Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Deci pesede ne-a facut benzina 6 lei, dolarul peste 4 lei, chiar daca barilul e la 70$ in prezent fata de 110$ cat era...
    Deci acum dolarul e mai scump, deci euro e mai scump, deci benzina e tot cam ca atunci.
    Ai uitat ca indiferent de cresterea sau scaderea pretului barilului, indiferent de scaderea sau cresterea euro sau a dolarului, la noi carburantii se scumpeau? Asta se intampla de prin 2009 pana prin 2016. Cum se modifica pretul barilului ( in crestere sau in scadere) benzina se scumpea. Cum se modifica ori cursul euro/leu, ori dolar/leu (in crestere sau in scadere) benzina se scumpea. De la 3.7 lei/euro la 4.7 lei/euro, benzina tot pe lânga 5-6 lei este (ce treaba are euro cu petrolul care se tranzactioneaza in dolari n-am inteles). De la 2.xx lei/usd la 3.xx-4 lei/usd, benzina tot pe la 5-6 lei/litru este.

    Comment


    • Mai ramane sa ne spui si ca 70$=110$ si totul e perfect, psd chiar ne da carburantul mai ieftin decat in acum 4-5 ani.

      Comment


      • Mai ramane sa ne spui si ca 70$=110$...
        Eu am zis una, tu ai inteles ce ai vrut. Las-o asa.

        Comment


        • O las cum vrei tu, oricum mori cu pesedeul de gat.



          Inca unul se prinde de ce fac lichelele rosii in ROmania.
          Ministrul francez de Externe: De la venirea la putere, coalitia PSD-ALDE a cautat modalitati de a impiedica procedurile judiciare care vizeaza clasa politica
          EU cred ca l-a cumparat Soros.
          Soros i-a cumparat si pe cei din cele 12 tari care atentioneza camarila rosie din Romania sa nu legifereze furtul.

          Pe de alta parte

          potrivit art.11 din Constitutia Romaniei, "Statul roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna-credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte".
          Intr-un astfel de context, subliniaza Forumul Judecatorilor, "Parlamentul are obligatia de a astepta si de a lua in considerare in intregime avizele Comisiei de la Venetia, in adoptarea modificarilor legislative preconizate, ca un minim indiciu ca statul de drept mai poate functiona in Romania si pentru a nu pune in dificultate parcursul statului roman ca membru al Consiliului Europei, stergand cu buretele eforturile autoritatilor de a respecta partenerii europeni, desfasurate constant in ultimii 20 de ani".
          Last edited by catalonia; 28 June 2018, 22:00.

          Comment


          • Mai fac ei morală, rahați occidentali pe numele lor Le Drian. Socialist care spune cum îi dictează interesele materiale și iată ce spunea acum câteva luni despre liderul din Egipt.

            CAIRO – 30 April 2018: President Abdel Fatah al-Sisi and Foreign Minister Sameh Shoukry received French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian Sunday as part of joint efforts to strengthen bilateral relations.

            Le Drian lauded Egypt’s efforts over the past few years to development and expand the construction of new cities, especially the $45 billion New Administrative Capital, which is being constructed east of Cairo, presidential spokesman Bassam Radi said.

            The French FM also affirmed his country’s readiness to exchange expertise in the development field, and to support Egypt’s developmental efforts, Radi added.
            Cu scopul de a obține contracte de miliarde pentru reconstrucția Egiptului, rahatul numit Le Drian îl pupă în fund pe al-Sisi, președintele Egiptului. Care ce face? Ne spun britanicii.


            Sisi won more than 97% of votes in the March election, which international and Egyptian rights organisations denounced as “farcical” after five opposition candidates were barred from running. His only opponent was Moussa Moustafa Moussa, an avowed supporter of the president.

            Sisi’s inauguration follows a renewed crackdown on even the most benign opposition to his rule. In recent weeks, at least six prominent dissidents have been arrested and detained in pre-dawn raids. Twenty-two people protesting against a fare hike on the Cairo metro were arrested and investigated on terrorism charges, including joining a banned group.

            As Sisi took the oath of office, the arrests of recent weeks indicated that his second term may allow even less space for dissent than his first.

            Since coming to power in 2013, Sisi’s rule has been marked by efforts to crush all forms of dissent, with his government targeting Islamists, critics, activists, human rights organisations and journalists.
            al-Sisi este un dictator care și-a lichidat toată opoziția băgând-o în închisoare. Poate asta vrea Le Drian și în România. Se poate. Așa trebuie citită intervenția lui. Cu atât mai penibil cu cât vizita lui Le Drian în Egipt din aprilie venea după alegerile din martie, alegeri falsificate, opoziția băgată în închisoare. Ce parodie. Care Franță?

            Oricum, Le Drian citește de pe foaie, ascunzându-se, cu mâna tot timpul la ochi. Știe săracul că recită o poezie. Este poezia lui Macron care a mai spus-o pe 16 aprilie când l-a trimis pe Le Drian să o viziteze pe Kovesi aici.

            „În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia.

            Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron.
            Iar tot atunci a existat o replică mai acidă din partea lui Dragnea.

            Vreau să vă mai transmit un mesaj al lui Macron. Vouă, celor care acum îl pupați. Iată ce a spus Macron recent:
            Speaking in Brittany, a pro-EU area of France, he said: “You can see them rise a bit like a leprosy all across Europe, in countries where we thought that would be impossible to see them again, in neighbouring countries.

            “They’re saying the worst things, and we’re getting used to it.

            “They’re making provocations, and nobody is horrified by that.”
            Leproșii la care se referă Macron sunt cei care votează rezistența la ideile elitelor europene (pe lângă țările est-europene, s-a întins și în Vest). În cazul specific al declarației, contra migrației. Italia a refuzat primirea unui vas cu imigranți. Populismul care rezultă din refuzul populației de a se conforma este ca o molimă, ca o epidemie de lepră. Cei care nu vor migranți sunt leproși în viziunea lui Macron.
            Last edited by gecmc94; 29 June 2018, 00:11. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Originally posted by catalonia View Post
              O las cum vrei tu, oricum mori cu pesedeul de gat...
              Eu vorbesc de benzina, tu ii dai cu psd-ul. N-ai decat sa intelegi in continuare numai ce-ti convine. Fiecare cu limitele lui.
              P.S. Tare mi-ar placea sa te duci in Franta si sa vad si eu cat de bine si frumos esti primit si tratat tu ca român. Pupa-i pe francezi si pe altii care-si bat joc de România si de români, românule care esti tu român.

              Comment


              • Macar limitele mele sunt mai largi, nu cat imi da voie bossul pesedist sa gandesc.

                Propaganda pesedista e la post: 12 tari averitizeaza pesedeul sa aiba grija cum macelaresc codurile penale, iar pesede spune ca cele 12 tari sunt ingrijorate dupa publicarea protocoalelor.
                O explicatie pentru votantii lor cu IQ subunitar. Merge!

                Ce repede uita pesedeul cand blameaza ambasadele straine.
                Noi, fara UE si NATO muream de foame
                Asa repede am uitat cum arata Romania in anii 90? Asa greu e sa vedem cum arata astazi Moldova, Ucraina sau Belarus?
                Chiar e asa greu de inteles cum am ajuns sa avem azi un salariu mediu de 650 de dolari fata de 100 de dolari cat aveam in 2000? Ca in 2000 aveam un PIB de 40 de miliarde de dolari si acum avem cam 200 de miliarde de euro?
                Aveam industria lui peste prajit in 1990, de aia in 1991 s-a dus inflatia pana in stratosfera. Daca eram asa performanti, nu stiu cum de nu am devenit un fele de Germania, fara ajutorul strainilor.

                Asa am ajuns in 2018 ca in Teleorman inca se mai cara apa cu cobilitza. Macar au timp, ca traiesc din ajutoare sociale.

                lDaca a inceputuri in PSD erau multi hoti, macar erau inteligenti. Nastase, chiar daca a facut ilehgal averi imense. bagat Romania in UE.
                Astia de acum, pesedisti corciti cu toate partidele, or sa scoata Romania din UE.
                O sa avem o viata ca in vis, cum numai in Rusia se vede. 99,99% vor muri de foame si se vor uita dupa cei 0.01% cu Ferrari.
                Last edited by catalonia; 29 June 2018, 08:54. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Originally posted by catalonia View Post
                  Macar limitele mele sunt mai largi...
                  Am remarcat. Foarte largi. La intoxicare si dezinformare. Eu sunt extrem de limitat si cenzurat, asa este, dar numai in ceea ce priveste aberatiile (spuse sau scrise). Bine, asta vine din bun simt, nu din ordin direct de la stapanii de sclavi, veniti sa ne "civilizeze" (cum au venit si altii).
                  Last edited by Fanez; 29 June 2018, 13:31.

                  Comment


                  • Ai remarcat prost. De fapt, nu e o supriza. Nici nu ai voie sa remarci decat ce spune partidul.

                    Comment


                    • Crezi ca daca tu n-ai voie sa remarci decat ce-ti spune stapanul, ceilalti sunt ca tine, sa asculte, sa spuna, sa remarce, sa gândeasca doar cum vor altii? Te inseli. Daca tu gandesti doar cum esti programat si doar ce vrea stapanul, afla ca exista oameni care gandesc singuri, liber, fara acordul stapanului care i-a programat.
                      Eu vorbeam de benzina, tu ziceai ca psd e naspa. Eu vorbeam de cursul valutar si preturi, tu ziceai ca psd e naspa. Eu vorbeam ca fiecare cu limitele lui, tu ziceai ca psd e naspa.

                      Comment


                      • Ce face propaganda pesede pentru a atenua efectele comunicatului ambasadelor poate fi interesant pentru unii. Așa fac și cei din propaganda securistă. O să revin asupra acestui subiect.

                        Noi, fara UE si NATO muream de foame
                        Asa repede am uitat cum arata Romania in anii 90? Asa greu e sa vedem cum arata astazi Moldova, Ucraina sau Belarus?
                        Chiar e asa greu de inteles cum am ajuns sa avem azi un salariu mediu de 650 de dolari fata de 100 de dolari cat aveam in 2000? Ca in 2000 aveam un PIB de 40 de miliarde de dolari si acum avem cam 200 de miliarde de euro?
                        Ai parțial dreptate. UE a băgat în România 29 mld € din 2007 până acum. Iar acest lucru a dus la creșterea PIB cu 13.6%.

                        În total, în cei zece ani de când a aderat la Uniunea Europeană şi până la finalul lunii trecute, România a primit 44 de miliarde de euro, şi a cotizat cu 15 miliarde la bugetul Uniunii. Aşadar, ţara noastră este beneficiar net, cu 29 de miliarde de euro.


                        În acest context, al unor europeni care au investit 29 mld în România, pot să înțeleg preocuparea lor chiar sinceră pentru ca fondurile să nu se fure. Cum eu am dovezi foarte clare că furtul în România are toate culorile politice (25 mari corupți liberali, 19 mari corupți pesediști și peste 50 independenți), chiar înțeleg dacă europenilor nu le-ar păsa mai deloc de statul de drept sau drepturile omului ci ar fi interesați ca sistemul să vină de hac furturilor prin orice mijloace abuzive. Dacă eu aș fi occidental, chiar așa aș crede despre fundul ăsta de Europă numit România și nu mi-ar păsa de chinurile localnicilor. Numai că eu sunt român și observ foarte limpede cum sistemul (securist) asociază în ochii europenilor prin propagandă doar un singur partid pentru furturile din România. Ceea ce este chiar matematic incorect. Și imoral pentru soarta firavei noastre democrații când votului de la urnă nu îi este permis să se exprime în politici fiind asediat din prima zi.

                        Deci, da, europenii au tot interesul ca banii lor să fie protejați, chiar abuziv. Nu, deoarece cu toți banii lor, nu este corect ca democrația românească să fie limitată doar pentru că ne-am tras asfalt, spitale, cablu și internet rapid din bani europeni. Oricum, ne-am dat aproape toate resursele naționale lor, europenilor. Iar valoarea lor nu prea se pune în socoteala celor 29 miliarde. Oare cât valorează acelea?

                        Nu cred însă că muream de foame, nu cred că ai dreptate. Depinde de cât de proști am fi fost. Nu este cazul Belarus. Care nu este nici în UE, nici în NATO.

                        Belarus are un PIB per capita ajustat la puterea de cumpărare a fiecărui $ pe piața locală de 18900$, frânat în ultimii 3 ani de sancțiunile europene contra Rusiei care diminuează schimburile comerciale, iar România 25800$. Dacă nu erau sancțiunile, Belarus depășea lejer 20000$.
                        Cei din Ucraina sau Moldova o duc mai rău pentru că au făcut greșeli uriașe față de Rusia, intrând în război cu ea.


                        PS. Referirile la Teleorman sunt injuste. Știi care sunt cele trei orașe din România fără apă curentă? Sunt în Suceava și Sibiu.

                        Dar si in mediul urban exista inca, in 2015, trei orase fara apa curenta. Doua sunt in judetul Suceava, Cajvana si Salcea– cel din urma fiind aproape o periferie a resedintei de judet, insa e drept ca aici lucrarile pentru conectarea la reteaua de apa si canalizare au inceput de anul trecut.

                        Un al treilea oras este Miercurea Sibiului, la nici 35 de kilometri de fosta Capitala Culturala Europeana. La un deceniu de cand a devenit din comuna, oras, Miercurea Sibiului nu are apa sau canalizare. Oamenii se aprovizioneaza inca de la fantana din fata blocului si se spala la lighean.

                        Comment


                        • Orase sau localitati din judet?
                          Ce tot dezinformezi oamenii?
                          Suceava are apa curenta, la fel si Sibiul.
                          Pesedist si... atat, orice invectiv as adauga, e deja pleonasm.

                          Fara UE si libera circulatie, ia fa un calcul, ca vad ca te pricepi la statsistica, cate zeci de miliarde de euro nu ar mai fi intrat in tara de la romanii care muncesc in strainatate si tin balanta de plati a Romaniei intr-un echilibru?

                          Comment


                          • Puteai citi două rânduri mai jos în textul de la Protv care spune "orașe". Am întrebat "care sunt orașele? Sunt în Suceava și Sibiu". Nu am scris "sunt Suceava și Sibiu", cele două fiind județe în contextul frazei.
                            Că tu nu poți citi nici română, încep să înțeleg de ce ai idei atât de ciudate și foarte deformate, nereprezentative pentru realitatea obiectivă. Tu ești cel care dezinformează întocmai precum securitatea din spatele tău. Securitatea a deschis un user numit K, a fost banat, acum a scos un alt user pe piață, Catalonia, cu aceeași agendă publică de a dezinforma.

                            http://www.cajvana.ro Este oraș.
                            http://www.primariasalcea.ro Este oraș.
                            Last edited by gecmc94; 30 June 2018, 22:44.

                            Comment


                            • Tot o dai cu apa aia curenta. Dupa ce naiba sa bea apa oamenii?
                              De aia au plecat afara.

                              Era o chestiune pe care ai ignorat-o, preferi sa bati campii asa cum face guvernul, decat sa citesti punctual.
                              Fara UE si libera circulatie, ia fa un calcul, ca vad ca te pricepi la statsistica, cate zeci de miliarde de euro nu ar mai fi intrat in tara de la romanii care muncesc in strainatate si tin balanta de plati a Romaniei intr-un echilibru?
                              Nu mai poate securitatea de posesorii de Logan si de catalonia.

                              In schimb, tu esti macar lider de organizatie pe cartier?

                              Cum zice unul adevarul, toti pesedistii sar ca-si sorosist, securist, agent strain. etc.
                              Dupa pesedisti, toti oamenii de bine din tara sunt platiti de securitate si forte externe.
                              Last edited by catalonia; 1 July 2018, 15:17. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Da, ai dreptate. La nivel de libertate de mișcare într-un spațiu geografic enorm, acesta este un câștig absolut incontestabil al apartenenței la UE. Migrație exista și înainte de 2007. Muncitorii din domenii preferate de țari din UE nu aveau nicio problemă să plece. Diferența este că după 2007, au plecat și cerșetorii. Este o figură de stil prin care vreau să spun că după acest an puteai pleca la liber, fără niciun contract existent.

                                Cât despre partea economică, nu sunt sigur că putem pune toate zecile de miliarde trimise din afară (se numesc "remitențe") pe aderarea la UE. Poate doar vreo 30% (asta este o bănuială a mea, fără vreun calcul). Iată Ucraina, țară care nu este în UE.

                                Ei spun așa:
                                Remitențe
                                2012 $7 mld
                                2013 $8.5
                                2014 $6.5
                                2015 $5
                                2016 $5.5
                                În 2016, țările din CIS sunt originea a unui sfert din cele 5.5 mld. O treime (1.8) din țările UE. Peste 10% din US.

                                Deci, chiar și nefăcând parte din UE, Ucraina atrage anual aproape $2 mld. Nu spun că nu merita să intrăm în UE. Ci doar că remitențele ar fi venit oricum, doar puțin mai mici. N-ar mai fi fost bani pentru vile cu turnulețe și BMW-uri cu volane pe dreapta. Iar prețul terenului agricol ar fi stat acolo unde trebuie pentru puterea de cumpărare a localnicilor. Asta pare a fi de fapt nemulțumirea occidentalilor. Înainte de 2007 ei selectau ce români să vină și îi alegeau pe cei civilizați, competenți. După 2007, s-au ales doar cu pleava în plus față de ce aveau înainte.
                                Last edited by gecmc94; 1 July 2018, 15:34.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google