Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu cred ca ar trebui sa ramana din Codul penal doar 2 pagini: omorul si violul.
    Restul, oricum nu se mai poate aplica, nu furi pentru tine, scapi. Cel mai mare hot dovedit din visteria publica, Necolaiciuc, n-a furat pentru el. Nici nu l-ar mai fi deranjat, nu era nevoie sa mearga in exil la Miami.
    Dragnea, a furat, dar pentru partid, nu pentru el, cele 2 dudui nefiind rude cu el.
    Trai si-o viata in Romanica de acum, pentru hoti.
    Vom ajunge ca o tara din America Centrala sau Africa, unde toate veniturile tarii sunt aspirate de clasa conducatoare, iar populatia va saraci pana la limita extrema.
    Last edited by catalonia; 3 July 2018, 08:22.

    Comment


    • "Vom ajunge ca o tara din America Centrala sau Africa, unde toate veniturile tarii sunt aspirate de clasa conducatoare, iar populatia va saraci pana la limita extrema."

      Asa este, aici ai dreptate, clasa de mijloc cam incepe sa dispara, vom fi ca in telenovelele braziliene/mexicane sau ce or mai fi. Trai pe vatrai pentru ei. Parca si vad camionetele racolind zilieri de pe marginea drumului pentru a muncii la fermele/plantatiile lor(pentru o coaja de paine).
      Numai ca ai nostri bogatasi sunt atat de incapabili, incat nu sunt in stare sa aiba ferme, plantatii, companii, etc.(ca J. R din Dallas de ex). Asa ca ne vand bucata cu bucata tara, pe noi si pe ei in final, Strainilor.

      Comment


      • O să vedem dacă va rămâne așa definiția abuzului în serviciu, este mai ciudată acum decât forma din vara trecută pe care am comentat-o noi pe aici. Era mai bine cu forma din OUG 13.

        Hai nu mai jeliți ca babele în târg. Clasa de mijloc se mărește. Uitați-vă câte mașini au intrat în țară. SH sau nu, românii consumă, cumpără mașini, apartamente, călătoresc. Asta este definiția clasei de mijloc. Cum naiba sărăcim?

        Comment


        • Deci PSD-ul da legi din ce in ce mai proaste (daca si pana OUG13 data pe furis este mai buna).

          Clasa de mijloc se micsoreaza. Multi au emigrat (are grija partidul si de ei). Cei au ramas au de suferit (vezi legea contributiilor sociale, plus altele).
          Cumpara si consuma, dar platesc din ce in ce mai mult pentru asta.
          Cum naiba saracim? Are grija partidul de asta. Favorizeza votantii (asistatii sociali, pensionarii, infractorii marunti,...) si marii infractori (baroni, baieti destepti,...).
          Ce lege a dat PSD pentru a incuraja clasa de mijloc?
          O tara puternica este o tara cu clasa de mijloc puternica. PSD-ul prin ADN-ul sau a fost impotriva ei. Clasa de mijloc s-a opus tot timpul "ciumei rosii". Pana la urma si un coleg de forum a avut cuvinte de ocara asupra corporatistilor (care cred ca fac parte din clasa de mijloc). Guvernantii au intarit atacul.

          Babele din targ, cei din crasma si clubul pensionarilor sunt electoratul PSD.

          Orice citate s-ar da realitatea e prea crunta pentru a intra in polemica.

          @ C.Mike, Gresesti. Bogatasii nostrii fac banul mult mai usor, fara sa-si bata capul prea mult. Doar sa aibe conexiunile, spaga necesara si sa aibe grija de DNA. De restul se ocupa Marele Partid.

          Unii muncesc, altii capuseaza. Ultimii ii extermina pe primii: legea junglei (sau a PSD-ului).

          PS: nu sunt membru de partid.

          Comment


          • Ha ha, orice citate s-ar da, situația este departe de a fi cruntă. Este chiar bună.
            "Fiecare român are în medie o avuţie netă de aproximativ 20.000 de euro, de câteva ori mai mică decât un european din zona euro, în timp ce datoria pe persoană ajunge în România la aproape 1.600 de euro, potrivit datelor BNR din Raportul asupra stabilităţii financiare 2017, scrie Ziarul Financiar.

            Cât de bogaţi suntem. Românii au o avere de 400 mld. euro, care este maximul ultimilor 9 ani

            Populaţia din România a ajuns anul trecut la active de 1.843 de miliarde de lei (peste 400 mld. euro), iar cea mai mare pondere, de peste 77%, revine activelor imobiliare, potrivit datelor Băncii Naţionale.

            Avuţia netă a populaţiei s-a majorat cu 10% în 2017 faţă de anul anterior. Activele financiare nete ale populaţiei s-au majorat anul trecut cu aproximativ 7%, până la 415,4 mld. lei, iar activele imobiliare au făcut un salt de 10%, până la 1.427,7 mld. lei, reiese din datele BNR."

            Comment


            • Serios... Parca vad telejurnalul de pe vremea lui Ceusescu...ala cu datele de productie si bunastarea populatiei...
              Activele, avutiile, pensiile speciale, salariile uriase ale bogatasilor/hotilor, da au crescut... poti sa faci statistica cu asta...in rest jale.
              Last edited by C.Mike; 3 July 2018, 23:45.

              Comment


              • Aha, deci BNR și Ziarul Financiar sunt telejurnalul lui ceașcă. Tare.

                Dar aveți și voi dreptatea voastră. Nu că nu ar crește avuția totală, ea crește. Mike măcar este de acord cu asta. Dar clasa de mijloc s-ar defini fie cincimea din mijloc ca distribuție a averii sau, mai larg, restul mai puțin cei mai bogați 20% și mai puțin cei mai săraci 20% (deci cei 60% din mijloc).

                Ei bine, doar 2 mil de români au depozite bancare de peste 10 000 lei (din care 0.6 mil de peste 50 000 lei). 16 mil de vârstă adultă.

                Ce să facem dacă românul este un cheltuitor spărgând banii pe lucruri neimportante, pe distracție, pe un grătar și vizite în malluri. Economisire sau investiție sunt termeni necunoscuți pentru clasa de mijloc. Poate de aceea nici nu va ajunge de "mijloc" nici dacă va câștiga la Loto.

                Comment


                • Si cam asta-i stirea pt PSD-isti.
                  Stirea pentru oameni cu un IQ minim:
                  Avem mai multi bani...dar ne stergem la fund cu ei.
                  Ghici ce...si mie mi-a crescut valoarea apartamentului la 90.000 euro...dar eu tot rupt in cur sunt...ba chiar mai rupt...pentru ca dau mai mult pe rate...dau mai mult pe alimente.
                  Practic clasa de mijloc...este aia care plateste (aka corporatistii).
                  Ca sa intelegi, practic...am mai multi bani...dar de banii aia nu mai imi cumpar 10 mici si o bere...ci doar 5 mici...iar bere...(ma rog...psd-istul renunta la mici pt bere...)

                  Comment


                  • Originally posted by gecmc94 View Post
                    Fiecare român are în medie o avuţie netă de aproximativ 20.000 de euro
                    Asta cu "media" poate sa insemne orice si tot odata mai nimic. Nu reflecta absolut nimic din realitate. Media e un instrument foarte interesant de manipulare in statistica.

                    Si ca demonstratie, iau urmatoarea fraza a ta:

                    Dar clasa de mijloc s-ar defini fie cincimea din mijloc ca distribuție a averii sau, mai larg, restul mai puțin cei mai bogați 20% și mai puțin cei mai săraci 20% (deci cei 60% din mijloc).
                    este FIX tipul de exemplu dat in:



                    despre cum sa manipulezi cifrele astfel in cat sa iasa exact cum vrei tu (in cazul de fata sursele citate).

                    Cum bine zicea C.Mike, "gargara cu pioneze". Texte fara substanta ce insiruie o serie de cifre ce nu au nicio valoare reala.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • "Dar avei i voi dreptatea voastr. Nu c nu ar crete avuia total, ea crete. Mike mcar este de acord cu asta."

                      Sa nu uitam pretul platit pentru asa zisul paradis.
                      Familii dezbinate, parinti abandonati, copii crescuti de te miri cine. Sa mergi sa fi sluga la straini, asta este pretul platit si singura cale prin care romanul nostru o mai duce bine si el. Da grozava situatie ce ca mai... De pus in statistici... Are cu ce sa se laude BNR.

                      Si sa nu uitam de tinerii nostri care termina facultati, multi dintre ei de o reala valoare... si ei se duc cat vad cu ochii.
                      Last edited by C.Mike; 4 July 2018, 12:00. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • de pensiile nesimtite pt primari nu zice nimeni nimic ?
                        de ce nu s-au responsabilizat aceste functii publice cu ajutorul acestor pensii. adica daca nu faci nimic ca primar , sau mai rau daca furi tot pensie nesimtita ei.
                        trai nenica ! sa vezi investitii la alegeri !
                        o/____\o
                        (i)
                        .........

                        Comment


                        • Cu primarii, asa mareste PSD-ul clasa de mijloc. Are grija de bunastarea votantilor.
                          60% (procentul asta e chiar hilar) dintre romani o vor duce din ce in ce mai bine. Asta spunea si Viorica-Vasilica cu mult timp in urma: suntem foarte prosperi. Mai spunea ea ceva si de un fond de investitii de unde sa mai suga ceva bani. Dupa aia s-a ocupat doar de geometrie (paralelism, perpendicularitate,...). Acum s-a ascuns (cum apare, cum scoate vreo doua-trei perle).
                          Ei nu realizeaza ca fara dezvoltare si investitii facute cu cap ajung la fundul sacului. Si atunci sa vezi trai pe vatrai.
                          De fapt cine ce sa mai gandeasca? PSD-ul nu mai are multi tovarasi de nadejde, mari baroni locali, un grup de la Cluj. La varf sunt doar oportunistii si nevinovatii penali.
                          Mai sumbru este faptul ca au toate premizele sa castige si alegerile viitoare.

                          Comment


                          • Costi-bc, sunt doar câteva mii de localități în țară și tot atâți primari. Nu sărăcește bugetul și nici nu crește media avuției naționale. Nu crezi că merită. Este dreptul tău. Este o temă politică, nu economică, despre cine ce merită din punctul de vedere al societății.

                            Sper că Silviu a remarcat și statistica privind starea depozitelor care este de tipul medianei, nu a mediei. 15% dintre adulți au depozite de peste 10 000 lei.

                            Așa, deci, am ajuns într-un punct în care vă plângeți că ajunge prea puțină creștere economică la clasa de mijloc (fie cei 20% din mijloc, fie 60% din mijloc, cum vrem să alegem definiția, ambele sunt acceptate).

                            Voi aveți idee cum ajung banii la oamenii din aceste straturi? Hai să vedem cum ajung la cei de jos. Simplu: ajutoare sociale. Așa este peste tot (chiar și în America sunt subvenții pentru cei care câștigă prea puțin: bonuri de masă, asigurare medicală primară, alocații pentru copii, etc). Deci, dacă vedeți structura socială ca o piramidă (sau triunghi), prin ajutoare sociale sau pensii introduci bani în ierarhia socială de jos în sus.

                            Dar, știm că 15% dintre români au depozite de peste 10 000 lei. Aceștia sunt cam vârful piramidei sociale. Cum ajung banii la ei? Păi cam ce a făcut PSD de vreo doi ani: reducerea taxelor (pe dividende) pentru ca plasamentele în depozite bancare, acțiuni, titluri, etc, toate active financiare să permită ca mai puțini bani să fie reținuți de stat și ei să se ducă spre vârful piramidei sociale.

                            Și cum ajung banii de la capete (de jos sau de sus) la cei din mijloc? Prin activitate economică. Dacă cei de jos au 10 lei în plus, vor cumpăra 2 pâini în plus pe lună ceea ce va face brutarul să angajeze un om în plus. Acest om în plus nu va mai fi șomer ci va avea salariu de adus în casă. Sau dacă nu va angaja în plus pe nimeni, patronul va face un profit ceva mai mare suficient să dea un bonus de 7 lei lunar către angajați. Acești angajați, cu cei 7 lei în plus, vor merge la cinema o dată în plus față de cât de des mergeau înainte. Iar cocoana de la cinema va primi și ea un bonus pentru că sunt mai mulți clienți, etc, etc.

                            Dacă se introduc banii de sus, companiile sau deținătorii de active financiare se trezesc cu mai mulți bani în buzunar fiind cei care plătesc impozite mai mari iar o reducere procentuală se simte în absolut la ei mai mult decât la cei de jos. Iar cu banii rămași în plus, cei de sus își cumpără o casă nouă și dau de lucru la meseriași sau firmele cresc salariile angajaților. Așa se "scurg" banii în josul ierarhiei.

                            Cum se pot băga bani direct în mijloc? Se pot? Păi da, prin programe țintite de subvenții și asistență: Prima Casă, Primul Tractor, Programul Tomatelor, Start-up, etc.

                            Acum, multe dintre aceste programe sunt deja implementate. Și de sus, și de jos, și programe țintite. Pe care le preferați?

                            Comment


                            • ...... am ramas fara cuvinte. Mut nu asa...

                              Comment


                              • Hai, Mike, nu rămâne așa. Eu doar am sumarizat în fraze simple, zeci de ani de studii economice pe care alții le-au făcut și au expus teoriile. Partidele de stânga preferă metoda de jos în sus și cea țintită. Partidele de dreapta preferă metoda de sus în jos și NU, repet NU preferă metodele țintite. De ce? Pentru că acestea contravin unui principiu pe care partidele de dreapta jură ca pe Biblie. Anume: concurența liberă, piața liberă. Partidele de dreapta veritabile refuză programe de asistență date zonei de mijloc pentru că ar distorsiona piața.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google