Ok. Merci de informare.
Discutii Amicale Despre Politica
Collapse
X
-
Originally posted by Fanez View Post
Unde scrie?
În perioada ianuarie - iulie 2018, datoria externă totală a crescut cu 4 105 milioane euro. În structură:
datoria externă pe termen lung a însumat 66 959 milioane euro la 31 iulie 2018 (68,6 la sută din totalul datoriei externe), în scădere cu 2,4 la sută faţă de 31 decembrie 2017;
datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 iulie 2018 nivelul de 30 623 milioane euro (31,4 la sută din totalul datoriei externe), în creştere cu 23,2 la sută faţă de 31 decembrie 2017.
Comment
-
Concluzia acum o lună era că datoria externă a guvernului A SCĂZUT.datoria externă pe termen lung a însumat 66 959 milioane euro la 31 iulie 2018 (68,6 la sută din totalul datoriei externe), în scădere cu 2,4 la sută faţă de 31 decembrie 2017;
Comment
-
Spre deosebire de acum o lună, nu avem datele pentru a pricepe de ce continuă să crească datoria totală pe termen scurt (privații sau statul). Acum o lună aveam la dispoziție o statistică trimestrială a BNR, disponibilă până în iunie 2018. Vom vedea peste două luni dar eu mă aștept ca tot privații (multinaționalele) să fi fost cei care se împrumută la firmele părinte.
Comment
-
Datoria externă totală a României a crescut în primele patru luni ale anului cu 1,59 miliarde de euro, la 95 miliarde euro, dar cea care s-a adâncit este datoria privată, datoria statului scăzând uşor, cu 100 de milioane de euro. Acest lucru înseamnă că statul se împrumută mai mult din ţară pentru că deficitul bugetar a ajuns în primele patru luni din an la 6 miliarde de lei (1,3 mld. euro).
În funcţie de creşterea economică, statul se poate împrumuta anul acesta de 25-30 de miliarde de lei. În aprilie, statul avea o datorie externă de 33,4 miliarde de euro (cu 100 de milioane de euro mai puţin decât în decembrie 2017), BNR una de 1,1 miliarde de euro, restul fiind datorie privată. Din total, datoria externă pe termen lung însuma 67,7 miliarde euro (71,2%, din totalul datoriei externe), în scădere cu 1,3% faţă finalul anului trecut, potrivit datelor BNR.
De interpretat, ne place sa interpretam, cum interpreta o anumita parte a presei: "salariile romanilor vor fi afectate!" dupa care spunea si cum vor fi "afectate", adica vor creste de la... la... dar cine a vazut "vor fi afectate" deja se inflamase necitind dupa semnul de punctuatie.Last edited by Fanez; 14 September 2018, 12:09.
Comment
-
Cand omul spune adevarul fara sa vrea.
”Așa zisa scrisoare a celor 28 de președinți de organizații nu există. Oamenii din interiorul PSD din interiorul care dau pe surse astfel de infomații sunt fie mincinoști, fie nu au ce căuta în este fie un mincinos, fie o persoană care nu are ce căuta în rândurile PSD.
Comment
-
Unora, cand mananca mamaliga le ramane-n gura gust de caviar.
@Fanez
Crezi ca astia de la ZF s-au inspirat din posturile mele?
În funcţie de creşterea economică, statul se poate împrumuta anul acesta de 25-30 de miliarde de lei.Originally posted by gogeala View PostRomania se va imprumuta, in plus fata de ce "e datoare", anul asta cu 6 mld euro. Asta inseamna 3% din PIB, estimat anul asta la 200 mld. grosso-modo.Originally posted by gogeala View PostLa un pib estimat de 200 mld deficitul de 3% inseamna 6 mld. Romania se va imprumuta "de toti banii", ii va lua pana la ultimul banut. Asa e construit bugetul, pe un deficit de 3% din pib."ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Originally posted by gogeala View PostCrezi ca astia de la ZF s-au inspirat din posturile mele?
Dar ce nu a mai pus @Fanez (a trunchiat voit, probabil), din acelasi articol, paragraful imediat urmator:
Acest lucru înseamnă că statul se împrumută mai mult din ţară pentru că deficitul bugetar a ajuns în primele patru luni din an la 6 mi*liarde de lei (1,3 mld. euro).I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Glumisem.
Dar ai dreptate, nu am fost atent la data aparitiei articolului.
In schimb aici nu mai ai.
Acest lucru înseamnă că statul se împrumută mai mult din ţară pentru că deficitul bugetar a ajuns în primele patru luni din an la 6 mi*liarde de lei (1,3 mld. euro).
Poate autorul se gandea la deficitul de cont curent.
Dar tot nu are logica."ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Dar ce nu a mai pus @Fanez (a trunchiat voit, probabil), din acelasi articol, paragraful imediat urmator:
"Acest lucru înseamnă că statul se împrumută mai mult din ţară..."
Nu mi s-a parut foarte important dar pentru ca ai zis, am vazut ca este important acest aspect: "statul se împrumută mai mult din ţară", ceea ce e bine.
Comment
-
Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 2 octombrie procesul in care Raluca Tintoiu, fosta sefa a NN Pensii, solicita anularea amenzii de 100.000 de lei primite in contextul scandalului privind nationalizarea Pilonului II.
Motivul: avocatul Autoritatatii de Supraveghere Financiara (ASF) este intr-o perioada de "refacere a capacitatii de munca", ce a inceput pe 6 august si se termina pe 29 septembrie. ASF a aratat ca vrea sa se judece acest dosar doar cu acest aparator si nu este de acord cu inlocuirea acestuia.
Femeia a trebuit sa si paraseasca postul de director, eu as cere daune salariul pe cativa ani.
Prostia la rang de arta.
Iar acum ASF spune ca
ASF a aratat ca vrea sa se judece acest dosar doar cu acest aparator si nu este de acord cu inlocuirea acestuia.
Comment
Comment