Degeaba va strofocati ,ca tot Ponta iese.Nu ca eu as vota cu el ,dar am asa am auzit.
Platforma Politica
Collapse
X
-
nu au nicio importanta prerogativele. nu vreau un jeg mincinos si hot pe postul ala. e simplu. in ce capcana ziceai ca am cazut ?
@ margelatu. dac o luam cu drobu' de sare... ei asta si vor. sa demobilizeze oamenii, ca sa nu mai vina la vot. cine crezi ca scoate zvonurile astea ?!Last edited by B997NDL; 13 November 2014, 12:47.
Comment
-
Prerogativele unui presedinte, teoretic, nu influenteaza guvernarea prea mult.
Practic, nu se termina doar cu numirea primului ministru. Se merge mult mai departe, cu mijlociri de aliante, tradari de partid ce se lasa cu atragerea parlamentarilor opozitiei catre propriul partid, pana la obtinerea majoritatii parlamentare. Nu e niciunul curat curatel incat sa reziste unui santaj cu hartiile de la dosarul personal de la SRI.
Dupa obtinerea majorittatii parlamentare, totul reintra in normal. Adica fura "ai lui".
Presedintele Germaniei inseamna o functie mai mult onorifica, cancelarul e cel ce reprezinta tara la orice summit. La noi, participa presedintele. E un alt tip de admnistratie. Si la italieni, tot asa, presedintele e apa de ploaie, premierul e cel ce dicteaza.
In cazul monarhiilor, clar ca premierul are cutitul si painea pe mana.
Dar repet, presedintele in Romania are o putere mult mai mare decat lasa sa se inteleaga din prerogativele stabilite legal.
Faza cea mai tare e ca, dupa investire, presedintele e apolitic.
Cum ne ascundem noi dupa deget, si ce ne mai place. Cum sa fie apolitic doar pentru ca paraseste un partid, cand el e dator colegilor sai de partid ca l-au ajutat in campanie, a candidat din partea acelui partid/coalitii?
Comment
-
Ehe, sa vezi cresteri de pensii, salarii si alocatii cand Romania este in recesiune.
Nu stiu de unde dracului iau astia banii, dar sunt extrem de disperati. Daca nu iese PSD-ul acum, au supt-o.
Problema este ca exista un virme ce-si baga sula in banii nostri. Si asa pe fata, ca asta-i deranjant.
Comment
-
Cum de unde? De pe piata externa, ca sunt atatea organizatii dornice sa ne dea zeci de miliarde cu imprumut...
Si generatia copiilor de acum nu va avea niciun viitor cand devin scadente acele datorii. Poate doar daca Romania se transforma intr-un tigru economic in urmatorii 15-20 de ani, lucru extrem de putin probabil.
Parere a mea e ca, dupa engleza si franceza, copiii trebuie sa fie initiati in germana. Au o sansa in plus.
Comment
-
@Iancu Mic: intr-un sistem corect, presedintele are putine de spus. Intr-un sistem corupt, chiar as vrea unul cu drept de veto la ce porcarii fac PSD-istii.
Altfel, o sa asteptam taxe mari, investitorii sa o tunda de aici si babele sa moara
Cocalarii vor fi cei care o vor duce cel mai bine. Cei care au eludat legea pana acum. Pt ceilalti va fi foarte nasol.
In curand nu se va mai lucra cu carte de munca, pt ca vor creste extrem de mult taxele. De aici alt domino: credite cucu, mancare multa, masini vechi multe, turism nada. O sa ajungem sa fim o tara de desfacere pt mega image-uri, core, auchane, kaufland s.a.
Puterea de cumparare va scadea, conditiile de trai vor scadea, ca doar nimeni nu produce mare branza. Urmeaza revolte si alte porcarii.
Aia intre timp fura ce pot, apoi pleaca. Iar pulimea se va bate pe 2 procente pt a-si lua 3 paini.
Insa, asa merita jegul asta de popor, chiar daca sunt cativa ce nu sunt imputiti.
Jegul asta de popor merita spart in 2 de taxe, merita pus la zid! Jegul asta de popor plin de niste furnici lenese, ce au impresia ca ele merita si ca "las-o ba ca merge asa"!
Corect Nea.k: germana trebuie invatata musai! Cine are cap isi pune copilul la invatat!
Cine nu, isi ia bere, mici si se uita la TV toata seara. Apoi se duce de dimineata la serviciu fara chef, face un rahat la lucru, se plange ca-l tine X pana la 8, desi el n-a facut nimic in ziua aia, se plange ca el merita mai mult. Apoi ajunge iar acasa, desface o bere, injura la TV si se culca.
Comment
-
Originally posted by mr.K View Post
Parere a mea e ca, dupa engleza si franceza, copiii trebuie sa fie initiati in germana. Au o sansa in plus.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Originally posted by skd_ozenel View Postoricand prefer sa muncesc pe plantatia unui neamt decat pe mosia unui rus sau chinez.
cand va aud pe astia orientati spre est ma intreb voi chiar ati uitat tot ce a patimit tara asta din pricina vecinilor ?
Pe mine meseria ma pune in contact cu rusi si nu sunt oameni rai, ba chiar unii sunt mai de treaba decat francezii si mai muncitori decat spaniolii.
Sunt doar realist, vad niste piete si economii in crestere si cu loc de dezvoltare, investitii etc.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Eu lucrez cu rusi si ii bag in ma-sa de porci mizerabili cu tot cu taxe si coruptie.
Pai cand am fost in Rusia, sa vezi spagi pe la toate chestiile. Ma, dar chiar la toate? Da-o dracului de treaba...
In China n-am fost, insa lucrez cu chinezi si sunt ok. Au teoria lucrului bine facut, doar ca sunt obsesivo-compulsivi.
Insa cu rusii...
Comment
Comment