If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu trebuie sa contribui la pitonul II pana la 55 de ani (20 de ani in total). Ma pensionez la 50 de ani (conditii grele). 5 ani nu iau pensie de la pitonul II ba chiar trebuie sa cotizez inca. De ce trebuia sa fie obligatoriu? De ce nu "se vrea" sa fie optional?
Sa faca "unii" bani multi pe seama populatiei.
Cei a care fac apologia pilonului II pensie "uita" sa spuna ca nu este viagera , ci se limteaza la 5 , 10 , 15 ani platiti e te faci daca esti programat genetic sa traiesti sa traiesti 100 de ani ? Este imoral cum procedeaza , omul simplu tinde sa-i creada . Se invart foarte multi bani in multe interese . Corect ar fi sa fie optional .
Pe de alta parte pilonul I va fi legat intotdeauna de un reper economic (acum salariu mediu) si va proportional cu dezvoltarea economiei . Fiindca vor fi multi pensionari care vor avea un vot in mana , va conta pentru guvernanti , asa ca nu ar trebui sa ne lasam inspaimantati de cei care sunt direct interesati de pilonul II . Asia este plina de mana de lucru .
Eu trebuie sa contribui la pitonul II pana la 55 de ani (20 de ani in total). Ma pensionez la 50 de ani (conditii grele). 5 ani nu iau pensie de la pitonul II ba chiar trebuie sa cotizez inca. De ce trebuia sa fie obligatoriu? De ce nu "se vrea" sa fie optional?
Sa faca "unii" bani multi pe seama populatiei.
De ce te pensionezi la 50 de ani? Lucrezi in politie/armata? Astia nu contribuie la sistemul public de pensii si beneficiaza de pensii destul de mari in comparatie cu ceilalti pensionari, asa ca nu ar trebui sa duci grija pilonului II. Banii de acolo sunt bonus.
De ce te pensionezi la 50 de ani? Lucrezi in politie/armata?
Am scris de ce. Conditii grele de munca (incadrare in grupa I).
Toate tarile care si-au vazut " interesul national" au renuntat la pilonul II dupa ce au constatat ca este o mizerie pentru oamenii care platesc si o sursa de imbogatire "din nimic" a unor "baieti destepti".
Am decis că nu o voi mai vota pe Firea niciodată, pentru nicio funcție publică. Iar motivul este risipirea banului public într-un mod mitocănesc, hedonist, cocălăresc. De ce spun hedonist (care ține de hedonism, atitudine potrivit căreia scopul vieții este plăcerea)?
De aia.
O doamnă a venit de la primele ore ale dimineții împreună cu sora ei la Centrul pentru Seniori al Primăriei Capitalei, hotărâtă să se înscrie pentru o excursie gratuită în Grecia.
"Eu de obicei mă duc în Grecia, îmi place Grecia de mor (...) Sunt convinsă că prind un loc. (...) Păi au spus că au o mie de locuri, și eu sunt la locul 187", a declarat pensionara.
"Vreau să mă bronzez în Grecia că e gratuit", a subliniat o altă doamnă.
Iată la cine ajung banii mei. La oameni care se îmbulzeau și la vanghelioane. Nu la pensionarii sărmani sau bolnavi. Pentru că nu sunt bani care să fie folosiți pentru tratamente balneo, sau la salină, sau în spații ozonate cu efecte de relaxare. Și toți banii ajung la greci.
Eu nu mai consum pentru faptul ca banii din contributiile mele (destul de consistente) nu ajung unde ar trebui ci in buzunarele unor profitori mai mari sau mai mici.
Daca ar fi sa consideram ca si criteriu risipirea banului public, atunci cu cine sa votam?. Cu cei din PSD (cu experienta mare in asta)?
Dar nici cu ceilalti nu imi este rusine.
Pana la urma nu prea avem ce alege.
Si Tu-Dorel cauta sa aleaga (am anticipat bine ca va intra in prelungiri) un sef la DNA din curtea lui plina de hoti. Poate gaseste un hot cinstit care sa scape hotii ceilalti. Si desigur ca va motiva alegerea facuta.
Bine v-am regasit!
Cum a gestionat pezede peste porcina din primavara pana acum va place? Se pare ca vom manca numai carne de porc din import in viitor.
Macar Veorica se bucura de cateva zile de concediu.
bine ai revenit.
Dap...este obosit de atata stat capra in preajma conducatorului iubit, tovarasul Liviu Dragnea.
P.S. Nu problema porciilor ma ingrijoreaza...paguba se recpuereaza/absoarbe. Ma ingrijoreaza ca venitul mi-a scazut cu 6%, ca rata la banca mi-a crescut cu 50%, ca mi-au crescut cheltuieliile la bloc cu 30%. Ca benzina a crescut cu 25%...si toate astea ca sa-i creasca cu lu' Tata pensia cu 50 lei...si sa-si permita si el mai putine decat isi permitea inainte.
Intre timp ministerasii si mai ales ministerelele se intrec in idiotenii. Exemplele sunt multiple.
Macar de la ala de la cultura aveam pretentii sa vorbeasca corect romaneste.
Iar ala cu economia sa stie sa faca o socoata simpla.
Olguta tot o da cu salariile marite.
Tanti aia de la mediu, tanti de la sanatate, tanti Carmen Dan cu prindeti-l odata ba pe ala cu ceva. Sigur am uitat pe cineva.
Oamenii astia de doi bani au ajuns sa conduca o tara. Vai de tara asta!
De exemplu, perioada oct-apr din 2015-16 a fost 193 lei. Perioada oct-apr 2016-17 a fost 197 lei. Iar in perioada 2017-18 a fost 196 lei. Deci întreținerea este neschimbată.
Despre benzină nu o mai luăm de la capăt, am discutat subiectul până a ieșit cremă de față din petrolul acela. În România creșterea este mai mică decât în SUA sau Europa de Vest și este datorată exclusiv prețului petrolului dar și a comportamentului petroliștilor români.
Decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din partid este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunțarea din timp a persoanelor vizate de excludere și dreptul la apărare.
"Admite contestația formulată de Cataramă Viorel și declară nulă Decizia nr. 103/09.07.2018 a BEX al Partidului Național Liberal. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare", se arată în decizia luată în data de 3 august de către Comisiei de Arbitraj a PNL București.
Sesizarea a fost făcută de către Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, după ce Biroul Executiv al PNL a votat, în 9 iulie, excluderea sa, la propunerea lui Ludovic Orban. La acea vreme, Cataramă spunea că nu a fost anunțat că ar urma să se discute o asemenea măsură și l-a acuzat pe liderul PNL că "şi-a folosit influenţa ca să mă elimine din partid înainte de o eventuală candidatură a mea". Propunerea de excludere a fost votată cu 18 voturi la 6, pentru "încălcarea repetată a statutului".
Viorel Cataramă l-a atacat în repetate rânduri pe Ludovic Orban, spunând că acesta trebuie înlăturat de la șefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fără să se consulte cu ceilalți liberali și pentru faptul că a "predat" guvernarea la începutul anului, atunci când a mers la consultările de la Cotroceni fără vreo propunere de premier.
Penibilul și coruptul Orban a devenit și abuziv.
Last edited by gecmc94; 8 August 2018, 00:53.
Reason: Automerged Doublepost
Si te asteptai sa scada? Daca te-ai imprumutat pe termen lung la “un robor” foarte scazut in cel mai fericit caz ar ramane la fel. Robor-ul are efect de “levier”, adica variatiile mici modifica substantial ratele.
Dupa “bubuiala” din 2008, la sfarsitul anului, in SUA dobanda FED ajunsese 0,25%. Acum e 2%. Cum crezi ca a evoluat dobanda cuiva care s-a imprumutat atunci pe termen lung.
1. Compensatii de la stat, redistributia de productie, da, in prima faza o apare o mica criza...dar in timp...isi revine (exact cum o fost cu casele). Bine, aici si PSD-ul are o vina pentru criza asta de porci...sSe stia de doi ani ca exista pericolul urias de pesta...dar nah...erau prea ocupati sa-l scape pe dragnea de puscarie si lupta lor impotriva justitiei si a bunului simt (aici bagam si inteligenta etc)
2. Mai mult si mai eficient nu lucrez pt un salar mai mare...ci pentru ca mi-am luat un agnajament. Iar venitul nu mi-a scazut pentru ca lucrez mai putin eficient (lucrez la fel)...ci reforma geniala a PSD-ului.
3. Nu ma asteptam sa scada...ma asteptam sa ramana constanta...economia mergea bine...iar robor-ul era un indice pt asta. Acum economia este cam in cap. De asta a si scazut. Eu ma asteptam sa vina niste guvernant care au alte prioritati decat bunastarea infactoriilor si lingerea in cur a stapanirii.
4. Da...dar lu' tata, cand a iesti la pensie (era tot PSD-ul)...au refuzat sa-i calculeze sporurile de risci etc. Prin urmare, pensia este destul de modica...Deh...nu a fost membru de partid PCR ca sa-l sustina PSD-ul.
@gecmc94
03.2017 - 321 lei
04.2017 - 311 lei.
05.2017 - 330 lei.
06.2017 - 290 lei
07.2017 - 340 lei.
08.2017 - 320 lei.
09.2017 - 260 lei.
10.2017 - 390 lei.
11.2017 - 400 lei.
12.2017 - 330 lei.
01.2018 - 442 lei
02.2018 - 560 lei
03.2018 - 490 lei
04.2018 - 525 lei
05.2018 - 612 lei
06.2018 - 705 lei.
07.2017 - 673 lei.
Aici includem: intretinere+curent+gaz (incalizre c entrala).
Consumul de curent a ramas constant (conform enel)...in schimb mi-a crescut factura cu 50%.
Consumul de gaz iar destul de constant (conform eon)...dar si factura a crescut.
Last edited by bolovan; 8 August 2018, 08:56.
Reason: Automerged Doublepost
@gecmc94, intretinerea a ramas constanta din mai multe cauze, ai consumat mai putine utilitati (apa rece/calda), gunoiul s-a mai ieftnit in sectorul 3, populism si chiar daca gigacaloria s-a scumpit, aceasta a fost absorbita integral de subventia de la primarie, oricum ar fi, pretul a ramas fix la radet.
Intre timp, gazul s-a scumpit de cateva ori si pretul de furnizare la energie electrica a avut fluctuatii pentru consumatorii care inca nu si-au ales un furnizor de energie electrica care sa incheie un contract pe 12/24 luni pentru un pret fix, ci au ramas la mana ANRE, care actualizeaza pretul odata la 6 luni.
1. Compensatii de la stat, redistributia de productie, da, in prima faza o apare o mica criza...dar in timp...isi revine (exact cum o fost cu casele).
Paguba/pierderea nu se recupereaza, afirmatia ta e un stereotip. Se acopera din alte venituri sau credite, e cu totul altceva. Compensatiile nu acopera in totalitate nici macar costurile cu efectivele de porci distruse, nu mai vorbesc de castigurile ce ar fi fost obtinute din vanzarea lor care sunt tot pierderi. Si nu se recupereaza. Si un exemplu ipotetic pe intelesul oricui. Un vanzator ambulant care vinde 100 de cafele pe zi intr-un anumit loc stabilit. Daca intr-o zi nu poate folosi locul atribuit si nu vinde pierdea lui e castigul care l-ar fi obtinut din vanzarea celor 100 cafele, nimic altceva.
2. Mai mult si mai eficient nu lucrez pt un salar mai mare...ci pentru ca mi-am luat un agnajament. Iar venitul nu mi-a scazut pentru ca lucrez mai putin eficient (lucrez la fel)...ci reforma geniala a PSD-ului.
Pai mie mi-a crescut, nu la stat. Toti ne luam angajamente, in anumite conditii, cand ne angajam. Daca tie ti-a scazut si mie mi-a crescut, aplicand aceasi lege, eu inclin sa cred ca e vina angajatorului.
3. Nu ma asteptam sa scada...ma asteptam sa ramana constanta...economia mergea bine...iar robor-ul era un indice pt asta. Acum economia este cam in cap. De asta a si scazut. Eu ma asteptam sa vina niste guvernant care au alte prioritati decat bunastarea infactoriilor si lingerea in cur a stapanirii.
Niste argumente, eventual cifre oficiale pentru afirmatia bolduita?? Altfel o consider “mangleala”.
UE vrea sa scape de euribor, la fel si MB vrea sa scape de libor, ambele “omoloage” ale robor. Ce-ti spune asta?
Am mai spus, piata banilor nu difera de piata carcasei de porc. Functioneaza dupa acelasi principiu, cerere si oferta. Economia scade, lipsa increderii (care e foarte importanta), cerere mica, deci costul banilor (dobanda) mic si viceversa.
4. Da...dar lu' tata, cand a iesti la pensie (era tot PSD-ul)...au refuzat sa-i calculeze sporurile de risci etc. Prin urmare, pensia este destul de modica...Deh...nu a fost membru de partid PCR ca sa-l sustina PSD-ul.
Ai dat-o-n “draga neni”.
Nici parintii mei n-au fost membri, nici ai consoartei, si ce sa vezi, au pensii decente . Soacra-mea, a fost muncitoare la o fosta fabrica de caiete (Staruinta) in zona Policolor aproape 40 ani, avea 1327 lei si de la 1 iulie are 1459 lei.
Sporurile sau alte drepturi nu pot fi refuzate daca ai acte doveditoare, de aceea exista instante. Cunosc cazuri in care au primit din urma diferente care nu au fost luate in calcul initial. Sunt convins ca sunt pe forum multi care au parinti pensionari si ne pot spune care-i realitatea.
"ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment