Tweety , daca ai semnat un act prin care te obligi ca in caz de demisie sau preaviz ( sau ca nu vei pleca de la ei o anumita perioada de timp dupa absolvirea cursului )sa restitui o anumita parte din bani nu ai ce face . Daca nu ai semnat nimic in sensul asa este ilegal ce fac ei si le poti face probleme . Mari .
Mi-am Depus Demisia Si M-au Ars La Lovele...
Collapse
X
-
Ok . Dar un act aditional cum ca te angajezi sa nu-ti schimbi locul de munca timp de 3-5-9 ani sau ca in caz ca il vei schimba vei plati un anumit procent din suma platita de ei ? Scaneaza si tu ce ai semnat sau trimite-mi pe fax la 031/8220005 sau mail la f77florin@yahoo.com sa vad ce ar fi de facut si ce scrie acolo . Din cate inteleg eu ti-au schimbat incadrarea . Atunci ar trebui sa ai si act aditional la CM de schimbare a incadrarii .B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Sai ca nu mai inteleg . Tu ocupai o functie . Ai urmat cursul si ai semnat ca vei practica ' meseria ' respectiva dar in acte ai ramas pe incadrarea veche . In cartea de munca ti-au schimbat ceva ? Ti-au trecut noua functie ? Asta oricum nu prea conteaza . Ai semnat actele de mai sus din postul nr 18 ? Daca nu ai semnat nimic in genul asta le poti face probleme . Ma interesez unde ii poti reclama si iti spun ( cel tarziu vineri ) . Dar intai vorbese cu ei , spune-le ca-i vei reclama daca nu-ti dau banii si vezi cum o scalda .B -X X - DDF x 2
Comment
-
Am semnat un act aditional in care ma angajam ca nu parasesc firma timp de 5 ani ca voi urma cursuri de scolarizare pentru Reglor masini de injectie. Demisia mi-am dat-o din functia de Inginer cercetare in stiinta materialelor.
Nu am atestat pentru acea scolarizare.
In acel act aditional scria ca scolarizarea va tine 2 saptamani si de fapt a tinut 3 zile...
Deja i-am amenintat ca le fac probleme, au incercat sa ma sune si nu le-am mai raspuns.
Ma duc sa iau cartea de munca si poate atunci imi vor de ce mi-au retinu.
Comment
-
Daca ai semnat angajament pe 5 ani e clar, poti sa ii ameninti si sa sperii cateva d-shoare de la personal dar nu poti castiga in instanta chiar daca intre timp ai avut alta functie in firma.sigpic
207 noir obsidien
Comment
-
E deja o diferenta : ai semnat ca nu parasesti firma timp de 5 ani, nu o incadrere anume. Aia insemna ca pe orice incadrare ai fi, nu poti parasi firma fara sa platesti ceva bineinteles proportional cu timpul ramas din cei 5 ani. Ar mai fi o portita de scapare daca zici ca nu te-au scolit cate zile trebuie, daca ai martori poti sa le faci probleme si asa poate cadeti la o invoiala. A fost un caz asemanator cu un fost coleg de-al meu, dar intre timp firma cu pricina a intrat in lichidare si a ramas fara personal (juristi).
Comment
-
Probabil se elibereaza mai tarziu , dupa un anumit timp . Sau respectivele sunt la firma pastrate tocmai din aces motiv : schimbarea locului de munca de catre cei care au absolvit cursul . Imi pare rau , daca ai semnat acel act sansele tale scad , oricum ma interesez si-ti spun cum am promis .B -X X - DDF x 2
Comment
Comment