Folosirea apelativului ”babaiesti”, era folosit ironic si cu atentionare. Imi pare rau, ca nu am observat ce face Firea prin Bucuresti, doar am urmarit-o cum isi ataca propriul guvern.
Adevaratul motiv pentru care Liviu Dragnea vrea sa schimbe premierul si mai multi oameni din Guvern este, in mod evident, unul si acelasi, valabil din februarie incoace. Liderul PSD si mai multi baroni din partid au de rezolvat niste probleme cu justitia. Premierul Grindeanu refuza sa-i mai ajute dupa ce ordonanta 13 a declansat cele mai mari proteste din Romania dupa 89. Ministerul justitiei, Tudorel Toader, a temperat modificarea legilor justitiei iar Guvernul a refuzat sa mai legifereze cu mana lui in interesul borfasilor. Grindeanu a lasat in seama Parlamentului distrugerea sistemului de justitie, numai ca acolo lucrurile se misca prea incet.
Aceasta este singura explicatie valabila a crizei politice iscata din senin. Nici opozitia n-a atacat mai dur guvernul Grindeanu decat au facut-o singuri pesedistii ajutati de ciomagarii lor din presa in ultimele zile. Dragnea nu mai are nimic de pierdut, instalarea unui Guvern care sa raspunda integral la comanda lui a ramas ultima sansa de a incerca sa-si scape cumva pielea. N-ar fi exclus sa forteze nota si maine in sedinta PSD, insa asa cum am explicat deja nu prea cum sa-l dea jos pe Grindeanu daca premierul refuza sa demisioneze. Demisia in bloc a ministrilor nu rezolva nimic, motiunea de cenzura impotriva propriului guvern risca sa nu treaca, pe langa ridicolul absolut al demersului, iar cooptarea UDMR la guvernare nu prea are sanse in acest moment.
Aceasta este singura explicatie valabila a crizei politice iscata din senin. Nici opozitia n-a atacat mai dur guvernul Grindeanu decat au facut-o singuri pesedistii ajutati de ciomagarii lor din presa in ultimele zile. Dragnea nu mai are nimic de pierdut, instalarea unui Guvern care sa raspunda integral la comanda lui a ramas ultima sansa de a incerca sa-si scape cumva pielea. N-ar fi exclus sa forteze nota si maine in sedinta PSD, insa asa cum am explicat deja nu prea cum sa-l dea jos pe Grindeanu daca premierul refuza sa demisioneze. Demisia in bloc a ministrilor nu rezolva nimic, motiunea de cenzura impotriva propriului guvern risca sa nu treaca, pe langa ridicolul absolut al demersului, iar cooptarea UDMR la guvernare nu prea are sanse in acest moment.
Comment