Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Costi-bc View Post
    de pensiile nesimtite pt primari nu zice nimeni nimic ?
    de ce nu s-au responsabilizat aceste functii publice cu ajutorul acestor pensii. adica daca nu faci nimic ca primar , sau mai rau daca furi tot pensie nesimtita ei.
    trai nenica ! sa vezi investitii la alegeri !
    nu cred ca doar daca oferi mai multi bani unui om acesta va deveni mai eficient in orice meserie si/sau corect/incoruptibil.
    era simplu de adaugat ca daca "primarele" fura din bunul obstesc si e dovedit pe langa puscaria la domiciliu ce-o primeste(adica fix-pix) sa i se taie pensia. poate se gandeau de 2 ori inainte sa fure ca in tara faradelegii.

    dar acesti bani de pensionare au fost dati de psd primarilor pentru sprijinul acordat si pentru incurajarea lor sa ramana cu psd si la urmatoarele alegeri.
    Last edited by Costi-bc; 5 July 2018, 21:52.
    o/____\o
    (i)
    .........

    Comment


    • Originally posted by Gil26 View Post
      ...
      Realitatea ne aduce insa cu picioarele pe pamant...

      De 30 de ani (de la FSN, FDSN... PSD) ...
      Realitatea ii aduce cu picioarele pe pamant doar pe unii. Altii sunt atat de sus in vazduh incat nu au multe sanse sa mai ajunga pe pamant.
      In cei 27.5 ani de la revolutie incoace au mai fost la putere si altii, vreo 18 ani. Mai taiati cu "psd la putere de 50 de ani" ca prea va faceti de hau-bau.

      Comment


      • @Costi-bc
        Ai dreptate, si cate si mai cate sunt, dar nu se aude pana la PSD. E vorba de autosugestie.
        @Fanez
        Care revolutie? Te referi la lovitura de stat? Marca FSN daca bine imi amintesc si ca figura principala ghici, tov Iliescu.
        Last edited by C.Mike; 5 July 2018, 22:35.

        Comment


        • O fi fost lovitura de stat, e posibil. Cum de a coincis cu "loviturile de stat" din restul europei comuniste? Ce sa vezi, comunistii au rasturnat regimul comunist. E chiar buna asta.

          Comment


          • Nu a zis nimeni nimic de comunisti... doar de strabunicul Psd... recunosti ca au sange de comunisti?

            Comment


            • Din seria de mici exemple din alte zone la care râvniți:

              11 Jan 2018 NEW YORK (Reuters) - Walmart on Thursday said it will raise entry-level wages for U.S. hourly employees to $11 an hour in February as it benefits from last month’s major corporate tax cut and on the same day said it will shut stores and lay off thousands of workers.

              The world’s largest retailer and private employer, officially called Wal-Mart Stores Inc, will shutter 63 of its Sam’s Club discount warehouses, or about one tenth of the chain overall, according to a senior company official who declined to be named.

              Around 50 of those stores will be shut permanently after a review of profitability and up to 12 more will be shut and reopened as e-commerce warehouses, the person said.
              În America s-a întâmplat o poveste similară. S-a mărit salariul minim la Walmart, cel mai mare angajator american la 11$/oră. A făcut asta ca urmare a reducerilor de taxe primite de la guvern. Dar, în aceeași zi a anunțat că va concedia mii de muncitori.
              Așa procedează un agent economic care este presat de un Amazon robotizat la maximum. Nu își permite să crească prețurile.

              Noi ar fi trebuit să vedem concedieri. Dar le vedem? Să ne uităm la ANOFM

              La finele lunii mai 2018, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,48%, în scădere cu 0,10 puncte procentuale (pp) față de luna anterioară şi sub valoarea înregistrată la finele aceleiași luni a anului 2017 cu 0,72 pp .
              Numărul total de şomeri la finele lunii mai a.c., de 303.964 persoane, a scăzut cu 9.061 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Numărul total de şomeri la finele lunii aprilie a.c., de 313.025 persoane, a scăzut cu 19.705 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Numărul total de şomeri la finele lunii martie a.c., de 332.730 persoane, a scăzut cu 11.669 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Numărul total de şomeri la finele lunii februarie a.c., de 344.399 persoane, a scăzut cu 4.564 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Ianuarie 348963

              Numărul total de şomeri la finele lunii decembrie, de 351.105 persoane, a crescut cu 1.375 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Numărul total de şomeri la finele lunii noiembrie, de 349.730 persoane, a scăzut cu 3.562 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Numărul total de şomeri la finele lunii octombrie, de 353.292 persoane, a scăzut cu 8.768 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.
              Eu văd că în ultimele 10 luni, avem numai scăderi ale numărului de șomeri. Scăderi importante. O existat o creștere minoră a șomajului doar în decembrie.

              Vă spun eu, economia merge poate prea repede. Agenții economici nu au concediat odată ce i-a forțat guvernul la începutul lui 2018 să mărească cu 25% salariul minim. Ci au continuat să angajeze pe rupte, pe cine găsesc capabil să umble și să vorbească, pe ăla îl angajează. Deci, în România, inflația are cauze într-o creștere a cererii. Lucru care pe mine mă enervează.

              Să vă dau și un exemplu personal. Îmi plac produsele de panificație de la Grewe. Pâine, cozonac. Au o calitate foarte bună și respectă rețetele cu componente naturale. La pâine, au reușit să păstreze prețul aproape la fel. 10-15 bani acolo. La cozonac, au marit prețul de la 14.60 lei / buc la 15.99. Cu 10%. De ce? Pentru că acest produc se adresează clasei mai binișor plătite (poate bugetari), nu celor cu salariu minim. Care acum au mai mulți bani în traistă urmare a creșterilor la stat. Și sunt dispuși să îi arunce mai ușor. M-au enervat și nu le-am mai cumpărat cozonacul de vreo 6 luni.

              Comment


              • ...recunosti ca au sange de comunisti?
                Cu cine ai votat in '92?
                Agenții economici nu au concediat odată ce i-a forțat guvernul la începutul lui 2018 să mărească cu 25% salariul minim.
                Nici cand i-a fortat guvernul sa taie salariile cu 25%
                se adresează clasei mai binișor plătite (poate bugetari), nu celor cu salariu minim.
                Stiu eu bugetar cu salariul minim plus un spor de 85 de lei pentru studii superioare. Lucra si cu juma' de norma in alta parte. Ce sa vezi? S-a mutat de acolo si castiga acum mai mult decat muncind in cele doua locuri, iar conditiile de munca sunt mult, mult mai bune. Nu lucreaza nici la ONG nici la multinationala si nici "la privat".
                Last edited by Fanez; 5 July 2018, 23:08.

                Comment


                • 2 feb 2018


                  Originally posted by gecmc94 View Post
                  Să zicem că scenariul lansat în ultimele ore cu Iohannis în linie dreaptă pentru președinția Consiliului European este un scenariu bazat pe informații cu o oarecare doză de adevăr. Și nu petarde.

                  Dacă ar face asta, Europa devine de râsul lumii întregi. CV-ul lui Iohannis are multe schelete de care s-au scris sute de pagini în presa românească. Și de care vor afla și tabloidele britanice sau alți jurnaliști internaționali de investigații.

                  Eu tot mai sper în Europa și nu pot să cred că litigiile judecătorești pierdute scandalos din CV-ul lui Iohannis, nu îl descalifică din start într-o competiție serioasă.
                  18 apr 2018
                  Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, daca are de gand sa mai candideze pentru un nou mandat, avand sustinerea PNL, sau daca se gandeste sa preia functia de presedinte al Consiliului European.


                  17 apr 2018
                  A poll conducted among European officials and experts by VoteWatch Europe revealed that the president of Lithuania is among potential candidates for that post, according to 20% of the polled. Prime Minister of the Netherlands Mark Rutte was named as potential candidate for European Council president by 25% of the polled. April 17th, 2018. EADaily

                  Președintele Lituaniei pare a fi la fel de favorit. Și probabil mai curată decât Iohannis.

                  A poll conducted among European officials and experts by VoteWatch Europe revealed that the president of Lithuania is among potential candidates for that post, according to 20% of the polled. Prime Minister of the Netherlands Mark Rutte was named as potential candidate for European Council president by 25% of the polled.

                  According to the poll, private sector supports Mark Rutte’s candidature, whereas officials vote for Dalia Grybauskaite. The poll was conducted on March 28 – April 9, 2018 among 1,010 people, including 36% officials, 25% private sector representatives, 11% academicians and experts, 10% European officials working in different countries of EU, 7% employees of NGOs, 5% mass media representatives and 5% other employees.

                  The poll revealed that Dalia Grybauskaite is a preferable candidate for the conservatives i.e. European People’s Party as well. She is likely to be supported in by Germany, Central and Eastern Europe. Mark Rutte represents European liberals, which means he will enlist the support of relevant parties. The third popular candidate is Irish Prime Minister Leo Varadkar (13%), the other two are President of Romania Klaus Iohannis and Prime Minister of Italy Paolo Gentiloni.
                  Articolul din ziarul lituanian indică un sondaj efectuat despre treburile europene. Acolo pe primul loc este olandezul Mark Rutte iar președinta Lituaniei este pe locul 2 cu 20% preferințe. Al nostru președinte are 9%. Eșantionul de votanți are și români în el dar și 15% germani care nu au avut în selecție decât non-germani, mai puțin pe Iohannis. Ceea ce ar putea explica vreo 3-4% venite de la nemți. Probabil că românii au acoperit vreo 5%.

                  Așa s-au topic visurile europene ale hoțomanului de case de la Cotroceni. Și așa a decis că va candida la al doilea mandat.

                  Pentru cine vrea să citească despre sondaj, aici

                  Comment


                  • Eu văd că în ultimele 10 luni, avem numai scăderi ale numărului de șomeri. Scăderi importante. O existat o creștere minoră a șomajului doar în decembrie.
                    Gargara propagandistica.
                    Tu stii ce persoane se raporteaza ca someri? Cativa, prin ANOFM.
                    Pentru fiecare dintre ei mai sunt alti 10 neangajati, doar ca statul nu-i numeste someri, ca pe urma ar rezulta un nivel ametitor al somajului.

                    Ca si gargara lui Dr.Agnea refeitor la banii pe care Iohanis trebuie sa-i dea statului pe casa idn Sibiu, sas eimplice ANAF-ul, FBI-ul, CIA-ul, toata galaxia. Si cand colo, io ce zice omul lui:

                    In mod normal, logic si moral statul trebuie sa isi recupereze banii, dar astazi statul inca nu e proprietar al acelui imobil", a subliniat ministrul de Finante.

                    Pai, voi ati da bani statului pe ceva ce nu ii apartine?
                    Astea-s "adevarurile" pesediste. Are cine pune botu', o intreaga armata de idioti cu creierele spalate de socialism.

                    Teodorovici, acet mitica al finantelor romanesti, sa puna mana sa recupere banii de la Voiculescu.

                    Pana statul devine proprietar al casei lui Iohanis, are ce face.

                    Ia sa vedem unde mai merg banii:
                    Pensionarii Ministerului de Interne ne costa 55 de milioane de euro pe luna, acestia incasand pensii de pana la 20 de mii de lei.
                    Comisia de la Venetia aminteste CCR ca, intr-o societate democratica, deciziile Curtii sunt supuse criticii - corespondenta oficiala
                    Hahhahahahhahahah.
                    Uite ca CCR nu sunt zeitatile justitiei sunt oameni, pot gresi, deci pot fi si criticati.
                    De fapt, departe de zeitati, sunt doar slugile unor hoti pesedisti.
                    Last edited by catalonia; 6 July 2018, 15:03. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Am înțeles, orice nu este pomenit de niște analfabeți de la ziare sau hotnews sau onegeuri, este propagandă. Iată și numărul de șomeri estimați prin sondaj de către INS, folosind metodologia Eurostat-ului.
                      2017 1 459678
                      2 472271
                      3 471924
                      4 445261
                      5 469592
                      6 455316
                      7 452953
                      8 447508
                      9 439713
                      10 434422
                      11 427466
                      12 418744
                      2018 1 412596
                      2 407640
                      3 403607

                      Eu văd același trend de scădere a numărului de șomeri. Și, potrivit exemplului dat de o firmă sub stres (Walmart, Amazon în SUA), nu au existat concedieri în momentul creșterii salariului minim. Părerea ta despre câți șomeri mor de foame este puțin relevantă. Potrivit metodologiei, în sondaj, un om se consideră șomer dacă:
                      Şomeri conform criteriilor BIM sunt persoanele de 15 - 74 ani , care în cursul perioadei de referinţă îndeplinesc simultan următoarele condiţii:

                      - nu au un loc de muncă şi nu desfăşoară o activitate în scopul obţinerii unor venituri;
                      - sunt în căutarea unui loc de muncă, utilizând în ultimele 4 săptămâni diverse metode pentru a-l găsi: înscrierea la oficiile forţei de muncă sau la agenţii particulare de plasare, acţiuni pentru a începe o activitate pe cont propriu, publicarea de anunţuri şi răspunsuri la anunţuri, apel la prieteni, rude, colegi, sindicate etc.;
                      - sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele 15 zile, dacă s-ar găsi imediat un loc de muncă.
                      Cei care ar putea munci mai mult, dar acum fac treabă cu ziua, agricultura din propria gospodărie, etc, nu sunt șomeri. Oricum, pe mine nu cifrele absolute mă interesau. Ci impactul măririi salariului minim asupra numărului de șomeri. Aparent, companiile nu par a fi stresate prea mult.

                      Lasă dle CCR că nu ai tu IQ-ul să înțelegi raționamentele juridice de acolo. Nici Iohannis după 3 săptămâni nu a înțeles. Iar Comisia de la Veneția ți-a mai spus asta
                      Criticile nerespectuoase şi apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile. Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii şi trebuie să fie implementate.
                      Când spui "slugi" încalci ceea ce spune Comisia de la Veneția. Pricepi? Sau trebuie să mai citești 3 săptămâni ce scriu eu aici?

                      PS, văd că sunt voci care cheamă la suspendare. Eu nu aș face asta. Alo, PSD, citiți aceste rânduri? Faceți o rectificare bugetară și tăiați bugetul Președinției la minim. Sau zero, dacă nu este prea rău. Începând de la data publicării în MO a deciziei CCR. Refuzul lui Iohannis de a aplica o decizie a CCR înseamnă zero buget. Păstrați doar bugetul pentru paznicii Cotroceniului și serviciul de curățenie. Restul, șomaj.
                      Last edited by gecmc94; 7 July 2018, 01:03. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Originally posted by gecmc94 View Post
                        Iar Comisia de la Veneția ți-a mai spus asta

                        "Criticile nerespectuoase şi apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile. Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii şi trebuie să fie implementate."

                        Când spui "slugi" încalci ceea ce spune Comisia de la Veneția. Pricepi? Sau trebuie să mai citești 3 săptămâni ce scriu eu aici?
                        Ce-ti mai place sa manipulezi. Hai sa vedem ce a spus Comisia mai exact:

                        dar deţinătorii funcţiilor publice trebuie să se abţină în criticile lor. Criticile nerespectuoase şi apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile.
                        se referea la detinatorii functiilor publice. Ei sunt cei ce trebuie sa se abtina. Nu se refera la oamenii de rand. Ei au tot dreptul sa critice. Iar mai sus @catalonia, nu critica o decizie ci CCR in ansamblul ei iar prin modul in care se manifesta cam asta e, azi, CCR: un cuib de slugi a PSDului (cu mici exceptii).

                        Si mai zice, CV, pe buna dreptate, ca:

                        Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii şi trebuie să fie implementate.
                        dar si

                        Această poziţie importantă a Curţilor Constituţionale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curţilor de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituţia şi cu principiile sale.
                        prin urmare Comisia de la Venetia a cam urecheat CCR. Eu inteleg cele doua paragrafe in sensul: deciziile voastre vreti si trebuie sa fie respectate dar numai daca si voi respectati principiile statului de drept si Constitutia. Ori, de multe ori, prin actiunile lor au incalcat ei insisi legile (vezi cazul avocatei ce a castigat, pe cale administrativa, anularea unui regulament sau greselile din deciziile CCR in motivarile date pe diferite spete) sa nu mai vorbim de principii....
                        I have no special talent. I am only passionately curious.

                        Comment


                        • Unde, pentru numele rațiunii, vezi tu că a urecheat CCR în contextul despre care vorbim, cel al apelului la anarhie și la nerespectarea deciziilor? Pentru că despre asta este vorba. Asta cu atât mai mult cu cât Curtea de la Veneția va pregăti abia în iulie un raport privind modificările legislative din domeniul justiției care vor trece în revistă și deciziile CCR privind textele de lege declarate neconstituționale.

                          Și încă o aberație a ta este că scuzi faptul că un om de rând nu critică o decizie ci face un atac la persoană. Cât de jos poți să cobori ascultând de propaganda oribilă a sistemului? Critica se face asupra unei decizii, cât mai obiectiv. Insultele aduse de un om de rând (care nu este persoană politică) unei instituții din domeniul justiției sunt motiv de sesizare a Inspecției Judiciare. Așa ne învață Kovesi. Cine ești tu să o contrazici pe Kovesi? Nu are ea dreptate? Nu este ea perfecțiunea întruchipată? Vrei să spui că abuzează de funcție? Poate că ai dreptate în acest caz. Și atunci să lăsăm omul de rând să își spună păsul.

                          Acuzaţiile lansate public de fostul colonelul SRI Daniel Dragomir sunt calomnioase şi denigratoare, au un impact major asupra opiniei publice şi creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, astfel că Inspecţia Judiciară trebuie să intervină, a reacţionat şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.
                          Interpretarea pe care o faci tu este de-a dreptul aberantă. "dar numai daca si voi respectati". Nu există o astfel de condiționalitate în textul Curții de la Veneția. Este o aberație juridică pe care o spui. Ah, că poți să te duci să le spargi un geam de enervare asta este altceva. Dar nu că poți tu, un nimeni, să judeci de pe un nivel de autoritate superior și să spui că decizia este greșită prin urmare nu o respecți. Nu. O respecți, greșită sau nu. Nimeni nu o poate ataca. Curtea își poate schimba opinia la un moment dat, poate da o erată, etc. Dar te supui și îi respecți deciziile. Nu există condiționalitatea de care spui. Cei care fac asta trebuie pur și simplu arestați. Orban ar trebui să își facă singur plângere penală pentru chemarea la nerespectarea deciziilor CCR.
                          Last edited by gecmc94; 7 July 2018, 12:45. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • @gecmc94, una e sa respecti o decizie si alta e sa fi de acord cu ea. Sunt doua aspecte complet diferite.

                            Prin urmare am tot dreptul sa CRITIC orice decizie se da pentru ca fix dreptul la libera exprimare si gandire spune asta. O respect dar pot sa o critic daca este cazul....

                            La fel si in cazul "judecatorilor" constitutionali: actiunile lor arata ca majoritatea face jocul penalilor din parlament. Nu ii jignesc deloc ci doar observ lucruri. Sunt rau intentionati daca vrei.


                            Ultima lor decizie a fost luata cu majoritate desi daca te uiti pe motivare o sa vezi ca ideea lui Dorneanu abia au sustinut-o 3 sau 4. Si lista continua.

                            Mai exista si acel judecator problema. Da stiu ca propagnda securista mi-a bagat in cap diverse dar am facut si eu cercetarile mele si pot spune ca exista cel putin o suspiciune.

                            Vezi? Cam multe neclaritati. Da da, stiu ptr un spalat pe creier ca mine sunt multe, ptr tine totul este clar....

                            Sper sa clarifice Comisia de la Venetia lucrurile desi nu vad de ce ar tine cont de ele cloaca de penali si agiotantii lor (astia majoritari de CCR) ca doar suntem un stat suveran si facem ce vrem, nu?



                            Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • Comisia de la Veneția va da dreptate declarării abuzului în serviciu ca neconstituțional. Va ține cont de asta cloaca de descreierați nesimțiți care se dau cu fundul puturos de asfalt blocând nejustificat și provocând la scandal?

                              La care ultimă decizie te referi? Mă uit pe site și văd că ultima este DECIZIA nr.432 din 21 iunie 2018 când a acceptat obiecția de neconstituționalitate formulată de PNL pe legea de finanțare a partidelor.
                              Last edited by gecmc94; 7 July 2018, 15:24.

                              Comment


                              • @gecmc94, aia ultima majora, de interes public in care-i dicta presedintelui ce sa faca. In temeiul a carei lege poate CC sa ii dicteze unei institutii ce sa faca, nu stim inca si probabil nici nu o sa aflam.

                                Stiam ca CC poate sa se pronunte daca ceva un anumit act/conflict/conduita este constitutional(a) sau nu si nu sa creeze ea extensii la legi (cum este aceea cu pragul pentru abuz in care din nou obliga o institutie ce sa faca) si exemplele continua.

                                Probabil aceasta struto-camila, numita CC, trebuie regandita de la zero.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google