Ieri Citu spunea ieri intrebat de HotNews.ro, dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor "Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală"
Azi a revenit si a spus ca bugetarii din Min de Finante ar fi eficientizati in acest moment si ca ei nu ar fi luati in calcul in ministerul lui. "Nu sunt luate în calcul astfel de variante (tăieri de salarii și pensii – n.red.) în Ministerul Finanțelor Publice. Nu se discută astfel de proiecte în acest moment. Ne concentrăm pe a găsi resurse pentru a trece de această criză sanitară și pentru a avea resurse pentru șomaj tehnic. Știm că aparatul public este ineficient și s-a folosit această perioadă pentru a-l eficientiza."
Vine si Min Muncii, Violeta Alexandru la Europa FM:
Deci, statul se pregateste de concedieri. Contractele suspendate / incetate.
Ieri Dacia spunea ca face planuri sa reinceapa productia dupa Paste, azi a anuntat ca prelungeste oprirea.
Azi a revenit si a spus ca bugetarii din Min de Finante ar fi eficientizati in acest moment si ca ei nu ar fi luati in calcul in ministerul lui. "Nu sunt luate în calcul astfel de variante (tăieri de salarii și pensii – n.red.) în Ministerul Finanțelor Publice. Nu se discută astfel de proiecte în acest moment. Ne concentrăm pe a găsi resurse pentru a trece de această criză sanitară și pentru a avea resurse pentru șomaj tehnic. Știm că aparatul public este ineficient și s-a folosit această perioadă pentru a-l eficientiza."
Vine si Min Muncii, Violeta Alexandru la Europa FM:
Tăierile salariale în sectorul bugetar ar veni în contextul în care în mediul privat s-au luat deja astfel de măsuri.
În plus, și pensiile speciale ar putea fi impozitate suplimentar. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament”, a explicat Ministrul Muncii.
În plus, și pensiile speciale ar putea fi impozitate suplimentar. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament”, a explicat Ministrul Muncii.
miercuri | 795.291 | 155.675 |
joi | 862.557 | 173.834 |
Comment