La ei se poate....
Discutii Amicale Despre Politica
Collapse
X
-
A scapat ieftin. S-a putut si altfel, pierderea vietii, nu doar a averii. Un primar acuzat de coruptie de 150 mil $.
Comment
-
-
Originally posted by gecmc94 View PostEu nu cred ca Valcov este creatorul programului economic al PSD. Sunt alte creiere in economie care au pus baza actiunilor ce se intampla acum. Eu cred ca Valcov este doar un "front-man"
Originally posted by gecmc94 View PostIntr-un interviu din seara asta, Dragnea a facut primele acuzatii destul de clare de masluire a ratei ROBOR de catre bancile participante la fixing (asa se cheama procesul de stabilire). Eu cred ca masluirea este reala. O sa vedeti, s-a intamplat peste tot.
UE va scapa de euribor iar GB vrea sa scape si ea de libor.
Originally posted by Silviu View PostEvident ca metoda actuala lasa loc de manevre dar prin ce au propus ei nu stiu cat o sa ajute sa scada ROBOR.
Altfel, se stie ca isarescu, de regula, e “pretenul” bancilor.
"ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Cred ca tot timpul dupa sarbatori ROBOR a scazut si explicatia e simpla: prezenta lichiditatilor in piata datorata cheltuielilor masive de sarbatori. Sa vedem ce se intampla mai departe.I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
O fi simpla dar imi pare incorecta. ROBOR la 3 luni este dobanda pentru depozite interbancare pe termen de 3 luni, nu overnight, nu o sapt. Acestea, mai ales overnight, sunt instrumentele pe care bancile le folosesc pentru a-si regla bilanturile de sarbatori cand fluxurile de numerar variaza datorita comerciantilor. Retelele de comercianti nu fac depozite pe 3 luni, ei pun imediat presiune pe cursul valutar pentru a deconta importurile din corporatiile lor.
Dupa parerea mea, scaderea ROBOR 3M indica o asteptare de dezinflatie (de reducere a inflatiei). Posibil sa vedem si in statistici o inflatie in scadere sub 3%.Last edited by gecmc94; 4 January 2019, 12:04.
Comment
-
Originally posted by Silviu View PostCred ca tot timpul dupa sarbatori ROBOR a scazut si explicatia e simpla: prezenta lichiditatilor in piata datorata cheltuielilor masive de sarbatori. Sa vedem ce se intampla mai departe.
"ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Originally posted by Silviu View PostCred ca faci o confuzie intre ROBID si ROBOR.
Originally posted by Silviu View PostROBID reflecta rata media a depozitelor interbancare.Last edited by gogeala; 4 January 2019, 14:14."ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Originally posted by gogeala View PostE o explicatie la indemana acum.
Nu face nicio confuzie intre robor si robid.
Din acest motiv am scris "cred" ptr ca nu eram sigur la ce se refera mai exact.I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Pot fi de acord cu ambele afirmatii.
Eu spusesem ca nu se insala daca se tine cont de tranzactiile incheiate, robid-ul si robor-ul "tind" sa aiba aceiasi valoare. Asta intr-o piata corecta."ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".
Comment
-
Daca tot ati deschis acest subiect al ROBID/ROBOR, mie mi se pare ca este o confuzie grozava in definirea acestor notiuni. Sau poate sunt eu intr-o stare de confuzie generata de propriile lipsuri.
Si limbajul romanesc este putin deformat pentru ca noi "oferim" un pret la licitatie, cand vrem sa cumparam ceva. Cand de fapt facem un "bid", "licitam". Cel care ofera sau cere este cel care pune in vanzare produsul. In cazul situatiei interbancare, de vanzare sunt banii. Si o banca are bani de oferit si merge pe piata cu o intentie de a-i vinde, oferindu-i contra unui cost de 5% (pretul ask sau offer). O banca ce cere bani, ii vrea cu imprumut, si este dispusa (nu sa "ofere" un pret ci) sa liciteze un pret (bid) de 4%. O alta banca, mai flamanda, face un bid de 4.5%. Daca vanzatorul este de acord, va reface oferta la 4.5% si gata, depozitul este creat de la vanzator la cel care a licitat 4.5%. Cand un depozit este creat BID = ASK altfel "no deal". Cele doua preturi devin identice.
Intrebarea originară de calcul al LIBOR, pusa de Thomson Reuters suna asa:
“At what rate could you borrow funds, were you to do so by asking for and then accepting inter-bank offers in a reasonable market size just prior to 11am?”
Rata ROBOR pentru fiecare scadenţǎ este calculată de Împuternicit ca medie aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare Participant la Fixing pentru depozitele plasate într-un interval de 15 minute înainte de fixing după eliminarea extremelor. Rata cotata de catre un Participant pentru fixing reprezintǎ rata la care sunt oferite depozite în RON unui alt Participant timp de 15 minute de la publicarea ratelor ROBID şi ROBOR de către Împuternicit.
Unde vreau sa ajung? Diferenta de optica este uriasa. Si ea justifica de ce ROBOR-ul este fraudat chiar din conceptia lui. LIBOR-ul este fundamentat pe ideea ca intrebi nu vanzatorul, cu ce pret ar fi putut vinde produsul (normal ca vanzatorul isi doreste cat mai mult), ci pe cumparator, ce pret maxim, ce oferta facuta de vanzatorul de bani, ar fi dispus sa accepte pentru a cumpara banii. In Romania, paradisul bancar, se intreaba vanzatorul banca cu ce rata a plasat ea un depozit fictiv sau nu, unui cumparator de bani, real sau manipulat. Daca s-ar inversa rolurile? Daca s-ar intreba participantii ce ROBOR maxim ar accepta pentru un depozit atras?
Comment
-
"Sectorul bancar românesc ar deveni neprofitabil începând cu anul 2019, înregistrând o pierdere estimată de 680 milioane lei anul 2019 şi de aproximativ 3,4 miliarde lei in anul 2020, arată o scrisoare transmisă Ministrului Finanțelor de către Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, document consultat de HotNews.ro. În plus, numărul de bănci care ar rămâne profitabile ar fi de 4 până in anul 2019 (toate de importantă sistemică), respectiv două până la finele anului 2020."
(Sursa)I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Sectorul bancar românesc ar deveni neprofitabil începând cu anul 2019
numărul de bănci care ar rămâne profitabile ar fi de 4 până in anul 2019 (toate de importantă sistemică)
Care mama ei de banca se duce intr-o tara ca sa faca acte de caritate si sa stea acolo mergand in pierdere sau cu profit zero? La noi sunt cele mai mari dobanzi la credite si cele mai mici la depozite din toata lumea. Nu mai zic de comisioane abuzive. Aveam un credit cu rata+dobanda 164 de euro si comision lunar de 150 de euro. I se permitea. Ajunsesera sa-ti ia comision si daca deschideai usa bancii. Hai sa le plangem de mila si sa iesim in strada ca sa nu plece bancile din Romania in India.
Comment
Comment