe banda doi cu vreo 110/120 la ora. Eu veneam mai tare din spate si vazand ca vin lansat, nu s-a dat neam de neam pe banda unu, ca sa-l depasesc, cu toate ca avea loc. Dupa lungi claxoane, a inceput sa accelereze si vazand ca nu face fata, s-a dat la o parte nervos din cale afara si tot gesticula.

A doua oara, tot cu acelasi peujeot, eram pe un drum judetean, cel dintre Giurgiu si Bucuresti.
                            Intre doua comune de pe acel traseu, eu aveam vreo 110 la ora si ala mergea mai incet in fata mea. L-am vazut mai de departe si am inceput manevra de depasire din timp. Cand mai aveam vreo 50 de metri ca sa trec de el, ala brusc a pus frana ca sa ia un om de pe aratura, dar frana din aia nesimtita, fara semnal sau altceva de gen.
                            Dumnezeu si sangele rece m-au ajutat ca sa nu intru in ala in plin in spatele lui. Am oprit si cat l-am injurat nici nu vreau sa va mai spun. Cel putin a avut bunul simt sa isi ceara scuze, dupa ce a realizat ce facuse si ce genocid urma daca eu nu il evitam.

A treia oara ma aflam cu loganul din dotare pe drumul dintre Urziceni si Bucuresti. El mergea cu vreo 110 la ora pe asa zisa banda doi de pe acel tronson de drum. Eu, evident, veneam mai tare din spate. Am stat pret de vreo 2 minute cuminte in spatele lui, sperand sa imi faca loc sa trec. Din fata veneau masini, deci nu-l puteam depasi.
                            Am dat la un moment dat un flash, doua, trei..tot nimic, ca toate ca el avea loc berechet ca sa treaca pe banda unu. Am dat un claxon, doua,,tot nimic. Atunci am trecut eu pe banda unu ca sa-l depasesc. Soferul de maxi taxi, cu masina plina de oameni a inceput sa accelereze, cand m-a vazut ca trec pe banda unu. Apoi, ca sa fie treaba treaba a inceput sa traga de volan dreapta/ stanga spre mine, ca sa ma sperie, cand eram in paralel cu el. Eu nu m-am speriat si am accelerat brusc si am am trecut de el in final. Apoi, am mers eu in fata lui, am redus incet viteza, fara a frana brusc si cand am ajuns la vreo 80/90 la ora am deschis geamul si i-am aratat telefonul si i-am dat de inteles ca sun la politie daca mai continua tampenii de genul asta cu masina plina de oameni.

Concluzia,,,soferii astia de maxi taxi, autocare, etc,,ar trebui direct bagati la puscarie cand fac astfel de sicane in trafic.
                            Acum PE BUNE..ati vazut si voi la TV,,accidentul din Munte Negru, accidente grave prin Ungaria cu autocare romanesti care vin din Spania,Italia, Germania,etc, maxi taxi strivite/spulberate de tren, tir, etc,,

Deci astia cand au la bord zeci de oameni, ar trebui aspru pedepsiti cand fac belele de gen, ca vorba aia, se considera au o pregatire superioara fata de restul soferilor, chiar si fata de soferii de tir care transporta doar marfa si nu OAMENI/COPII cu zecile ca soferii de autocare si maxi taxi.

Ps....FOARTE IMPORTANTE or sa fie declaratiile pasagerilor din autocarul care s-a rasturnat pe A2. NU or sa fie luate in seama de catre anchetatori declaratiile soferilor sau a sotului femeii din logan, ca cele ale pasagerilor care au avut cel mai mult de suferit, ca vorba aia,,ei or sa incline balanta spre aflarea adevarului.
                            Last edited by Ivan Marian; 17 July 2014, 11:29.

Comment

in cel mai bun caz va fi stabilita culpa comuna. desi tare ma tem ca va fi scoasa vinovata soferita, ca, deh, patronul companiei de transport n-o sa-si dea cu firma-n cap admitand ca a angajat sofer cu probleme de comportament...
                              Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Aia de pe lighean plateste toate oalele sparte ,chiar daca o fi fost de vina si bizonul din autocar.
                                Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google