Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • URSS prin Stalin a avut o politica vicleana de invrajbire a popoarelor ce formau uniunea.
    De exemplu, a dat RSS Moldova teritoriul de peste Nistru, actuala Transnistria, dar a luat Bucovina de Nord de la RSS Moldova si a cedat-o catre RSS Ucraina.
    In acelasi timp URSS a dezvoltat industria RSS Moldova doar in Transnistria, tocmai pentru ca Moldova sa nu poata emite vreodata pretentii.

    In toate republicile s-a procedat asa, luandu-le din ce era a lor si dandu-le la schimb ceva ce era a republicilor vecine, mentinand o stare de conflict mocnit controlat de conducerea unica de la Moscova. Cand URSS a cazut si au luat nastere noi tari, normal ca toti si-au vrut inapoi teritoriile, uitand sa le inapoieze pe cele primite de la altii.

    Si Crimeea a fost cadou pentru RSS Ucraineana. Ucraina a fost o republica sovietica ce avea multe teritorii anexate, inclusiv cele din est, Donbass.

    In privinta vizitei cu Dorneanu prin Rusia, unde am facut un comentariu ca Valer n-avea ce cauta acolo, lucru ce l0a inflamat pe colegul filorus, avem si o pozitie a tatucului MAE:
    Melescanu l-a prevenit sa nu se duca.

    Valer Dorneanu mentioneaza ca a primit o recomandare semnata de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, in care se aprecia ca reprezentarea CCR nu ar trebui sa fie la nivel de presedinte, ci la nivel de judecator, intrucat la eveniment ar urma sa participe "reprezentanti ai 'Republicii Osetiei de Sud' si ai 'Republicii Abhazia'".
    Dar Dorneanu s-a dus acolo, a luat si un premiu, ce sa mai, adevarat iubitor de rusi.

    Melescanu se da viteaz dupa razboi.

    A fost tradare pe fata. In orice tara normala era arestat preventiv si judecat in cateva ore.

    Si despre seful infractorilor: Liviu Dragnea pleacă într-o deplasare în Elveția în ziua în care se așteaptă sentința din dosarul angajărilor fictive.
    Liviu Dragnea urmează să aibă o deplasare oficială, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, la Berna în Elveția în perioada 29-31 mai, în contextul în care pe 29 mai Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptată să pronunțe sentința în dosarul angajările fictive la DGASPC Teleorman, unde procurorii DNA au cerut pedepse de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals.
    Fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa, in cazul in care magistratii dau o decizie corecta.
    Last edited by catalonia; 23 May 2018, 14:04. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Silviu, eu nu am vorbit de Bucovina, eu am vorbit de Dobrogea în comentariul 2098. Cum poți să acuzi pe cineva de probleme cu logica atunci când tu nu poți citi ceea ce scrie omul? Ce hal de argumentație este asta? Vrei să vorbești despre Dobrogea și să argumentezi că era a românilor? Sau vrei să schimbi subiectul la Bucovina la care eu nu m-am referit?

      Este adevărat ce s-a spus despre mutările administrative de teritorii făcute de Stalin. Dar nu au fost făcute pentru învrăjbire. Exista o politică de stat pentru gruparea etniilor în anumite spații geografice și identificarea cu acelea.
      The early Bolsheviks generally believed that a nationality had to be associated with a distinct territory, rejecting the “extraterritorial national-cultural autonomy” approach, championed by Austrian Marxists like Otto Bauer. Thus, Lenin and his successors sought to provide a degree of territorially based autonomy to the country’s various ethno-national groups, assuming that the entire system would eventually wither away as a new pan-Soviet society emerged. But for Stalin, such a Soviet identity could not emerge fast enough to suit his purposes. As a result, he took to gerrymandering the country’s ethnic map by moving whole nationalities around like chess pieces on the board (Pohl 1999).
      Nu dorința de a se stârni ura unele față de altele (pentru că nu așa se administrează un imperiu) ci dorința de a le strânge la un loc și a le oferi autonomie locală.

      Revenind la Bucovina pe care o plânge Silviu. Nimic de făcut acolo, austriecii au repopulat zona respectivă și ucrainienii au devenit ușor majoritar. Scrie chiar pe wiki arătându-se recensămintele oficiale ale austriecilor (nu ale rușilor).

      Conform estimărilor şi datelor recensământului din Austro-Ungaria, populaţia Bucovinei a fost următoarea (cifrele din 1774 sunt cumva disputate, nu prea sunt confirmate cele 85%, nici măcar în Cernăuți):

      An Români Ruteni (ucraineni)
      1774 40.920 - 64.000 59,6% - 85,33% 8.000 - 22.810 10,6% - 33,2%
      1848 209.293 55,4% 108.907 28,8% 59.381 15,8%
      1851 184.718 48,5% 144.982 38,1% 51.126 13,4%
      1880 190.005 33,4% 239.960 42,2% 138.758 24,4%
      1890 208.301 32,4% 268.367 41,8% 165.827 25,8%
      1900 229.018 31,4% 297.798 40,8% 203.379 27,8%
      1910 273.254 34,1% 305.101 38,4% 216.574 27,2%

      A spune că la un moment dat Bucovina era parte din Moldova este inutil. În sec XX, ea ajunsese să fie locuită de ucrainieni în mare parte a nordului ei. Și nu rușii au făcut ceva în acest sens ci austriecii au populat zona. Prin tratatele de pace din sec XX nu s-a urmărit decât trasarea unor granițe conform cu populația din teritoriu. Așa Bucovina de Nord a ajuns la URSS care apoi a lipit-o la Ucraina.

      Să discutăm și despre Dobrogea? Să vedem cât de mult a aparținut de România? Chiar nu meritam acel teritoriu dar l-am primit.

      Revin cu explicații asupra tabelului de aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Ducatul_Bucovinei

      1910 este anul recensământului
      34.1% populația română
      38,4% rutenii (ucrainienii)
      27,2% alte etnii
      1910 273.254 34,1% 305.101 38,4% 216.574 27,2%

      PS. Da, Transnistria a reprezentat o strategie a sovieticilor de a submina aderența la România a Basarabiei pe fondul unor fapte de necontestat: alegerile din 1918 au fost falsificate, nu exista o dorință cert majoritară pentru alipirea la România, punctele stabilite la votul din 1918 în Sfatul țării nu prea erau respectate (adică autonomia provinciei în România).... Practic, după tentativa de negociere din 1921 (de care v-am spus că au refuzat-o Take Ionescu și IC Brătianu din prostie), sovieticii au pus la cale un plan de exploatare a slăbiciunilor administrației românești și a nemulțumirilor basarabenilor față de București. Iar în 1924 au creat Transnistria.

      Și da, K (catalonia), planul sovieticilor a dat roade. În timp ce Bucureștii neglijau noua provincie basarabeană, mai ales după Constituția din 1923 care a încălcat condițiile din declarația de unire, sovieticii își vedeau de treabă în Transnistria.
      Aș fi putut da doar citatele din documentele vremii din Basarabia dar mai util este acest comentariu foarte, foarte adevărat de pe Europa Liberă. Mai există români care pot spune adevărul în față. Se scrie în text "predispozițiile anti-românești nu doar ale minorităților" .... au, asta m-a durut.

      Imediat după Unire, problema principală a Basarabiei a fost relația organelor de stat moldovenești cu administrația și autoritățile militare române. Această relație, dar mai ales locul instutuțiilor basarabene în peisajul politic românesc, rămân și actualmente o temă intens dezbătută de istoricii din R. Moldova, uneori chiar cu puncte de vedere diametral opuse. Spre exemplu, Gh. Cojocaru (Sfatul Țării. Intinerar, 1998, p. 140) susține că „după decretarea Unirii, Sfatul Țării nu și-a pierdut prestigiul ca instituție centrală în viața Basarabiei, ci, dimpotrivă, importanța sa a crescut”, în mod special prin aderența minorităților etnice la lucrările sale. Pe de altă parte, în cea mai recentă publicație asupra istoriei Sfatul Țării, istoricul Ion Țurcanu constată că „fiind înlăturat de la rezolvarea marilor probleme de stat, Sfatul Țării a fost forțat să se închidă în cercul unor preocupări mărunte... ședințele sale erau consacrate unor subiecte minore” (Sfatul Țării, 2018, pp. 219-220).

      În realitate, dificultatea procesului de integrare a Basarabiei în statul român, cât și natura complicată a relațiilor instituționale erau determinate de câțiva factori. Primul și cel mai important era discrepanța dintre aspirația elitei politice basarabene de a-și vedea respectate drepturile inserate în Declarația de Unire, în mod special cele legate de autonomie, și dorința conducerii României de a integra Basarabia în baza prevederilor constituționale, într-un stat unitar și indivizibil. Cel de-al doilea factor, dincolo de aparențele inserate în Declarația de Unire, era chestiunea statutului incert al instituțiilor centrale ale Republicii Democratice Moldovenești – Sfatul Țării și Consiliul Directorilor Generali. Absența unei clarități asupra relațiilor între puterea de la Chișinău și cea de la Iași mențineau o anumită confuzie și un deficit de organizare în gestionarea problemelor publice și politice din Basarabia.

      În sfârșit, lucrurile erau complicate de corelația cu alte fenomene, printre care prezența militară străină (austriacă și germană) în anumite regiuni ale provinciei, persistența unei propagande anti-românești mai mult sau mai puțin vizibile, prezența mai multor militari și emigranți ruși rămași în Basarabia, practica rechizițiilor de mari proporții, relațiile tensionate dintre țărani și moșieri, precum și incapacitatea de acceptare a noii realități politice din partea anumitor segmente ale populației basarabene; toate împreună generau o stare de nesiguranță, tensiune și incertitudine.

      Explicând complicitatea primilor doi factori asupra acestei situațiii, observăm că Declarația de Unire prevedea că Sfatul Țării urma să fie lichidat, lucru declarat de Al. Marghiloman la Iași și la Chișinău, și acceptat de factorii de decizie din Basarabia chiar în ședința de votare a Unrii. Pe de altă parte, condițiile de unire stipulau clar că „Basarabia își păstrează autonomia provincială și va avea o Dietă (Sfatul Țării), aleasă prin vot universal, direct, egal și secret, un organ executiv și administrație proprie”. Cu alte cuvinete, Sfatul Țării, ca instituție de stat ce întruchipa statutul autonom al Basarabiei, urma să funcționeze o perioadă nedeterminată, dar urma să aibă competențe reduse, limitate de prerogativele puterii centrale.

      Condițiile dificile în care s-a produs Unirea, viitoarele relații cu Rusia și necesitatea recunoașterii internaționale a acestei reîntregiri, nu lăsau României decât două soluții pentru afirmarea autorității sale în Basarabia. Prima, prin asigurarea unei prezențe militare pentru menținerea ordinii și contracararea tentativelor bolșevice de a ocupa provincia. Cea de-a doua, de a depune tot efortul și a face tot posibilul pentru a obține respectul și simpatia populației basarabene. Dacă primul obiectiv a constituit o preocupare constantă a guvernelor românești de-a lungul perioadei interbelice, cu multiple complicații și deformări despre care s-a scris din abundență (și de multe ori tendențios), atunci cel de-al doilea a fost, în mare parte, ignorat sau tratat cu superficialitate. Atenția sporită în administrația Basarabiei, prevenirea abuzurilor și corupției sau pedepsirea lor, ar fi redus și prevenit cu siguranță predispozițiile anti-românești, nu doar ale minorităților, ușurând astfel relația provinciei cu statul român, lucru devenit evident imediat după Unire.
      Sursa: Europa Liberă
      Last edited by gecmc94; 24 May 2018, 00:50. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări miercuri că "sunt bani de salarii şi pensii", precizând că îşi doreşte să nu fie create îngrijorări în rândul salariaţilor sau al pensionarilor. "Nu există nicio problemă şi chiar aş vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu am putea să le dăm pensia sau în rândul salariaţilor. Sunt bani de salarii şi pensii. Domnul preşedinte poate să spună, e opinia dumnealui, dar eu vă spun realitatea - avem bani de salarii şi pensii", a subliniat Dăncilă
        Sunt bani de pensii. Unde? La Pilonul II.
        Stilul e preluat de la rusi, aveti incredere in noi, ca va spunem fix ce aveti nevoie sa auziti.

        La rusi suna asa.

        Racheta balistica atat de laudata de presedintele rus a fost testata de patru ori intre lunile noiembrie 2017 si februarie 2018, toate cele patru teste fiind esecuri majore, conform unui raport realizat de serviciile secrete americane, citat de postul de televiziune CNBC.

        In aceste teste, cel mai lung zbor al unei rachete balistice hipersonice a fost de 35 de kilometri si a durat doua minute, iar cel mai scurt a fost unul de 8 kilometri si a durat cateva secunde inainte ca proiectilul sa se dezintegreze.

        Reactia Kremlinului dupa lansarile ratate

        "Jurnalistii ar trebui sa aiba mai degraba incredere in presedintele rus, Vladimir Putin, in loc sa asculte rapoartele colegilor lor americani cu privire la incercarile nereusite ale armamentului de ultima generatie al Rusiei.



        Ascultati-l pe presedintele rus Vladimir Putin si aveti incredere in el"

        Acultati-l pe Putin, nu conteaza ca rachetele ara terenurile Rusiei, important e ca exista Putin care sustine altceva.


        In concluzie, daca Dancila spune ceva, eu inclin sa cred fix opusul.

        Ce nu intelege Viorica e ca infractorul Darius Valcov face strategii impreuna cu Dragnea, iar fraierele de serviciu care vor semna si isi vor asuma sunt Viorica si Olguta.
        Last edited by catalonia; 24 May 2018, 09:21.

        Comment


        • Tanti Viorica nu intelege multe, iar femeile de serviciu ale partidului i-mi aduc aminte de corul celor de la APACA.

          Si Viorica o da tot inainte:

          ”Cum suport acest lucru? Nu este ușor! Faceți un exercițiu de imagine și vă puneți puțin în locul meu, să vezi atâtea jigniri, atâtea lucruri urâte. Dar ce sa fac, sa fac un pas înapoi? Am o responsabilitate față de România și de români".
          "În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii, dl ministru Teodorovici a confirmat acest lucru, nu este nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu am putea să le dăm pensia sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii", a spus Viorica Dăncilă
          Prin acest proiect "putem spune, pe scurt, că reducem democrația... ăăă... reducem birocrația și reducem termenele. Cred că este foarte important acest lucru și acest lucru este așteptat de foarte mulți români", a spus Dăncilă.
          Câteva secunde mai târziu a mai făcut o gafă, citind oraș universal în loc de universitar. Și în acest caz s-a corectat imediat. "Avem apoi orașul medical universal...universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă aeroporul Henri Coandă", a citit Dăncilă
          Daddy Liviu, ce faci oare cu ea?
          Last edited by Gil26; 24 May 2018, 17:25.

          Comment


          • Face exact ce vrea...se sterge undeva cu ea...iar ea nu se prinde,, dar deloc.

            Comment


            • Topicul acesta are in denumire cuvantul "amical". Trist e cand se insulta un coleg si se pedaleaza in urmatoarele posturi pentru sustinerea acesteia.
              gecmc94, pentru acel act ai cartonas rosu. Mai mult, ai "aruncat rachetele" aici, desi topicul pentru conflicte armate este altul (posturi mutate)

              Posturile off au fost sterse.

              Va rog sa reveniti la subiect. Cu calm
              Last edited by 77sky; 27 May 2018, 11:14.
              Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

              Comment


              • În curând... Traian Băsescu prim-ministru?
                http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                Comment


                • pai a cam inceput sa se pupe pe ...bot cu PSD-ul...deci sunt sanse mari

                  Comment


                  • Lasati fratilor politica asta zdreanta care este. N-aveti alte motive de cearta? Eu cred ca nu va ajuta cu nimic sa va tot certati "p-acilea".

                    Comment


                    • Am lasa politica...dar nu ne lasa ea...Ca toate prostiile guvernatiilor la noi in cap se sparg

                      Comment


                      • Hmmmm, azi se va da o sentință. Vom afla dacă pentru cineva viața va fi roz, albă sau neagră.

                        Dacă va fi albă, cineva o să aibă răgaz încă vreo 3-4 luni să facă apel, apoi apel la apel ș.a.m.d.
                        Dacă va fi neagră, atunci vom asista la creșterea populației din Madagascar sau din Costa Rica.

                        Oricum, indiferent de culoare, interesant este că astăzi o parte a presei, de la care aveam oarecare pretenții, a ales să nu scoată o "vorbuliță" despre ce urmează să decidă instanța. Interesant, da... semn că au mai fost unii cumpărați. Păcat. Am mai șters câțiva prieteni din lista de băut bere.
                        http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                        Comment


                        • S-a dat demult: o amanare :-) daca ne referim la acelasi personaj.
                          I have no special talent. I am only passionately curious.

                          Comment


                          • Mda, am văzut și eu.
                            A mai obținut respiro vreo 10 zile...

                            Deci nu pleacă nicăieri momentan.
                            http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                            Comment


                            • Eu stiu ca isi programase subit o vizita de lucru in Elvetia chiar azi, sa aiba si omul mai multe variante de zbor in caz ca sentinta era nefavorabila.
                              Acum poate veni acasa si sa-si programeze o alta vizita de lucru pe 8 iunie.

                              Comment


                              • Cum a zis si colegul @bolovan, astia se descurca. Noi tragem ponoasele.
                                Ei o rezolva foarte usor (ii doare in banana) iar pentru noi devine din ce in ce mai greu sa gasim solutii la problemele de zi cu zi.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google