If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Era doar o gluma fara haz in zilele noastre.
Sunt destui care vor sa faca precum tine, pe munca lor sa reuseasca, problema e ca-i sufoca pilele de partid, care macar competenti de ar fi, pe jumatate s-ar justifica angajarea lor.
Oricum, cerem prea mult de la o mana de oameni. Ne sapam singuri groapa, unii prin dezinformare, altii prin nepasare, prin miserupism sau alte manifestari ale trairilor personale. Ca era greu pe vremea lui Ceausescu, cred. Am citit carti, am vazut documentare, am incercat sa aflu. Dar cand imi vad parintii nostalgici cu gandul la acele vremuri, cu lacrimi in ochi la gandul ca atunci, desi nu aveam banane pe masa, aveam un loc de munca, un apartament, un inceput. E oare normal ca la 27 de ani sa ma gandesc la pensie, cand sunt constient ca nu lucrez, nu voi intruni minimul necesar pentru o amarata de pensie? Macar stau linistit, n-or avea ce sa-mi taie.
Daca nu se muta oamenii lor, care-i problema? Si aici sunt oameni...sau tinzi sa crezi ca doar la Bucuresti exista dorinta de munca? E clar, ma mut in Bucuresti, sa muncesc...da' chiria cine mi-o plateste?
Eu ma refeream fix la impozitele platite. Se muta banii. Sclavi sunt peste tot in tara, dar impozitele se platesc la sediul din capitala.
E clar, ma mut in Bucuresti, sa muncesc...da' chiria cine mi-o plateste?
Vom ajunge ca grecii, mare parte din populatie va locui in/langa capitala, iar restul tarii va trai fara investitii. Noi nu avem nici macar turism ca aia.
Eu d eai anu inteleg de ce naiba mai voteaza celelalate judete, sa voteze capitala, investitiile se opresc acolo dirijate de politic.
Ca sa vii din TG. Jiu de exemplu, cu minerii, ai nevoie de transport. Dar daca mentii bucurestenii cu louri d emunca, cat de cat, cu venituri bunisoare, cu transport ieftin, caldura relativ ieftina, cu costul vietii in general mic, majoritatea au unde locui, e mai greu s ate trrezesti cu o mas amare d enemultumiti care vin sa dea foc in Victoriei, nu?
Dacia le plateste in Arges, deci?
ideea e ca nu doar saracii au votat cu Johanis, sunt destui saraci si pirn ardeal.
Unde naiba e costul vietii mic in Bucuresti cand cu banii de pe un apartament in rahova cumperi un sat in vaslui? Si chiriile la fel. Crezi ca pe abonament la metrou si factura la caldura se duc banii in capitala? Nu, tot pe rata la casa, chirie, benzina,a sigurari si mancare cheltui cel mai mult.
Salariile sunt mari pentru ca si cheltuielile sunt mari, nu invers!
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Da, haleala e mai scumpa in Carrefour decat in Bucuresti in Iasi. Benzina e mai scumpa la Bucuresti. O laie!
Apartamentele au preturi comparative, chiriile la fel.
Si Renault facea uzina la Bucuresti, daca Ceausescu nu o construia la Mioveni.
ÃŽn ultimii 20 de ani, străinii au investit în ţara noastră 52,86 miliarde de euro. Bucureşti – Ilfov este zona către care s-au îndreptat cele mai multe investiții directe ale companiilor străine, scrie Econtext, care a realizat un top al judeţelor în care s-au concentrat investițiile străine. ÃŽn această zonă străinii au lăsat 32,7 miliarde de euro.
ÃŽn preferințele investitorilor de pe alte meleaguri, zona București-Ilfov este urmată de centrul ţării, care a reuşit să atragă o sumă frumuşică, ce se ridică la 7,4 miliarde de euro. ÃŽn această regiune sunt incluse judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov.
Locul trei, în preferinţele străinilor este ocupat de regiunea Sud-Muntenia, unde au ajuns 3,81 miliarde de euro (7,3% din totalul investitiilor straine). Aici intră judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman.
Ce vorbim noi, bre? De ce nu vin aia in TM sau CLuj de exemplu? Sau la Arad. Sunt si mai aproape de Vest. Sau de ce nu vin la Vaslui, aia muncesc pe bani putini.
Pentru ca drumul spagii e mai scurt daca investesc in capitala, fac drumuri mai scurte la ministere, companii, oriunde se organizeaza licitatii.
Bine punctat, colegul mr.K . Acum chiar daca dam o nota de subiectivism afirmatiilor noastre, tot acolo-i nucleul de putere, unde prin nucleu de putere se intelege tot ce tine de aceasta, de la manifestari pana la acte de coruptie sub diferite forme etc. Eu inca multumesc alor mei ca au tinut de bucatile de pamant avute mostenire, asa traiesc macar cu falsa impresie ca printr-o agricultura de subzistenta (in care probabil investitia e mai mare decat valoarea produsului in sine), o pot duce inainte.
Toate marile companii sunt fortate sa-si mute sediul si sa inregistreze rezultatele financiare la Bucuresti. Astfel, desi produc in Cluj de exemplu, rezultatele sunt contabilizate si raporte ca si cum ar fi realizate in Bucuresti, iar impozitele sunt platite la Mari Contribuabil la Bucuresti.
Mareata primarie a capitalei nu suporta cheltuielile cu metroul, banii se dau din bugetul ministerului transporturilor, adica bani guvernamentali. D'aia se stabilesc preturi infime la calatorii.
Daca ne-am federaliza si s-ar stabili capitale regionale, ar mai raporta Bucurestiul, ce?
Daca s-ar muta la regiuni strategia investitionala privind energie și resurse naturale, transporturi, agricultură, treaba ar merge poate mai bine. Sistemul federal din Germania sau Elvetia.
De ce trebuie sa suport eu dintr-o regiune investitiile faraonica facute in Bucuresti? Ma plimb eu zi de zi cu metroul? Merg eu pe sosele lor reparate cu 5 milioane de euro /km de Vanghelie si altii?
Last edited by mr.K; 4 November 2014, 14:36.
Reason: Automerged Doublepost
Din pacate , toate astea sunt la cheremul acestei noi forme de crima organizata, cu scopul de a sugruma orice incercare de a razbate prin noroiul cu care ne improasca zi de zi. Clujul, la ce potential are (un exemplu), ar oferi mult mai mult investitorilor decat micul Paris. Sper ca macar noul parc industrial avut in plan de Boc sa le demonstreze acestor marionete ca exista oameni si dincolo de Bucuresti. Federalizarea, ar fi un vis. Daca s-ar intampla asta, in maxim 6 luni de zile ce e inafara lantului carpatic ar deveni un desert sub carma acestor mari asa-zisi conducatori. Din pacate, indoctrinarea cu ideile lor murdare duce la spalarea in masa a creierelor, ceea ce duce evident la luarea deciziilor pe principiul comportamentului de turma...
Din punctul asta de vedere, nu pot suporta PSD-ul, aduce in provincie doar pomeni electorale, zero investitii, pentru ca s-ar imparti spaga cu prea multi baroni locali, mai bine incaseaza ei central totul.
Si pot sa pun pariu ca desi lumea va protesta acum, ei vor reusi sa innabuse orice incercare a celor cu drept de vot, a celor cu un cuvant de spus. De diaspora, nu spunem nimic, stim cum e situatia. Sa vedem acum ce va avea de spus Ponta cand ies(im) in strada, studentii, cei care isi doresc un viitor, care inca isi mai tocesc coatele invatand, luptand pentru ceea ce de drept ar fi al lor. Dar probabil o sa intuiasca Iliescu o noua manevra de stat, si sa vezi atunci... e totusi placut sa vezi ca tineretul incepe sa se dezmorteasca, macar in al 12lea ceas.
Problemele locale ale bucureştenilor devin probleme de interes naţional. Daca e aglomerat drumul spre munte sau spre mare, stie toata galaxia, daca au pus 10 bani la pretul RATB, la fel, afla si klingonienii. Totul e o catastrofa cand se intampla in Bucuresti, faptul ca s-a intamplat deja la un nivel mai grav in alt oras din tara, nu conteaza si nici guvernul nu e interesat sa ia masuri.
Daca se intampla in capitala, apare Ponta la TV si spune ca se vor lua masuri.
There's only one solution : ne mutam la municipiu' ! E ciudat ca putini vad ca pe Ponta si ai lui "martori" ii doare la basca de noi, da' poate ca o sa se schimbe ceva...sper ca turul 2 sa fie o lectie de neuitat pt ei.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment