Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mai Fane, da-o dracu, tu conduci metroul pe langa sine, ca asa vrei, mai sari statiile ca asa crezi tu ca-i fain? daca esti memebru in consiliul de administratie se aplica democratia aia de care vorbesti tu. daca esti simplu muncitor se aplica legea, care are la baza tot un sistem democratic de vot, de reprezentare, etc. ia tu inca 2 colegi si votati pe care sa-l jefuiti, cam asa intelegi tu democratia la locul de munca, egal ca va zice seful "azi nu dam in cap la nimeni". ba dam, ca asa ne-am hotarat noi. e democratic in grupul vostru, dar ilegal, pt ca democratia presupune sa faci ce vrei atata timp cat nu lezezi pe altul. deci, la final, e totusi nedemocratic. eu inca nu m-am prins daca confunzi lucrurile, sau daca intentionat le duci in directia dorita de tine...
    Gec, cursurile alea de etica academica ar trebui facute la liceu, la orele de educatie civica. degeaba ii spui unuia de 35 de ani ca nu-i ok sa fure, cand el de 20 de ani cu asta se ocupa deja. si nu cred ca nu realizeaza ca spaga, softul hackuit, etc, nu sunt legale masura e ok, sa nu ma intelegi gresit, chiar foarte buna, dar cred ca trebuie implementata mai devreme in sistem. si trebuia implementata cu ani de zile in urma. una bucata bila alba pt menestrelul asta...sa vedem urmatoarele miscari, ce si cum va face. invatamantul e praf, si cuios daca reusesc sa-l resusciteze cumva sau se doreste intr-adevar distrugerea completa si doar din cand in cand mai apare cate-o chestie buna.
    Last edited by Seba; 8 February 2018, 10:17.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Pana la urma democratie inseamna "puterea in mana poporului". Extrapoland la o firma ar insemna "puterea in mana angajatilor" ori acest lucru nu este posibil.

      Deci discutia introdusa de @Fanez este o prostie. E normal sa existe un lant de decizie pentru ca altfel vorbim de faliment.

      Acel lant de decizie este exact ce a explicat @Seba mai sus. Nici seful nu face de capul lui tot pentru ca altfel tot la faliment ajunge. Fiecare are niste drepturi (muncitorul face suruburi, inginerul le proiecteza, directorul le cere si le vinde pe piata etc.) si anumite responsabilitati.

      Acum statul ar trebui sa intervina si sa reglementeze, ferm, aceste relatii intre angajator si angajati (prin lege) si sa se asigure ca sunt si respectate. La noi din pacate nu se intampla asa si mai apar derapaje.

      ~~~~

      @gecmc94, ce face domn' ministru pamblica exista deja de mult timp in mediul universitar. Probabil la Suceava inca nu dar la universitatile care cat de cat conteaza in Romania exista, se numeste initiere in cercetare. Acolo esti invatat ce ai voie sa citezi, cum sa citezi, sa nu-ti insusesti munca altor, sa nu furi etc. etc.

      Lucruri pe care domnul pamblica nu le stie ca urmare a afirmatiilor lui idioate referitoare la plagiat.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

      Comment


      • nu stiam de cursurile astea din mediul universitar. "pe vremea mea" nu erau, ni se spunea doar sa respectam legea in vigoare si trebuia sa cauti daca e legal sa folosesti materialul altuia in expunerile tale si in ce conditii poti sa faci asta (citarea sursei la nota de subsol, ghilimele obligatorii la orice pasaj care nu-ti apartine, lista completa de bibliografia la finalul proiectului/lucrarii).
        am dat bila degeaba?
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • La noi la Vest a fost introdus de mult timp cursul cu pricina. Inainte de sistemul Bologna se facea doar la master dar acum, cum masterul este semi-obligatoriu este prins automat. Mai mult la noi toate lucrarile (licenta, master, doctorat etc) trec obligatoriu prin Turnitin (soft antiplagiat).

          Idee cu citarile este simpla. Exista doua tipuri de referinta:

          1. citezi o alta lucrare dar cu cuvintele tale, intr-un paragraf de cateva randuri. De exemplu:

          "In lucrarea [1] se vorbeste despre .... [...] cu rezultatele astea [...]"

          iar [1] apare in bibliografie. De regula acest tip de citare se foloseste cand faci o analiza asupra altor rezultate din acelasi domeniu cu al tau.

          2. daca este nevoie incluzi paragrafe intregi cum apar in lucrarile respective atunci efectiv faci copy/paste cu paragraful respectiv, obligatoriu intre ghilimele, iar la finalul paragrafului adica dupa ultima " pui [1], adica identificatorul din lista de referinte bibliografice sau o nota de subsol.

          Folosesti obligatoriu ghilimele tocmai ca sa faci distinctie intre care e contributia ta si ce e luat din alta parte. Oarecum logic.

          Noi, de regula, evitam notele de subsol si folosim referinte bibliografice. Note de subsol folosim doar cand explicam anumiti termeni ce credem ca nu sunt clari.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Cum cel putin o universitate (Vest) foloseste deja sistemul, dar probabil ca nu la toate il gasesti implementat, e bine ca devine obligatoriu. Oricum, e un pas inainte.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Majoritatea folosesc sistemantiplagiat.ro. Ministerul a cumparat soft-ul in 2013 ca sa-l implementeze la nivel national dar s-a renuntat, ghici de ce? De frica sa nu cumva sa verificam si lucrarile vechi.

              La noi, intre departamente, s-a facut un compromis: verificam de acum incolo tot. Cele vechi le lasam in pace. Mi s-a parut un compromis necesar altfel ajungeam sa nu-l mai avem deloc.
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Darius Valcov, eminenta cenusie a programului economic PSD si consilier al premierului Viorica Dancila, a fost condamnat joi de Inalta Curte la opt ani de

                in concluzie...consilierii ideali pt ministrii romaniei sunt infractorii...ceea ce-mi pare normal...din moment ce calauzitorul partidului de guvernamant este si el la randul lui un infractor.

                Comment


                • Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

                  Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.
                  Daca era la americani, pedespele se insumau si primea 12 ani. Halal consilier al prim-ministrului.

                  Comment


                  • Daca era in sua...nici macar nu primea pedepse simbolice...ultimul stiu ca a fost condamnat la doar 180 ani Insumat evident.

                    Comment


                    • daca era demnitar in sua, probabil ca scapa si la ei ieftin. depinde in ce tabara era mai greu era sa ajunga demnitar cu asa un "background". cei mai multi dintre astia ai nostri nu pupau vreo functie mai de doamne-ajuta prin alte tari, dar la noi au ajuns "elite".
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Nu mai tin minte despre cine si de ce era vorba. Any way...sunt curios...din astia conadamnati in USA...mai exista cineva in functie?


                        Stau si ma gandesc...asta-i stire pe bune sau nu? Au inceput astia de la TNR sa se indeparteze de umor si sa faca analize serioase? Nu de alta...dar articolul este plauzibil
                        Last edited by bolovan; 8 February 2018, 16:55. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Dragnea Junior a cumparat mai multe proprietati de la corporatia teleormaneana. Transferul imobiliar se regaseste in dosarul de insolventa, pe lista cu proprietatile instrainate in ultimele sase luni si sumele incasate - depusa de avocatii Tel Drum.

                          Sunt patru proprietati care alcatuiesc impreuna un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea in Turnu Magurele.

                          Piesa de rezistenta e fosta vila de protocol a PCR, cu piscina si acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o inconjoara, luate si ele la pachet.

                          Tel Drum le-a vandut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei).

                          Tranzactia a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile inainte ca cererea de insolventa a corporatiei sa fie inregistrata la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, daca acesta considera ca vanzarea s-a facut in dauna creditorilor.
                          Cum naiba nu are Livake vreo legatura cu Teldrum, dar firma vinde pe nimica toata proprietati catre fecioru' mustaciosului?
                          Ala micu' va face parnaie.
                          Il urmeaza tac'su.

                          Un comunist care se respecta trebuie sa aiba vila de protocol a PCR, este?

                          Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, joi, dupa condamnarea lui Darius Valcov la opt ani de inchisoare, ca este socat si nu ii vine sa creada acest lucru. "Opt ani in orice tara europeana se da pentru atac armat impotriva unei banci, cu victime, rapire de persoane... ", crede politicianul.
                          Eu cred ca lua de 2-3 ori mai mult, Codrinele cap de lula, in vest nu se joaca justitia la ce capete de acuzare a avut ala micu', Darius.

                          Vicepremierul Stanescu refuza sa explice de ce l-a luat consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheara: Treaba mea!
                          Stiu eu de ce l-a luat: pentru ca poate!
                          Asa se zice la ei in partid.
                          Si mai e un motiv: pentru ca-l plateste din banii nostri, daca ar da de la el, nu i-ar mai trebui consilier.

                          Nea tractoristu', eu zic sa-ti mai iei cativa consilieri, dar sa nu te astepti sa devii mai destept, tot un hot viclean vei ramane.
                          Last edited by mr.K; 8 February 2018, 21:30. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • unde-s sustinatorii psd acu'? nu de alta, dar s-ar mai inviora discutiile, cu scuze cum ca si altii au facut...si astea de'acu' is facaturi ordinare de-ale lui sors si kovesi, al statului diagonal degeaba si-al polinomului de gradul 4. is in sedinta acu' sa gaseasca scuze la inechitatea, discriminarea si ilegalitatea codului fiscal si al ordonantei de ieri. cresteri cu minus numa' la psd se poate si sa mai fie si aparate pana la luna si inapoi...
                            pro-psd: l-am vazut pe ciolos cum comenta pe feisbuc, dar el inca n-are partid. si nici coloana sa puna mana sa faca ceva calumea. tre' sa faca altii pt el, ca el e "suprem". de to rahatul sa fie iohannis si ciolos alternativa la psd.
                            contra-psd: si pluto cu mickey mouse de-ar fi alternativa la psd, i-as vota azi. pt ca aia is doar fraieri, nu si hoti.
                            pro-psd2: din pacate, psd va castiga din nou, pt ca unde-s multi hotia creste si gandirea nu razbeste.
                            Last edited by Seba; 9 February 2018, 11:36.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Seba, te referi la aceste salarii scăzute?
                              ProTV:
                              "Peste 36.000 de bugetari au salariile mai mici în acest an în urma modificărilor fiscale.
                              În România sunt peste 1.200.000 de angajaţi la stat, conform Ministerului Finanţelor, iar 3% dintre ei au primit o sumă mai mică din această lună. "

                              Din câte am citit, PSD recunoaște această greșeală și o va remedia. Era inevitabilă având in vedere sutele de sporuri de care știu doar cei din branșa respectivă. La ce alte creșteri in minus te referi? O greșeală recunoscută este pe jumătate iertată. Iar dacă o remediază este definitiv iertată.

                              Nistorescu scria in Cotidianul, unul dintre puținele ziare (poate singurul) salubru din România:

                              PSD-ul s-a încurcat într-un proiect de tip social, pe care l-a tratat cu superficialitate, neprofesionalism și aroganță, și se face de rîs zi după zi, fără să fie contrat de principalii săi dușmani. Cînd a fost la OUG 13 și la legile justiției (la care nici unul din sutele de mii de protestatari n-a putut aduce obiecții punctuale la măcar o prevedere din proiectele de lege), țara s-a umplut de nemulțumiți mobilizați pe telefon. Acum, cînd toată populația este derutată de prostia dezinvoltă cu care PSD s-a avîntat în modificarea salariilor și a taxelor, protestacii sunt loviți de o lene inexplicabilă.

                              Face mișcarea #Rezist o concesie Guvernului PSD – ALDE? Nu cred! Mai degrabă pare a nu-și asuma combaterea Legii salarizării, mai ales că din banii cetățenilor se strîng taxe pentru a completa veniturile IT-iștilor, în așa fel încît punga lor să rămînă neatinsă. De ce să sară tînăra generație în apărarea poporului din care se trage, cîtă vreme poporul este o categorie mai mult ironică? Nu prea circulă pe net și votează PSD-ul. N-au fost mobilizate nici ONG-urile. Parcă și în cazul apărării SPP-ului (și a SRI-ului) s-a mișcat mai multă lume!
                              Da chiar? Unde sunt protestele. Poate că și tefeliștii consideră că cei 36 000 vor primi ajustările corespunzătoare după corecțiile ce vor fi făcute. Poate că au dreptate. Să așteptăm și să vedem.
                              Last edited by gecmc94; 9 February 2018, 12:28. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Sa dam si de la tabara ailalta.

                                SURSE: Elena Udrea ar fi fugit în Costa Rica. Prietena ei, Alina Bica, e tot acolo
                                Avocatul spune ca a plecat la Atena.
                                O fi auzit ca e promotie la ulei de masline.


                                "Doamna Udrea a depus la instanță înscrisuri care dovedesc că este în imposibilitatea de a apărea în fața instanței pentru o anumită perioadă de timp. Aseară mi-a confirmat că se află la Atena".
                                Imposibilitate din ce cauza, a terminat tampoanele in perioada critica?
                                Deci infractorii decid cand pot sau nu sa vina la instanta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google