Gil, despre Rompetrol eu nu știu nimic. S-a întâmplat într-o vreme când internetul nu prea exista ca să ai la dispoziție informații. Acum este cam târziu să investighezi.
Deci de la PSD a venit o mare pomană.
Însă evenimentele ultimilor 10-20 de ani mă fac să cred că investitorul american are dreptate.
În octombrie 2003, Guvernul Adrian Năstase, acceptă conversia datoriei Rompetrol Rafinare de 660 milioane de dolari în 22,8 milioane de obligaţiuni, convertibile în acţiuni.
Însă evenimentele ultimilor 10-20 de ani mă fac să cred că investitorul american are dreptate.
Afaceristul a transmis că, în 2003, trei baroni i-au amenințat, pe el și pe Dinu Patriciu, că, dacă nu împart afacerea 50-50 „vor fi probleme”. Pentru că au refuzat, au început să apară articole negative în presă. Afaceristul a relatat că, în ianuarie 2004, generalul Ioan Talpeș, fost Consilier pentru Securitate Națională, a lansat un atac la televiziune în care i-a etichetat pe el și pe alți directori ai firmei drept „un grup criminal organizat”. Așa cum s-a dovedit, susține Stephenson, acuzațiile generalului Talpeș au fost doar primele dintr-o serie de atacuri de lungă durată care au culminat cu cele două dosare penale, Rompetrol I și Rompetrol II.
Comment