Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Păi atunci să reluăm și un paragraf care nu mi s-a părut important.
    Ministrul a precizat atunci că nu a mers personal să ridice acea diplomă, ci că „i-a adus-o cineva”, o persoană pe care nu o cunoștea.

    „Mi-au dat-o, a fost un master sau curs postuniversitar, nu știu ce o fi fost. (…) Nu m-am dus să o iau, mi-a adus-o cineva. (…) Nu îl cunoșteam”, a spus Teodorovici.

    De ce îmi pare important? Să zicem că sunt un ofițer SRI care doresc să racolez surse din politică. Le prezint ce interesant este să faci un curs la CNI și cum acesta este util din cel puțin două motive: faci networking și întâlnești persoane interesante, contacte noi, iar apoi înveți niște subiecte de securitate națională care sunt necesare diferitelor comisii din Parlament.

    Politicianul acceptă și intră la curs. Îi place, se discută, dar vine și perioada grea de examen. În timpul acesta el nu mai are timp de cursuri pentru că activitatea parlamentară devine mai intensă. Așa că nu se mai prezintă la cursuri (ca Teodorovici). Lucrurile merg înainte, cineva notează o lucrare pe care parlamentarul nu a depus-o și acesta primește o diplomă pentru care n-a făcut nimic. Aceasta este "nada" pe care cineva a pus-o în undiță. Va mușca parlamentarul?

    Se pare că toți mușcă. Profită apoi de diploma obținută și intră prin diferite comisii. Deja se poate instrumenta un caz de fraudă...... Să ne uităm la cazul Ponta:

    România Liberă:
    Bani și prestigiu universitar
    Recapitulând, premierul a intrat în avocatură pe baza titlului de doctor dovedit un plagiat oribil. Fapt este consfințit de raportul Universității București, care a și cerut ministrului Educației de la acea dată, Ecaterina Andronescu, retragerea acestei demnități academice. Având titlul de doctor, Victor Ponta a evitat un complicat examen scris de intrare în barou (legea permitea accesul din oficiu în tagma avocaților a doctorilor în drept). Spre exemplu, în anul 2009, au căzut 70% din cei 945 de candidaţi.
    Intrând în profesia de avocat pe baza unui plagiat - care poate fi considerat un fals intelectual -, premierul a avut și alte beneficii, câștigând importante sume de bani, dar și prestigiu universitar. Astfel, potrivit propriei declarații de avere, cabinetul de avocatură al premierului a câștigat până în martie 2010 (ultima declarație de avere în care Ponta declară venituri de pe urma cabinetului său de avocatură) suma de aproximativ 1.600.000 de lei, adică 380.000 de euro.

    Decanul Baroului București, Ion Ilie Iordăchescu, ne-a confirmat într-o discuție telefonică faptul că premierul a intrat în Baroul București pe baza titlului de doctor și că răspunsul scris care ne-a fost oferit a fost aprobat într-o ședință a Consiliului Baroului București. Avocatul Iordăchescu spune că, în acest moment, nu se poate lua nici un fel de măsură împotriva faptului că premierul a intrat în profesia de avocat pe baza titlului de doctor în drept, deoarece nu există nici un fel de sesizare în acest caz.
    Iordăchescu ne-a mai declarat însă că premierul nu poate în nici un caz să fie acuzat de fals, dar dacă anumiți clienți se consideră prejudiciați, ei ar putea să ceară să li se înapoieze o parte din onorariile achitate.
    Interesant, nu? S-a pus problema în acest fel. Este posibil ca articolul din RL să fi fost o altă formă de presiune pusă pe Ponta să facă ce a făcut în ultimul an pentru destabilizarea PSD.

    Așadar, putem avea două scenarii:
    1) La CNI este doar o amărâtă de șarlatanie tipică unei fabrici de diplome ca peste tot în România. Teodorovici nu a cerut-o, nu a plătit-o. A venit cineva și a bătut la ușă. Cineva din secretariatul CNI a făcut ceea ce făcea pe bandă rulantă că așa a fost pus să o facă.

    2) La CNI este de fapt o undiță pentru capturarea și domesticirea de către SRI a parlamentarilor. Pe principiul anterior exemplificat. Iar Teodorovici a dat în vileag tot acest mecanism care acum este suspendat.

    Comment


    • Interesant, da!

      Altel spus și mai pe românește, cu ironia de rigoare desigur, l-a pus dracu' să intre în politică. Dacă poate fi acuzat de ceva este faptul că a fost naiv, s-a crezut intangibil. Uite că nu a fost așa. Până să apară public, prea puțini știau de el în afară de mă-sa și nevasta...

      Scuze că râd, dar cazul ăsta tocmai mi-a reconfirmat niște chestii...

      În altă ordine de idei, primarul din comuna Ciugud, Județul Alba își caută loc de muncă.

      Dacă știți pe cineva, ceva, cumva, dați de știre..
      Last edited by Catalin S.; 7 March 2018, 15:39. Reason: Automerged Doublepost
      http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

      Comment


      • e independent acum , dar e tot primar. probabil nu cotiza la partid cat trebuia ...
        o/____\o
        (i)
        .........

        Comment


        • Fetiță agresată sexual în scara unui bloc din Capitală. Bărbatul este un recidivist eliberat prin recursul compensatoriu

          Bărbatul care a agresat o fetiță de 13 de ani în scara unui bloc din București a fost arestat preventiv. El fusese eliberat din închisoare în octombrie 2017 şi avea interdicţie să fie în Capitală timp de 5 ani.
          Ce-ai facut Tudorele?
          La ce moaca ai, nu pot spera sa te prinda si pe tine un homalau recidivist, dar macar sa te calce un hot din aia eliberati de tine.

          Comment


          • eu zic sa nu picam in capacana, astia oricum urmau sa fie eliberati in urmatorul an si foarte probabil recidivau, era chestiune de "cand", nu de "daca". 6 luni in plus in parnaie nu-i facea oameni. pe astia de agreseaza copii, pe langa puscarie, i-as castra si le-as deregla instalatia hidraulica, sa nu mai functioneze decat ca pisatoare.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Poate ai dreptate.
              Parintii fetitei agresate nu cred ca-s de acord cu noi.

              Comment


              • nici un parinte n-ar fi de acord si pe drept cuvant. ramane insa intrebarea, daca ala ar fi fost eliberat la finalul periaodei, peste 3-6 luni, nu ar mai fi recidivat? cum 80% recidiveaza, ma gandesc ca ar fi facut-o, dar victima ar fi fost foarte probabil alta. bine, exista varianta si sa-l fi calcat tramvaiul peste 6 luni, dar n-ar fi influentat statistica prea mult. din pacate.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Originally posted by Catalin S. View Post
                  Interesant, da!

                  .....

                  În altă ordine de idei, primarul din comuna Ciugud, Județul Alba își caută loc de muncă.

                  Dacă știți pe cineva, ceva, cumva, dați de știre..
                  Un fraier fara orientare in politichia actuala.
                  Daca isi lasa satul in noroi facand drumurile numai pe hartie si depunea banii in contul pezede (cu comisionul de rigoare la bo$$-ul suprem,) acum era candidat la vreo functie la congres.

                  Comment


                  • Unii angajați la Stat (de sex masculin), au parte astăzi la birou de muuultă-multă liniște, deoarece, de la caz la caz, consiliu local / primărie de comună / oraș / sector al capitalei, "s-a dat liber la femei", fraților!

                    În traducere academică și lăsând jocul de cuvinte, campaniile electorale "la locale" au început încă de pe acum, mulți primari asigurându-și cel puțin 10% din voturi din partea femeilor subalterne, care astăzi stau acasă la o cafea și discută cu prietenele "Vai, tu, ce primar de treabă avem!"
                    http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                    Comment


                    • Toti sunt generosi cu banii statului, daca femeile lucrau la firma privata a primarului, nu cred ca aveau liber.

                      Comment


                      • Da, da, da... Așa este!
                        http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                        Comment


                        • USR publică astăzi date din sondajul lunar Romnibus realizat de IMAS. Datele din februarie 2018 le confirmă pe cele din luna precedentă: USR crește.

                          În februarie 2018, PSD pierde poziția de lider al clasamentului partidelor: 28,6% PSD – 29,4% PNL.
                          PNL crește ca partidul-alternativă din sistem. Mașinăria de partid funcționează. Între PSD și PNL e o bătălie între mașinării organizate. PNL crește mai ales în Ardeal, unde PSD a coborât la 17% (PNL are 29% în Ardeal, USR 13%). Primarii din Ardeal reprezintă motorul PNL.

                          Firea nu a reușit să facă din PSD la București o forță dominantă. Mașinăria administrativă a PSD-București, care controlează TOT, nu se vede în procente: 27,4% PSD, față de 23,1% PNL și 18% USR în București.

                          USR performează în orașele cu peste 200.000 locuitori: PSD 22%, USR 18,3% și PNL 17,7%.

                          În orașele mici, PSD domină încă tot: 40,4%, PNL 28%, USR 7%.

                          În rural, tot PSD domină, dar scade la 33%.

                          PNL stă bine în rural și în orașele mici și mijlocii: ia 28 – 29% stabil pe cele trei categorii: sat / oraș mic / mijlociu.

                          PNL stă prost în orașele mari – doar 17%.

                          Volumul eșantionului a fost de 1.010 persoane ce drept de vot. Eșantionul a fost reprezentativ la nivel național. Marja de eroare a fost de + / – 3,1%
                          Incep sa vada si oamenii ca promisiunile din campania electorala nu se suprapun cu masurile actuale.....

                          Comment


                          • Nu-i o problema pentru pezede, dupa ce baga tara in maro de tot, cu 1 an inainte de parlamentare ies de la guvernare ca sa deconteze alt partid nereusitele. Apoi in campanie arat cu degetul spre ceilalti, promitand ca vin ei, fac ei, dreg ei.

                            Deja e poteca pe traseul asta, au facut-o de atatea si atatea ori.

                            Cuvantul cheie e lipsa amnezia electoratului, lumea uita ce a fost in urma cu 3 luni, darmite ce s-a intamplat in ultimii ani/decenii.


                            Daca interpretam corect date IMAS-pezede are real doar 15-20%.
                            2019 - .... 0 %.
                            Nu stiu daca era in programul de guvernare, dar numai LIvake stie asta, ca el are versiunea completa.
                            Last edited by mr.K; 8 March 2018, 13:49.

                            Comment


                            • *în legătura cu citatul de mai sus

                              Mă bucur că ceva de genul acesta am afirmat și eu cu două zile în urmă, dar sub o ușoară altă formă și strecurată în cadrul unei postări kilometrice pe care probabil ori nu a citit-o nimeni până la capăt ori a citit-o pe diagonală...

                              Originally posted by Catalin S. View Post
                              conform surselor pe care le am, ar mai fi rămas aproximativ 1,1 mil. voturi pro PSD
                              ...calcul făcut cumva pe "procentul" care iese de regulă la vot (nu pe simpatizanți), număr aflat să zicem... de la cine "trebuie".

                              Altfel spus, și trecând peste faptul că momentan știrea postată de tine este preluată de pe Știri pe Surse (sau mă rog, momentan doar de acolo), da, așa este... știu și mi s-a mai spus... am surse bune, de încredere și bine înfipte la nivel înalt.
                              http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                              Comment


                              • ar fi bine, ca nicio formatiune sa vina la guvernare si sa lase psd sa-si rupa singuri gatul. Sper ca la anul sa nu iasa presedinte de la psd.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google