Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mda, constat cu dezamăgire că ai ignorat orice ți-am dat ca sursă de informație pentru a-ți clarifica ce scop are o opinie concurentă și de ce cei doi ar fi dat opinia concurentă. Ți-am dat și o analiză din spațiul nord-american, nu pesedist, care comenta despre sensul opiniei concurente de la Curtea Supremă. Ai rămas pe aritmetica ta din CCR. Realitatea este că au fost 6 la 3.

    Eu aș prefera să sistematizăm discuțiile pe care le avem cu toții prin cristalizarea unor opinii și facțiuni politice. Pentru că odată ce le creionăm, ne vom putea explica mai bine niște modalități de gândire. Deci, să începem:

    Tabăra Lanternelor feisbuciste
    ===================
    În ce cred ei?
    - România este prăduită de o corupție generalizată, în spirit, în politic, în economic, în social. Nu au alte idei de dezvoltare economică, ei cred că doar stârpirea prin metode penale, închisoare, va elibera țara și aceasta va progresa singură.
    - Împotriva acestei corupții, această tabără afișează o intransigență ireală, nepământeană, o rigoare pe care ei înșiși nu o pot satisface. Identifică PSD ca fiind singurul rău al acestei țări.
    - Ca instrumente ale luptei anti-corupție, acceptă mecanisme de forță ale statului inexistente în alte state democratice occidentale și tolerează agenți politici corupți (a se vedea cazurile Orban, Zgonea) dar care le sprijină agenda anti-corupție. Sunt inexistente pentru că sunt nedemocratice și nu au nimic în comun cu statul de drept. Mecanismele sunt scuzate, cred cei din această tabără, scopul fiind superior iar pagubele nu merită discuția. Sunt victimele "construirii socialismului" s-ar fi spus în perioada comunistă.
    - Ocazional, se aliază conjunctural cu grupuri ecologiste pentru motive concrete, punctuale (Roșia Montană). Obțin capital de popularitate online din îmbrăcarea acestei haine deși nu o susțin până la capăt ci sunt doar demagogi (Băsescu, Cioloș, Ghinea Barna).

    Tabăra Corupților, a traficanților de influență și decizie politică
    ===========
    Există în orice țară, oricât de democratică.
    În ce cred ei? În puterea banului. Ei se adăpostesc sub orice culoare politică și își oferă serviciile dacă pot obține la rândul lor beneficii foarte grase. Exemple: Ghiță, toată lista din dosarele EADS, Microsoft, Hexi Pharma, Bechtel, etc, etc. Curând vom putea pune pe listă și ajutoarele pe care Exxon le are în spațiul online/media/politic românesc dar și al ambasadelor străine.
    Nu vreau să mai discut mult despre ei pentru că aceștia cred doar în bani și nimic altceva.



    O să scriu ceva mai mult despre tabăra de mai jos în care mă regăsesc.
    Tabăra doritorilor de Stat de Drept și Democratic
    ==============================
    Nu, feisbuciștii nu sunt în această tabără. În ce cred cei din această tabără?
    - Statul construit de după 2005-6 a fost pregătit în pripă pentru aderarea la UE, deși instituțiile nu erau pregătite și nici competente pentru a realiza un stat de drept european. Influența politicului în justiție era obișnuită înainte de 2007. A existat pe vremea PSD până în 2004, a fost continuată de PDL și încoronată prin prima condamnare a lui Năstase. Ambele hăituiau opoziția politică și protejau propria tabără.
    - Prin regimul de secătuire a statului printr-o politică de dreapta prost înțeleasă, PDL/Băsescu au dus la golirea de oameni competenți în organele de forță: MAI, Justiție, servicii. De fapt, în tot statul, medici și profesori, dar noi aici discutăm despre justiție.
    - Puterea s-a aflat, probabil, în fața unei cereri imperative venite din partea unor parteneri externi (poate americanii, poate europenii) de a lupta mai efectiv împotriva corupției. Cu cine însă dacă ai rămas doar cu incompetenții sau corupții în Justiție care își suplimentau veniturile mici? Să faci reformă dura mult timp. Și astfel s-au creat faimoasele protocoale dintre serviciile secrete și procurori sau judecători, completele de judecată au fost falsificate prin alegerea unor judecători care erau favorabili (sau executau ordine), serviciile și procuratura s-au implicat în manipularea politică prin intervenții asupra posturilor TV.
    - Lupta anti-corupție a avut rezultate corecte, a avut și multe erori dar a fost și coruptă. Pentru că, în loc să fie unele cu impact chirurgical, cu minime pagube colaterale, metodele de luptă anti-corupție au creat la rândul lor corupție de putere, abuz de putere, în rândul persoanelor ce aveau pârghiile. Nu s-au limitat doar la obiectivele penale ci jud Stanciu și-a aranjat un proces ca să poată închide o persoană nevinovată, Rarinca. Kovesi și-a aranjat un plagiat deși acest argument a fost folosit ca argument contra oponenților politici. Iohannis și cei din spatele lui au încercat în permanență dezechilibrarea și întoarcerea rezultatelor de la urne prin oferirea libertății acelora care sunt dispuși să își rezolve probleme cu justiția prin atacarea PSD (din înăuntru sau din afară).

    Exemple ale ecourilor internaționale avute de lucrurile reclamate de această tabără, venite de la forumuri ale specialiștilor în drept, nu politicieni sau ambasade:
    - Rezoluție a Adunării Generale a Federației Barourilor Europene – Bologna, 19.05.2018
    Adunarea Generala a Federației Barourilor Europene, care reprezintă 250 de barouri membre, totalizând peste 1 milion de avocați membri, își exprimă profunda îngrijorare cu privire la dreptul de acces al cetățenilor români la o instanță liberă și independentă, precum și cu privire la situația judecătorilor, procurorilor și avocaților din România, luând notă că există o ingerință în independența judecătorilor, procurorilor, avocaților și în administrarea justiției ca urmare a intruziunii Serviciului Român de Informații în activitatea judecătorilor și procurorilor prin încheierea protocoalelor de cooperare între acest serviciu secret și Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Apel și Parchetul General.
    - Rezoluție a MEDEL, o asociație profesională a judecătorilor și procurorilor europeni, ce are ca membri 22 de asociații naționale din 15 state europene și are ca principal scop apărarea independenței justiției, a democrației și a drepturilor fundamentale ale omului.
    Organizația magistraților europeni MEDEL “condamnă cu fermitate încheierea de protocoale secrete între instituțiile din cadrul autorității judecătorești și Serviciul Român de Informații, ce subminează statul de drept, democrația, independența sistemului judiciar și dreptul la un proces echitabil, încălcând astfel drepturile fundamentale ale românilor protejate de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”
    - Care sunt personalitățile publice de specialitate (nu filozofi, cântăreți, actori, politicieni) ce au oferit puncte de vedere care se aliniază părerilor celor din această tabără? jud Dana Gârbovan, Alina Mungiu Pippidi, jud Andreea Ciucă. Parțial, cu toate limitele funcției actuale care îi interzic să se implice prin opinii, jud Cristina Tarcea (președinta ICCJ) care
    Cred ca nu este un secret pentru nimeni ca in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii chiar eu am ridicat problema si a protocoalelor si am ridicat pentru ca este momentul ca lumea sa cunoasca adevarul, sa ia masuri daca se impun atunci cand lucrurule nu s-au derulat potrivit legii si sa reevalueze toate acuzele care s-au adus, daca se constata ca ele sunt nefondate.
    Mai sunt oameni, acum opresc lista aici.



    Aceste tabere și-au găsit sprijin în partidele politice.

    PNL, USR sprijină prima tabără chiar dacă exponenți ai taberei corupților se găsesc și acolo în partide, doar că își negociază individual libertatea prin servicii oferite.

    PSD sprijină, pentru moment, tabăra statului de drept. Și acționează prin infiltrarea în textele legislative a unor portițe care să ajute și tabăra corupților care vor finanța copios partidul. Nu cred în sinceritatea angajamentul lor politic pe termen lung. Dar, pe termen scurt, PSD a oferit cele două mecanisme pe care eu le consider necesare pentru construirea, la 10 ani de la aderarea la UE, a unui stat de drept, european, în România.
    - Salarii stimulatoare, chiar peste ce ar fi normal, pentru funcționarii care completează actul de justiție: de la procurori la judecători. Primiți bani pentru a nu fi torționari ci făptuitori de jusțitie conform legii, nu a presiunilor politice interne sau internaționale.
    - Suportul politic pentru schimbările legislative necesare combaterii abuzurilor dovedite din ultimii 10 ani.

    Ce se va întâmpla cu porțițele pe care unii din PSD încearcă și câteodată chiar reușesc să le strecoare pe lângă multele modificări foarte corecte pe care reformatorii din Justiție din tabăra statului de drept le aduc? Unele sunt atacate și cad la CCR. Altele pot fi foarte simplu nominalizate de Comisia Europeană, de GRECO, de ambasade, de Comisia de la Veneția și identificate spre a fi înlăturate din noile texte de legi ale justiției. Încă aștept o astfel de recomandare concretă pe care o voi citi până o voi înțelege. Deocamdată nu a venit niciuna.
    Last edited by gecmc94; 7 July 2018, 19:12. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Vai cate balarii...lucrurile sunt cat se poate de clare. Suntem un Stat mafiot... de la mic la mare... crezi ca astora le mai pasa de recomandari, pareri,legi, etc. Hai sa nu fim naivi, unii ar fi bine sa aterizeze inapoi pe pamant(in Romania), unde legea o fac mafiotii pentru mafioti.
      Last edited by C.Mike; 7 July 2018, 19:43.

      Comment


      • Mike, ambasadorule, aștept detalii concrete despre bălării și le voi citi până le voi înțelege. Până atunci, răspunde-mi cum se construiește și se menține un stat mafiot? Dacă afirmația ta (și a lui Băsescu din înregistrările făcute de Ghiță) despre un stat mafiot este corectă, se menține el prin unelte abuzive în Justiție? Da sau nu? Dacă ar exista o Justiție independentă, integră (bine plătită, stimulată financiar și competentă), ar mai putea exista un stat mafiot? Când statul mafiot ar striga "jos penalule, coruptule", Justiția ar replica în mod calm, demn, "arată-mi probele și hai la tribunal". Iar dacă nu, atunci există și pedeapsă pentru denunț penal mincinos, calomnios. Iar dacă vrei să spui că indiferent de salarizare, de onoarea muncii, Justiția română va fi mereu în pat cu mafioții, atunci ai epuizat ultima metodă democratică de a mai avea justiție. Nu mai există decât dictatură.

        Dacă poți citi în engleză, îți ofer un eșantion de azi din Egipt. Un lider pe care min de externe al Franței, Le Drian, îl vizitează, îi laudă progresele de construcție a țării. Pe scurt, el-Sisi își bagă opoziția în închisoare folosind Justiția.
        With the imprisonment of Egypt’s former top auditor, Hisham Geneina, a harsh pre-election crackdown looks set to continue.
        Last edited by gecmc94; 7 July 2018, 22:14.

        Comment


        • Sa vedem ce zice un parlamentar ce face de rusine un nume ilustru.
          Mulţi parlamentari ai Puterii habar nu au care sunt controversatele modificări din Codul Penal pe care le-au votat. Unii admit cu nonşalanţă că au votat cum le-a cerut partidul, alţii fug din faţa reporterilor.


          Cei care voteaza legi, habar nu au ce voteaza. Gen Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD.
          Iar noi vorbim discutii aici.

          Erdogan a concediat peste 18.000 de angajati ai statului prin ordonanta de urgenta
          La noi scapa zeci de mii de hoti in frunte cu nr.3 din stat prin ordonante de urgenta.
          Last edited by catalonia; 8 July 2018, 18:25. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Jurnalistul de la "Cațavencii" Patrick Andre de Hillerin a comentat votul pentru legea offshore, din Parlament.

            ”Și, totuși, cum să votezi împotrivă sau să te abții de la vot în cazul unei legi care presupune ca țara ta să câștige mai mulți bani din concesionarea propriilor resurse? Care pot fi argumentele? Ce-i aia că pleacă investitorii? Care investitori? Ăia care eu investit deja niște miliarde de dolari în explorare nu pleacă, stați liniștiți. Deci, care sunt argumentele? De ce să vrei să câștigi mai puțin spre nesemnificativ, când poți să câștigi mai mult?” a scris Patrick Andre de Hillerin pe pagina sa de facebook.

            Ironic, Patrick Andre de Hillerin a mai scrie, în aceeași postare: ”Vreau și pe această cale să mulțumesc următorilor: Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas, Cristian Pantazi, Dan Tăpălagă și Redacția g4media, Claudia Pîrvoiu, Hotnews.

            Dacă nu ar fi început să se agite la începutul lunii mai pe tema legii offshore, aceasta ar fi rămas un subiect pentru cunoscători, trecut pe sub masa parlamentului pe șest.

            Domnilor, doamnă, asta înseamnă să fiți influenceri. Datorită dumneavoastră, mai mulți oameni s-au prins că e ceva dubios la legea respectivă, că prea militați pentru trecerea ei prin parlament fără dezbatere reală. Felicitări!” a mai scris PAH pe pagina sa.

            Legea offshore a fost adoptată. Au fost 175 de voturi pentru PSD și ALDE, 30 împotrivă şi 30 abţineri, PNL şi USR fie s-au abţinut de la vot, fie au votat împotrivă, iar PMP a votat împotrivă.

            Motivul pentru care PMP a votat împotrivă este că:
            Deputatul PMP Adrian Todoran a spus că PMP va vota împotrivă din cauza articolului 18 al legii, care prevede un nivel fix al redevenţelor pe toată perioada celor 30 de ani, plus posibilitatea de a prelungi cu încă 15 ani, iar nivelul redevenţelor să rămână ca şi la început.
            Incompetență. La redevențe nu se poate umbla. S-a mai încercat și s-a renunțat pentru că ele au fost stabilite prin Legea Petrolului în 2004 iar contractele semnate după trebuie să rămână cu acele cote de redevențe. Le spune celor de la PMP chiar fostul lor șef. Ce idioți au mai rămas în PMP.

            "Am înţeles că asta îl frământă pe domnul prim-ministru Victor Ponta, stabilitatea fiscală, să nu deranjeze prin modificarea redevenţelor companiile. Eu vreau să-l atenţionez că nu poate modifica redevenţele şi trebuie să înţeleagă foarte bine cum funcţionează aceste mecanisme. Redevenţele sunt stabilite de legea petrolului şi gazelor şi ele au nişte matrici de calcul, dar care pleacă, în principiu, de la mărimea zăcământului şi au valori între 3% din valoarea ţiţeiului sau a gazului extras până la 13,5%, repet, în funcţie de mărimea zăcământului, dar mai există în spate şi o metodologie extrem de complicată. Ca să modifici redevenţele, trebuie să te adresezi tuturor celor 44 de concesionari care sunt pe teritoriul României şi trebuie să obţii acordul tuturor", declara în decembrie 2014 Traian Băsescu, potrivit mediafax.ro.
            Indiferent de retorica lor mincinoasă, rămâne votul cel care contează și unde vedem cine sunt de fapt PNL, USR, PMP.
            Last edited by gecmc94; 11 July 2018, 00:45.

            Comment


            • Daca ar apara cineva interesele Romaniei, daca veniturile s-ar colecta si ar fi folosite in interesul cetatenilor, cred ca nimeni nu ar fi atat de interesat de cine e la guvernare.
              DIn pacate, romanii trebuie sa fie interesati minut de minut de guvernare.

              Comment


              • Iarasi propaganda: nu a fost nicio dezbatere reala. Totul a fost facut de PSD si a iesit cum a vrut PSD. Amendamente importante (referitoare la fiscalitate) bagate pe ordinea de zi cu doar doua ore inainte de vot? Asta ce ne spune?

                Multi nu au votat ptr ca nu au avut timp sa vada/inteleaga ce voteaza. Dar bineinteles ca din perspectiva unui PSDist acesta este un lucru normal. Votezi ce-ti da liderul suprem nu trebuie sa gandesti; o face el ptr tine...

                Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment


                • Originally posted by catalonia View Post
                  Daca ar apara cineva interesele Romaniei, daca veniturile s-ar colecta si ar fi folosite in interesul cetatenilor, cred ca nimeni nu ar fi atat de interesat de cine e la guvernare.
                  DIn pacate, romanii trebuie sa fie interesati minut de minut de guvernare.
                  Asta este foarte adevarat, normal ar trebui sa ne vedem fiecare de viata, sa avem certitudinea ca cei de la conducere au grija de bunastarea si prosperitatea tarii. Adevarul este ca ei au transformat tara in piata de desfacere, in care nu ai voie sa produci nimic, doar sa cumperi, si bunastarea, este doar pentru ei.

                  Comment


                  • Ce este propagandă, Silviu? Textul ziaristului din Cațavencii care îi întreabă pe cei din PNL, USR, PMP "nu vă este rușine"? Pentru că altceva ce am pus în text sunt:
                    - rezultatele votului (asta este fapt, nu propagandă)
                    - argumentația PMP contrazisă cu fapte și expertiză juridică venită de la Președintele țării (cred că încă mai era), Băsescu.

                    Ce nu vrei tu să înțelegi pentru că nici nu te informează nimeni și nu vrei să citești este calendarul acestei legi și faptul că USR, PNL au avut o agendă foarte clară. Totul cât mai favorabil americanilor de la Exxon, ghidați de ambasada americană.


                    Aici este calendarul legislativ al acestei legi. A fost adoptată în forma din Senat pe 12 feb 2018. Când? Aud bine? Da, acum 5 luni de zile. A fost înregistrat pentru dezbatere pe 19 feb 2018. Să spui că nu a existat dezbatere este o minciună cât casa. Pe care o propagi doar pentru că nu cunoști enorm de multe lucruri. Sau alegi să nu le știi - alegerea este a ta. Eu doar îți arăt unde greșești.

                    După ce la final de iunie, legea a fost pusă pe planul doi, fiind amânată în toamnă din cauza unor avize mai puțin favorabile de la Min de Finanțe, liberalii au început să vocifereze.
                    Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză majoritatea parlamentară că tergiversează adoptarea legii privind exploatările offshore și cere adoptarea în regim de urgență a legii.

                    "Am aflat cu stupoare că preşedintele Comisiei de industrii în loc să accelereze dezbaterea legii privind exploatările offshore, după o solicitare de amânare cu 60 de zile a finalizării raportului în Comisia de industrie, a venit cu un nou artificiu procedural adresându-se Biroului permanent cu solicitarea să se efectueze o analiză şi un raport pe lângă Comisia de industrii de către Comisia de administraţie şi Comisia de buget finanţe. (...) Este o atitudine răuvoitoare care are ca obiectiv tergiversarea adoptării legii privind exploatările offshore. Se ştie foarte bine că în ceea ce priveşte zăcămintele de la Marea Neagră urmează în această vară să se ia o decizie privitoare la începerea exploatării acestor resurse de la Marea Neagră care sunt extrem de importante pentru România, dar în acelaşi timp sunt extrem de importante pentru Europa ca o sursă alternativă de gaz care ar putea să reducă dependenţa energetică a Europei de Rusia. În aceste condiţii somăm majoritatea parlamentară să nu mai tragă de timp şi să ne permită adoptarea cât mai rapidă a legii privind exploatările offshore", a spus Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.
                    Deci, legea în forma aprobată de Senat a fost la dispoziția tuturor timp de vreo 5 luni de zile. Și pe 26 iunie 2018, Min de Finanțe reclamă creditul fiscal din lege ca fiind un posibil ajutor de stat, foarte restricționat în UE. Așa că se cere avizul unor noi comisii pe 3 iulie 2018. De unde vin amendamente. Care sunt tipărite aici



                    Și putem vedea, dincolo de propaganda pentru creduli pe care PNL, USR, PMP o fac. Ce au vrut ei de fapt, prin amendamentele propuse (și respinse)?

                    Art 18 din Legea offshore trimitea la schema de impozitare a veniturilor suplimentare care se aplică în onshore dar ar fi fost scutit în off-shore.
                    De altfel PNL a fost de la inceput impotriva permanentizarii acestui tip de impozit si a votat atat impotriva OUG 7/2013, cat si a atacat la CCR legea de adoptare a acestei ordonante de urgenta
                    Se scrie în amendamentul la legea offshore propus de PNL. Acest amendament cerea eliminarea completă a art 18. Două amendamente ale PNL au vizat același lucru. Să nu fie impozitate companiile care exploatează în offshore.

                    Cine a mai depus amendament la art 18? USR
                    Art.18 - Se elimină.
                    Autori: Cosette Chichirău, deputat USR
                    Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR
                    Grupurile parlamentare USR
                    Despre art 19, cel cu creditul fiscal care ar putea fi interpretat ca ajutor de stat de către UE, potrivit avizului de la Min de Finanțe, nimeni din opoziție nu a obiectat. Le-a plăcut legea lui Tudose de la PSD.

                    Spre respectul lui, Nicușor Dan, ajuns un nimeni în USR, a spus în perioada de dezbateri de 5 luni asta:
                    Deputatul USR Nicusor Dan sustine ca, in forma adoptata de senatori, proiectul de lege off-shore nu-i permite tarii noastre sa castige cat ar trebui de pe urma exploatarii gazelor din Marea Neagra. In consecinta, mai spune acesta, proiectul ar trebui regandit si votat abia atunci cand el va oferi avantaje reale Romaniei.

                    Proiectul de lege off-shore, in forma adoptata de senatori, le ofera companiilor care urmeaza sa exploateze gaze off-shore (pe mare) o serie de avantaje pe care societatile de exploatare on-shore (pe mal) nu le au.

                    Mai exact, articolul 18 prevede ca exploatatorii off-shore vor da la stat doar redevente, al caror cuantum e stabilit in baza Legii petrolului 238/2004. Valoarea acestor redevente poate ajunge la cel mult 13% din valoarea de vanzare a gazelor extrase. In schimb, companiile off-shore sunt scutite de plata unui impozit consistent - in valoare de pana la 80% din suma obtinuta din vanzare gazului care depaseste pragul de 85 lei Mw/h - pe care exploatatorii on-shore sunt obligati sa il plateasca, in baza prevederilor OG 7/2013.

                    Aș mai vrea să trimit și la acest articol al lui Lucian Davidescu
                    Curtea Constituțională a decis, pe 1 februarie anul acesta (decizia 46 publicată în M.Of. 242 din 20.03.2018), că suprataxa de 80% din prețul care depășește 85 lei / MWh de gaz este constituțională. Suprataxa este miza principală a dezbaterilor curente pe legislația concesiunilor offshore: concesionarii o vor eliminată cu orice preț. Sesizarea de neconstituționalitate a …

                    Curtea Constituțională a decis, pe 1 februarie anul acesta (decizia 46 publicată în M.Of. 242 din 20.03.2018), că suprataxa de 80% din prețul care depășește 85 lei / MWh de gaz este constituțională.

                    Suprataxa este miza principală a dezbaterilor curente pe legislația concesiunilor offshore: concesionarii o vor eliminată cu orice preț.

                    Sesizarea de neconstituționalitate a fost depusă de 56 dintre cei 66 de deputați din grupul PNL în data de 27 decembrie 2017. Autorii au exemplificat pe larg cu situații din practica fiscală, legală și constituțională din Italia și au căutat cazuri de litigiu în Marea Britanie, Lituania, Moldova, Ecuador sau Jamaica.

                    Pare că grupul PNL are fie unul sau mai mulți deputați, fie un aparat de expertiză în stare să facă analize comparative complexe. Adică exact ceea ce îi lipsește statului român!

                    Poate că ar fi dispuși să ajute la formularea cadrului complex de redevențe de care România are nevoie. Sau, măcar, să listeze cadrele internaționale de redevențe într-un mod cât mai riguros, ca să le putem compara.

                    Deci, dragi politicieni liberali, cine a scris sesizarea la CCR? Arătați-vă!

                    Sau ați primit-o „anonimă”?
                    CCR a respins foarte documentat sesizarea PNL, luând deciziile Curții Constituționale din Italia și arătând că sunt cazuri diferite de cel din schema de impozitare românească. Dar autorul arată cu degetul către liberali ca fiind plătiți de corporațiile din energie, Exxon.


                    După toate aceste detalii concrete, fapte ale USR (în ansamblu), ce concluzii tragem? Că PNL, USR sunt demagogi, au dorit să aranjeze legea potrivit intereselor marilor companii de energie (PMP chiar nu a contat, nu a comentat pe textul legii, sunt prea proști să înțeleagă chiar ce le spunea Băsescu în 2014). Iar apoi, cele două formațiuni ies către proprii suporteri să le explice ce răi sunt ceilalți. Pentru că ei cred că îi pot fraieri. Și se pare că pot, propaganda le merge.

                    Din seria de minciuni aruncate în spațiul public de Barna de la USR care a ajuns deja un mincinos mai strașnic decât Ponta,
                    19 iunie 2018
                    Tot prin politica penala adoptata astazi de aceasta majoritate condusa de Liviu Dragnea, infractorii, fie ei violatori, criminali sau hoti, chiar daca sunt prinsi de cetateni prin telefoane mobile, pot scapa linistiti, daca nu exista alte probe - si deseori nu exista alte probe decat filmarea, dar aceste filmari nu mai sunt valabile in Romania, un adevarat rai pentru infractori.

                    In egala masura, un lucru la fel de grav, o prevedere aberanta, femeile violate, agresate trebuie sa dea declaratii privindu-i in ochi pe agresori, pe violatori. Practic, criminalii stau la masa si isi privesc victimele in ochi", a declarat luni seara Dan Barna.
                    Avocatul Radu Chiriță, doctor în drept, expert în echipa de trei care a analizat și acceptat teza de doctorat făcută de Kovesi la cererea CNATDCU, a spus asta care îi dă o palmă și lui Barna și Știrilor ProTV pentru minciunile și dezinformările publice.

                    PS. Nu zic nimic despre proiectul de cod de procedură. Încă citesc la el şi îmi dă senzaţia că pune mai multe întrebări decât să ofere răspunsuri.

                    Însă am citit suficient de mult încât să spun că toate chestiile de pe net cu violatorii, cu ucigaşii sunt minciuni. Nu sunt manipulare, că aia e oarecum inteligentă, sunt minciuni. Pur şi simplu nu e adevărat. Iar acel procuror care plângea ieri pe facebook – dacă nu cumva e un cont fals – care spunea că trebuie să claseze 1500 de dosare e de-a dreptul amuzant. Ăla nu va face 1500 de rechizitorii toată cariera lui şi dacă iese la pensie la 80 de ani, dă-o în mă-sa de minciună!

                    Radu Chiriţă, doctor în drept, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj
                    21 iunie 2018
                    Last edited by gecmc94; 12 July 2018, 00:51. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • CCR isi recunoaste infrangerea. In premiera, Curtea isi modifica o hotarare ca sa scape de condamnare.

                      La peste un an de la emiterea scandaloasa a Hotararii 1/2017 si cenzurarea abuziva a doua opinii ale judecatoarei Livia Stanciu, dupa ce a pierdut in instanta un proces si dupa ce a aflat de la presedintele Comisiei de la Venetia ca este prima care trebuie trebuie sa respecte Constitutia, CCR a retras, in secret, dreptul presedintelui Curtii sa refuze dupa bunul plac publicarea opiniilor separate si concurente pe site-ul institutiei si in Monitorul Oficial.
                      Pe 22 iunie 2017, majoritatea din CCR, enervata de sustinerile judecatoarei Stanciu, emitea Hotararea 1, calificata drept jurisdictionala, deci cu valoare de lege, si menita sa blocheze publicarea in Monitorul Oficial a opiniilor concurente ale dnei Stanciu la Deciziile 304/2017, referitoare la dreptul unui condamnat penal de a fi ministru, si 392/2017, care impunea un prag al prejudiciului in cadrul infractiunii de abuz in serviciu.

                      Avocata Elenina Nicut a dat in judecata CCR cerand anularea Hotararii 1, proces in care CCR a contestat dreptul CAB si al oricarei instante de a o judeca. Mai mult, CCR a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate a Legii contenciosului administrativ, cerand practic sa se autojudece.
                      Judecatoarea Ariana Bratu i-a dat dreptate Eleninei Nicut, a calificat Hotararea 1/2018 drept act administrativ, nu jurisdictional, si a decis anularea ei deopotriva cu obligarea CCR de a publica in MOf cele doua opinii ale judecatoarei Stanciu.
                      S-a demonstrat ca CCR face abuzuri peste abuzuri, la adapostul imunitatii.

                      Comment


                      • Ia sa vedem...
                        ...emiterea scandaloasa a Hotararii 1/2017 ...
                        ...a calificat Hotararea 1/2018 drept act administrariv...
                        Deci e vorba despre 2017 sau 2018? E vorba despre doua hotarari diferite!

                        Comment


                        • Pe 9 iulie, era strecurata in Monitorul Oficial Hotararea 1/2018 de modificare a Hotararii 1/2017, partial in conformitate cu decizia CAB. Mai precis, presedintele CCR mai pastreaza doar dreptul de a recomanda modificarea opiniilor separate si concurente, insa daca judecatorul nu consimte la modificare, opiniile trebuie publicate ca atare si nu mai exista dreptul blocarii lor.

                          Care vrei tu, ideea de baza era alta, anume abuzul de putere al CCR.
                          Oricum nu conteaza pentru tine, tu asculti doar radio psd.

                          Ultima teapa data sistemului medical de psd.
                          Pana anul trecut, majoritatea din sistem primeau tichete de masa 20x15 lei=300 lei, din care se retinea un impozit, 16 % la vremea aia. Net ar fi fost 300-(16%*300)=300-48=252 lei.
                          In 2018 se acord o indemnizatie de hrana de 316 lei, iar ministrul de finante discoman a zis ca e venit bugetar, deci la ea se calculceaza si retin CAS, CASS, impozit pe venit.
                          Cu alte cuvinte, din 300 de lei mai ia omul ceva mai mult de jumatate, cam 175 lei.

                          Faceti comparatia:
                          -2017- 252 lei
                          -2018- 175 lei

                          Dar pesedistii vor sari si vor spune ca 316>300.
                          Doar ca pe om il intereseaza cu ce ramane in mana, restul merge la stat.

                          psd=teapa!

                          iar ministrul de finante discoman a zis ca e venit bugetar,
                          *venit salarial
                          Last edited by catalonia; 12 July 2018, 11:43. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Originally posted by Fanez View Post
                            O fi fost lovitura de stat, e posibil. Cum de a coincis cu "loviturile de stat" din restul europei comuniste? Ce sa vezi, comunistii au rasturnat regimul comunist. E chiar buna asta.
                            Coincidenta a provenit din faptul ca "Mai Marii" au decis asta. Doar ca la noi a curs mult sange nevinovat.
                            Comunistii totalitari au fost inlocuiti de cei cu fata umana. Si mai zambareti.

                            In cei 27.5 ani (eu nu am numarat si zilele) zambaretii si mafiotii au fost invinsi doar de doua ori in alegerile parlamentare. De Alianta Civica si de alianta DA. Se poate face un calcul aritmetic.

                            E adevarat ca acum opozitia e vraiste. Nici macar cu o alianta nu poate invinge diavolul.

                            Dar Micul Dictator a spus in decurs de o saptamana ca "nu plec prost din viata si functie" si "nu-s prost.....doreste sa nu mai exist".
                            Sunt semne bune.

                            E adevarat ca puterea e ca un drog (valabil pentru toti).
                            Dar astia sunt dusi de tot.

                            Comment


                            • Tariceanu: Nu pot fi lasati in continuare procurori care cred ca scopul lor este sa gaseasca vinovati.
                              Eu sunt curios cu ce ar trebuie sa se ocupe un procuror, dupa musiu Taricel.

                              Si-apoi, nu procurorul gaseste vinovat in infractor, ci judecatorul de la instanta.

                              Baiatul e pe aratura, cum sa acuzi procurorii ca-si fac treaba pentru care sunt platiti?

                              Sa vedem cum e cu abuzul in serviciu in Germania, ca la noi e floare la ureche.

                              "In Germania, urmarirea penala a abuzului in serviciu este reglementata prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar si din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste pana la masuri disciplinare si chiar pedepse considerabile cu privare de libertate"
                              Si ambasadele Austriei, Italiei, Spaniei, Frantei au anuntat acelasi lucru.
                              NUmai Veorica a citit dictarea lui Liviu si a zis ca in Europa abuzul in serviciu nu are nimic penal, asa ca ar trebui premiat cu o avansare.
                              Last edited by catalonia; 13 July 2018, 10:22.

                              Comment


                              • Procurorii ar trebui sa isi vada de spagile lor si sa inchida ochii la hotiile si miseliile comise de baietii smecheri.
                                Ce nu este clar?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google