Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by aris86 View Post
    poate nu strica sa îți arunci ochii în link-ul de mai jos și sa mai asculți și mărturiile celor din NE tarii, sa vezi ce părere au despre libertatea adusa de Stalin.Am cunoscut oameni, care au povestit de ororile trăite de romanii sub ocupația rusa și a soldaților sovietici.
    Stiu cea ce crezi tu ca nu stiu. Stiu ce au facut “sovieticii” pe unde au trecut. Am citit cateva “almanahe”, am vazut si documentare. Dar ma voi uita si in link-ul pus de tine. Iti pot recomanda si eu 2 documentare, foarte tari, despre stalin.
    Apocalypse Stalin
    Drugaia voina Stalina

    Bunicul sotiei (veteran de razboi, 4 ani de front, ranit grav si “reparat” intr-un spital de campanie german. Din 44 pina-n 2006 a trait cu o placuta de platina in cap) a luptat la Stalingrad si-mi spunea ca rusii, dupa Stalingrad, au vazut in noi un dusman, nu un inamic.
    Printre actorii acestei încleştări teribile s-a aflat şi un corp expediţionar român, ce a numărat, numai în zona Stalingrad, peste un sfert de milion de ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi. Prin această participare consistentă, România a fost al doilea aliat al Germaniei în campania din vara anului 1942.
    Originally posted by aris86 View Post
    apropo de semnătura ta
    Despre semnatura am zis sa aiba macar un argument cei care ma considera un psd-ist (adica comunist) “rosu-n ceru gurii”. Dar promit ca o schimb.




    Last edited by Cristi_Xp; 6 March 2019, 14:47.
    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

    Comment


    • Cea mai mare greseala pe care o poate face un om este sa se uite la relatiile romano-ruse (sau ruso-romane) doar punctual, la infrangerea din WW2, la tezaur si atat. Absolut toate celelalte aspecte, fie bune in care am iesit win-win din relatia cu Rusia, fie rele in care ne-am comportat ca niste ticalosi fata de ei, sunt trecute sub o mare tacere in Romania de catre istoricii angajati la stat/academie. Mai afli unele detalii in note de subsol ale unor lucrari care trateaza alte subiecte. Nu intr-o carte despre Rusia si Romania de unde nu afli decat ca ne-au exploatat, ne-au omorat, ne-au jefuit.

      Vorbesc foarte serios, daca ati citit doar Historia, Digi 24, History Channel sau Giurescu & Co, sfatul meu pentru toti este "uitati despre ce ati invatat". Mai bine ignorati istoria si traiti in prezent. La ce bun o minciuna care starneste ura?

      S-a mai discutat ceva despre asta pe topicul "File de istorie".
      Last edited by gecmc94; 5 March 2019, 23:52.

      Comment


      • Daca te-ai referit la
        si-mi spunea ca rusii, dupa Stalingrad, au vazut in noi un dusman, nu un inamic.
        ai dreptate.
        Am vrut sa spun: si-mi spunea ca soldatii rusi, dupa Stalingrad, au vazut in noi un dusman, nu un fost inamic in 44 cand au intrat in Romania.
        Dar mi-a iesit ce ai vazut mai sus.
        Last edited by gogeala; 6 March 2019, 00:14.
        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • Originally posted by gecmc94
          Absolut toate celelalte aspecte, fie bune in care am iesit win-win din relatia cu Rusia, fie rele in care ne-am comportat ca niste ticalosi fata de ei, sunt trecute sub o mare tacere in Romania de catre istoricii angajati la stat/academie.
          Care sunt celelalte aspecte? Te rog sa dai mai multe exemple. Chiar sunt curios.

          Originally posted by gogeala
          au vazut in noi un dusman, nu un fost inamic
          Este vreo diferenta intre dusman si inamic? (poate doar o mica diferenta de nuanta in functie de context dar nici aia relevanta; ideea e aceeasi). Ma indoiesc amarnic ca rusii erau capabili de astfel de nuante fine. Vedem si acum ce se intampla cu Rusia si atitudinea acesteia, la un alt nivel desigur, dar cu nimic diferit fata de vremurile trecute.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Dimitrie Cantemir, unul dintre cei mai inteligenti conducatori romani din istoria noastra, a fost cel care s-a apropiat foarte mult de Peter cel Mare al Rusiei care este numit asa pentru modernizarea Rusiei folosind talentele si stiinta occidentala (germana, in principal). Aceleasi interese le avea si Dimitrie Cantemir. Insa tradarea lui Constantin Brancoveanu a dus la infrangerea armatelor ruso-moldovene in fata otomanilor. Cantemir a fost tradat de romani si s-a refugiat in Rusia. Peter i-a recunoscut talentul si Cantemir a avut o viata de guvernator de succes in Rusia. Si urmasii lui, unul ajuns parca chiar ambasador al tarului prin Occident.

            Pavel Kiseleff, administrarea ruseasca in timpul Regulamentelor Organice. Aceste doua episoade sunt cumva inceputul relatiilor romano-ruse.

            Comment


            • Dar totusi parca discutam de perioada 1900-prezent. Vroiam exemple moderne nu de acum 300 de ani.
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Originally posted by gecmc94 View Post
                Cea mai mare greseala pe care o poate face un om este sa se uite la relatiile romano-ruse (sau ruso-romane) doar punctual, la infrangerea din WW2, la tezaur si atat. Absolut toate celelalte aspecte, fie bune in care am iesit win-win din relatia cu Rusia, fie rele in care ne-am comportat ca niste ticalosi fata de ei, sunt trecute sub o mare tacere in Romania de catre istoricii angajati la stat/academie.
                Ce am vrut sa spun in acest fragment de mai sus este ca istoria romano-rusa este ca un serial cu mai multe sezoane. Pentru a discuta despre sezonul "sec XX" trebuie sa intelegem starea relatiei bilaterale dar si influenta unor terte parti (mai ales francezii si oarecum britanicii). Deci trebuie sa fi vazut sezoanele anterioare. Altfel, daca sarim direct la episodul "1918" sau la cel numit "Vienna awards", apoi "Frontul de Est", intelegem doar fragmente.

                Daca ma intrebi de "win-win" pentru Romania in sec XX, au existat asemenea ocazii dar nu au fost fructificate din pricina francezilor si britanicilor. URSS era intr-o defensiva continua pe plan international, sfarsind prin a fi invadata si aproape exterminata 25 de ani mai tarziu. Natiunea care nu a trait asa ceva (doar evreii si rusii au patimit acest tip de razboi) nu poate intelege reactia de arici a URSS in cadrul Tratatului de la Varsovia care s-a nascut ca reactie contra NATO, o alianta militara anti-comunista.
                Warsaw Pact: The Communist Alliance. The formation of the Warsaw Pact was in some ways a response to the creation of NATO, although it did not occur until six years after the Western alliance came into being. It was more directly inspired by the rearming of West Germany and its admission into NATO in 1955.
                Sursa: History.com

                Comment


                • Ciudata intalnire azi cu Coldea la SNSPA. De ce a fost invitat? Ce relatie este intre el si SNSPA? Sotia este lector acolo si este bruneta/slaba, nu blonda si grasuta.

                  Poza celor de la Mediafax este geniala. Seful si in dreapta mitomanul/plagiatorul/spionul SIE.



                  89af63a6-cf2d-4159-983a-7c2125bc1e54.jpg

                  Comment


                  • Gurile din targ spun ca doamna din dreapta este Cristina Popescu, director general al Romfilatelia, fosta securista la ICE Dunarea si niste alte chestiuni. CV-ul de la Romfilatelia incepe dupa aceasta perioada, de la varsta de 34 ani.
                    În numele unui acut interes public, un grup pestriț de intelectuali români sunt reuniți într-o carte (de care ne vom ocupa mai tîrziu) prefațată de gânditorul George Maior, nimeni altul decît directorul SRI și cel pentru care serviicii și puteri străine trag sforile pentru a-l aduce în fruntea Guvernului României. [...]

                    Comment


                    • Hai sa nu mai discutam despre tampenii de genul asta. Daca si asta e subiect de interes...

                      Ar trebui sa ne intereseze raportul BNR (facut de Florin Georgescu, apropiat al lui Dragnea) cu analiza de impact a OUG privind masurile fiscale. Analiza facuta acum la mult timp dupa adoptare si care da dureri de cap inclusiv PSD. Stiu ca erati pe aici sustinatori ai acelor masuri dar fara sa intereseze pe vreunul impactul real ce-l va produce in economie.

                      Ar mai trebui sa ne intereseze tampeniile aruncat de Valcov cu "fructificarea" rezervelor BNR pentru sustinerea investitiilor facute de Guvernul actual (care investitii nu stim inca dar de pomenit pomeneste de ele).

                      I have no special talent. I am only passionately curious.

                      Comment


                      • Coldea si o alta doamna din Securitate in primul rand al unei universitati publice, acuzata in trecut de infiltrare de catre SRI, pentru mine este important, nu o tampenie. Confirma multe lucruri. Si anume ca la sefia SRI trebuie sa existe un om integru, democratic, nu un politruc. Capacitatile de protectie de care vorbeste, printre amenintari, Coldea, mai jos, nu trebuie lasate pe mana unor politicieni meschini. Ciolos pazea strada Doinei Cornea, nu culegea cartofi. Pile, nene, pile securistice. Asa se creeaza elitele, prin cultivarea lor de aparatul securistic. SNSPA ne arata ca mentalitatea a ramas.

                        "Aş vrea să reamintesc de un celebru personaj biblic, care în urmă cu circa 2.000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrul nu s-a putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul i-a sfârşit tragic. Din această perspectivă, constat cu îngrijorare faptul că unii în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba, mai mult, chiar par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la astfel de personaje. O să revenim cu alte explicaţii pe măsură ce vom lămuri şi alte aspecte cu membrii comisiei", a declarat Coldea, după audierea din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

                        Valcov a spus niste lucruri bizare despre randamentul negativ al rezervelor in euro pe care BNR le tine. Intr-un articol recent, Citu spune ca Florin Georgescu ar fi fost supervizor al programului de guvernare al PSD. Este ceva ce eu am spus mai demult. Ce spune Valcov nu ma intereseaza prea mult, cam la fel de mult ca ceea ce spune Citu.

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post
                          Coldea si o alta doamna din Securitate in primul rand al unei universitati publice, acuzata in trecut de infiltrare de catre SRI, pentru mine este important, nu o tampenie. Confirma multe lucruri. Si anume ca la sefia SRI trebuie sa existe un om integru, democratic, nu un politruc. Capacitatile de protectie de care vorbeste, printre amenintari, Coldea, mai jos, nu trebuie lasate pe mana unor politicieni meschini. Ciolos pazea strada Doinei Cornea, nu culegea cartofi. Pile, nene, pile securistice. Asa se creeaza elitele, prin cultivarea lor de aparatul securistic. SNSPA ne arata ca mentalitatea a ramas.
                          :-)), serios nu te-ai gandit la o cariera in cinematografie? Ai scrie niste thriller-e (de inspiratie politica) interesante. E foarte "interesant" cum sari de la Coldea la X apoi la Y ca sa ajungi la Ciolos (sau altii non-PSD) ...

                          niste lucruri bizare
                          Sunt tampenii nu lucruri bizare. El doar duce mai departe discursul anti BNR (ma rog, conducerea BNR) pentru ca probabil urmeaza o noua miscare "surpriza" din partea lor. Stay tuned!
                          I have no special talent. I am only passionately curious.

                          Comment


                          • Relatiile lui Ciolos sunt atat de necontestat (si trebuie dat ca exemplu de "cadru de nadejde") incat saracutul de el nici nu le mai neaga ci se apara prin doua metode: exista si securisti buni, si contraataca cerand atacatorilor sa dea o declaratie cum ca ei nu sunt si nu au fost.

                            Mesaj elogios și de mulțumire la adresa Doinei Cornea, transmis de Dacian Cioloș, în ziua deceselui dizidentei anticomuniste. Fostul premier a evocat o întâmplare, din 1988, când a fost pus, fiind în Armată, să facă păzească intrarea pe strada Alba Iulia...

                            Fostul premier a evocat o întâmplare, din 1988, când a fost pus, fiind în Armată, să facă păzească intrarea pe strada Alba Iulia din Cluj-Napoca, acolo unde locuia Doina Cornea.
                            Progresistii din PLUS arata neo-comunismul din gandire. Cine stie aparitia comunismului in Germania lui Marx stie ca exact asa a aparut si cam acestea au fost conditiile.

                            "Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele", a comentat Oana Maria Bogdan, care este membru în Biroul Naţional al PLUS, conform News.ro.
                            Last edited by gecmc94; 12 March 2019, 14:46.

                            Comment


                            • Originally posted by gecmc94 View Post
                              Relatiile lui Ciolos sunt atat de necontestat
                              Waw. Cu probe irefutabile, asa-i? :-)

                              Progresistii din PLUS arata neo-comunismul din gandire. Cine stie aparitia comunismului in Germania lui Marx stie ca exact asa a aparut si cam acestea au fost conditiile.
                              Daca fracturi de idei se intersecteaza inseamna ca intreaga teorie este similara cu teoria emisa de Marx si Engels?

                              E destul de greu sa intelegi anumite concepte filosofice iar daca esti si mai rauvoitor atunci sigur nu vrei sa le intelegi. E greu intr-o societate ca a noastra sa aduci in discutie niste idei noi ca iti sar toti in cap. Cu atat mai mult intr-una nationalista.

                              O sa evoluam cand o sa reusim sa trecem peste bariere de genul proprietate, granita, teritoriu, natie, religie etc. Eu nu cred ca se va intampla asta in 50 de ani dar cine stie.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Cu probe solide, de nerefuzat, dar contextuale, circumstantiale: rudenii stranse cu persoane din anturajul sistemului national de securitate, prezenta in Vatra Romaneasca, paza Doinei Cornea. Adeziunea lui la aceste institutii, ca si cea a lui Ponta, lipsesc. Normal as zice, pentru ca sunt secrete de stat iar dezvaluirea lor este pedepsita sever de Codul Penal. Asa cum Ciolos a fost in Vatra Romaneasca, asa Ponta a avut o misiune de la SIE.
                                Încrengăturile de firme şi de interese îi pun la aceeaşi masă pe oameni din dosare diferite şi, aparent, din filme diferite. România Curată a descoperit că Remus Truică şi Dan Andronic, cercetaţi de către DNA în dosarul retrocedărilor către prinţul Paul, au relaţii de afaceri cu o familie bine “înfiptă”, Biriş pe numele ei: afacerea …

                                Firma lui Ponta, o teapa de securisti
                                Înfiinţată în anul 2000 cu numele GROSSMANN ENGINEERING ROMANIA SRL şi rebotezată în 2005, societatea GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL Bucureşti (CUI: 12622449) a devenit „vedetă” pentru că o bună perioadă de timp a fost administrată de Iulian Cristian HERŢANU, cumnatul lui Victor Viorel PONTA, care a fost şi asociat majoritar (60%) până anul trecut. La […]


                                Daca totusi ar fi sa interpretam intr-o alta nota expresia "securisti buni", poate ca Ciolos si anturajul lui nu s-au ocupat de furtul proprietatilor romanilor plecati din tara (a se citi materialul din Romania Curata) spionati de SIE/DIE sau de firme fantoma/tepe comerciale precum Ponta. Acestia ar fi "securistii rai". Poate Vulpea a fost un profesionist onest care dupa iesirea din serviciu il ajuta pe Tiriac doar sa curete niste urme de frauda.


                                Nici nu am zis ca PLUS este despre comunismul lui Marx. Am scris "neo-comunism". Insa doar un razboi ar putea face loc unui astfel de curent, ca si in cazul comunismului, a comunei din Paris, etc. Ce mai avem insa este si declaratia drepturilor omului care consacra dreptul la identitate nationala, etnica, religioasa. Soros si Open Society trebuie sa lupte sa faca aceste chestiuni desuete, demodate.... ceea ce incearca de zor, spre rasul tuturor.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google