Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pacat ca nu obliga si toate institutiile de stat/finantate de la buget, sa vireze contributiile :-)

    Defapt reforma fiscala i-a impins sa nu vireze, altfel riscau sa ramana fara bani pana la sfarsitul anului ...
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Se colecteaza la unii, se deverseaza la altii. Si se duce pe apa Sambetei.

      Din trilogia lui Tu-Dorel:
      Tudorel Toader a declarat, joi, că până în prezent nu s-a înscris nimeni la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vacantată după revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Ministrul crede însă că, până la finalul perioadei de înscrieri, adică 23 iulie, vor fi numeroşi cei care să intre în cursa pentru şefia DNA.
      Dorele mai fa ceva! Eventual intra in prelungiri.

      Si din ciclul blondelor:
      Maria Magdalena Grigore, supranumită şi „blonda de la Transporturi”, a fost numită joi secretar de stat în Ministerul de Externe. Cunoscută ca fiind o protejată a lui Călin Popescu Tăriceanu şi membru in Consiliul de Administraţie al Tarom încă de când era doar studentă, Maria Magdalena Grigore a fost numită, în 2017, de premierul Grindeanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
      Ar fi bine ca cei ce detin puterea sa se bazeze pe valoare si competenta. Macar ar merge lucrurile mai bine (indiferent de cine si cum guverneaza).
      Dar non-valorile conduc tara asta.
      Ce treaba are Olguta cu munca, Eugen cu finantele, tanti cealalta cu padurile, omuletul ala cu transporturile?. Sa nu mai vorbim de cei de sub ei.
      Si cireasa este tanti Viorica-Vasilica care este paralela cu orice.

      Bine insa ca il avem pe Daddy bun la tot si la toate.

      Stiu ca sunt multi care vor spune ca astia sunt cei mai buni. Si ca o vom duce din ce in ce mai bine cu ei.
      Last edited by Gil26; 20 July 2018, 18:44.

      Comment


      • Gafa diplomatica a premierului roman: "Ma bucur sa ma aflu aici, la Pristina", a spus Dancila, care era la Podgorita.
        O noua gafa a premierului roman, Viorica Dancila, de data asta cu impact international. Aflata in Podgorita (Muntenegru), Dancila a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este la Pristina (Kosovo)
        Madam, ai grija sa nu-ti ia aia gatul, ca treaba e cam sensibila pe acolo cu nationalismul.

        Comment


        • Ha ha ha, "bine v-am găsit, Budapest/Moscova".
          Bucureşti sau Budapesta, ce mai contează dacă în faţa ta se află una dintre cele mai mari trupe de rock din lume? În unul dintre cele mai spectaculoase

          Comment


          • Nu e prima data. Si cred ca nici ultima.

            Acum ori noi suntem pe niciunde, ori astia sunt inculti si nu stiu pe ce lume se afla, ori ambele.

            Comment


            • Of, parca sunt in povestile , schitele de I.L Caragiale.

              Cum s-a intros lumea cu 100 de ani

              „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

              Comment


              • Originally posted by gecmc94 View Post
                Ha ha ha, "bine v-am găsit, Budapest/Moscova".
                https://www.unica.ro/artisti-confuzi...budapesta-6097
                Buna comparatie, niste artisti cu PRIM-MINISTRUL unei tari.
                Veorica e la a n-a gafa, si continua.

                Comment


                • CostiC nu chiar 100 ani...doar 72. Si nu parca...ci chiar suntem in anii 46...cand comunistii au ajuns la putere si au promovat prostia...la greu

                  Comment


                  • Pai astia nu sunt tot comunisti?

                    Comment


                    • ba da...de aia am spus ca "nu parca...ci chiar..."

                      Comment


                      • Aud des: de ce mai vor unii la putere, ce mai e de furat?

                        Dupa specialisti ar mai fi:

                        Mai exact, o analiză efectuată de curând a evidențiat faptul că România deține locul patru din punct de vedere al resurselor minerale.

                        Potrivit unor lucrări științifice de specialitate, țara noastră deține rezerve de 2.800 de miliane de tone de lignit. Dacă am vinde totul la prețul actual al pieței de 50 de euro la tonă, acest lucru ar însemna un potențialul național de 140 de miliarde de euro.

                        Pe lângă resursele de lignit, România mai deținde o altă comoară: 900 de milioane de tone de huilă, care s-ar vinde la prețul actual al pieței de 53 de euro la tonă și ar rezulta suma de 47,7 miliarde de euro.

                        Nici resursele de cupru nu sunt mai prejos: avem 900 de milioane de tone, pe care le-am putea vinde la prețul actual al pieței (400 euro pe tonă) și am putea astfel obține alte 51,7 miliarde de euro.

                        Ceea ce este și mai surprinzător abia acum urmează! România stă pe comoară imensă de sare: 4000 de milioane de tone, pe care le-am putea vinde cu 35.6 miliarde de euro.

                        La aur, cifrele sunt și mai impresionante: zăcămintele de aur ale României valorează 214 miliarde de euro. Cele de argint undeva la 6.8 miliarde de euro.

                        Minereurile polimetalice sunt şi ele foarte bogate. Într-o tonă de minereu polimetalic se găsesc 10 grame de molibden, câte 30 de grame de nichel şi de cobalt, 50 de grame de crom, 300 de grame de galiu, 1.000 de grame de titan, 2.500 de grame de vanadiu şi 5.000 de grame de arseniu. Conform Enciclopediei Resurselor Minerale, în România există 90 de milioane de tone de minereuri polimetalice. Preţul mediu al acestor metale este 38 de euro kilogramul. Făcând înmulţirile de rigoare, aflăm că există 900 de tone de molibden în zăcământ, de exemplu, la preţul total actualizat de 34.335.000 de euro. Aşadar, în total, valoarea zăcămintelor minerale în România s-ar ridica la peste 734,8 miliarde de euro, potrivit capital.ro.
                        Sa punem la socoteala si zacamintele de gaz si petrol? Padurile? Terenurile agricole de calitate?

                        Comment


                        • Sau potentialul turistic, avem o tara foarte frumoasa, munte, mare, locuri minunate. Dar cine sa le valorifice?

                          Comment


                          • Toate acele minereuri descrise nu pot fi furate. Ele sunt des întâlnite peste tot. Ba chiar în România sunt cam mici, comparativ.
                            Se exploatează: http://euracoal2.org/download/Public...pe-2017-02.pdf
                            Rezerve: http://euracoal2.org/download/Public...ves-map-01.pdf

                            Iar ce lipsește din acel calcul spumos este gradul de rentabilitate al exploatării. Nu toate resursele pot fi extrase. Iar la cele care pot fi, ai nevoie de bani pentru a le extrage. Acele 200 de mld la care sunt evaluate rezervele de cărbune, în practică, pe piață, înseamnă ZERO. Nu se mai deschid mine noi de cărbune pe nicăieri. Toată lumea fuge de cărbune.

                            Avem deci doar cupru și sare de 100 mld €. Iar ca să le exploatezi, trebuie să cheltuiești mulți bani. Profitul n-ar fi de mai mai mult de 20 mld €. Și cam gata. Aurul nu este economic să fie exploatat.

                            Comment


                            • Guvernanti (indiferent de culoare - dar mai ales cei rosii) nu-si bat capul cu rentabilitatea, cu faptul ca daca vrei sa exploatezi trebuie sa investesti. Ei vor doar sa scoata un ban negru si ii lasa pe cei de la care au primit "pleasca" sa-si bata capul cu asta.

                              Catalonia, cred ca ai dreptate. Mai este lapte de muls. Si mai ales:

                              Madam, ai grija sa nu-ti ia aia gatul, ca treaba e cam sensibila pe acolo cu nationalismul.
                              Scapa si acum?

                              „Am abordat subiectul comunităţii cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia. L-am anunţat pe domnul prim-ministru, în urma unei iniţiative legislative în Parlament, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni... de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură dintre cele două state“, a declarat Viorica Dăncilă, în timpul declaraţiei de presă cu Zoran Zaev.
                              Sloboda la gura si ingusta la minte tanti asta. Si e sefa tatelor din PSD.

                              Comment


                              • Bine, este cineva interesat de subiectul pensiilor și al pilonurilor I și II? A revenit în actualitate subiectul fondurilor din Pilonul II care au investit în acțiuni Digi la listare, in timp ce era anchetată penal de DNA. Iar acum acțiunile sunt la 30lei după ce s-au listat la 40.

                                Nu asta mi se pare atât de important deși am o problemă cu tâmpenia de a investi în Digi. Mie mi s-a părut supraevaluată când am citit datele financiare. Niște tâmpiți de la fonduri au băgat banii mei acolo. Ei au obținut probabil prețuri mai mici decât micii investitori. Dar nu acesta este subiectul ci altul.

                                Am găsit asta


                                Reprezintă o comparație între un angajat care contribuie doar la pilonul I și un altul care contribuie la pilonul I și la II.

                                Au calculat cei de la Bancherul că un salariat poate ajunge la o pensie de 388 lei doar prin contribuție la P1. Și la 390 de lei prin efectul combinat al P1+2. Ce însă nu se spune în acel scenariu, dar se spune în alt context, în articol, este că la ieșirea la pensie, dacă în contul de P2 s-au acumulat niște sume, ele se pot lua într-o singură tranșă sau lunar timp de 5 ani scrie acolo (există o normă a ASF, termenul maxim este de 5 ani).

                                P1: 388 lei toată viața
                                P1+P2: 390 lei = 369 lei din P1 toată viața + 21 lei din P2 doar 5 ani

                                Pensionarul care are P1+P2 va primi în plus 2 lei/lună timp de 5 ani, deci 120 de lei.
                                După 5 ani, pensia lui lunară va scădea la 369 de lei. Adică cu 19 mai puțin ca cel doar cu P1. După 6 luni deja va fi pe minus iar pensionarul doar cu P1 va fi în câștig.

                                Mi s-a părut interesant. O controversă publică pe tema randamentelor iar un calcul făcut arată un aspect foarte interesant. Am senzația că există un prag al salariului sub care nu merită să contribui la P2. S-ar putea ca acest prag să fie de multe mii de lei lunar. Poate facem niște simulări.

                                Simularea din articol pentru 390 de lei este făcută cu plata pensiei de P2 timp de 15 ani nu 5 ani cum am presupus. Ori nu așa par a fi condițiile legale actuale care limitează la 5 ani plata. Revenind la simularea din articol, dacă cei 390 de lei sunt timp de 15 ani, atunci lucrurile se schimbă în bine.
                                Last edited by gecmc94; 27 July 2018, 23:02. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google