De nevoie, iti taie si o mana doctorul decat sa te lase sa mori de la infectie.
Discutii Amicale Despre Politica
Collapse
X
-
Bine. Acum sunt astia cu maririle si prosperitatea. Chiar nu doresc sa vina ceilalti cu taierile si austeritatea. Cand ajung la fundul sacului sa duca baietii astia buni treburile (porcariile electorale) pana la capat. De ce trebuie neaparat sa vina "aia rai" sa mai indrepte lucrurile?
Referitor la imprumuturi. Eu am spus ca le luam de la camatari iar banii ii aruncam in vant.. Alti colegi au spus ca sunt bine facute.
Astia buni doresc sa mai stoarca niste bani:
Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională. CCR a admis sesizările PNL, PNL, USR, PMP și pe cea a președintelui Klaus Iohannis privind legea de înființare a Fondului. Șeful statului arăta că o astfel de decizie trebuie luată printr-un act al administraţiei centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament. Iar judecătorii Curţii spun că Executivul ar fi trebuit să dea o Hotărâre de Guvern sau o Ordonanţă de Urgenţă.
Ma uit la guvernul Canadei. Premierul junior si-a pus ministrii cu ani buni de experienta in domeniu. Noi o avem pe Viorica, pe Olguta,.... Ieri butonand putin l-am auzit pe Eugen vorbind de insolventa. Varza. Colegii (de aceeasi orientare) pe forum au argumentat mai bine decat el.
Dar, daca sa zicem ca maine ar veni cei din opozitie la putere, mare branza nu cred ca ar face. Si ei au nulitatile lor. As fi ironic si la gafele lor.
Plus ca unii dintre ei ar mai putea face si o alianta cu actualii dusmani. S-au mai vazut si din astea.Last edited by Gil26; 18 July 2018, 18:46.
Comment
-
De ce trebuie neaparat sa vina "aia rai" sa mai indrepte lucrurile?
Comment
-
Fanez...iar vorbesti din discursul lu 20-20?
In ultimul an am avut cea mai mare inflatie din EU, in ultimul an a crescut euribor-ul de te doare capu. Toate au crescut: preturile, criminalitatea etc.
Incep sa-i regret pe PNL-isti...daca aia au fost prosti...astia-s un dezastru...incep sa am mari dubii ca RO o sa supravietuiasca pana la urmatoarele alegeri.
Comment
-
@Fanez. Despre bine si rau depinde cum priveste fiecare lucrurile. Este relativ si uneori cam greu de separat.
Cam asta spuneam si eu. Daca acum sunt la putere cei ce indreapta lucrurile (si care se tot plang de greaua mostenire), sa ramana tot ei. Daca tot fac lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine intr-un final nu vor mai avea ce sa indrepte.
Sincer doresc sa ramana tot ei la putere. Sunt curios cate guverne proprii vor mai inlatura. Deocamdata au fost doua.
Si sper sa aibe puterea absoluta (sa ii distruga complet pe ceilalti).
Apoi pe cine vor mai da vina?
Cand nu vor mai avea dusmani de clasa se vor ucide intre ei.
Iar de atata bine si bunastare cred ca vor ramane si fara alegatori (ultimul va stinge lumina).
Sau pensionarii de lux, asistatii sociali, penalii, puscariasii si restul vor duce bunastarea pana la capat.
Comment
-
Baieti.... Trebuie sa mentionez de la bun inceput ca sunt apolitic. Dar traind in Romania de 36 de ani si muncind in ultimii 16 pot spune ca ce se intampla acum am mai trait, si imi este teama ca o sa ajung milionar peste noapte. Mi-e teama ca hartia de 100 lei o sa ajunga inapoi hartia de 1.000.000 lei.
De ce? fiinca cineva (aia buni, aia rai) au ceva credite personale care trebuie platite la o moneda devalorizata. Vorba aia ai 3-4 milioane credit acum , la o devalorizare cu tot cu cresterile de dobanzi nu o sa platesti mai mult inapoi (daca mai platesti) la o moneda stabila / reala.
Tot ca si parere cred ca scurta domnie Ciolos a fost una dintre cele mai sanatoase.... dar.... vin decreteii din urma si reusesc de fiecare data sa imparta taberele ca "sa fie bine"
„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”
Comment
-
Despre bani s-a tot vorbit pe aici.
Si domnia lui Ciolos a avut decreteii ei.
Fiecare generatie are uscaturile ei. Care dau vina pe predecesori (fara sa demonstreze altceva mai bun).
Cine imparte (eventual tabere), parte i-si face. Divide et impera.
Sa fie bine pentru toti.
Comment
-
Originally posted by Qberk View Post...... tara se imprumuta non-stop ca sa sustina toate pomenele electorale, pensiile speciale...etc.
Am citit la viteză mărită articolul sugerat dar trebuie să îți spun, și să nu te superi, dar nu așa trebuie citit cum ai sumarizat mai sus.
Trezoreria are deja probleme cu prețul din piață în acest an și a luat mai puțini bani decât țintea, împrumutând sub 40% din planul de finanțare la jumătatea anului.Last edited by gecmc94; 18 July 2018, 22:15.
Comment
-
Hai sa vedem guvernarea PSD in cifre:
1. Mi-a scazut venitul cu 6%
2. - 20 Iulie 2017 - 1l benzina OMV 95 costa 4.63 lei.
- 12 Iulie 2018 - 1l benzina OMV 95 costa 5.51 (aceasi benzinarie)
3. - Iulie 2017: Rata prima casa: 1050 lei
- Iulie 2018: Rata prima casa: 1620 lei
4. - 28 Iulie 2017: 1Euro = 4.5558 lei
- 18 Iulie 2018: 1 Euro = 4.6541 lei
In perioada 2008 - 2015 aveam inflatia sub media europeana. In 2018 avem cea mai mare rata a inflatiei
Infractionalitatea este la ea acasa...si culmea...avem si cea mai mare scadere a investitiilor din europa.
Dar prostii tot cred ca guvernarea PSD este buna pentru ca le ofera fundul tovarasului pui de militian Liviu Dragnea...un fund pe care sa-l linga cu mandrie. Si poate asa le pica si lor ceva.
Comment
-
Originally posted by Gil26 View PostIeri butonand putin l-am auzit pe Eugen vorbind de insolventa. Varza.
Dar, din câte citesc aici, este vorba despre ștergerea penalităților, nu a principalului (adică suma datorată inițial, fără penalizările pentru întârziere).
Eugen Teodorovici - ministrul Finanţelor: „S-a aplicat în 2015 la toate persoanele fizice şi juridice. Amnistia nu are prag, se poate decide dacă cei care sunt în situaţia asta - dacă îşi achită, ca în 2015, până la un moment în timp principalul - să li se şteargă penalităţile din dobânzi.”
Dacă este așa și se șterg doar penalitățile, eu nu văd un rău prea mare și aș fi de acord. Dar să nu aud de ștergerea principalului că mă supăr.
"2. - 20 Iulie 2017 - 1l benzina OMV 95 costa 4.63 lei.
- 12 Iulie 2018 - 1l benzina OMV 95 costa 5.51 (aceasi benzinarie)"
Deci o creștere de 18.8%. Să îi luăm pe americani, prețul în $/gallon:
Jan
2017 2.349 2.304 2.325 2.417 2.391 2.347 2.300 2.380 2.645 2.505 2.564 2.477
2018 2.555 2.587 2.591 2.757 2.901 2.891
2.891-2.347 / 2.347 = 23%
Săracii americani, și la ei creșterea este dată tot de PSD-ul lor. Nu de creșterea prețului petrolului. Hai să nu mai exagerăm. Creșterea prețului benzinei are alte motive, nu Dragnea sau Dăncilă.
"3. - Iulie 2017: Rata prima casa: 1050 lei
- Iulie 2018: Rata prima casa: 1620 lei"
Da, ROBORUL este nejustificat de scăzut. Era aberant de mic, după părerea mea chiar o oarecare greșeală a BNR pentru menținerea la cote atât de mici. Acum este mai mare decât ar fi de dorit dar măcar un an va sta pe acolo.
"4. - 28 Iulie 2017: 1Euro = 4.5558 lei
- 18 Iulie 2018: 1 Euro = 4.6541 lei"
Înseamnă 2% creștere. Mă doar în cot. Am plasat banii în certificate Tezaur la 5% pe an. Și dacă nu îi băgam acolo, găseam pe la Libra sau alte bănci mai mici depozite pe un an la peste 2%. Este ușor regretabil dar nu înseamnă nimic această mică creștere a €.
"In perioada 2008 - 2015 aveam inflatia sub media europeana. In 2018 avem cea mai mare rata a inflatiei"
Avem și una dintre cele mai mari creșteri economice. Lucrurile sunt mai complicate decâț par.
"avem si cea mai mare scadere a investitiilor din europa."
Minciună.
Investiţiile străine directe au crescut cu 17,6% în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 1,720 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate luni.
Eu zic că proștii ar fi bine să se informeze înainte.
Am vrut să spun mai sus că "Da, ROBORUL era nejustificat de scăzut."
Comment
-
Ma doare-n cur de americani. Eu nu iau benzina de la americani...iau din RO.
Nu BNR-ul hotaraste cat este ROBOR-ul...el doar il calculeaza...iar ROBOR-ul este unul dintre indicatori ca ecomia merge-n cap (te intereseaza...)
Da...avem cea mai mare crestere ecnomica...doar ca se masoara in moneda din botwana. Cresterea este una artificiala...si se traduce printr-un consum mai mare (pentru ca s-au scumpit toate)...dar cresterea asta economica o vezi in balanta de plati externa...
Investitile directe au crescut pentru ca au crescut preturile. Hai sa-ti explic. Eu lucrez intr-o companie privata. Daca pana acum facturau 100 euro ca sa poata functiona firma, acum factureaza 140 euro companiei mama...doar ca sa functioneze. Doar ca...o parte din companii incep sa gandeasca serios sa schimbe planul de investitii (de exemplu, se concentreaza mai tare pe serbia...asta ma refer la companiile din vest).
Trebuie sa intelegi putin cifrele alea...nu trebuie doar scrise dupa dictarea marelui fund de lins Dragnea...si a lingaiilor supremi (20-20 etc)
A fost un exemplu prost.
Alt exemplu.
A venit firma X sa faca o fabrica de lubrifianti anali (deh...este piata ...ca romanului ii place sa stea capra cand vine vorba de comunisti)...costul initial a fost de 100 Euro...dar pentru ca reforma comunistiilor este cum este...au crescut taxele si cheltuielile...dar pentru ca investitia deja a fost demarata...era mai rentabil sa o termine...dar ghici ce...investitorul a investit 150 euro...deci au crescut investitiile cu 50%. Gresit...au crescut cheltuielile cu investitiile curente in desfasurare....problema-i ca anul viitor...alti investitori...or sa se gandeasca de doua ori daca investesc in RO
Comment
-
Creșterea este relativă, nu m-am referit la cât costă benzina aici sau acolo. Ci la creșterea prețului. Ea trebuie să fie destul de apropiată. Și este în realitate, semn că factorii care influențează au aceeași pondere. N-am auzit să fie un PSD în America.
Exemplul tău este doar tangențial adevărat. Investițiile străine directe nu sunt despre facturile la hârtia igienică a angajaților, nu sunt despre apa de băut dată zilnic, nu sunt despre salariile plătite lunar. Aceste investiții sunt despre achiziții de capital: fabrici, imobiliare, teren arabil sau pentru imobiliare, mașini și utilaje. De capital. Nu cheltuieli curente. Verifică orice document economic pe net. Pot oferi ajutor dacă este nevoie. Dar clar cel care nu le înțelege absolut deloc ești tu.
Al doilea exemplu pe care l-ai dat ar putea fi, în teorie, adevărat dacă ar fi vorba despre taxe sau costul capitalului dar nu despre alte cheltuieli curente. Dar nu este adevărat despre prima parte. Taxele pentru firme au scăzut masiv. Poate a crescut costul capitalului (teren, imobile, mașini și utilaje). Oricum, creșterea costului capitalului are mai multă legătură cu cererea din partea investitorilor decât cu mărirea salariului minim.
Despre ROBOR, citește aici la niște specialiști:
Citeste despre ➜ Ministrul Finanţelor, la şedinţa BNR unde se discută şi despre ROBOR. Indicele îşi continuă ascensiunea şi ajunge la 1,8% in Forbes Romania ✅ Afla cele mai noi informatii din sfera ✅ Stiri si evenimente de interes national si international
Ascensiunea rapidă a Robor este pusă de analişti pe seama restrângerii lichidităţii din piaţă, dar şi a anticipaţiilor inflaţioniste şi de înăsprire a politicii monetare a BNR, care se întruneşte pentru o nouă decizie astăzi. Un alt factor care a determinat creşterea dobânzilor au fost intervenţiile BNR pe piaţa valutară pentru menţinerea cursului, în condiţiile în care leul s-a menţinut stabil, în timp ce monedele din regiune s-au depreciat alert.
Comment
-
Originally posted by bolovan View PostMa doare-n cur de americani. Eu nu iau benzina de la americani...iau din RO.
Originally posted by bolovan View PostNu BNR-ul hotaraste cat este ROBOR-ul...el doar il calculeaza...iar ROBOR-ul este unul dintre indicatori ca ecomia merge-n cap (te intereseaza...)
Originally posted by bolovan View PostDa...avem cea mai mare crestere ecnomica...doar ca se masoara in moneda din botwana. Cresterea este una artificiala...si se traduce printr-un consum mai mare (pentru ca s-au scumpit toate)...dar cresterea asta economica o vezi in balanta de plati externa...
Investitile directe au crescut pentru ca au crescut preturile. Hai sa-ti explic. Eu lucrez intr-o companie privata. Daca pana acum facturau 100 euro ca sa poata functiona firma, acum factureaza 140 euro companiei mama...doar ca sa functioneze. Doar ca...o parte din companii incep sa gandeasca serios sa schimbe planul de investitii (de exemplu, se concentreaza mai tare pe serbia...asta ma refer la companiile din vest).
Trebuie sa intelegi putin cifrele alea...nu trebuie doar scrise dupa dictarea marelui fund de lins Dragnea...si a lingaiilor supremi (20-20 etc)
A fost un exemplu prost.
Alt exemplu.
A venit firma X sa faca o fabrica de lubrifianti anali (deh...este piata ...ca romanului ii place sa stea capra cand vine vorba de comunisti)...costul initial a fost de 100 Euro...dar pentru ca reforma comunistiilor este cum este...au crescut taxele si cheltuielile...dar pentru ca investitia deja a fost demarata...era mai rentabil sa o termine...dar ghici ce...investitorul a investit 150 euro...deci au crescut investitiile cu 50%. Gresit...au crescut cheltuielile cu investitiile curente in desfasurare....problema-i ca anul viitor...alti investitori...or sa se gandeasca de doua ori daca investesc in RO
Marturisesc ca-ti citesc cu nesat postarile pe acest topic, geniale."ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Originally posted by gogeala View PostDin nou genial. Sunt convins ca sti, BCE se "leapada" de euribor din 2020 (un fel de "robor european") si sunt convins ca sti si motivul.
Dar ar fi fost bine sa fi fost mai incisivi si astfel ar fi fortat renuntarea la EURIBOR.
In forma actuala, EURIBOR poate fi foarte usor manipulat.I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
Comment