Vreau sa am si io o scapare prin Bucovina si Maramu...si tu acuma.
Cu Loganul Prin Tara- Destinatii De Vacanta
Collapse
X
-
Deci Falticeni - Gura Humorului e tot nasol? Pe hatra aia figuraza ca bun.
Apoi mergi spre Campulung Mold, Vatra Dornei, Bistrita, Nasaud apoi te intorci spre Moisei-> Borsa. Pana in Bistria e europeanul si e excelent. Din Bistrita e bun, erau sectoare pe care se asfalta, deci il prinzi mai bun decat era cand am trecut eu.
Sunt 280 km vs 180 prin Prislop.Last edited by mr.K; 12 August 2016, 13:00.
Comment
-
Am inteles.
O cazare misto prin zona Gura (H)Umorului si imprejurimi, gasim ceva ca recomandare?
Originally posted by vitriol View PostEu am scapat saptamana trecuta. Daca as fi avut mai mult timp, scapam din tara.
Unde te-ai cazat?
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostApoi mergi spre Campulung Mold, Vatra Dornei, Bistrita, Nasaud apoi te intorci spre Moisei-> Borsa.
Sunt 280 km vs 180 prin Prislop.
Originally posted by mr.K View PostDaca te duci la Borsa, pot sa-ti recomand Pensiunea Nordica.
Comment
-
Daca tot ai batut atata drum, mai merita un ocol.
Aia mici or sa se distreze cu mocanita.
Eu de cate ori intru in tara prin vestul tarii, pana acasa merg ca pishatul boului, ba la sud, ba la nord de Meridionali, fac pe drum cateva zile in loc de 8-9 ore.
Ai o mocanita si la Vatra Moldovitei.
Comment
-
-
Sigur l-ar incanta pe fi-miu.
Eu in locul tau, in limita timpului m-as duce si la Borsa, iar ca drum spre casa as cobora spre Turda, daca n-ai fost la salina, apoi as face Transfagarasanul sau Transalpina de la N-S. Oricum ai de batut destul drum spre casa, de ce sa alegi o varianta plictisitoare si mai scurta?Last edited by mr.K; 12 August 2016, 13:18.
Comment
-
Peste 8 zile ne-am propus sa mergem pe următorul traseu: Bucuresti - Orșova - Dunărea la Cazane (cazare 1-2 nopti) depinde de buget, apoi o zi de mers cu trenul pe Semeringul Bănățean (Oravița - Anina). După care vom continua pe valea Nerei sa vadă și soția cascada Bigar (am vazut-o de 4x cu jobul), posibil ceva trasee montane prin Banat, dacă nu ne propunem sa mai facem câteva trasee și obiective în Apuseni, vara trecuta am fost pe fuga în zona, și o plimbare cu mocanita pe traseul Abrud - Câmpeni. Vara trecuta am stat în Arieseni, super cazare, ne-am rătăcit pe o ploaie torențială pe un drum forestier din cauza gps, ca în loc de sat, ma ducea pe vârful dealului. Acum cu navigația de la dacia sper sa nu mai fie probleme și cu harta 2016Q2.
@kojak, un posibil itinerariu pana la Borșa ar fi următorul: Bucuresti - Brașov - Sighișoara - Târgu - Mureș - Reghin - Bistrița - Beclean - Salva - Moisei - Borșa. E spelndid drumul de la Brașov pana la Borșa.
Comment
-
Un traseu pe care vi-l propun.
Tg. Jiu-Hobita-M.rea Tismana, unde se poate vedea un muzeu recent deschis si patronat de BNR, in grota unde a fost adapostit o parte din tezaurul Poloniei si Romaniei in timpul razboiului. Urmatorul popas, in Herculane.
De aici puteti alege sa vizitati morile de apa de pe Valea Rudariei, cascada Bigar.
Un alt traseu cu plecare din Herculane-Orsova-T. Severin; va asigura ca drumul de-a lungul Dunarii e superb, cu hidrocentrala la orizont. La Portile de Fier e amenajat un muzeu si de asemeni se pot vizita organizat turbinele hidrocentralei.
Din acest traseu nu trebuie sa lipseasca drumul de la Orsova la Ieselnita-Dubova, unde puteti alege sa faceti o plimbare la Cazane cu salupa, daca nu aveti rau de mare. Peisajul e unul de poveste, ce merita vazut.
Drumuri bune sa aveti; nu uitati sa luati si Loganul in calatoriile voastre.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Am facut un traseu prin tara de 2100 km. Situatia in felul urmator: Bucuresti - Alexandria - Maldaieni (foarte bun drumul), Maladieni - Caracal (prost, peticit si pe alocuri denivelat (o banda mai sus decat cealalta si pe un sens si pe celalalt, alternativ), Caracal - Orsova (foarte bun drumul). Din oraș, am fost intr-o excursie pe Dunăre la Tabula lui Traian, Mănăstirea Mraconia, Cazanele Mari și Mici, Statuia lui Decebal, Pestera Ponicova și Grota Veteranilor. Orsova spre Iablanita (E70 - drum foarte bun, dar aglomerat), Iablanita - Bozovici - Anina - Oravita (drum bun, liber), în zona se poate vizita cascada Bigar și orașul Anina, se poate merge cu trenul CFR Oravița - Anina, cea mai veche linie de tren montana din România (153 de ani). Oravita - Gradinari (DN 57) - Ticvaniu Mare (DJ 581) (prost, denivelari, gropi), de la iesirea din localitate - Resita (DJ 581) drum foarte bun, liber, si din nou rupt la intrare in orasul Resita (au montat canalizare si nu au mai asfaltat). Resita - Brebu (trei ape camping) (DJ 582) - drum renovat, foarte bun si destul de liber. La 3 km distanta de Gărâna se face un drum la dreapta spre statiunea Semenic, drum prost, pietruit, pe alocuri asfaltat si plin de gropi (distanta 6 km). Se poate vizita vârfurile Gozna, Semenic și alte culmi montane. Multe tufe de afine și zmeura sunt prezente în zona, de unde va puteți delecta cu fructe proaspete. Resita - Anina (DN 58) pana la intersectia cu DC 87 spre satul Iabalcea (drum bun) si DC 87 drum ingust (o banda jumatate, dar asfaltat). Satul Iabalcea - Pestera Comarnic (drum forestier, se poate merge si cu masina, pe alocuri pietre destul de mari).
Resita - Caransebes - Otelu Rosu - Sarmisegetusa Regia (foarte bun) - Hateg (peticit, bun) - Simeria (foarte bun) - Simeria veche - Orastie (bun) si apoi pe A1 pana la Sebes - Alba Iulia (bun, dar aglomerat). Alba Iulia - Abrud (DN 74, alterneaza portiuni proaspete asfaltate cu portiuni denivelate, liber) - Cimpeni (DN 74A, bun, pe alocuri peticit si denivelat) - Cimpeni - Arieseni - Baita (DN 75, peticit, pe alocuri denivelat, per ansamblu bun, liber) - Stei (DN 75, drum proaspat asfaltat, bun). În zona se poate vizita Cascada Varciorog, Petrahaitesti/Muzeul Petrahaitesti, Ghețarul de la Scarisoara/Vartop (mai greu cu acces auto), belvedere și groapa de la Ruginoasa. Stei - Sudrigiu (E79, drum in lucru, 4 semafoare, cratere in asfalt se circula pe o banda, mai ales in localitati, multe denivelari, asfalt turnat si neterminat si multe hopuri la podete). Sudrigiu - Chiscau - Pestera Ursilor (DJ 763 si DV 252, drum bun spre foarte bun, ingust in Chiscau si gropi). Sudrigiu - Padis (DJ 763, drum foarte bun, si bun, dar ingust pe sectiunea Pietroasa - Boga).
Sudrigiu - Beius (drum prost, 3 semafoare, cratere in asfalt, mai sunt portiuni asfaltate, in care se poate merge cu viteza maxima). Beius - Delani (drum satisfacator) - Rosia (drum bun) - spre Pestera de Cristale (drum satisfacator, ingust in localitate, dar bun si asfaltat la iesire din localitate). La intoarcere, am vrut sa vin pe Arieseni - Alba Iulia - Sebes - Sibiu - Pitesti - Bucuresti, dar fiind un accident la Miercurea Sibiului, am luat-o pe valea Jiului. Inca se lucreaza pe valea Jiului, am prins 5 semafoare, se lucreaza, estimez ca in vara viitoare se va termina drumul. Targu - Jiu - Ramnicu Valcea (drum foarte bun, in general liber) - Pitesti (destul de liber, fiind noapte si A1 la fel). In schimb a fost radar pe A1 la intrare dinspre Bascov (ora 00:30).
Comment
Comment