Originally posted by IancuMIC
View Post
CEDO A Declansat Decizia Pilot Impotriva Romaniei
Collapse
X
-
Last edited by Seba; 27 April 2017, 11:43.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
-
Originally posted by Seba View PostFane, tu stii multe, dar din ce-ti spun altii
Originally posted by mr.K View PostTu citezi din fituicile partidului si din luju.ro...
Originally posted by mr.K View Post...sub 200.000 lei nu mai e nimeni pasibil d epuscarie, recuperarea prejudiciului se va face doar daca se poate, daca nu, important e ca hotul sa dea dovada de bun simt, cica, si nu va pati nimic.
Bun simt in acceptiunea psd= sa imparti ce furi cu cei...
Daca vreunul nu haleste, e pesedist, antenist... cunoastem.
Voi in OZU nu aveti si noutati? Doar completari si adaugiri?
Comment
-
ai uitat de "botanist". ca altfel nu-mi explic cum poate lumea sa aibe incredere in niste "alchimisti" (o gloata de hoti incapabili care au promis sa faca aur din c.a.c.a.t.)Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostCine vrea prag, pezedeaua sau altii?
Ca sa fie mai clar:Astfel, preşedintele Klaus Iohannis, care, în seara de 22 ianuarie 2017, s-a dus între manifestanţi pentru a-i provoca, vorbind despre „graţiere”, în aşa fel încît oamenii din stradă să creadă că este vorba despre interesul alianţei de la guvernare, PSD-ALDE, de a-şi elibera colegii de partid din închisoare, deşi ştia foarte bine că sub incidenţa proiectului de lege depus în Parlament nu intră faptele de corupţie!
Mai mult, chiar, fiind la Bruxelles chiar în zilele ce au urmat, s-a întîlnit cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi, care i-a spus că graţierea trebuie făcută, după modelul Italiei, pentru ca România să evite sancţiunile de zeci de milioane euro! Deşi, în declaraţia de presă făcută chiar la Bruxelles, a făcut un pas înapoi renunţînd la aberantul referendum, spunînd chiar „Eu nu exclud graţierea”, n-a spus nimic despre ce i-a comunicat preşedintele CEDO! Norocul nostru a fost că, la scurt timp, însuşi Guido Raimondi a ieşit public cu precizări referitoare la măsurile pe care trebuie să le adopte România pentru a scăpa de sancţiuni, altfel n-am fi aflat niciodată de la Klaus Iohannis ce a discutat cu adevărat la Bruxelles!
În ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, lucrurile sînt mult mai grave întrucît, prin natura funcţiei sale, este obligată să cunoască prevederile internaţionale pe care România trebuie să le respecte, conform Constituţiei! În cazul său, intenţia manipulatoare este mult mai evidentă.Last edited by Fanez; 27 April 2017, 12:18.
Comment
-
Daca tot vorbim din "ce zic altii".Comisia de la Veneția consideră prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu, excesul de autoritate și expresii similare trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparțialității administrației publice, șamd.“Last edited by Fanez; 27 April 2017, 12:28.
Comment
-
Haideti sa facem un pic de ordine.
Subiectul e clar; va rog sa ramaneti doar in aceste limite si sa nu confundam topicul cu ala unde va contrati; cu alte cuvinte sa facem varza p'acilea.
Tocmai de aia am deschis topic cu subiect bine definit; nu mai aveti nimic de spus, va opriti si postati doar cand aveti ceva in legatura cu titlul threadului.
Multumesc de intelegere.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Pana una-alta se aplica "procedura pilot".Guido Raimondi, preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) a declarat la începutul acestui an că numărul cazurilor împotriva României a crescut cu 108% în anul 2016, adăugând că este vorba de cazuri repetitive care reflectă dificultăţi de ordin sistemic sau structural şi cere găsirea unor soluţii la nivel naţional.Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că Executivul a luat deja o serie de măsuri în ceea ce priveşte condiţiile în care stau deţinuţii şi supraaglomerarea, dar speră că ”judecătorii europeni nu se aşteaptă ca peste noapte noi să fim cei mai buni”. În momentul de faţă, în România, există închisori în care gradul de ocupare a ajuns la 170%. Ultimul penitenciar a fost construit în anul 1994, la Giurgiu, dar nu a fost finalizat nici azi.
Comment
-
Pana una alta, nu suntem singura tara din UE, care a primit asemenea decizii. De altfel era de asteptat, avand in vedere numarul de solutii date de CEDO, in urma plangerilor, legate de problema din penitenciarele din Romania.
Oare la ce fel de masuri se refera ministrul ala, ca s-or fi luat? Sper ca nu le-a dat permisie de 1 Mai.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View Posthttp://stirileprotv.ro/show-buzz/ent...ele-maini.html
ON.
Tot batem moneda pe respectarea drepturilor si conditiilor de detentie. E corecta si europeana abordarea, cand discutam despre drepturile omului, dar, daca suntem saraci, oferim si noi, ca stat vorbesc, dupa posibilitati. Ce facem, luam de la sanatate, invatamant, armata si dam la puscarii? Dam, cat avem.
Dar despre dreptul de a fi tratat corect intr-un spital nu facem petitie? Ca ne mor oamenii cu zile in spitale, acceptam, mai greu dar acceptam umili, ca deh, atat poate statu. ete atat poate statu' sa ofere si infractorilor.
Vorba lu' Moromete. De unde daca n-am; nu'ntelegi ca n-am.
De spitale nu prea ii intereseaza, ca se duc in Austria/Franta/USA si altele sa se trateze, ca daca mergeau la puscarie in alte tari nu ii prindea grija de puscariasii din Romania. Basescu ca sa o salveze pe UDREA si Ritzi a depus zilele trecute un amendament sa fie gratiati toti pana la 10 ani de puscarie, alt amendament depus de parlamentari ca prejudiciul sa fie platit in 2 ani.
Apoi ne miram de ce nu se iau masuri in tara asta, pentru ca polititicieni nu sunt direct vizati, când se simt la ananghie incep sa urle/sa dea din coate sub pretextul familiilor nevoiase, incep sa ia masuri.......
Comment
-
as completa cu gratierea pedepselor cu suspendare (o tampenie, cu dedicatie clara in favoarea unora dintre actualii si a unora dintre fostii), urmata de recuperarea prejudiciului in limita averii celui condamnat, in baza unei dovezi a bunei credinte. pai in primul rand hotul n-a dat dovada de buna credinta cand a furat, daca a tocat banii (ca nu-i nebun sa fure bani de acadele si sa nu manance acadelele) si nu-i mai are, prejudiciul e bine facut, omul e de buna credinta ca se caieste si gata, e scapat. daca asta vi se pare o solutie la problema coruptiei din tara asta, atunci asa sa fie, dar as indrazni s ava daudau un sfat, anume sa va ganditi bine, nu sa preluati ideile alora dupa cum sare carasul la mamaliga. daca vi se pare o solutie doar ca cineva v-a dat 50 de lei la salariu sau urmeaza sa fie ajutata vreo ruda sau vreun apropiat, atunci n-aveti coloana vertabrala si faceti gargara degeaba, pt ca va convine coruptia. daca nu va incadrati la nici una dintre cele de mai sus, cum dracu' v-a iesit ca hotii trebuie menajati si bolnavii trebuie lasati sa moara, copii sa faca scoala in frig, unii sa nu poata face scoala deloc, iar agricultura si industria, asa cum e si cat a mai ramas, nu trebuie dezvoltata? de ce ar conta interesul a 2000-3000 de oameni in detrimentul a 18milioane?Last edited by Seba; 27 April 2017, 15:26.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Pai bun asa...Daca furi si esti prins- trebuie sa dai prejudiciul inapoi si ai scapat.
Daca nu esti prins....sa fie primit!
Eu unu' incep sa am dubii ca generatia mea (30-40 ani) va prinde in aceasta viata o schimbare in tara asta.
Tot speram ca incet incet toti 'comunistii' se duc la Cel de Sus si vin generatiile din urma care vorba aia...au vazut si ei o tara straina...au vazut ca se poate si altfel.
Dar din contra- parca din ce in ce ne indobitocim si mai mult. Nu degeaba suntem pe locul 5 la alcoolism in lume.
Ca o curiozitate: stiati ca 70% din impozitul pe venit pe care il plateste fiecare din salariu (acel 16%) merge direct la Primarie?
Saab 9-5 Aero
Comment
-
In decizie, CEDO nu impune Romaniei nici o masura anume si nu spune nimic despre gratiere sau relaxarea politicii penale. Mai mult: intr-o opinie concordanta, judecatorul CEDO Krzysztof Wojtyczek avertizeaza Romania ca masuri de relaxare a politicii penale precum cele din OUG 13 au dus la proteste masive in Romania.[...]In decizia publicata astazi pe site-ul CEDO se arata ca hotararea Curtii ramane definitiva in trei luni de aici inainte, daca Romania nu cere retrimiterea la Marea Camera, dupa care curg cele sase luni pe care Romania le are la dispozitie sa prezinte planul de masuri. Asadar, Romania are la dispozitie noua luni in total pentru a prezenta planul cerut de CEDO.
Daca totusi se va merge si pe solutia gratierii, ar trebui sa se tina cont si de reactia societatii, care nu este una pro eliberarii infractorilor; hai sa zicem, doar gainarii, aflati la finalul executarii pedepselor.
Pana una alta timp este si sper sa fie pus pe hartie un plan viabil, chiar daca asta inseamna alocarea unor resurse bugetare ( recuperarea banilor din marile dosare de coruptie).Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
Comment