Am si eu o dilema, daca mi-e permis. Am auzit toata ziua ca un dci, fie el si de 65 cai, cica si-ar face treburile alea mici pe un 1.6 8v. Io-s subiectiv, ca am benzinara, si nu imi pare chiar asa lenesa, da' daca imi aduce si mie cineva niste argumente coerente care sa sustina aceasta superioritate a dci-ului, as fi recunoscator.
Dilema 1.6 8v Vs 1.5 Dci
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Banuiesc eu ca in exprimarea lor, dci e mai sprinten sau cum o fi decat benzinara. Citez : "Am mers cu diesel,pot sa spun ca si chiar de 65 CP se infige mai bine ca un 1.6 8v." , "ori cand "chis" in freza un 1.6 8v ". Sunt exprimari prin care se incearca evidentierea unei diferente notabile intre cele 2.
Comment
-
Mergand pe o argumentare logica, asa am crezut si eu. Desigur, n-am bolid, da in comparatia lui cu un dci si de 65 cai, ar fi culmea sa piarda. Habar n-am, ca a mea n-a vazut viteze supersonice de care discuta cei cu dci-urile alea. Uneori ma intreb cum de unele specimene de genul au permis...
Comment
-
Eu oricum nu sunt adeptul acestor incercari. Dar pe langa faptul ca suntem deja terorizati de posesorii de "ursuleti si pisicute", sau cum le-o zice, asta imi mai lipsea. Sa aud ca un ageamiu cu un dci ma lasa-n praf. Pai clar, ca eu in primul rand cand vad un nebun in trafic, ma feresc. Nu mi-e de masina, ca am Casco, da mi-e de pasageri sau chiar de mine. In plus, 80 % din cei care afirma aberatiile astea au o varsta de maxim 25 ani, cu prea putine carti citite pt a putea emite o evaluare conforma realitatii. Intr-adevar, am vazut ca si 1.6 8v poate sa alerge, un exemplu elocvent este fratele meu, care si-a dus Loganul in Italia, drumurile le cunoastem deja. El cand e pus pe condus sportiv, are 1 - 3 - 5, ca trepte de viteza. Si toate duse la turatii considerabile. Mai bine as pleca eu capul umil si le-as da dreptate alora...pana la urma urmei, cel mai prudent cedeaza, nu?
Comment
-
Daca te mai freaca vreunul cu replici gratuite trebuie sa ii spui atat:
1.6 MPI = 11.5 secunde 0-100 km/h
1.5 dCi = 15 secunde 0-100 km/h
date oficiale oferite de producator
restul e can can si topicuri asemanatoare au mai existat pe forum si nu au dus la nimic bun.
Mai bine s-ar inchide aceasta discutie pana nu degenereaza ...Logan GPL 1.4
Comment
Comment